Šta je novo?

CreditExpress doo i ostali uterivaci dugova

Shreder

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
06.01.2016
Poena
4
Pozdrav svima

Vec drugi put se u mojoj blizoj okolini javlja problem sa doticnom firmom.

1. kum koji je koristio telefon, izgubio ga na moru leta 2014, pritom zamolio mene preko facebook-a da prijavim da se izgasi broj jer na ekranu nije imao lock screen upravo iz razloga sto je pretpostavio da neko moze da zloupotrebi telefon, sve je obavljeno za manje od sat vremena i prijavljeno VIP firmi, da bi ga po povratku sa mora sacekao racun od 120 hiljada dinara na racun roaming-a i interneta .. Iako smo dokumentovali sve i poslali papire VIP-u, sa napomenom da je sve obavljeno po proceduri i da su oni u obavezi da deaktiviraju broj ako broj predje 3 puta velicinu redovne potrosnje, oni to nisu uradili. A zalba na iznos je jednostavno ignorisana iako sam ja dostavio dopis i dokaze o trenutku kada je telefon izgubljen do trenutka kada sam ja licno prijavio firmi VIP da se broj deaktivira nije proslo vise od 40 minuta te deluje krajnje nemoguce da je lopov ukrao telefon, i momentalno seo u kafic i upalio 1080p klip na Youtube-u i gledao dok se telefon nije izgasio.

Elem, nisu ni najmanje odustali od ideje da se sve te pare naplate, plus ostatak ugovora, plus penali, plus neki izmisljeni penali firme CreditExpres. Kada u dopisu ili kontaktu sa VIP-om ili CreditExpress-om spomenemo zalbu prave se kao da to ne postoji a kada pricaju o naplati spominju i izvrsitelje i sve zivo. Konkretno CreditExpress ne odustaje, i idu dotle da su nasli fiksni od kunovih roditelja pa njih zivkaju iako oni ni na jedan nacin nisu povezani sa njim (adresa, imovina, bilo sta) osim rodbinski. Kum Pera je odlucan u tome da ne plati nijedan jedini dinar iskljucivo iz revolta, i inata a sve dokaze i dalje cuvamo a famozne pretnje da ce da mu skidaju novac sa tekuceg racuna (sto je naveo operater CreditExpress-a) se jos nisu desile.

2. Drugarica je ostala bez jako dobrog posla. Radila je u agenciji za restituciju i pritom niko iz divne drzave im nije ni naglasio da ce takav posao da bude privremen dok se velike restitucije ne obave a posle kud-koji-milimoji, gde su ljudi sa platama od skoro 100k naprasno dobili otkaze. Nije mogla da plati nekoliko racuna od po 4 hiljade i vip je deaktivirao karticu, ostalo joj je jos 13 fo kraja ugovorne obaveze, dok eventualno nije nasla drugi posao. Naravno, to je realnost srbije i ona je svesna da je potpisala ugovor koji nije ispostovala.

Uglavnom, ponovo divni CreditExpress se javlja, i ovo je cifra: 57900 (koliko bi ostalo da se plati da je ostala u ugovoru) sada je odjedanput 111.000 dinara sto je kod nje takodje izazvalo revolt, jer uz njenu ponudu da na rate uredno otplati preostalih 13x4000, rekli su joj da ne moze i da je u obavezi da plati tih 110.000 din. Ona takodje, iako je svesna svojeg problema i njene uloge u tme, odbija da plati tolike duple novce, da bi joj CreditExpress rekao da ce joj doci izvrsitelji i slicno.

na njenu konstataciju da podnesu tuzbu i da je ostave na miru, desava se nesto krajnje nelogicno - Kreditexpress nastavlja da zove telefonom i da trazi naplatu.

