Šta je novo?

Counter- Strike 2

Pa koliko ja vidim ovde, tebi treba alrernativa za relativno brz i popularan suter.
Ali ta alternativa mora da bude toliko ista kao CS, da je zapravo kao sto si rekao minimum CS u 80% svega sto sadrzi.
Iz napisanog se dalje zakljucuje da tebi zapravo alternativa ne treba u smislu neceg slicnog, vec potpuno istog, sto dalje implicira da je prisutan fanboyizam.
Ja bih sad mogao mozda da ti preporucim neke naslove koji nisu cheater infected, ali su podosta drugaciji (svetlosnim godinama bolji u svakom aspektu) sto tebi rusi koncepciju.

Mislim, svako treba da uziva u onom sto voli, samo meni CS nikad nije bio jasan, narocito ne ovaj moderni cheaterski und sminkerski.
Medal of honor allied assault iz te neke 2000 godine je imao 15x bolji gameplay, kretanje, pucanje a vala i multy. Samo sto se kasnije odcepio taj kvalitetniji deo tima jer nije hteo da nastavi da stanca kolofdjuti-e. I cod je eksplodirao i mladjanom meni prvi put krenuo da gadi gaming i sprovodi me kroz samospoznaju ljudskog... manjka pameti i ukusa.

Pa koliko ja vidim ovde, tebi treba alrernativa za relativno brz i popularan suter.
Ali ta alternativa mora da bude toliko ista kao CS, da je zapravo kao sto si rekao minimum CS u 80% svega sto sadrzi.
Iz napisanog se dalje zakljucuje da tebi zapravo alternativa ne treba u smislu neceg slicnog, vec potpuno istog, sto dalje implicira da je prisutan fanboyizam.
Ja bih sad mogao mozda da ti preporucim neke naslove koji nisu cheater infected, ali su podosta drugaciji (svetlosnim godinama bolji u svakom aspektu) sto tebi rusi koncepciju.

Mislim, svako treba da uziva u onom sto voli, samo meni CS nikad nije bio jasan, narocito ne ovaj moderni cheaterski und sminkerski.
Medal of honor allied assault iz te neke 2000 godine je imao 15x bolji gameplay, kretanje, pucanje a vala i multy. Samo sto se kasnije odcepio taj kvalitetniji deo tima jer nije hteo da nastavi da stanca kolofdjuti-e. I cod je eksplodirao i mladjanom meni prvi put krenuo da gadi gaming i sprovodi me kroz samospoznaju ljudskog... manjka pameti i ukusa.
Kao sto je jedan kolega sa foruma rekao, najbolje je igrati FaceIt, tu su bas bas retki citeri i tu se vec igra ozbiljniji kanter od onog u premier mecevima.

Jel se sećate davno beše onog programa, sxe injected? :D Da nisi mogao da upadneš na server bez toga. Valjda bilo za non-steam samo i čini mi se da bolje radio nego sada sa vac guard.

Beše 1.6. :) Ja posle 2godisnje pauze nisam primetio da čitera ima previše, ali i ne igram toliko često... A VAC je bio i ostao smejurija, nažalost...

I dalje postoji problem sa registracijom pogodaka. Onda snajper koji je nerealan do bola, cimanje istog prilikom pucanja i to je pogodak. Ali zato kada sa metar ispraznis sarzer i pogodis mozda jednom protivnika... Neke stvari se nikad nece promeniti. CS je nazalost odavno igra za botove koji su napamet naucili igru. Najveca nebuloza je pucanje kroz dim i otvaranje "prozora" u istom.

Battlefield 3 je nedostizan za CS i po atmosferi, gameplayu i svemu ostalom

I dalje postoji problem sa registracijom pogodaka. Onda snajper koji je nerealan do bola, cimanje istog prilikom pucanja i to je pogodak. Ali zato kada sa metar ispraznis sarzer i pogodis mozda jednom protivnika... Neke stvari se nikad nece promeniti. CS je nazalost odavno igra za botove koji su napamet naucili igru. Najveca nebuloza je pucanje kroz dim i otvaranje "prozora" u istom.

