Šta je novo?

Corsair hx520 vs LC power metatron hyperion 700w

ostres

Slavan
Učlanjen(a)
06.07.2004
Poena
319
Dakle zanima me vase misljenje na ovu temu, iliti sta bi ste vi kupili od ova dva napajanja?
Od razlika na strani corsaira je 5 god. garancije i veci kredibilitet. LC power nudi vise PCI ex konektora, 14 cm fan (ovo ne mora da bude prednost, ali bi trebalo da nudi ili vecu tisinu ili bolje hladjenje), tu je i vise snage ali i 10 evra razlike u ceni tako da ovo mozemo i da zanemarimo, ali je i dalje alternativna firma.
O corsu je dosta receno iz prve ruke, tako da bih bio zahvalan vlasnicima hyperiona da kazu svoje utiske.
Inace sto se tice potrosnje planiram da uparim dve 3850 ili 3870, uz postojece komponente.

Au bre ko ovde sve savetuje ljude.
Samo cekam da se pojavi neko i da kaze da je i Frontier od 400W dosta dobro za to sto coveku treba :D
Mislim reci da je CM bolji od Corsaira je suludo :)

Evo ja danas u Gigatronu na Banovom brdu uzeh Corsair 620W, za tih 118e, napajanje vrh, sad procesor bez problema radi na 3.4GHz sto ranije sa Chieftecom 550W nije bio slucaj. Uzeo sam im poslednje koje su imali.

Ne mislim da je CM od 520 bolji od Corsaira naravno, ali sto se tice prakse ja izmedju Chiefa 550W AB-A serije i ovog Odina nisam primetrio ama bas nikakvu razliku, nisam imao nestabilnost sa Chiefom isto koliko je CPU bio stabilan onda i sada je isto i za ostale komponente.
A vec sam i rekao da sam pre za Corsaira 620W nego ToughPower 850W.
S obzirom load i ovako za nas nece da ide preko 600W
Meni je load sa mojom konfom 360-380W, tako je pokazao software koji se dobije uz napajanje.
Prema tome dva GTX-a ne bi isla preko 550W verovatno a i manje od toga.
Sta ces vise onda od tog Corsaira.

Poslednja izmena:
hahaha.. sorry za off t. dobar ti potpis :D

M_M
To sam i hteo reci, TT kosta kod nas isto kao i u inostranstvu, a corsar je 10-15% skuplji, ne da poredim ta dva napajanja.
Pre dve nedelje hteodoh kupiti Corsa 620 u Gigatronu za 118e, nisu ga imali, nisu znali kad ce ga imati, nisam hteo da cekam i uzeh Chieftec Turbo 750, super je, ne cuje se.

Juche sam pazario u Imtelu Corsair HX620W(ostao jos 1kom.)-neka pozuri kome treba. Napajanje je ok nego se greje malo vise za moj ukus, jel ima(o) neko slicna iskustva?

Normalno je da se to napajanje poprilicno greje. Tako je projektovano, koriscene su komponenete koje normalno rade na visim temperaturama nego na vecini drugih napajanja.

Normalno je da se to napajanje poprilicno greje. Tako je projektovano, koriscene su komponenete koje normalno rade na visim temperaturama nego na vecini drugih napajanja.

Ok, slazem se, nego sta ce biti kada dodje leto-Dzabe mi i ovo vodeno hladjenje kada cu imati radijator u kucistu:D?

Ne brini se, i leti ce sasvim dobro Corsair da funkcionishe ako imash makar 2 venta unutar kucishta..;)

Juche sam pazario u Imtelu Corsair HX620W(ostao jos 1kom.)-neka pozuri kome treba. Napajanje je ok nego se greje malo vise za moj ukus, jel ima(o) neko slicna iskustva?

opusti se, normalno je skroz.

Ok, slazem se, nego sta ce biti kada dodje leto-Dzabe mi i ovo vodeno hladjenje kada cu imati radijator u kucistu:D?
Ne brigaj, nisu ljudi iz Corsair-a ludi, radice to napajanje normalno kad dodje leto i kod nekog malog crnog iz Mombase...

Na svu srecu nisu ga oni pravili :d

PS. Strasno sta je sve napisano u ovoj temi, al neka, kad mrzi ljude da pretrazuju vec postojece onda nek kupuju sve i svasta :) (ne mislim na corsair, sa time ne moze da se pogresi, vec mislim na neka data poredjenja i neobavestenosti isl. Milion puta je prezvakano da je TT toughpower i LC metatron series jedno te isto sa razlicitom maskom)

Ako ti nije hitno evo dobra vest :

Novi Sad
Do 1.03 ocekujemo otvaranje prve Eurolink prodavnice u Novom Sadu. Stanovnike Novog Sada i okoline obradovace vest da ce se isporuka komponenti za teritoriju NS-a obavljati besplatno nakon otvaranja prodajnog mesta.

Deo poslatog e-maila od Eurolink-a.

Pa chini mi se da cu tako i da uradim. Nedavno sam kod njih pazario grafichku na taj nachin, al` sam neshto kontao da napajanje potrazhim u NS-u, da ne bih imao cimanja sa eventualnom reklamacijom.

Nazad
Vrh Dno