_/Neo\_
Čuven
- Učlanjen(a)
- 27.01.2002
- Poena
- 720
Moja oprema
- CPU & Cooler
- Intel i7 8900k
- Matična ploča
- MSI Z370 SLI+
- RAM
- 2x8GB DDR4 3200MHz gSkill TridentZ
- GPU
- Sapphire RX580
- Storage
- Samsung 970EVO (500gb) + WD750 2tb
- Zvuk
- Sound Blaster Audigy FX
- PSU
- Corsair RM650i
- Kućište
- Cooler Master 690 1st gen
- Monitor
- Dell U2422H + HL P24 G5
- Miš & tastatura
- Logiteck Wave (K350) + MX Master 2s
- Laptop
- Dell Inspiron 15
- Mobilni telefon
- Nokia 7.2 + Motorola Edge 40 Pro
- Pristup internetu
- ADSL
E ovako, došao je red da zamenim crknutog corsaira hx650 
Najuži izbor je pao na ova 2 modela, izneću moje neke utiske nakon čitanja testova na džoniguru sajtu
Na kraju moje pitanje je dali se na duže staze opredeliti za EVGA zbog 10 godina garancije i 2x 4+4 EPS konektora ili ići na malo jeftinijeg Corsair-a sa 5 god garancije i iskreno lepšim flat kablovima, takođe, preko kod kolega Mađara trenutno nema EVGA, tako da je trenutno samo Corsair dostupan ili čekati EVGA?
Najuži izbor je pao na ova 2 modela, izneću moje neke utiske nakon čitanja testova na džoniguru sajtu
- svestan sam da mi 750W ne treba
tako da izbor možda i padne na 650w modele, ali cenovno su tu negde. čak je corsair za nijansu jeftiniji, pogotovo što će to napajanje pokretati trenutno i5 4690k (kada se oc opet ne prelazi 100W) + GTX 960 (120-140W) u kombinaciji sa par diskova i tako slično, ali u svakom slučaju sve ukupno neće prelaziti više od 300W za početak dok kasnije išao ili na i7 6700k (nek je i 110W kada se OC) ili na neki pristupačniji 2011 procesor koji opet ide na oko 150-160W max sa 1070 grafikom što je opet 150-160W, ali razlika je svega 10-tak € tako da nije frka
- što se garancije tiče, tu se nekako najviše okrećem EVGA samo zbog 10 godina garancije na 750W model odnosno 7 god za 650W model, dok corsair tu kaska sa "samo" 5 godina ali i malo nižom cenom...
- što se kablova tiče, to je ono što me najviše kopka...naime ako dokle god sam na "procesorima za smrtnike" sve je ok, ali ako zađem u 2011 čipset, ne mali broj ploča traži ili 8+4pin ili 8+8 pin konektore za CPU i tu dolazim do glavne nedoumice, EVGA 750 po deff nudi 2 kabla 4+4pin dok 650W model nudi na jednom kablu 4+4 + 4+4 ekstender, a konkurencija iz corsair-a to nudi tek od 850W modela, a 750 i 650W modeli imaju "samo" jedan 4+4 konektor. S obzirom da bih radio custom sleave za oba napajanja i da bih na Corsair-u ako ga uzimem i pravio 4+4 + 4+4 extender zanima me koliko ovo utiče, ako uopšte utiče na dotok struje u CPU, kapiram da apsolutno nema veze kako stiže struja jer sva napajanja su single rail i sva napajanja daju na 12v uvek na raspolaganje svu struju ali me je ova konstatacija malo zbunila...
That's not even talking about power. One cable can carry less power than two separate ones can. Seasonic thought of all this stuff on the GS unit. Not that it even matters on units this small.
Na kraju moje pitanje je dali se na duže staze opredeliti za EVGA zbog 10 godina garancije i 2x 4+4 EPS konektora ili ići na malo jeftinijeg Corsair-a sa 5 god garancije i iskreno lepšim flat kablovima, takođe, preko kod kolega Mađara trenutno nema EVGA, tako da je trenutno samo Corsair dostupan ili čekati EVGA?