a razlika izmedju dual i triple channel je brutalno smesna![]()
pa bolje je triple da se ne lazemo, ali ne toliko bolje da ces sa dual channel biti osakacen
tacnije za 3.3333%![]()
pa dobro ako ti tako tvrdis onda jeste 33%
nadam se da si testirao to i imas rezultate takve.
ovi rezultati koje ja imam govore drugacije.
nisam ga jos testirao. j***s teoriju, bitno je kako se pokazuje u praksi.
Pa ostavio ti je Vule link za "u praksi". Bice da ipak razlika nije 33%, vec da je vise nesto tipa 3.33% :type:
Zato sto aplikacije i CPU ne koriste toliki bandwidth, a druga stvar zato sto mozda postoje propusti u dizajnu memorijskog kontrolera, pa u tripper channel-u ponegde moze da se javi i blago usporenje.zasto?
(napominjem, nisam neki poznavalac hardvera)
po ovim grafikonima razlika je stvarno mala, ali i dalje mi nije jasno da li su uporedjivali samo dual vs triple memoriju kao memoriju, jer u ovom slucaju bitnije je okruzenje u kojim rade ta dva tipa memorija. znaci, triple chanel radi sa QPI-em i recimo moja ploca (ne nzam sad za ostale) ima fizicki skracenu magistralu izmedju procesora i memorije za oko 50% sto znaci da i radi 50% brze (ako me matematika `ponovo ne vara`), dok je dual jos u kombinaciji sa FSB-om, a valjda je i to bitno za brzinu i krajnji rezultat, jer memorije ne rade samo kao zasebni uredjaji pa da mogu tako i da se uporedjuju. a isto tako ne mogu da se uporedjuju konfiguracije za koje jos i nema softvera da ih maksimalno `upregne`. vecina hardvera ne koristi 4 cora, a kamoli 8 logickih. ima tu jos bitnih stvari sto se tice uporedjivanja, mislim, nije bas tako jednostavno?
Koja glupost je ovaj i7 plus sto je los overclocer jos ni ddr3 memoriju nije mogo da gura preko 700MHz.
Po ovom testu sto je ovde okacen.
izgleda da se nismo razumeli bas najbolje?
...recimo moja ploca (ne nzam sad za ostale) ima fizicki skracenu magistralu izmedju procesora i memorije za oko 50% sto znaci da i radi 50% brze (ako me matematika `ponovo ne vara`)...
Ovde ispade svadja kolko je brza ddr3 memorija jedino su pametni proizvodjaci memorije umesto da kupis dva modula sada ces morati da kupis tri.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari