Šta je novo?

Counter- Strike 2

VAC nije blistao ni u csgo, tako verovatno nece ni u cs2, u cs2 anticheat uopste nije unapredjen u odnosu na global, mozda ga unaprede u buducnosti sto se pretpostavlja sa novom igrom, ali verujem da ce i tada biti citera, to je daleko manji problem na faceitu kome citeri toliko smetaju, ali je potreban 3rd party anticheat.

Imam solidno jaku mašinu 5600 Ryzen, 32GB rama, 6700xt Sapphire a laguje mi cs bukvalno konstantno... Stateruje.

Video sam da se i npr Ropz žalio sa novim kompom, onda prešao na Windows 11 i sve ok. Nisam baš u fazonu da menjam sistem zbog toga.

Prosto je neveorvatno koliko su developeri u 2023. godini nesposobni da izbace normalan proizvod, pogotovu najigranije igre na svetu. Evo vidimo na šta liči cs go, a npr lol koristi isti client tipa 10 godina. Jadnici i jedni i drugi.

Koji ste level? Ako igrate premier, na koliko ste poena?
Lvl 10, u premieru sam na beti imao 19k, sada su mi nakon 1-2 izgubljene partije dali 9.5k, koliko sam primetio svima su smanjili broj poena u prvih 10 pobeda, sem profesionalcima.

Imam solidno jaku mašinu 5600 Ryzen, 32GB rama, 6700xt Sapphire a laguje mi cs bukvalno konstantno... Stateruje.

Video sam da se i npr Ropz žalio sa novim kompom, onda prešao na Windows 11 i sve ok. Nisam baš u fazonu da menjam sistem zbog toga.

Prosto je neveorvatno koliko su developeri u 2023. godini nesposobni da izbace normalan proizvod, pogotovu najigranije igre na svetu. Evo vidimo na šta liči cs go, a npr lol koristi isti client tipa 10 godina. Jadnici i jedni i drugi.
Imaš na redditu rešenje. Samo pretrazi "cs 2 stutter reddit". Ako se ne snadjes, cimaj da ti nadjem link.

Svako na voice chatu se može lažno predstaviti da radi za Valve. Samo neki shvate da su prevareni kad im tako otmu nalog.
ne pricam o voice chatu..

citera ce vazda biti, pogotovo na dm dodju da vjezbaju...ranije na csgo su non prajmeri bili slozniji da rade vote...prajmeri slabo koriste vote..ko da ih boli ona stvar...

meni fino radi na win 10 sa novom masinom 13600k...polaku ulazim u ritam nakon 2 mjeseca prekida i sa novim misom..

Poslao.

pronaso sam link gdje tip pise od brisanja foldera directx_installer zatim disk ciscenje DirectX Shader Cache pa do nvdia settings..i na kraju pise o komandama u konzoli
cl_updaterate 128
cl_interp_ratio 1
cl_interp "0.015625"

meni je problem sto su sve ove komande koja sam ranije koristio u csgo, sad jednostavno unknown kad ih kucam..a ne mogu da pronadjem u cemu je fora..s obizor da je post tipa na redditu prije 1 mjesec..

Ja sam iskopao nešto na redditu ali ako već šalješ link na 100 adresa okači ga i ovde, kontam da nije zabranjeno.

Samo sam onom dečku poslao.

Izvolte

Inace full reinstall nije rešio problem.

Vidim tražilo više ljudi :)

Hvala ti u svkaom slučaju, to sam i našao. Nisam stigao da probam još. Javiću rezultate.

Ja igram 1.6 i ne mogu bas da budem merodavan, jer csgo/cs2 treba da bude super smooth sa 300fps. Ima FPS dropova ali nema onog zabadanja, tj teleportovanja na milisekundu. Evo sad su pustili neki update od 2GB, možda su rešili problem..

pronaso sam link gdje tip pise od brisanja foldera directx_installer zatim disk ciscenje DirectX Shader Cache pa do nvdia settings..i na kraju pise o komandama u konzoli
cl_updaterate 128
cl_interp_ratio 1
cl_interp "0.015625"

meni je problem sto su sve ove komande koja sam ranije koristio u csgo, sad jednostavno unknown kad ih kucam..a ne mogu da pronadjem u cemu je fora..s obizor da je post tipa na redditu prije 1 mjesec..
Interp komande su ugasene jos u beti zato sto tvrde da "ne rade nista", fali komandi za cl bob, leva ruka, ima jos stvari koje fale u odnosu na go, mozda ih dodaju vremenom, mozda i ne. tickrate je na 64 tika i zakljucan je i za community servere da to menjaju, tako da su apsolutno svi serveri na 64 tika.

Odigrah danas 3 competitive meča i igrači su bili uredni i nisam primjetio da neko koristi cheat. Međutim, Valve je izbacio igru u open beta fazi zbog manjka sadržaja (wargames, short i long competitive, danger zone). Inventar nema scroll bar za razliku od CS:GO. Štose VACa tiče, čini mi se da sakupljaju podatke za sledeći veliki VAC ban wave, ali to je moglo sačekati finalnu verziju igre.

@spavac22
Ako ti je u CS2 ugašen V-sync, u Nvidia Control Panelu pdoesi Low Latency mode na Ultra kao na slici u prilogu ako već nisi.

Prilozi

• 1696528423286.png
    1696528423286.png
    54.7 KB · Pregleda: 55
sve je to podeseno sass drake, nemam problem sa stuttering...jedino fps pada na odredjenim mapama nema sanse da predje preko 400...

