Šta je novo?

[CPU cooler] XIGMATEK HDT-S1284

A koji dodatak mora da se dokupi? Ona 4 sto se montiraju na plocu? One nogare? Ne znam kako se zovu :D

Ja sam se lose izrazio. Dobijes uz njega sve sto ti treba da montiras intel procesor osim za lga 1366 socket.

Evo par slika da vidis kako to izgleda. Na drugoj slici je ovaj deo ispod snale za amd..
Znaci S1284 bez problema se kaci na lga 775 socket procesore ali za 1366 je potreban crossbow.

Poz

Prilozi

• l_21XT-BP3-LGA1366.jpg
    l_21XT-BP3-LGA1366.jpg
    14.2 KB · Pregleda: 69
  • DKS1283_all.jpg
    DKS1283_all.jpg
    71.7 KB · Pregleda: 76
Poslednja izmena:
svaca cast!inace mora da ti pohvalim wallpaper :smoke:

btw.koja je razlika izmedju ovog xigmateka i moj dark knighta?skoro identicno izgledaju sem sto je moj crn i kuler crn/providan/led a kosta oko 1000din vise ?

i zar nije logicnije da duva odozdo ga gore ? :p

Poslednja izmena:
Hvala:)Wallpaper ti je odlican;)

DK je niklovan u crno sto bi teoretski trebalo da obezbedi bolje hladjenje, malo je bucniji ventilator, ima led diode i u pakovanju dolazi dodatak za nove lga sockete(koji kosta oko 700 dinara) ali zato ima jednu cevku manje.

Pokusavam da nadjem sta sam rekao u vezi protoka vazduha ali nisam te skapirao pa mi treba pojasnjenje:)

Poz

nekako mi je "logicnije" da je vent. dole i da gura topli na gore...barem meni tako stoji po nekoj "logici"... :) mada ja imam na samoj ploci vent koji izvlaci topli kolko tolko iz dark knighta,napolje,tj na zadnju stranu kucista izduvava :) (valjda si me razumeo)

Poslednja izmena:
Nisam:)
Meni je trenutno raspored da nazad izvlaci 8ca a dole bocno uvlaci 14ca. Uzasno je znam ali to ce uskoro da bude ispravljeno.

Planiram da bude 12ca gore nazad da zbacuje,12ca dole bocno ubacuje i 12ca dole napred da duva prema zadnjem delu. Mislio sam i da malo busim kuciste da na vrhu da napravim rupe za ventilator koji ce da izbacuje. Znaci od pocetka sam planirao da svez vazduh tece odozdona gore.

Mozda sam se negde pogresno izrazio ali ovako sam mislio..

Poz

Mozda je nekome bitna informacija da ovi Xigamtekovi kuleri staju u Cosmos S kuciste.

Moze Xigmatek da se zarotira za 90 stepeni uz malo maste :wave:

Malo maste,a?:)
Dobra fora, samo je treba izvesti a mislim da ne bih imao toliko zelje i strpljenja da to odradim ali je jako korisna informacija za sve koji bi zeleli da tako postave kuler.

Poz

Kada izvadis plocu iz kucista, operacija je jako jednostavna
... pasta, pripremljen kuler, cetiri srafa i gotovo
za 5 min :)
Poz!

Poslednja izmena:
Izvinjavam se sto upadam u temu, al' interesuje me koliko je ovaj kuler (HDT-S1284) bolji/losiji od AC Freezer Xtreme kulera?
Prvobitna zelja mi je bila HDT-S1284, ali zbog AM2+ ploce (i nedostatka uslova i mogucnosti za modifikaciju HDT-S1284) sve sam blizi kupovini AC Freezer Xtreme kulera.

Izvinjavam se sto upadam u temu, al' interesuje me koliko je ovaj kuler (HDT-S1284) bolji/losiji od AC Freezer Xtreme kulera?
Prvobitna zelja mi je bila HDT-S1284, ali zbog AM2+ ploce (i nedostatka uslova i mogucnosti za modifikaciju HDT-S1284) sve sam blizi kupovini AC Freezer Xtreme kulera.

Imaš link u mom potpisu za moj review za freezer xtreme....

U suštini Freezer je tiši, ali ima manji protok. Ja lično ne volim sistem koji ima HDT-S1284 da heat-pipe-ovi idu direktno na cooler, jer smatram da bez poliranja na takvim coolerima dolazi do stvaranja vazdušnjih džepova, ali kada se ispolira onda je to druga priča. Freezer ima bazu koja je kompletno bakarna, tako da je to (po mom ukusu) jedan + za AC. Dalje, AC je lakši (što je minus) i ima lošiju završnu obradu, baza nije najsjajnija valjalo bi je polirati za neki max efekat.

U principu, vrlo slični cooleri, vrlo sličnih performansi, pogledaj na tom linku koje temperature ostvaruje Q6600, pa sam odluči:wave:

Vrh Dno