Šta je novo?

core 2 duo E6300 (ili E6400) overclocking , koja plocha?

bolje druze da napises koje 533 mogu na 800, da neko ne pomisli da mogu sve

recimo moja pqi 800 je bas tvrdoglava nece da se odlepi od 800 :wall:

:wave:
Pa brdo memorija deklarisanih na 533MHz... Kingston, Apacer, GeIL, Transcend... stvarno brdo. Sad, samo je pitanje sa kojim latencijama (da li mora CL5... ili moze i CL4), voltazom (preko 2V... ali koliko? ;) neke na 2V, neke na 2.1V... a neke pak tek na 2.3V-2.4V).

Naravno, uvek moze da uleti primerak koji nece da se odlepi sa default frekvencije ;)
Uostalom, kao tvoj! :D

Na 2v-900,cl5
Imam je tek nekolko dana, sad mi radi na 860,cl4.
Nisam jos ispitao gde je limit sa cl4...al sam prijatno iznenadjen.Iskreno sam ocekivao nesto slicno tome shta si ti uboo...

gigabyte easy tune mi iz nekog razloga ne radi iako ga instaliram...pokusavam da vidim tacnu voltazu procesora u windowsu...nisam skoro radio testiranja ali sam video da je za dq6 plochu izasao neki bios f8 koji podrzava 1333mhz...kojim programom da ochitam tachnu voltazu cpu-a?CPU_ mi pokazuje 1.296v a u biosu sam stavio 1.32v pa moguce da je tachno ochitavanje uz udervolting....

Poslednja izmena:
mozes videti sve pomocu core temp
verujem tom programu dosta

1.32V....OK.verovacu njemu obzirom da vazi za tachnog u merenju temperature neka bude i voltaze...

Ja obavezno uzimam nekoliko, core temp, speedfun,...
dobro tebi ne radi easy tune, ali vidi jos neki nabaci pa uporedi. Voltaza nije kao temperatura, nju ne mogu da omase.

Ja obavezno uzimam nekoliko, core temp, speedfun,...
dobro tebi ne radi easy tune, ali vidi jos neki nabaci pa uporedi. Voltaza nije kao temperatura, nju ne mogu da omase.
Mogu i te kako, nemoj da brines...

Samo je unimer merodavan.

½Man½Amazing;1009492 je napisao(la):
Kolka je otprilike razilka u FSB-u na P5B sa C1 i C2 revizijom?

~30mhz na max-u, fsb.

...sve to zavisi od primerka do primerka. Misko mislim da je veca razlika od 30; predpostavljam da covek nije mislio na modovane ploce sa c1 ;)

Jel tih ~30mhz fsb-a izmedju nemodovanih c1 i c2?
ili posle ovakvih akcija na prvojhttp://forums.vr-zone.com/showthread.php?t=119227&goto=nextoldest

Sada imam D915 iz koga sa ovom plochom izvlachim verovatno max(299*14=4.19),
al se brinem dal ce moci ploca da izgura jako visok fsb kad budem preso na c2d.

Kupio sam je relativno skoro,pa me zanima dal da zalim za c2...
Ima li potrebe da je menjam zbog druge revizije,ili da je modujem....?
Flashnuo sam i poslednji bios...
Kolko je uopste slabija od p5b-e-plus?
Zadovoljan sam ovim procom,al me strasno kopka kolki fsb ploca moze da izgura...dal ce biti dobra za cedjenje c2d-a do maximuma.
Verovatno ne nacin da saznam dok ne ubodem c2d u nju...? :(

Poslednja izmena:
Mislio sam na blago modovane :)

Poslednja izmena:
Mad zavisi koji c2d uzimas. Ako uzmes 6300/6400 zbog niskog mnozioca FSB-a ti nikad nece biti dosta!!!

LOL,blago...XD
Pa na koje si modove mislio?
Ima ih poprilicno... :)
Bas zato me i zanima :) ,kolki je okvirno fsb?

Poslednja izmena:
½Man½Amazing;1010028 je napisao(la):
LOL,blago...XD
Pa na koje si modove mislio?
Ima ih poprilicno... :)
Bas zato me i zanima :) ,kolki je okvirno fsb?

pa samo vmch je dovoljan za max fsb-a, ima jos 4 moda pored tog bar ove koje ja znam: vdimm, vcore, vdrop i vfsb. Mada ploca i bez modova ce terati i 6300 za svaki dan bez problema, sta ce ti vise od 450fsb-a, to moze ploca nemodovana.

A koliki je otprilike max fsb za 965 a koliki za 945 ploche posto su one dosta jeftinije a kad izadje E4300 bile bi idealne ?

½Man½Amazing;1010044 je napisao(la):
Dokle si ti uspeo da nabijes? (Biostar?)

~560 vazduh bez modova osim za ram.

Plocha je znachi vrh...Dobro,verovatno si uboo odlichan primerak,al o5... :D
Kako su je samo ocrnili digitalci...bruka.
Sad se bas dvoumim dal da menjam ovu za neku c2,biostar ili asus...

digitalci su izgleda dileje. i ja imam biostar 965pt sa c2 revizijom cipseta, prethodni bios jeste bio izbirljiv prema memoriji, ali novi bios dere sve sta ubacis na plocu. za tu cenu ubedljivo nema konkurenciju a mnoge daleko skuplje ploce joj gledaju u ledja na testovima.

moj skroman primer sa sugavom 667 memorijom svetski poznatog proizvodjaca "noname" :p ;)

digitalci su izgleda dileje.

Nemoj tako, mozda covek nije imao srece sa slaganjem ram <> ploca ili nije setovao nesto u bios-u sto treba. Jedina je zal sto svi oc raspolozeni koje vide taj test a ne dolaze ovde odustace od kombinacije 6300+biostar, jer 350 fsb jeste premalo.

Pa da, izgleda nije imao sreće sa slaganjem. Vidim koristio je twinmos 800-ke pa je prošao ko ja sa geil-om. Ali rekao je i da ako izađe novi bios da će možda ponovo testirati ploču jer je šteta što kažeš da dosta ljudi neće ni u snu uzeti u obzir ovu ploču. Ja barem ne bih, da sam samo taj članak pročitao. Jedino se nadam da novi bios značajno poboljšava (rešava) izbirljivost sa raznim memorijama jer do sada je stvarno bila nenormalno izbirljiva. Nije radila (na više od 320-340 fsb) sa: geil valuom, twinmos-om, kingmaxima, samsungom, nekom corsair ultra memorijom i ko zna sa kojima još

potpuno ste u pravu, preterujem :D

samo bi mi bilo jako zao da jedna bas dobra a jeftina ploca prodje nezapazeno, sad sam u fazonu da treba svako da je ima :d

Pa da, izgleda nije imao sreće sa slaganjem. Vidim koristio je twinmos 800-ke pa je prošao ko ja sa geil-om. Ali rekao je i da ako izađe novi bios da će možda ponovo testirati ploču jer je šteta što kažeš da dosta ljudi neće ni u snu uzeti u obzir ovu ploču. Ja barem ne bih, da sam samo taj članak pročitao. Jedino se nadam da novi bios značajno poboljšava (rešava) izbirljivost sa raznim memorijama jer do sada je stvarno bila nenormalno izbirljiva. Nije radila (na više od 320-340 fsb) sa: geil valuom, twinmos-om, kingmaxima, samsungom, nekom corsair ultra memorijom i ko zna sa kojima još

..ali pre njihovog ponovnog testiranja, testiracemo mi.:D
Samo da uflashnemo novi BIOS pa ce chabex uskoro da javi ima li pomaka i sto se tice Geil memorija. Jel tako druze?:wave:

O da, može danas-sutra kad ti odgovara, pa da vidim da li da menjam mem ili će proraditi kako bih voleo...

jos jedan uspeh sa novim biosom

i srkishina biostar tforce 965pt je 'progledala" nakon flashevanja
opis

E da, video sam :) Pa valjda će i moja onda. Inače ovaj bios je stigao u 5 do 12 jer ispada da je mogla da oc-uje sa 20% memorija. Eto on nije mogao sa corsairom i ocz !!!?-om i sa svim ostalim što sam već opisao: tvoj samsung, pa geil, pa kingmax, pa twinmos pa neki corsair 8000...

ne znam koju memoriju su koristili dekara i misko, njima se valjda iz prve klokovala >500. cinjenica je da je oficijelni bios veoma izbirljiv, ali na svu srecu su ispravili ono sto je trebalo popraviti :)

oni su koristili neki TeamExtreem ludačku memoriju sa mikron čipovima pa su odma uspeli da nam izazovu efekat opuštene vilice :zgran:

Vrh Dno