Ovde nastupa pravni oblik Cesije, odnosno prebacivanja potrazivanja sa jednog na drugo pravno lice, i to je zapravo navedeno u ugovoru koji korisnik potpisuje sa VIP firmom, samo meni nije jasno - na osnovu kojeg pravnog oblika potrazivanje moze da se uvecava, i zar nije standard evropske unije koji smo preuzeli da svaki oblik kamatanja preko 14% spada u takozvano "zelenasenje" a kamoli potrazivanje duga sa kamatom od 50% ... ?

Ja sam u oba slucaja predlozio da lepo zavrljace kartice i da ignorisu sve moguce pozive koji dolaze sa brojeva +381 11 41 (iz nekog razloga svi ovi uterivaci koriste Orion brojeve) i poprilicno sam siguran da za novcane dugove postoje i zastarevanja, kao i jos gomila pravnih oblika koje CreditExpress konkretno zestoko krsi, pa sve do ugrozavanja ljudskih prava kroz uznemiravanje i zivkanje, kao i cinjenicu da su izvrsitelji automatski protiv-ustavni ( sto bi mi kao drzava eventualno trebalo da regulisemo) jer licno znam jos bar 10 primera gde ljudi sa dugovima od po 100k plus dinara vec 6-7-8 godina dobijaju samo pozive od istih, a nikakve sudske pozive i slicno a iz internih krugova firme Telenor znam da sva tri operatera imaju kilo problema sa gradjanima Romske populacije na opstini rakovice i cukarice koji su do sad uzeli telefona na kilo i nijedan nisu platili a mere se u hiljadama i da je zvanican stav "imamo problem sa laznim licnim kartama, romima i biznis paketima izmisljenih firmi al sta ces, fuck it"

Ukoliko je neko upucen molim vas recite mi da li CreditExpress i slicne uterivacke firme (Matrix i jos neke) zapravo imaju pravnu osnovu da eventualno uzimaju ljudima pokretnosti i nepokretnosti, skidaju pare sa tekucih racuna, ili su u pitanju samo galamdzije koje zastrasuju narod kroz neznanje .. ? Namerno sam naveo dva primera gde korisnik nije i jeste kriv, i u oba slucaja se cifra karika na neke nemoguce iznose koje ovi traze kao sumanuti a vec 2 godine osim zivkanja ne rade apsolutno nista .. ?

Ma ja tu vise krivim *****e od operatera npr. Pazi ja kod Telenor imam 2 broja, jedan sam koristio ja, jedan majka. Ovaj moj odem da ugasim po isteku ugovora, a majka koristi moj i uredno placa. Sad htedoh da joj obnovim ugovor kaze a ne imate dugovanje. Ispadne da kad sam raskinuo ugovor stigao je jos jedan racun, koji btw nisam ni video nikad, i da postoji dug 2300,00 din. Rekoh dobro *****i ste ali verujem, dajte da platim, i oni ladno kao a ne to je znate dato izvršiteljima!? Pa mislim se majku vam ludu jel niste mogli da me nazovete na drugi broj ili posaljete na tu adresu racun ili bilo sta!? Teski ******i, teski. Sreca zovem ovog u agenciju i kaze nije otislo u proceduru samo plati racun, da mi sve podatke i nema frke, ne znam koja je agencija bila.

U pitanju su galamdzije koji pokušavaju da naplate zastarela potraživanja.

Iz raznih iskustava,dok te zovu iz bilo kakvih firmi mogu da duvaju,da ne kazem nesto gore.Oni su prihvatili da naplate nesto sto je nenaplativo i uspeju jedino ako se nekog uplase na brzinu i plati i zezne se.E ako pocnu da se javljaju izvrsitelji,tu onda nema leka i pomoci sem ako negde ne postoji greska.A ima i namernih gresaka cak i to rade,pa gde upali upalilo je.

