Šta je novo?

Creative SB X-Fi Titanium Vs Creative SB X-Fi Titanium Fatal1ty Pro

Kostolomac.TK

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
04.12.2004
Poena
319
Creative Sound Blaster X-Fi Titanium

17927_1.png

Creative Sound Blaster X-Fi Titanium Fatal1ty Pro

17791_1.png

Treba doneti odluku u roku od 24h a ja i dalje nisam siguran, vredi li taj Fatal1ty tih 25-30 EUR razlike i koja je realna razlika izmedju ova 2 modela, jer specifikacije su im donekle identicne? Prednost X-RAM-a?

Poslednja izmena:
X-RAM podrzava izuzetno mali broj igara, to je cist marketing. Po meni ne vredi razlike u ceni. Mada Fatal1ty izgleda bas dobro sa ovom resetkom...:eyebrows:

Poslednja izmena:
Hvala penisu da su se setili da stave optički izlaz i ulaz na samu kartu.

Kartica je fantasticna, pogotovu dolby digital live kad se z5500 digital nakace na opticki kabl i podesi da na optickom kablu moze samo digital profil ... ja sam zaista odusevljen... kvalitetom zvuka... da napomenem da sam tamo pre toga audigy 2 zs al zbog manjak pci slotova sam morao predjem na pcie pa je na ovu kartu pao izbor ... meni se bas oseti razlika izmedju audigy 2 zs i ove karte ... em sve moze preko jednog kabla... a i ona resetka stiti kartu od ostecenja ... jedino ne znam kako da na nju nakacim onaj hdmi kablic koji sam dobio uz graficku kartu :)

Poslednja izmena:
Aaaa ubicu se, na dfi samo 1 pci-ex1 a nema sanse da stane karta, udarala bi u hladnjak na severnom mostu ma koliko mali bio! :wall: A ja još maksimalno izbegavao ploce sa tim pci-eima

@Kostolomac

@gvlada

Pitanje za vas- ja imam Titanium i Z-5500 ali ne mogu da izvucem 5.1 iz starijih igara tipa Pes 2006. Stikliram u konzoli DD live encoding i display na Z-5500 pokazuje Dolby Digital ali nema 5.1 zvuka.
Zanima me takodje da li DD live gusi EAX ili je to kompatibilno jedno sa drugim? Doduse nemam pojma kako bi taj EAX trebalo da zvuci jel to neki surround isto ili sta ??

Poslednja izmena:
DDL je encoder, sto znaci da hvata 5.1 analogni signal, enkodira ga u DD i salje preko SPDIF. Ako nema 5.1 analogno nema ni digitalno. EAX sluzi da napravi surround u igricama, da preracuna gde se koji zvuk nalalzi, kako treba da ga pozicionira i kako da zvuci. Za stereo igre ukljuci CMSS-3D opciju koja od stereo pravi surround. Ako si pod Vistom moras instalirati njihov Alchemy (besplatan je) i pomocu njega omoguciti pravi zvuk za igre.

Nazad
Vrh Dno