Šta je novo?

Cpu - Rain

Golden

Čuven
Učlanjen(a)
29.06.2000
Poena
660
Koristite li (hladisu) Rain programce ?
Da li vama na AMD platformama radi ?
Ima li novije verzije od 1.0

Golden je napisao(la):
Koristite li (hladisu) Rain programce ?
Da li vama na AMD platformama radi ?
Ima li novije verzije od 1.0

Koristim ga na Intelu verziju 2.0.Nisam primetio razliku u odnosu na verziju 1.0.Cini mi se da je najbolji od slicnih i najmanje opterecuje sistem,Windows 98se, a sada Windows me.

Nasao sam jedno izvrsno programce

Nije veliki oko 20-tak kb. a cudo radi !!!
Napominjem da se samo za AMD platforme !

Dakle probajte ga. Hladi izvrsno !

Izgleda da naslucujem blage nestabinosti u radi. Tj. ceo sistem zakoci posle odredjenog vremena !

Kako se kod vas manifestuje !

NICE TTYQ22 IDLE | quiet -9

Ne shvatam shta ce nekom ko ima AMD-a nove generacije CPU IDLE kad Core pocesora ima to u hardware-u zbog cega AMD i ima ogroman temperaturni histerezis. Ali zna da pomogne onima koji furaju Win MEeeEEE to stoji svi ostali jedan ili dva stepena nize dobiju sa padom perfomansi od 5-10% ..... golden je u pravi ..... nisu to blokovi nego interaptovanja zbog nacina na koji program radi ...... oni koji imaju celerone i P II ( namerno odvojeno jer nije isto ) treba da koriste ovo jer ima produzava radni vek pocesora

uppps

CPU idel se preporucuje i za amd K6 II ili III preko 350 bilo koja da je revizija jer se oni ispod 350 ne greju i rade bez ikakvog hladjenja ...... isto vazi i za neklokovanog celeronca 300A koji je hladan uvek...... Nestabilnost u radu moze da bude i zbog prevelike brzine pristupa nekim delovima visoke memorije shto nema nikakve veze sa CPU-om ili pak konflikt periferija ploca procesor ili radi ili ne mada moze neki deo core-a da prsene ( na PR MMX ili SSE ili 3D Now ) tako da samo igre ili multimedijalni softver pada ali pre ce da ti prsne cache na procesoru nego bilo shta od toga :(

Re: uppps

Gloom je napisao(la):
CPU idel se preporucuje i za amd K6 II ili III preko 350 bilo koja da je revizija jer se oni ispod 350 ne greju i rade bez ikakvog hladjenja ...... isto vazi i za neklokovanog celeronca 300A koji je hladan uvek...... Nestabilnost u radu moze da bude i zbog prevelike brzine pristupa nekim delovima visoke memorije shto nema nikakve veze sa CPU-om ili pak konflikt periferija ploca procesor ili radi ili ne mada moze neki deo core-a da prsene ( na PR MMX ili SSE ili 3D Now ) tako da samo igre ili multimedijalni softver pada ali pre ce da ti prsne cache na procesoru nego bilo shta od toga :(

oces da probas da ukljucis AMD 200 mmx bez kulera, pa da vidis sta ce da mu se desi ??? :D :D :D

mozes opusteno kaficu da skuvas... ;)

Re: Re: uppps

boggyman je napisao(la):
oces da probas da ukljucis AMD 200 mmx bez kulera, pa da vidis sta ce da mu se desi ??? :D :D :D

Mislim da nebi provrila .... :)

Kod kt133a plocha mozesh da setujesh odredjeni registar sa programcicem wpcredit koji ukljuchuje pomenuto hladjenje putem idle-a ali ti tada procesor ima 10-15 stepeni manju temp u idle-u nego kad radi(www.viahardware.com). Slicna stvar je regulisana bios-om kod asusovih plocha.(tzv. fixed verzije)

Re: Re: uppps

boggyman je napisao(la):
Meni je k6/2 300@333 radio oko 10h samo sa hladnjakom (bez ventilatora koji je crkao a ja to nisam primetio) i osim što se par puta zakucao ništa mu nije bilo.

Re: Re: Re: uppps

jddipqd je napisao(la):
Meni je k6/2 300@333 radio oko 10h samo sa hladnjakom (bez ventilatora koji je crkao a ja to nisam primetio) i osim što se par puta zakucao ništa mu nije bilo.

e pa onda znaci da je ovaj primerak sa kojim se druzim VRISNUO!??:D :D :D

morao sam da dodam jos jedan kuler da bi radio, da se ne bi zakucavao ...

austin je napisao(la):
Kod kt133a plocha mozesh da setujesh odredjeni registar sa programcicem wpcredit koji ukljuchuje pomenuto hladjenje putem idle-a ali ti tada procesor ima 10-15 stepeni manju temp u idle-u nego kad radi(www.viahardware.com). Slicna stvar je regulisana bios-om kod asusovih plocha.(tzv. fixed verzije)
Jel nasao neko fixed BIOS za ASUS A7V266-E ???

Vrh Dno