Šta je novo?

Corsair hx520 vs LC power metatron hyperion 700w

ostres

Slavan
Učlanjen(a)
06.07.2004
Poena
319
Dakle zanima me vase misljenje na ovu temu, iliti sta bi ste vi kupili od ova dva napajanja?
Od razlika na strani corsaira je 5 god. garancije i veci kredibilitet. LC power nudi vise PCI ex konektora, 14 cm fan (ovo ne mora da bude prednost, ali bi trebalo da nudi ili vecu tisinu ili bolje hladjenje), tu je i vise snage ali i 10 evra razlike u ceni tako da ovo mozemo i da zanemarimo, ali je i dalje alternativna firma.
O corsu je dosta receno iz prve ruke, tako da bih bio zahvalan vlasnicima hyperiona da kazu svoje utiske.
Inace sto se tice potrosnje planiram da uparim dve 3850 ili 3870, uz postojece komponente.

Bio sam u sličnoj dilemi, ali pošto ne planiram da zaista i trošim 500W+, uzeh Corsair sa 5god garancije. Ipak je to klasa iznad po korišćenim komponentama (počev od elektrolita nadalje), a ventilator mu se bukvalno ne čuje, što mi je bitno...

Moj savet, ako ne misliš da zaista pređeš nekih 400-450W (a ta tvoj konfa čak i sa 2x3870 neće trošti više od toga) onda uzmi Corsair 520W. Međutim, ako misliš da kasnije-uskoro prelaziš na quad-core, da dodaješ diskove, da jače overklokuješ, onda ipak razmisli o 700-750W napajanju.

P.S. U Eurolink-u za tik preko 100e imaš Chieftec CFT-750-14C 750W 14CM FAN, modularan, a inače manje više isti kao ThermalTake Toughpower 750W (oba su CWT). Koliko sam čuo, iako nije mnogo bučan, ipak je bučniji od Corsair-a, pa ako ti je ostatak računara veoma tih, preskoči ga, ali za "normalno" bučne konfe može biti odličan izbor. Verujem da je isti slučaj i sa tim LC-om.

Poslednja izmena:
E jos jedna stvar uz taj 3600+ CrossFire 3850/70 ?? ....eh
Veruj mi na 2.9Ghz sasvim lepo ce ih uposliti, pogotovo sto se nove igre sve vise oslanjaju na gpu. A i nisam mislio bas bukvalno uz postojece komponente vec uz komponente slicne potrosnje, s obzirom da plocu npr. moram da promenim jer joj fali jedan pciex slot, tako da cu da ciljam nesto sa 790x cipsetom, s tim da cu se zadrzati na dual core procesoru.

Ja bih realno uzeo Corsair HX620W koji sada imash za 112 evra da kupish. Pravi best buy za taj novac.

Možda je čovek mislio u EuroLink-u sa BENCH popustom...

U pitanju je Gigatron, i cena je 118 evra a ne 112, omanuo sam.

Poslednja izmena:
Iz davnina poznata Gigatrovačka fora - u katalogu prepuno (da imaju ljudi šta da gledaju na sajtu); na lageru skromno.

Inače - zanima me vaše mišljenje :
da li se isplati hx520 kada je jeftiniji samo 1000din od hx620 ?

Poslednja izmena:
... 14 cm fan (ovo ne mora da bude prednost, ali bi trebalo da nudi ili vecu tisinu ili bolje hladjenje)...
Nije tisi od Corsair-a, to je sigurno. Bolje hladjenje - da, ali nije tisi. Mada je solidno tiho (doduse, ta kategorija je, kao i uvek, stvar subjektivnog utiska)

Inace, ukoliko je vec izbor izmedju ova dva napajanja - LC.

Poslednja izmena:
Ima za 9930din~125e ovde

Izbor je vrlo lak - Corsair !

proguglaj malo po netu pa vidi sta sve ljudi teraju na njemu

ipak je to klasa iznad LC-a i glupo ih je porediti

Odluka pala uz pomoc domacih dilera posto LC nisam mogao nigde da nadjem (bar ne po normalnoj ceni). Corsair zaista na prvi pogled deluje obecavajuce, od samog pakovanja, kablova i da, stvarno je tiho.

Kod nas je zestoko precenjen, kad uporedite cene npr TT 650 i Corsa 620 kod nas i u inostranstvu, onda tek vidite koliko je Cors precenjen kod nas.

Corsair HX620 je SVUDA skuplji od TT650, i ima dobrih razloga za to, dovoljno je pročitati nekoliko review-ova od svakog pa shvatiti. Ne kažem da kod nas Cors nije precenjen, jer jeste malo (rekao bih 10-15 %), ali za one koji ne vole kompromise je prava stvar.

Realno, Cors 620 kod nas kosta oko 130e, a po Evropi u proseku 110-115e. Dakle 10% je precenjen. TT 650W je tamo oko 95-100e max, kod nas isto toliko. Da kupujem, bez dileme bih doplatio tih 15e razlike... E sad kod nas je to 30e, što jes, jes, to je 30%. Nekom mnogo, a nekom ne, pa dakle za svakog po nešto...

Poslednja izmena:
^ slazem se,
Efficiency,Active PFC, Japan made capacitors,RoHS,WEEE regulacije,Over voltaze sve je ovo bitno kod skupljih i kvalitetnih napajanja, nije sve samo u voltazi i amprerima.
Recimo TT ToughPower 850W je ~ 135-140e, a toliko i kosta ovde ovaj Corsair od 620W, mada jeste malo vise nego sto bi trebalo, ali recimo da je nekih ~ 20e skuplji TT a realno gledano ima 230W vise.
Takodje kad sam ja uzimao moje napajanje sam se dvoumio izmedju ThoughPower i ovoga sto sam uzeo, i imam 50W manje i nesto je malo skuplji od TT-a ali je po specifikacijama bolji + mnogo je bre sexi :D

pa ako poredimo neispravni corsair hx520 i ispravni cm 520 onda jeste bolje resenje :)

Nazad
Vrh Dno