Šta je novo?

Core i3 vs. Phenom II X3 "clock-4-clock"

Nedjo

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
12.07.2000
Poena
800
http://en.inpai.com.cn/doc/enshowcont.asp?id=7488

f8458280-7219-4277-a5b1-76983e69ee82.png
db252749-4c97-4f96-811c-f2f96aa37c11.png

ce17fa0a-31cc-4001-b3f1-d06feba1fb55.png
12b23731-e4f5-46ff-b327-295ab8da9f7a.png

fc16f5c0-bdfb-4af5-9e52-29f9663341b2.png
0031b77a-4d35-431c-a7f6-6f6c8df833bd.png

33a679de-8a8e-4f6d-aa82-594354fd6a24.png
745f0f33-ff60-452b-b66a-7b958fd7ab83.png

883f2320-a7ab-4b76-8d70-75573340ec33.png
7732fd0a-07b9-40b7-b072-32d8959ad920.png

Ma ovo je fantastichno....bitno je da u belom svetu oni porede i3 i X3 .....kojih tamo je li i ima...
I3 ima i kod nas a X3 720 ja nisam video vec nekih 2 meseca....u chemu je poenta....ma nema veze...

Intel nikako da napravi HyperThreading da valja...
I Core I7 pati od toga (povisena potrosnja) u odnosu na recimo Core i5 750.

Jeste da nije to tema,ali nisu mi jasni ljudi koji bi za phenom II x3 720 dali skoro isto onoliko para koliko kosta pII x4 925. Gledajuci cene sa ovih linkova

Jeste da nije to tema,ali nisu mi jasni ljudi koji bi za phenom II x3 720 dali skoro isto onoliko para koliko kosta pII x4 925. Gledajuci cene sa ovih linkova

925 nije Black i nema otkljucan multi... Za nekoga to je i vise nego dovoljno da presudi :)

Jedino ako nema dobru plocu, jer ce na svakoj kvalitetnijoj ploci izvuci odlican oc preko magistrale. A i nema puno smisla uzimati procesor iz vise klase i neku krs plocu

svaka ploca hoce na minimum fsb od 250 i sa tim bi phenom2 925 radio na 3,5ghz

Na dosta sam mesta procitao da otkljucan mnozilac samo olaksava oc, ne podize oc marginu. Koga ne mrzi,nek proba

naravno kad je otkljucan cpu tj kad je black edition onda podignes mnozilac i to je to...ali kad nije otkljucan mnozilac onda podizes fsb i smanjujes ddr ram da ne bi otislo mnogo vise od deklarisane brzine...i ja bi pre uzeo phenom2 925 sa 4 jezgra umesto 720be sa 3 jezgra bez obzira na otkljucan mnozilac jer uz malo truda lako moze 925 da dovedes do maximalnog oc-a sa solidnim maticnim plocama

Pa zato sam i rekao da bih za malo vise para uzeo x4 925...a i cena ploca za intel je bezobrazna, a smanjeni troskovi jer nema vise nb. Osilili su se mnogo

svaka ploca hoce na minimum fsb od 250 i sa tim bi phenom2 925 radio na 3,5ghz

A X3 BE moze da se goni i na 4GHz. Ako je jos unlockabilan (a najvece sanse za otkljucavanje su upravo sa BE procesorima) sreci nema kraja. Ko reskira profitira :)

Da se razumemo, i meni bi bio drazi native quad, al ko se primio na OC groznicu, za njega je BE vepn of čojs ;)

al je i3 preskup...i3 ima ht pa je to kao da ima 4 jezgra

Pretera ga ti sad. Ne moze ht da zameni dodatno procesorsko jezgro ni u ludilu. U odredjenim slucajevima donosi neko ubrzanje, ponekad usporava stvar, a u vecini ne radi ama bas nista.