Battlefield 3 je nedostizan za CS i po atmosferi, gameplayu i svemu ostalom
Nije mi to isto, igrao sam BF3 i 4, za oba imao onaj premium dodatak (svi DLC), igra je više kao neki COD, arkadica limunadica... ne znam da li je skill to što tamo možeš iz neke šume sa 2km da pogodiš nešto, ali realno taj akradni osećaj nema veze sa sand-box igrama tipa CS i Valorant (na malo drugi način, ali i on je daleko iznad BF).

CS2 sa svim manama je barem jedno 10x bolji od najboljeg BF (3)... to nije ni upitno... porediti bicikl sa pomoćnim točkićima sa jednim mount bike... nije ni blizu CSGO, ali ovo ostalo mu nije ni konkurencija... jedno limunada arkada, drugo ipak ozbiljna pucačina, a i pegla se to, CS2 danas i pre pola godine a posebno pre 1 ili 2 nije ista igra...

Poslednja izmena:
Ne može ljudi da se pored bf3 i cs, ljudi, manite se ćorava posla. Drugačiji je gameplay.

Ja više dajem prednost bf jer se tamo igralo na osvajanje baza i realno je trebalo više skila da se ubije neko nego na cs.

CS2 sa svim manama je barem jedno 10x bolji od najboljeg BF (3)... to nije ni upitno... porediti bicikl sa pomoćnim točkićima sa jednim mount bike... nije ni blizu CSGO, ali ovo ostalo mu nije ni konkurencija... jedno limunada arkada, drugo ipak ozbiljna pucačina, a i pegla se to, CS2 danas i pre pola godine a posebno pre 1 ili 2 nije ista igra...
Vidi ozbiljna pucacina, koliko imas godina?
Arkadna pucacina u kojoj su ljudi istripovali da je nesto vau. Pocev od snajpera, pa kada ti neko da pistoljem head sa pola mape, a ti njega pogodis sa AK ili M4 u tu istu glavu i on i dalje trckara...
Da ne pricam sto igraci hodaju kao slonovi...

CS je odavno postao ispod prosecna igra kojom dominiraju radar, aim i ostali hackovi

Pa igraš na FaceIt-u besplatno je, uz to je mnogo ozbiljnija ekipa koja zna call-out, zna barem osnovne strategije, koristi mic, itd. Ja ne znam ni jednu drugu igru osim Valoranta koja ima tako ozbiljan esports pristup. Ne poredimo mi to da li je realno, nego koliko je bolje od ostalih igara... Da CS2 ima još da se pegla ima, ali ako niste nerealni ovih zadnih par većih update-a od polovine avgusta do sada su dosta problema rešili. Hoće li ovo da bude CSGO, teško, ali prežalite to... i ovakav kakavje CS2 nema konkurenciju... Valorant nije predaleko, ali je razlika nedostižna sve i da je CS još duplo gori nego što jeste, ostali nemaju šta da traže u istoj rečenici...

Here’s a concise, date-stamped recap of the big CS2 changes since launch, grouped by what actually changed in-game.

2023 — Launch (Sep 27, 2023)​

• CS2 released with Premier mode (CS Rating ladder), Competitive & Wingman, Training Day, the new buy/loadout UI (refunds for unused buys), Source 2 visuals, sub-tick netcode, and the switch to MR12 halves for Competitive/Premier. (Steam Store)

2024 — First big systems & QoL waves​

• “A Call to Arms” (Feb 6, 2024):
    • Arms Race mode returned (Baggage, Shoots).
    • Kilowatt Case + Kukri knife; Ambush sticker capsule.
    • Custom sticker placement (up to 5 stickers on any weapon).
    • Zeus became reusable (30s recharge).
    • Smokes cast shadows; lots of sub-tick & movement/collision fixes; “Refund All” in buy menu; mic device/threshold options; peeker’s advantage reduced by ~16 ms and added cl_ticktiming. (Liquipedia)
  • Community map rotations (June 25): Thera & Mills (Comp/Casual/DM), Memento & Assembly (Wingman), Pool Day (Arms Race) + MVP panel revamp and per-map skill groups revealed after two wins. (Steam Store)
  • “All Aboard!” (Nov 13–14):
    • Train returned to playlists; Overpass got a wide set of fixes.
    • Added Damage Prediction (optional client-side hit/killed feedback to reduce perceived hit-reg delay). (SteamDB)
  • Input fairness (Aug 20): Valve kicks users on official servers for hardware features that automate counter-strafe (Razer “Snap Tap”, Wooting SOCD). (The Verge)