Interp komande su ugasene jos u beti zato sto tvrde da "ne rade nista", fali komandi za cl bob, leva ruka, ima jos stvari koje fale u odnosu na go, mozda ih dodaju vremenom, mozda i ne. tickrate je na 64 tika i zakljucan je i za community servere da to menjaju, tako da su apsolutno svi serveri na 64 tika.

znaci tip sa linka vezano za reddit koji je nidzakv postavio ocigledno lupa vezano za cl commande jer je njegov post od 1mj..

sve je to podeseno sass drake, nemam problem sa stuttering...jedino fps pada na odredjenim mapama nema sanse da predje preko 400...

znaci tip sa linka vezano za reddit koji je nidzakv postavio ocigledno lupa vezano za cl commande jer je njegov post od 1mj..
  • Removed several legacy networking convars that existed in CS:GO but never had an effect in CS2 ovo je update od 13 septembra kada su to uklonili, ne lupa covek.

Bolji recoil.

• Removed several legacy networking convars that existed in CS:GO but never had an effect in CS2 ovo je update od 13 septembra kada su to uklonili, ne lupa covek.
znaci od 13 sep ukinuli..fino..jos mi malo cudno da tip sa 3080 na cs2 nabije 800 fps..

Pojma nema, meni je gsync ukljucen, low latency mode je "Ultra", fps limit je na 142fps (U NV control panelu), Vsync je naravno off u igri. Stoji na 140fps ma sta radio, nekad padne na 130 i nesto i to je otprilike to u 3440x1440. Prvi osecaj u kontaktu sa igrom je bio wow... ovo je ultra glatko. Zaista OK radi kod mene. Zasto nekima lose radi pojma nema, bice da nije sve bas odradjeno kako treba.

Pojma nema, meni je gsync ukljucen, low latency mode je "Ultra", fps limit je na 142fps (U NV control panelu), Vsync je naravno off u igri. Stoji na 140fps ma sta radio, nekad padne na 130 i nesto i to je otprilike to u 3440x1440. Prvi osecaj u kontaktu sa igrom je bio wow... ovo je ultra glatko. Zaista OK radi kod mene. Zasto nekima lose radi pojma nema, bice da nije sve bas odradjeno kako treba.
I ja imam ista podesavanja i zakljucao sam FPS na 164. Ne vidim neku razliku kad je otkljucan, osim sto tad oscilira vise i krece se od 270-350 .GPU/CPU temperature su sa zakljucavanjem spale za po 10`C.
Jel bi generalno trebalo drzati zakljucan FPS u zavisnosti od osvezavanja monitora?

Probaj. Meni je i bez toga sve smooth as butter. Osim prokletih cheatera..

I ja imam ista podesavanja i zakljucao sam FPS na 164. Ne vidim neku razliku kad je otkljucan, osim sto tad oscilira vise i krece se od 270-350 .GPU/CPU temperature su sa zakljucavanjem spale za po 10`C.
Jel bi generalno trebalo drzati zakljucan FPS u zavisnosti od osvezavanja monitora?
FPS treba drzati na 2-3 fps manje od refresha monitora, dakle 163 na 165hz panelu kada koristis GSync (tj. to je u 99% slucajeva Free sync na nasim monitorima). Tada ce ti u CS2 u meniju biti fps=120 jer je to ogranicenje igre, a u igri ce biti 161fps. Ovo radis da fps ne bi izlazio van refresh ratea monitora jer tada on ne radi i ide ili Vsync (ako je ukljucen) ili off ako si ga u igri iskljuci i tada bi dobio screen tearing jer bi fps bio veci od refresh ratea.

Dakle za NVidia (mozes i DLSS resolution upscaling ali bez frame generation) ide Gsync ON+low latency mode na ultra+ogranicenje fps u CP drajvera na refresh rate - 2fps. Pored ovoga ili u CP drajvera ili u samoj igri Vsync ide OBAVEZNO na OFF. U igrama koje podrzavaju ide onavezno NVidia reflex da zmanjis max latenciju.
Ako u nekoj igri koristis "DLSS frame generation" onda ide ogranicenje fps u CP drajvera na 50%refresh rate - 2fps (u slucaju 165hz panela je to 80). U igrama koje podrzavaju ide onavezno NVidia reflex (mislim da su to bukvalno sve koje imaju DLSS frame generation) da smanjis max latenciju.

1696575415131.png

Poslednja izmena:
vecina pro igraca savjetuje nvidia reflex u gpu settingu drzati disable..licno sam probo enable i nije mi odgovaralo..tako da je opcija na disable..takodje savjetuju ko nema problema moze da je ostavi enable...ako nisam bar 2 dana se drndo sa gpu settingom gore nego kad stemujem oc cpu pa razni sinteticki testovi...kasnije postavim koje mi opcije odgovaraju..meni je monitor 240hz..drzim fps iznad monitora refresh rate..

Stuttering u zvaničnim patch notes kažu da je i dalje moguć za AMD, a kao rešili za ostale i rade s AMD da se reši. Tako da rešenja nema dok oni ne reše. Sve je to trebalo uraditi pre zvaničnog lansiranja, ne znam zašto lansiraju igru koja se koči, a svaka milisekunda ti je bitna...

Što se tiče VAC, on je krš, uvek bio i pravdanje nesposobnosti Valve sa treniraju ga, je uzaludno. Stalno ga treniraju, dok svi živi čituju. Realno instalirajte FACEIT, taman su promenili da je svima obavezan AC (ne znam zašto tako nije bilo od početka).

Vrh Dno