Šta je novo?

Crimson Desert

Nisam mogao da izdržim da sačekam da mi stigne PS5 Pro i počeo sam da igram igru na običnoj petici - mož da se igra na balanced, uz vsync off i 120Hz on, bude nekih 40ak fps. Izdržaću dok ne stigne Pro.

A igra - sjajna. Tačno se vidi da su od svih najboljih igara u zadnjih 10ak godina uzimali dobre mehanike, i to za sad sve šljaka super.
Svet izgleda sjajno, a ogromnu razliku prave RTGI i HDR, uz one efekte vetra svet stvarno izgleda živo.

Jedini veći minus za sada - prelaka borba. U većini slučajeva je dovoljno da držiš dugme za light attack i pobićeš ih sve. Igra to kompenzuje ogromnim brojem tih basic protivnika, što zna donekle da bude zabavno, ali na pojedinim lokacijama ima 100+ bandita, na pola klanja se čovek smori.

Ima više likova koje možeš kontrolisati, ne vidim neku svrhu u tome, još uvek koristim samo glavnog lika, to menjanje likova mi totalno guši imerziju.

Posle 30ak sati sam još uvek u Hernandu, tako da jedva čekam da istražim i ostatak sveta.

Nažalost i boss bitke su takve.

Nedostaje mi taj souls element u borbama kad moraš malo da proučiš neprijatelja i njegove pokrete.

Vala baš,od svega po nešto uzeli

Malko mi se čini ko nedovršena igra,nabacano sve al nema nit repa nit glave,da mi g.Sector nije tako brzo odgovorio,i dan danas ne bi znao di mi je šator

Uglavnom ja igram rpgove free stile tj explore,ovde je striktno praćenje questova izgleda,bez toga,se vrtiš u krug.

Nema ovdjek londranja bez cilja,samo questove prati....a meni to baš ne miriše

Volim kada me igra nagradi,tipa ako pobijem celi kamp,daj mi barem levu uncomon čizmu.Ma niti to,sve jeno te isto iljade i iljade jednog te istog mača 😛

Sama činjenica da se hiluješ koliko hoces puta, svakog BOSSa gledam samo sto manje hrane da potrošim. Mrzi me da je spremam 🙂

Bahamud, bas obrnuto. Ovde najvise nadjes tako sto ne pratis questove. Sve pecine i ostala mesta koja sadrze loot nalazis random lutanjem naokolo. Ako pratis questove, slabo sta ces naci, nije kao u Assassins Creed, ides od kampa do kampa, ubijas i dobijas loot 🙂

Poslednja izmena:
Update....ja čekam kada će pojednostavit oviju interakciju sa NPCovima koji daju questove
Kosi mi se sa logikom da moram stisnut Caps Lock pa E da bi mogao pričat sa njima

Ne kapiram taj njihov sistem,zakomplicirat si život bez veze

I što šta bi se moglo još popravit

Komande su stvarno kriminal u igri, do duše za pc pričam na gamepadu nisam probao. Što je najgore podesim komande i svaki pech (ponekad i kad izadjem/udjem u igru)poremete se pa podešavaj opet 😩 Inače mene drži za sad, baš svašta ima da se radi, teram lagano, nekih 180 sati sad treba da
oslobodim Pailune
ali ne žurim nigde baš obrćem svaki kamen da vidim šta ima 😁

CTRL+E se stiska, a ja sam to stavio dodatno i na back dugme od misa, jer se ta komanda najcesce u igri koristi, pa mi je sada back mouse i E, dosta brze i lakse.
Ljudi su prosto navikli da igre imaju jako malo kontrola i da su zatupljene, ali igraci strategija i mmo-ova znaju sta je kompleksnost kontrola 🙂
Da smara, smara malo, ali nekako vremenom to postane deo igre, nekako pocnes zbog toga vise da osecas to sto radis, kao da si nekako i ti ucestvovao u tome, ne znam kako bih to bolje objasnio 🙂

Ja se od prvog dana taman nekom GPS-u na maloj mapi, kad markiram nešto, ovako se ubih svako malo moram ulaziti na veliku mapu da vidim kojim putem mi je najlakše doći do cilja.

Ja se nadam da to nikada nece ubaciti, zbog toga sam u Witcheru 3 vise gledao u mini mapu nego gde zapravo idem i onda propustim pola igre.
A pogotovo.ovde gde u sustini.mozes samo pravo da ides, jer mozes svuda da se popnes i odakle hoces da skocis.

Jeste da imam temperaturu, ali kao da nakon 1.08 igra vizuelno izgleda bolje... 🤓

Nazad
Vrh Dno