Šta je novo?

cpu usage 100% non stop?

Bosla je napisao(la):
Pocinjem da mislim da nije neki konflikt hardverski ili neki glup program........ a ne virus
Da li ti se desava da kada odes na net, received blokira, a sent samo raste?

ma meni se to dogodi odmah po ucitavanju kompa a ne kada startujem int.conn. medjutim , da inace net (recive) ne radi a upload samo svetlucka :)

Mozda je do neke zakrpe sa windows updatea kad bolje razmislim jer mi se bas cini da je sve to pocelo posle odlaska na microsoftovu update stranu .....................................................

majke mi precicu na LINUKS , mekintos , BeOS :)))) Ovo nije humano.........

majke mi precicu na LINUKS , mekintos , BeOS :)))) Ovo nije humano.........
Ma ja sam pre neki dan presao na Linux i zavoleo ga. U njemu ne drzim AV, Firewall, Spy cleaner, jeste da se ova moja distribucija malo duze dize ali nema veze. Uspeo sam da namestim igre, filmove, modem, sve isto kao na Win-u. Win. drzim samo zbog seke i keve ne mogu da se snadju u Linuxu. Poz

Uspeo sam da namestim igre
cek , cek , aj mi pojasni , igre si namestio u Linuks-u ???
znaci sve windows igre ili neke linuks distribucije ???
Performanse , bugovi , .....

Verovatno je u pitanju crv win32:Jeefo koji preuzima proces svchost.exe i napada uglavnom .exe fajlove na racunaru. Nazalost za uklanjanje pomenutog crva je potrebno brisanje svih zarazenih fajlova :crash: . Veliki broj ljudi nije ni svestan da je zarazen pomenutim virusom zato sto sem delimicnog usporenja racunara ne pokazuje svoje prisustvo u Task manageru. Inace crvic se ne dobija samo preko neta vec i preko stripa na disku Asterix koji kruzi sirom nase lepe zemlje a ciji .exe fajl sadrzi ovaj kod. Crv se uspesno uklanja avast! Antivirusom a sa njim i gomila programa sa Vaseg racunara :d

Danas sam (posle 2 meseca)reinstalirao Win2K+SP4 i resio da probam taj Avast antivirus i(ali bas bukvalno) za 2 minuta na netu me je spopalo citavo brdo trojanaca od kojih se jedan bas manifestovao sa 100% svchost.exe zauzeca.Pored Avasta bio je pokrenut i Protowall(blokira sumnjive IP adrese pri P2P) i njegova ikonica je svake 3 sekunde dobijala predivnu crvenu boju.Na Netlimiter statistici sam imao sta da vidim neki proces mdie.exe koji je napravio 30 konekcija i konstantno uploaduje 1KB/sec a ponekad i do 3KB/sec(trojanac naravno).Ali tek pocinju muke Kasperski je pronasao(Avast ih nije video)nekih 7 trojanaca ali je uklanjanje zakazao pri sledecem restartu ,a kada se restartovao on ih nije uklonio i tada je krenulo kombinovano 100% zakucavanje svchost.exe i poruka system is going to shut down for 60... sec i vise nije bilo moguce uopste pokrenuti bilo koji program.Uspeo sam da pokrenem Avert Stinger i da sa njim ubijem jednog zlotvora pa sam posle kombinacijom Kasperskog i rucnog brisanja stavki u registriju pobio jos neke(mdie,snapple,flash i jos neke).
Sad mene zanima jel ja to nisam umeo da podesim ili je taj Avast totalno supalj(ili mozda posto je free ima jos i nagradu u vidu ovih trojanaca).
I sta mi savetujete jos da totalno ocistim repove ovih gamadi? Spywarea
je isto bilo na tone ,ali to sam sa Ad-aware i Spy-bot uglavnom rascistio.

Samo da dodam znam da je glupo sto nisam koristio firewall,ali ni cela 2 meseca pre toga nisam imao firewall vec samo Kasperski i nista me nije spopadalo.Cudno mi je to sto se ta
navala virusa poklapa sa prelaskom na Avast(kao da su dosli sa njim).Inace i Avastu i Kasperskom je bila ukljucena real time zastita.

novoprepeceni je napisao(la):
Samo da dodam znam da je glupo sto nisam koristio firewall,ali ni cela 2 meseca pre toga nisam imao firewall vec samo Kasperski i nista me nije spopadalo.Cudno mi je to sto se ta
navala virusa poklapa sa prelaskom na Avast(kao da su dosli sa njim).
Ne bih da izigravam balkanskog spijuna, ali...
kao sto sam rekao (proslo je dosta vremena od kad je otvorena tema :S: ) , imao sam win2000 sp2, norton 2004 koji je par dana po isteku subscription (nakon godinu dana parazitiranja na kompu) IZNENADA prijavio prisustvo nekog virusa i obavestio da je vec preduzeo mere i unistio ga i onako slucajno :trust: me upozorio da bi bilo dobro (recommended, jelda) da obnovim subscription (sto naravno nisam uradio). Sve je funkcionisalo bez ikakvih problema do instalacije 2000-arke sa SP4, novim Nortonom i ZA-om. Usledilo je nekoliko dana pakla sa zakucanim procesorom i mrtvim internetom... a sada je (bar tako izgleda) sve normalno (samo kada me ZA pita, ja zvekecem DENY i ne boli me glava) :wall:
Nisam siguran, ali cini mi se da net blokira kad dozvolim izlaz na net nekom servisu (???), ali muka mi je da istrazujem i da rizikujem nova ...

eternal struggle cini mi se :crash:

ja sam imao slicnih problema i ratova sa svchost=100%
Resio sam tako sto sam bio tada nabavio firewall i antivirus uz nepotrebno cackanje u service(administarator tools) Imate negde na forumu da se skinu ta objasnjenja za service za win2k i xp!
I pored toga sto sam zaboravio sta je svchost=100% zauzece memorije u prazno mi je sa 130mb palo na nekih 60-70mb!

Meni je spybot search and destroy iskenirao i obrisao scvhost.exe kao spyware i otad nemam problema, a 100% mi je do tad bila zauzetost procesora.

Nazad
Vrh Dno