2025 — Seasons, missions, map pool swaps, monetization changes​

• Premier Season 2 (Jan 28): season reset & medals; Train added to Active Duty, Vertigo removed. Weapon/econ tuning (M4A4 $2900, FAMAS $1950 + accuracy buff; crouch accuracy nerfs to MP9/MP5-SD/MP7; AUG/SG scope dot tweaks). (Liquipedia)
  • Weekly Missions (May 7): light XP missions added to main & Play menus; large community-map refresh (Agency, Grail, Jura; Dogtown/Brewery for Wingman). (Steam Store)
  • Premier Season 3 (Jul 15/16): Overpass into Active Duty, Anubis out. Gameplay: incendiary spreads faster, MP9 recoil/jump accuracy nerfed, CTs get +$50 per T eliminated in Competitive. (Steam Store)
  • “Genesis” update (mid-Sep):
    • New Genesis Collection delivered via the weekly Genesis Uplink Terminal (free to open, get up to five priced offers; disappears if you skip them all).
    • Map scripting (cs_script, JavaScript for maps) shipped with a script zoo example.
    • Audio polish (notably grenades) and subtick consistency tweaks; spectator can inspect others’ loadouts. (Steam Store)
  • Anti-cheat (mid-Sep): community-reported VAC Live hardening led to widespread mid-match detections and cancellations (Valve didn’t publish a formal blog, but multiple outlets documented the effects). (Bo3.gg)
  • More community map churn (Oct 1–3): new Transit briefly added to matchmaking and then removed after an easter-egg incident; highlights Valve’s ongoing curation of community maps. (PC Gamer)

Ongoing core fixes (high-impact highlights)​

• Continued work on hit-reg/lag compensation (e.g., mid-spray rewind edge cases), movement sliding on slopes, and general stability. (Steam Store)

TL;DR — what this means if you’ve been away​

• How matches feel: sub-tick has been iterated on; peeker’s advantage reduced, optional damage prediction adds snappier hit feedback; grenade/audio and collision feel cleaner. (Liquipedia)
  • How you play/grind: Premier runs in seasons with medals/recalibration; Weekly Missions add XP goals between matches. (Liquipedia)
  • What you play: Arms Race is back; Active Duty rotated (Train in Jan ’25; Overpass in / Anubis out in Jul ’25). Lots of community-map rotations. (Liquipedia)
  • Guns/econ tweaks: notable M4A4/FAMAS price changes, MP9 nerfs, incendiary buff, small UI/QoL upgrades (refund all, mic settings, etc.). (Liquipedia)
  • Skins/monetization: beyond the usual cases (Kilowatt), the new Genesis Uplink Terminal changes how some skins drop/offers appear weekly. (Liquipedia)

Meni je nejasno da ti silni programeri ne mogu da naprave zaštitu od čitera, da server, AI to prepoznaje i eliminiše igrača u mikrosekundi. Tolike tehnologije a oni nisu u stanju to da reše u 2025...

Mogu ali većina čitera su i konckari, takav karakter ide jedno uz drugo, a od kockara jedino i zarađuju pare, sigurno nije od mene koji sam kupio Prime status i to je to... sve skinove sam dobio ili razmenio... zato lepo FaceIt, kernel level, nije idealan, ali je 10x bolji od VAC 3.0...

Inače za 4 meseca, meni je stigao report za ~80 banovanih igrača, https://leetify.com/ vam šalje, ali opet šta sam čitera prijavio to je ništa. E onda desi se da jedno vreme VAC radi OK, kao prva polovina septembra, a onda ovi srede svoje čitove da se ne detektuju i tako u krug. Inače VAC 3.0 i jeste AI baziran i to je problem, mala promena u ponašanju i on više ne radi detekciju, za par dana reše svaki update koji je bio realno dobar... tako da to nije dovoljno očigledno.

Poslednja izmena:
Vrh Dno