Poslednja izmena:
A X3 BE moze da se goni i na 4GHz. Ako je jos unlockabilan (a najvece sanse za otkljucavanje su upravo sa BE procesorima) sreci nema kraja. Ko reskira profitira :)

Da se razumemo, i meni bi bio drazi native quad, al ko se primio na OC groznicu, za njega je BE vepn of čojs ;)

Pretera ga ti sad. Ne moze ht da zameni dodatno procesorsko jezgro ni u ludilu. U odredjenim slucajevima donosi neko ubrzanje, ponekad usporava stvar, a u vecini ne radi ama bas nista.

pa dobro u pravu si...preterao sam ga ali ima dobitaka u nekim stvarima...evo nedjo e ispravio

+1 za AMD (trenutno imam Intel) i ozbiljno razmisljam da mi sledeci procesor bude neki Phenom II BE samo AM3 jer za ulozeni novac dobijam super mashinu, sto je ovde isto slucaj.

Али ајд то нису права језгра, па да му рачунамо једно више...
Интел има и повећавање такта кад је хладан, јел то овде урачунато?

Морам признати да сам овако нешто и очекивао, ти нови процесори су прескупи за оно што нуде...

intel inace ima problema sa cenama procesora,msm van svake pameti je dati 150e+ za dual core procesor.

Интел има и повећавање такта кад је хладан, јел то овде урачунато?

Gde si video hladan procesor koji drlja cinebench? :D

@overkind

Za te pare se moze uzeti kvad iz oba tabora...

intel inace ima problema sa cenama procesora,msm van svake pameti je dati 150e+ za dual core procesor.

Tachno tako....za dual core nikada vishe ne bih dao ni 100e+ a kamoli koj $ vishe...
mada se klokuje mushki npr. ovo:
http://www.3dnews.ru/_imgdata/img/2010/01/05/157117.png
...inache ne vidim uopshe smisao uporedjenja nekog cpu-a kojeg vishe nema ..tipa X3...
I najvazhnije ...kada sednete za nativni Quad ...bilo to u 775,1156 ili 1366 podnozhju osecaj je nezaboravan...
AMD to nikada verovatno nece moci da nam prisuhti...ko je probao i koristi zna o chemu pricham.

Kao prvo nativni Quad ne postoji za s775, a ovo za AMD nisam razumeo, nema quad procesore?

AMD to nikada verovatno nece moci da nam prisuhti...ko je probao i koristi zna o chemu pricham.

Ne razumem ovaj deo? Sta fali kvad Phenomima? Da ne mogu da se ganjaju sa i5/i7 ali je sasvim konkurentan C2Q procesorima.

A kad se pojavi Thuban i Bulldozer... Sreci nikad kraja :)

Ne razumem ovaj deo? Sta fali kvad Phenomima? Da ne mogu da se ganjaju sa i5/i7 ali je sasvim konkurentan C2Q procesorima.

A kad se pojavi Thuban i Bulldozer... Sreci nikad kraja :)

Probaj da kompresujesh neki video,da otvorish i radish u Photoshopu sa malo vecom slickicom...da slushash muziku online,da malo otvorish excel preradjujesh cenovnik i da igrash usput WOW...
e to na AMD-u nece da mozhe!

Ja razumem da ti nemas pojma. C2Q su ti fizicki dva C2D procesora spakovana ispod jednog IHS-a. Nemaju specijalnu komunikacionu magistralu, vec se komunikacija izmedju ta dva C2D jezgra odvija preko cipseta. Cisto tako gledano, Phenom II je napredniji procesor, posto je tek sa i5/i7 procesorom Intel napravio native quad procesor. Ovo sto si ti linkovao nema nikakve veze sa ovom pricom.

Probaj da kompresujesh neki video,da otvorish i radish u Photoshopu sa malo vecom slickicom...da slushash muziku online,da malo otvorish excel preradjujesh cenovnik i da igrash usput WOW...
e to na AMD-u nece da mozhe!

Opet lupetas. Kao neko ko ima AMD kvad procesor mogu da ti kazem da on to jede za dorucak. Cak i iz zezanja, kad ga opteretim prajmom (sva cetiri jezgra) on se ne buni, vec i dalje mogu da slusam muziku, kuckam u vordu... Inace, kada sam testirao napajanje, na tri jezgra sam gario prajm a na cetvrtom cepao furmark. Nece da moze? Hoce, i pita ima li jos :p

EDIT:
Ne kazem ja da je C2Q los, samo me nervira kad dodju fanbojsi koji u zivotu nisu ni probali alternativu pa ti sole pamet.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno