Šta je novo?

cpu usage 100% non stop?

Gvozden

Čuven
Učlanjen(a)
10.01.2003
Poena
620
Covek mi je instalirao win2k i sp4 (do pre neki dan win2k sp2 sve savrseno funkcionisalo, samo nije bilo mesta na hardu. Uzeo sam WD, pa ko veli ajde sve od nule...)
Medjutim nakon otprilike pola sata koriscenja kompa (uglavnom internet) cpu se zakuca na 100% i masina pocne da koci.
what the ****...?

Vule je napisao(la):
:zgran: pa da li je moguce???
u oktobru 2004 mi je istekao Norton2004 i od tada nisam azurirao antivirus i nisam imao nikakvih problema!!! :banana: i nisam imao nikakav zid, ni nista drugo, ej
sad kao sredim komp Norton, Zonealarm i ostalo i ne traje mi ni dva dana???
:zgran: :zgran:
je l' moze da bude nesto drugo?

I meni smrdi na virus! Ali za svaki slucaj probaj da iz Task Manager-a iskljucis neke procese koji po tebi smrde (kojima nije mesto tu). Mozda se oslobodi CPU od njih. Samo nagadjam, ali najverovatnije je virus u pitanju.

POZ :wave:

Probaj ti da iskljucis taj Zone Alarm, posto i on zna (njegov servis vsmon.exe) da ubija procesor na 100%! Ako je to, onda verovatno imas neku stariju verziju koja tako brljavi, te skini najnoviju 5.5.062.011, ona odlicno radi!

Probaj, nista te ne kosta ;)

To je najverovatnije crv, mozda cak Lsass ili Lsasss znaci slican je procesu isass, razlika je jedva uocljiva posto se malo "L" i malo "i" u task menageru ne razlikuju, ali pogledaj koji proces zauzima najvise procesora i izbrsi ga, prvo ga enduj pa izbrisi, ako to ne uspe onda ga izbrisi iz safe moda

Invader je napisao(la):
To je najverovatnije crv, mozda cak Lsass ili Lsasss znaci slican je procesu isass, razlika je jedva uocljiva posto se malo "L" i malo "i" u task menageru ne razlikuju, ali pogledaj koji proces zauzima najvise procesora i izbrsi ga, prvo ga enduj pa izbrisi, ako to ne uspe onda ga izbrisi iz safe moda
Iskljucio zonealarm i nikakvih promena nema, znaci nije on.
U tasku sam pronasao sledece dve interesantne stvari:
1) lsass.exe (cpu: 0%, ja nemam uopste isass.exe ???)
2) tri puta(!) svchost.exe od kojih jedan zauzima skromnih 99% procesora

Jos samo ovo. Definitivno se problem pojavljuje tek kad krenem na net.

Sada cu da ubijem ovog svchosta pa da vidim sta ce da se desi. Fingers crossed!
Rimuje se sa gnjurac. Nije mi dozvolio da ga endujem? Sta sad?

Poslednja izmena:
Znaci, nakacim se na net, sve je ok u pocetku. CPU 0-3% od toga System Idle Process 99. Zatim se desi sledece: CPU se zakuca na 100%, system idle process se zaustavi, a 99 ode na prvi svchost. U istom trenutku zonealarm mi saopsti ovo:
Trivial file transfer protocol app is trying to access the internet
tftp.exe
destination ip 212.102.128.13 (DNS b92.net)

i naravno, ni tftp nisam mogao da endujem. Pomagajte!

oće zloća na net, pa to ti je... a što razbijaš glavu, pokreni neki ažuriran antispyware program (adaware npr) i takođe ažuriran antivirus softver (norton, nod32, kaspersky), i reši se bede...

edit: i šta će uopšte ova tema međ' matičnim pločama???

Poslednja izmena:
Ne znam chemu sluzi doticni Isass.exe , ali i ja sam sa njim imao problema. Dok sam imao instaliran SP1, kada god sam na internetu pojavi se chuveno saopstenje koje saopstava kako ce se komp ugasiti za 60,59,58,57...1 sec ! :D Batali taj Zone Alarm i pribegni najsigurnijem resenju "format c:\" Negde sam na forumu procitao da lik uopste ne koristi antiviruse i slicno, nego "format c na 2 meseca rules" :D Mogu ti reci da je jako delotvorno... chak sta vise i windows ti dovede u red :D pozdrav!

Pazi ovako "svchost.exe" je proces koji je potreban za rad sa dll-ovima, a virusi i crvi su:
"svshost.exe" - Worm.P2P.Spybot.gen virus
"scvhost.exe" - W32/Agobot-S virus
"svchosts.exe" - Troj/Sdbot-N

Pogledaj jos jednom, da taj proces nema ime kao neki od gore navedenih, ako ne nadjes nista, onda pogledaj u add/remove programs za neki internet toolbar/searchbar, oni takodje znaju da prave probleme

Poslednja izmena:
nidza je napisao(la):
oće zloća na net, pa to ti je... a što razbijaš glavu, pokreni neki ažuriran antispyware program (adaware npr) i takođe ažuriran antivirus softver (norton, nod32, kaspersky), i reši se bede...

edit: i šta će uopšte ova tema međ' matičnim pločama???
azurirano sve, niko nista ne vidi.
Sto se tice promasene sobe, ja sam krenuo logikom - imam problem oko procesora i zaleteo sam se ovde, kad procita onaj ko to moze, neka prebaci tamo gde misli da topic pripada...

ma win2k mi je instaliran na novi hard! tako da jos nisu prosla ta dva meseca o kojima ti pricas.

Najcudnije u svemu je sto nakon sto sam poslao proslu poruku, cpu usage mi je palo na 1% !!! i vise se nije podigao vise od 30, ali zato kad odem sada na net, recieved = 0 , sent samo raste. Takodje sam primetio da mi se memorija sama od sebe puni???
Ovo pisem iz doma omladine. pomagajte :wall: :crash:

Gvozdene, imao sam isti problem. Resio sam ga ovako: Ugasi System restore. Pa onda Start-Administrative tools-Services-Remote Procedure Call (RPC), dupli klik na njega, recovery tab, pa na First,Second i Subsquent failure namesti na Restart the service. Onda ti se nece pojavljivati poruka za restart racunara. Onda skini ovaj removal tool http://securityresponse.symantec.com/avcenter/FixBlast.exe.
Sve ovo sam saznao sa ovog sajta http://securityresponse.symantec.com/avcenter/venc/data/w32.blaster.worm.removal.tool.html
P.S to je crv blaster

To sa formatiranjem na 2 meseca neije losa ideja, ali posle odredjenog vremena pocinja da smara. I ipak dolazimo do pitanja za sta nam uopste sluzi hdd, da nam cuva podatke 2 meseca? :D

POZ :wave:

Kod mene se isti problem javio pre izvesnog vremena a krivac je bio wootbot crv.

NiTro je napisao(la):
Gvozdene, imao sam isti problem. Resio sam ga ovako: Ugasi System restore. Pa onda Start-Administrative tools-Services-Remote Procedure Call (RPC), dupli klik na njega, recovery tab, pa na First,Second i Subsquent failure namesti na Restart the service. Onda ti se nece pojavljivati poruka za restart racunara. Onda skini ovaj removal tool http://securityresponse.symantec.com/avcenter/FixBlast.exe.
Sve ovo sam saznao sa ovog sajta http://securityresponse.symantec.com/avcenter/venc/data/w32.blaster.worm.removal.tool.html
P.S to je crv blaster
trenutno nisam kod kuce, ali cu cim odem do kompa da probam, hvala!
valjda cu da se resim bede.
p.s. i dalje mi nije jasno kako ga norton ne vidi?

edit: sad sam se nesto setio, ja sam to cudo imao onomad i resio ga se (i tada me nije mucio procesor vec samo net?). Zar sp4 nema to u sebi?

Poslednja izmena:
Ni meni ga Kaspersky nije video. Ni meni nije jasno.

NiTro je napisao(la):
Ni meni ga Kaspersky nije video. Ni meni nije jasno.
NiTro, cini mi se da ti meni pricas za XP, a ja imam 2000 i ne pojavjuje mi se poruka za restart.

Vrobec, cime si ga ubio?

Gvozden je napisao(la):
azurirano sve, niko nista ne vidi.
Sto se tice promasene sobe, ja sam krenuo logikom - imam problem oko procesora i zaleteo sam se ovde, kad procita onaj ko to moze, neka prebaci tamo gde misli da topic pripada...

ma win2k mi je instaliran na novi hard! tako da jos nisu prosla ta dva meseca o kojima ti pricas.