Ја имам исти проблем, већ сам писао на овом форуму. Исто проблем са вип-ом, прекомерна потрошња интернета. Жалио се, на шта нису ништа посебно одговорили, наравно нисам xтео да платим рачун. 2010те потписао уговор, после годину дана настао проблем, 2012 раскинут уговор. И даље зову, шаљу поруке, писма. Баш данас стигла порука да им се хитно јавим. Тако две три године зову, на фиксни, на мобилни, шаљу смс, шаљу опомене некад и два пута месечно, чак зову и са скривеног броја, наравно ја се не јављам.
Рачун је тад био око 7000дин, сад ме дуже за 47000дин, што пенали, што њиxове камате.

Да би дошло до извшитеља ваљда треба прво да дође до судије, па онда теби пресуда на кућну адресу. Позовеш се на застарелост.

Poslednja izmena:
Hvala svima na odgovorima

Mene konkretno zanima, ako za razliku od recimo banke, nisu uzeli nikakvo jemstvo - hipoteku, nepokretnost, administrativnu zabranu, jer jelte - daju ljudima telefone i ugovore na licne karte i fakticki "lepe oci", da li oni preko suda zapravo i mogu da isteraju naplatu ugovorne obaveze ? e onda pitanje preko toga - koliko preko te ugovorne obaveze uopste smeju da kamataju ?

Drugarica je rada da otplati 13 x 4000 dinara, i ni dinar vise. U ugovoru koji je potpisan se nigde ne spominje cak ni taj penal zbog neplacanja, a ni kamate vec je to neka njihova interna filozofija da ti jednostavno "izmisle" penale i slicno kao da si zaposlen kod njih a ne njihov pretplatnik.

U slucaju da se nastavi potraznja kamate i suludih penala, drugarica je odlucna da ne plati ni ovo sto je duzna. U tom slucaju Creditexpress preti sa plenjenjem imovine, skidanjem plata, vadjenjem ociju i slicno - al izgleda, iako im je napomenula da zeli da podignu tuzbu i da je ostave na miru, oni to nisu uradili vec nastavljaju da zovu.

Ono sto mene najvise plasi jeste postojanje izvrsitelja. Radim u racunovodstvu u bolnici i do sada je bilo nekoliko slucajeva gde kada firma ne moze da naplati dugovanja, ceka skoro do isteka tri godine i onda preko izvrsitelja posalje sve na naplatu sa kamatama i plus troskovima za izvrsitelja. Cak i ako se dokazalo da je osoba u pavu ili da nije trebala da plati dug, to nije moglo nikako da se ospori. Nekoliko ljudi je imalo neplacene kazne za parkiranje od po 3000 dinara koje su narasle na 10000 plus fiksni troskovi izvrsitelja 10800 dinara plus poklon. Poklon za izvrsen posao!!! Ovo kada sam video nisam mogao da verujem. Poklon se krece u zavisnosti od visine duga. Naravno sve to placa duznik.
Konkretno za VIP, imali smo nekoliko zalbi, za internet itd. Jedina zalba koja je prosla i radnici je oprosten dug kada se dokazalo da to nije ona potroslia. Sve ostalo je posle izvesnog vremena naplaceno. Uvek kada se desi neki problem sa bilo kojim operaterom mi savetujemo ljude da sto pre isplate ili da idu u poslovnicu i da se dogovore na rate da otplate dug.
Iz tih razloga ja uvek ogranicim potrosnji 500 dinara preko paketa. Medjutim ovaj mesec trebao mi je internet na telefonu i potrosim paket i potrosim jos 1200 dinara preko paketa. Naravno ogranicena potrosnja se ne odnosi na internet???? Za to idu neka druga ogranicenja.... Haos koji lopovi.
Ovaj mesec takodje sam morao da platim i kaznu za ne vezivanje pojasa koja se nije desila, nego sam kaznjen za ne upaljena svetla preko dana. Nravno ja imam kaznu na 3000 dinara i odmah sam uplatio pola cifre i reko to je to. Kad vidim oni me duze za 3500 dinara??? Ja zovem MUP u Arandjelovcu, pa sud pa tamo amo, posle dva dana dobijem ko mi je mogao pomoci. Ista kazna kod njih se vodi kao nevezivanje pojasa za 5000 dinara. Ja reko da im posaljem mejlom da isprave gresku kad oni mi kazu da moram da idem u Arandjelovac da se suocim sa tim policajcem, pa posle na sud. A oni su se vec spremili da posalju izvrsitelju da mi naplate dug. Za saobracajne prekrsaje po novom cekaju godinu dana i onda salju na izvrsenje. I sta mi je preostalo nego da platim jos 3500 dinara.
U ovoj zemlji ako si duzan, duzan si i to je to. Samo moze biti veci dug, a da se izboris da ne platis, iako si u pravu to tesko, ni sud tu koliko vidim ne pomaze.
Zato ako imate neko dugovanje odmah platite jer ce biti samo vece!

Poslednja izmena:
Imao sam i ja iskustva i sa vipom i sa matrixom! 2010 sam uzeo telefon na racun u vipu ! Placao u roku manjen od godinu dana ,mislim da sam ispostovao 10 meseci ugovora!onda mi je jedan mesec strahovito porastao racun,koliko se secam internet sam bas prekororacio internet,iako sam bio ubedjen da ja nisam preterao net vec da su oni tu nesto zeznuli...znao sam da racun mora dabse plati! E onda mi se svasta izdesavalo u zivotu,dao sam otkaz u firmi,nisam imao primanja nekih 4 meseca i za to vreme su mi nakacili na vrat 25000 din. Zvali su me iz vipa svaki dan na fixni telefon!nisam se javljao kulirao im svaki poziv,prestali su sa zvanjem nakon godinu dana! Onda je poceo matrix da zove i njih sam kulirao jedno 2 godinee i na kraju im se javio i rekao da su se zeznuli ako misle da ce naplatiti duug! I eto 2016 godina ni traga ni glasa od Vipa i matrixa!

Да би дошло до извшитеља ваљда треба прво да дође до судије, па онда теби пресуда на кућну адресу. Позовеш се на застарелост.

Ako je komunalno i slicno potrazivanje, izvristelj je apsolutno nadlezan, nema sudije niti suda, osim ako se ulozi prigovor.

Mene konkretno zanima, ako za razliku od recimo banke, nisu uzeli nikakvo jemstvo - hipoteku, nepokretnost, administrativnu zabranu, jer jelte - daju ljudima telefone i ugovore na licne karte i fakticki "lepe oci", da li oni preko suda zapravo i mogu da isteraju naplatu ugovorne obaveze ? e onda pitanje preko toga - koliko preko te ugovorne obaveze uopste smeju da kamataju ?
Iskljucivo zakonsku zxateznu kamatu, znaci to je referentna kamatna stopa koju odredjuje NBS + 8%

Sve posle godinu dana je zastarelo (ako nije bilo priznanja ili utuzenja u medjuvremenu) tako da ih terajte u .....

Poslednja izmena:
Neko pomenu saobracajne kazne - kada one treba da se plate, kada stigne nesto iz MUPa ili? Jer neke kazne znam da ne dolaze bas dugo.

Sto se tice "kamatiranja", kamata nije problem u ovim "problemima" (da ih ne zovem sporovima, posto to aludira na sud), i cesto se uopste i ne racuna. Vec se racunaju "nagrade/pokloni" (ako su izvrsitelji u pitanj) i slicne naknade.
Izvrsitelji imaju prave na to globe. I tu ne ide pitanje kamata, jer ih ne zovu kamatama.

Poverilac ima pravo na zakonsku kamatu i uvek se obracunavam i isplacuje, jer po ZOO svaka uplata se prvo knjizi na troskove pa na kamatu pa tek onda na glavni dug.
A izvrsitelji imaju pravo na nagrade i naknade potupno isto kao i adokati.