Najcudnije u svemu je sto nakon sto sam poslao proslu poruku, cpu usage mi je palo na 1% !!! i vise se nije podigao vise od 30, ali zato kad odem sada na net, recieved = 0 , sent samo raste. Takodje sam primetio da mi se memorija sama od sebe puni???
Ovo pisem iz doma omladine. pomagajte :wall: :crash:

Aj probaj jos i Pest patrol...meni je par puta pomogao i resio problemcice koje ni ad-aware i spybot nisu uspeli...i proveri registre

Juce je i kod mene upao taj virus,crv,trijan,spy sta je vec... Cpu 100% zauzet svo vreme. Gvozdene ja sam mislio da se i tebi pojavljuje porukaza retart kompa. Sorry. Sa definicijama od 12 sati sinoc sam popodne skenirao ceo hard sa kasperky i nasao je 2 trojanca i izbrisiao ih, ali opet je ostao 100% cpu usage. Onda sam sa svezim definicijama komp skenirao sa: Ad-Aware se pro, Spy sweep, Pest patrol, Spybot Search & Destroy, Anti-Trojan sheild i vecina je naslapo jedan inficiran (kod svakog razliciti) virus,spy i izbrisao ga. Ali opet 100% usage. U attachu vam je screen-shot mog task managera. Poludecu :wall: Heeeellllllpppppp :crash:
[EDIT] Registry sam skenirao sa Advanced System Optimizer i nasao je 84 greske koje je ispravio.

Prilozi

• untitled.JPG
    untitled.JPG
    69.5 KB · Pregleda: 144
Poslednja izmena:
NiTro je napisao(la):
Juce je i kod mene upao taj virus,crv,trijan,spy sta je vec... Cpu 100% zauzet svo vreme. Gvozdene ja sam mislio da se i tebi pojavljuje porukaza retart kompa. Sorry. Sa definicijama od 12 sati sinoc sam popodne skenirao ceo hard sa kasperky i nasao je 2 trojanca i izbrisiao ih, ali opet je ostao 100% cpu usage. Onda sam sa svezim definicijama komp skenirao sa: Ad-Aware se pro, Spy sweep, Pest patrol, Spybot Search & Destroy, Anti-Trojan sheild i vecina je naslapo jedan inficiran (kod svakog razliciti) virus,spy i izbrisao ga. Ali opet 100% usage. U attachu vam je screen-shot mog task managera. Poludecu :wall: Heeeellllllpppppp :crash:
[EDIT] Registry sam skenirao sa Advanced System Optimizer i nasao je 84 greske koje je ispravio.

Definitivno je isto sto i meni, jer i kada se kod mene zakuca, jedan od svchost.exe je na 99!
Najludje od svega je sto danas sve radi perfektno... cpu ok, mem ok ???

Evo sad sam stavio program Autopatcher winxp 4.6 (ima i za win 2k) tezak oko 100mb. On sadrzi novije patcheve za win. Za sada se svchost.exe nije javljao uopste (nije zauzimao cpu), videcu kako ce biti sutra pa cu javiti.
P.S Program sam instalirao sa Digital!-ovog cd-a iz broja 36. Pronadji ga negde pa ga instaliraj ako te ne mrzi da skidas 100mb. Poz :)

ToxiC je napisao(la):
offtopic
jel koristite vi zonealarm ?
Da. (Cini mi se da je za sada dobar samo za :wall: )
Ne kapiram bre, danas opet sve ok! ???

I meni je sve ok ,svchost i lsass nisu uopste zauzimali cpu. Yupiii :banana:

NiTro je napisao(la):
I meni je sve ok ,svchost i lsass nisu uopste zauzimali cpu. Yupiii :banana:
ali cekaj, ostaje pitanje sta nas je to klalo sve vreme. Meni je trajalo tri dana i evo sada je opet sve ok. (?) Norton mi nista nije prijavio da je uradio, a ubedjen sam da ono sto se desavalo nije bilo nesto slucajno. Ja definitivno ne znam, ali ne znam ni da li neko moze da mi objasni. :trust:

i ja imam identican problem na xp+sp2 proff. pokusao da ga resim sa nortonom2005,kav5,vexira,nod32,antispy,milion malih programcica , isao na razne forume i trazio resenja ali nista nije uspelo...
U stvari 1 stvar uspeva . Kada se komp ukljuci ukljucim task menager , procese pa maknem svchost.exe (network....) UBIJEM ga i onda sve radi normalno do iduceg paljenja kompa ....................... Pocinjem da mislim da nije neki konflikt hardverski ili neki glup program........ a ne virus

Nazad
Vrh Dno