I advokat u sporu od naprimer 5 000 dinara napise podnesak ima pravo na nagradu od 6000 dinara, kad dodje na rociste ima pravo na NAGRADU od 7500 dinara.

Isto tako i izvrsitelj za svoje radnje.

Isto tako i naknade imaju advokati i izvrsitelji na primer za prevoz.

Nagrade imaju i vestaci kao i nkande , isto i notari...

Nisu nagrade nesto sto je uvedeno kod izvrsitelja prvi put.

Poslednja izmena:
Ali je naziv "nagrade".... svaka im "cast" za ime :)

Kamate imaju pravo da naplate, ali uglavnom se taj deo otpisuje, jer je u celoj prici nebitan. Bitno je da ljudi ne misle da kada dodje do izvrsitelja (kada je vec pravno potkrepljeno da se naplati, za razliku od ovih galamdija, kako scouser rece :)) je kamata 200%, vec su troskovi i nagrade ono sto digne dug.
(za ovaj tehnicki deo sam siguran da je kamata, ako se naplati uopste, sitan deo troskova - ko ima pravo sta da naplacuje, to vec ostavljam vama advokatima da kazete za sigurno :))

Sve posle godinu dana je zastarelo (ako nije bilo priznanja ili utuzenja u medjuvremenu) tako da ih terajte u .....

Dakle, konkretno primer za drugaricu, njoj potrazuju 110.000 din. Inicijalni dug je bio 58 hiljada din, ugovor odnosno iskljucenje njenog telefona se desio 2014te. CreditExpress od tad preuzima na sebe naplatu duga. Od celog problema ona jedino dobija iskljucivo pozive od Creditexpress firme i tako u beskonacno. Koji eventualni pravni potez VIP/CreditExpress mogu da izvedu ? Da li oni mogu da obnavljaju preiod zastarevanja svojim delovanjem, i da li Izvrsitelj koji deluje u ime CreditExpress firme moze naprasno da dodje na adresu i da krene da pleni pokretnosti i slicno ... ?

Imao sam i ja iskustva i sa vipom i sa matrixom! 2010 sam uzeo telefon na racun u vipu ! Placao u roku manjen od godinu dana ,mislim da sam ispostovao 10 meseci ugovora!onda mi je jedan mesec strahovito porastao racun,koliko se secam internet sam bas prekororacio internet,iako sam bio ubedjen da ja nisam preterao net vec da su oni tu nesto zeznuli...znao sam da racun mora dabse plati! E onda mi se svasta izdesavalo u zivotu,dao sam otkaz u firmi,nisam imao primanja nekih 4 meseca i za to vreme su mi nakacili na vrat 25000 din. Zvali su me iz vipa svaki dan na fixni telefon!nisam se javljao kulirao im svaki poziv,prestali su sa zvanjem nakon godinu dana! Onda je poceo matrix da zove i njih sam kulirao jedno 2 godinee i na kraju im se javio i rekao da su se zeznuli ako misle da ce naplatiti duug! I eto 2016 godina ni traga ni glasa od Vipa i matrixa!

Izvini, ali da sam ja izvršitelj ovakvima bi momentalno skinuo dva puta više od tražene sume, pa da te vidim onda da li ćeš da se cimaš ili ponašaš tako nonšalantno. Da oni tebe malo kuliraju, a ti zivkaš i zivkaš.

Poslednja izmena:
Nema obnavljanja perioda zastarevanja,kad zastari gotovo je.2014 relativno je skoro,jel moze tu bude decembar 2014.Ali obrni okreni,dok zovu iz nekih firmi samo kuliras nema greske.Ako sta dodje iz suda tu ti je savet da uzmes, jel imas pravo zalbi.Ono mi po obicaju ni iz suda ne uzimamo barem ja do skoro.A kad dodje do izvrsitelja tu vec nema nikakvih sansi.Ali dok zovu iz ranih firmi za uterivanje dugova bez brige,ako sta mozes da sredis sa vipom to gledas,pratis datume da zastari i onda ama bas nista ne mogu.Samo vidi oni znaju da na ono sto nije zastarelo zakace i period koji je zastareo,pa moras o sve voditi racuna :)

A sta rade provideri sa takvim musterijama dalje? U smislu da li im posle daju da uzmu ugovore?:)

Telep, u pitanju je prekoracenje zbog neta... takvima treba da se izvine operateri, a ne da im jos i naplacuju preko smaraca :(

Ako je komunalno i slicno potrazivanje, izvristelj je apsolutno nadlezan, nema sudije niti suda, osim ako se ulozi prigovor.

Па не може извршитељ сам да ти плени имовину или да ти скида паре са рачуна. Прво мораш бити тужен, онда ти стигне из суда и имаш дал осам дана да се жалиш. Ако два пута не успеју да ти уруче решење исто окаче на огласној табли суда и то ти је као да си примио решење.

Poslednja izmena:
Hmm , ne .
Posebna postupak za izvrsenje na osnovu komunalnih i slicnih usluga je propisao da je izvrsitelj aposlutno nadlezan za navedena izvrsenja.
Ne postoji ni tuzba niti sud, vec se predlog za izvrsenje predaje izvrsitelju.

Dakle, konkretno primer za drugaricu, njoj potrazuju 110.000 din. Inicijalni dug je bio 58 hiljada din, ugovor odnosno iskljucenje njenog telefona se desio 2014te. CreditExpress od tad preuzima na sebe naplatu duga. Od celog problema ona jedino dobija iskljucivo pozive od Creditexpress firme i tako u beskonacno. Koji eventualni pravni potez VIP/CreditExpress mogu da izvedu ? Da li oni mogu da obnavljaju preiod zastarevanja svojim delovanjem, i da li Izvrsitelj koji deluje u ime CreditExpress firme moze naprasno da dodje na adresu i da krene da pleni pokretnosti i slicno ... ?
Mogu da podnesu predlog za izvrsenje, on napise prigovor da je zastarelo i resena stvar.
Mogu delovanjem da prekinu rok zastarelosti, ali iskljucivo delovanjem pred sudom ili drugim nadleznim organom.
Naravno da ne mogu da zovu ili prodaju potrazivanje i time da prekidaju rok zastarelosti.
Izvrsitelj ne moze da dodje dok se ne uruci zakljucak o izvrsenju i prodje paricioni rok od 8 dana od prijema zaključka.

Poslednja izmena:
Ali je naziv "nagrade".... svaka im "cast" za ime :)
U potpunosti se slazem, ali taj naziv postoji godinama i koriste ga advokati i vestaci isl..
Nije to nista novo.

Kad te utuze veruj mi niko ti ne otpise kamatu ni Telekom ni EDB ni INfostan ni Telenor ni Vodovod ...
Na 100 000 dinara kamata lupam za 2 godine bude 30 000, za 3 godine bude 49 000, za malo vise od 6 godina bude koliko i dug.

Na dug od 7000 dinara duga su troskovi i nagrade ono sto digne dug
na 170 000 duga , troskovi i nagrade su smesni u odnosu na kamatu ;)

Poslednja izmena:
Ко шаље тај закључак о извршењу? Коме онда да приложим застарелост потраживања?

Telep, u pitanju je prekoracenje zbog neta... takvima treba da se izvine operateri, a ne da im jos i naplacuju preko smaraca :(

I ja sam bio preterao, platio dodatne tri hiljade, i zavrsio sa vipom. Nisam okrenuo glavu i setio se posle xx vremena otkud sada 15, 20 ili koliko hiljada duga, a u medjuvremenu verovatno ni mesecne racune nije plaćao. Izvini ali to je neodgovorno.

Вип је ту баш џукачка фирма, неће да те саслушају, немаш коме да се жалиш(нерачунам компијутеризоване преписке преко маила). Ништа иx не интересује, само плати. Ако не платиш, одмаx потраживања продају а да то ни не знаш. Ваљда они трба да се интересују што рачун није плаћен а не тамо нека фирма. Нису у праву и зато то уваљују другим фирмама и ту те доведу пред свшен чин, још сад не можеш ни да одеш на суђење да се браниш.
Од кад тачно тече застарелост, од првог неплаћеног рачуна, од задњег рачуна са све пеналима и неплаћеним рачунима до краја уговорне обавезе или од неког њиxовог датума?

Poslednja izmena:
KOlko ja znam takve su sve... Zato kad prodje godinu dana oteras ih u ....
PO zakonu imaju pravo da zovu, ali ne mogu nista.

Zastarelost ti tece od dana dospelosti svakog racuna.

Ко шаље тај закључак о извршењу? Коме онда да приложим застарелост потраживања?
Izvrsitelj ga donosi i salje ga. Prigovor zastarelosti prilazes sudu ALI PREKO izvrsitelja.
ZNaci predas izvristelju on ga zdruzi sa spisima predmeta i u roku od 5 radnih dana predaje sudu da vece odluci.

Poslednja izmena:
Weasel znas li u praksi da su nekome uspeli da naplate na ovaj ili onaj nacin, ili eventualno cak i preko izbrsitelja ili administrativne zabrane (na koju kapiram da ni nemaju pravo dok eventualno sud ne odluci) a da je ostao duzan operateru cifru izmedju 50 i 150 hiljada din .. ?

Sto se mene tice, ja se interesujem za trece stranke i ni na koji nacin ne promovisem neplacanje racuna, konkretno za mog kuma mogu da garantujem da je u pitanju bio pokusaj odmazde od strane vip-a jer je bio na najvecem smartu i mislili su da mogu laganica da mu okace na jedan racun 120.000 din na ime interneta po principu "bogat je pa ce da plati" i to smatram velikom prevarom, dok sam danas na sajtu "nisamovca" video da se potpuno isti slucaj desio nekom trecem, kao da znaju da ides na more van srbije ..

Ja sam pisao o slučaju jednog bivšeg kolege i kačio ovde nalog od izvršitelja. Čovek nije plaćao račun za telefon kod Telekoma , i onda stigao u firmu nalog od izvršitelja za zaplenu dela plate. Tako mu je naplaćeno. Znam i za drugi primer, samo je u pitanju bila kablovska tv Sbb.

Poslednja izmena:
Weasel znas li u praksi da su nekome uspeli da naplate na ovaj ili onaj nacin, ili eventualno cak i preko izbrsitelja ili administrativne zabrane (na koju kapiram da ni nemaju pravo dok eventualno sud ne odluci) a da je ostao duzan operateru cifru izmedju 50 i 150 hiljada din .. ?
Znam hiljade slucajeva
Ako mislis na prigovor Imaju pravo dok sud ne odluci, jer prigovor ne odlaze izvrsenje.

Poslednja izmena:
Значи застарелост тече од дана доспелости задњег рачина који је ВИП послао а то је онај рачун да свим преосталим претплатама и пеналима? Ови рачуни које шаљу ови из агенције немају везе застарелошћу? Мени је тај рачун стигао пре оприлике четири године, а сигурно ме преко три године зивкају сваки месец.
Још нешто, да ли ћу ја бити обавештен да ће ми наплатити потраживање рецимо пре скидања пара са рачуна или ће ми само скинути паре а да ни не знам?

Poslednja izmena:
Zastarelost tece od dana dospelosti svakog racuna, a ne od zadnjeg racuna koji je poslao.
Kao sto rekoh moraju da ti uruce i da prodje paricioni rok od 8 dana.

Рачуна који је послао Вип или агенција?
Дан доспелости је дан до када је требао да буде плаћен рачун.

Vip.
Tako je.

Nazad
Vrh Dno