Šta je novo?

COOLPAD F1

Posto vidim da ovaj telefon ima dosta veliku bazu korisnika a ni podrska za njega ne zaostaje a jos je podkovan sa custom romovima i ono najbitnije dosta pozitivnih utisaka od vecine korisnika.

Moje pitanje je sledece, posto vidim da ima vise modela ovog telefona koji uzeti za nas region (Srbije)?

U poslednjih sat vremena sam dosta citao o njemu i sto vise citam vise ga zelim.

E sada me jedino interesuje koliko je mozda bolji ili losiji do Jiayu G4S?

Uzmes coolpad F1 8297W. Nema mnogo verzija, samo dve, gde si video te verrzije? To su verovatno neki klonovi. Druga verzija je 8297, bez oznake W, to je verzija za Kinesku mrezu.

Coolpad F1 8297w
Najvažnije ti je da se spominje F1, WCDMA i 2GB RAM u ponudi.
Imaš ga u nekoliko trgovina po 140 USD

Pazi da ti tko ne uvali F1 Plus ili F1 Youth

Ukupno je bolja kupovina od G4S

Uzmi slobodno ako voliš da se igraš romovima toliko ih ima da nećeš znati šta da pre probaš.
Ovaj Z launcher je vrlo interesantan preporuka za probu, mada navika je na strani nove.

Pozdrav majstori :)
ja sam nov ovde pa rekoh da pitam par stvari vas iskusne. Stigao mi je F1 i sad dolazi na red instalacija. Da li trebam da menjam particije phone storage (16gb) kao što sam radio kod prethodnog telefona (thl w200) da ne dodje do nedovoljnog mesta za aplikacije iako mesta ima? Nemam sd karticu trenutno. Koji rom sa srpskim preporučujete i kojim metodom da ga ubacim?
Hvala vam puno unapred na pomoći.

Coolpad f1 ima 2gb ram/8 gb rom pa ne znam o kojoj 16gb memoriji pričaš. Kupi sd pa se onda javi,preporuka da je klasa 10 zbog snimanja kamerom itd

Poslednja izmena:
IMG_20150204_160526 copy.jpg
piše mi 16gb druže, moguće da lažno prikazuje. Jel mogu da iskoristim sd iz drugog tel sa 8gb slobodnih samo za tu operaciju pa ću da nabavim naknadno drugu?

Ja stvarno ne znam ali to se ne gadja sa mojim podacima meni piše ram 1969mb da ti nisu nešto dirali u build.prop .Probaj antutu benchmark proveriš specifikacije i koliki ti je skor na testu i apk cpu-z

Prilozi

• uploadfromtaptalk1423063942320.png
    uploadfromtaptalk1423063942320.png
    118.8 KB · Pregleda: 103
Poslednja izmena:
Pogledajte prilog 161827
piše mi 16gb druže, moguće da lažno prikazuje. Jel mogu da iskoristim sd iz drugog tel sa 8gb slobodnih samo za tu operaciju pa ću da nabavim naknadno drugu?

ma mozes da iskoristis sd karticu nego napisi odakle si kupio taj teleon -napisi adresu jer mi to sve izgleda da si uzeo klona f1 jer to moras da utvrdis jer ako flesujes rom za f1 a taj telefon nije original nece da bude dobro -neće slonče u lonče :wall:

Poslednja izmena:
Možda F2?

Kako znaš da nije?

F2 GSM Version (8675-HD)

-100% Original Coolpad F2 smartphone
-5.5" Gorilla Glass + Clever Color + 1280x720p capacitive touch screen
-MTK6592 Octa Core 1.7GHz
-Dual camera:5mp + 13.0mp
-2GB RAM 16GB ROM
- 2500mAh battery
-Only support 2G GSM 900/1800/1900MHz
poklapa se sa varijantom za kinesko trziste f2 mada mu se memorije ne gadjaju ispada da mu zauzima ram samo 350mb ,pa internal i system storage su razroki itd.Treba da odradi test pa da vidi sta se desava.
za drugu varijantu je MSM8939 Octa core procesor
:rupa:

Poslednja izmena:
Valjda zna covjek koji je tel porucio ne bi zalutao na temu f1
,vjerovatno neka dorada f1 ,premium verzija ;)

Poslednja izmena:
Možda i je deklariran kao F1 ali ga je platio 90USD :D

Sad vam je krivo sto momak ima superiorniji model a manje ga je platio [emoji14]

Gde kaže koliko je platio?
Uopšte dao je jako malo informacija, i onaj screenshot ne prikazuje ništa.

Cudne su specifikacije...ko zna sta je kupio.
Najbolje da vidimo slike i link pa da onda diskutujemo.

Šta od slika da postavim?
kupio sam ga na alibabi na nekoj akciji. i troumim se sad koji da ostavim za sebe, ostala 2 telefona su elephone p6000 i moj dosadašnji kojim sam prezadovoljan thl w200. ajde predlažite koji biste vi ostavili. i koji rom za f1 sa srpskim jer ako ga ne ostavim za sebe ide sestri.

Poslednja izmena:
Slikaj ceo fon, spreda, pozadi, iznutra, pa onda u settings, about phone , isto.
I link ka prodavcu gde si kupio.

da ostavis link odakle si ga kupio i koliko je kostao jer po onome sto si postavio ispada da je laznjak i tu ne mozes da stavis rom od f1 .Mozes i da odradis test u antutu i postavis rezultat .Moj kolega je skoro bio u Kini i tamo je sa sajta narucio htc koji lepo izgleda za njegove potrebe radi ima lokalni jezik i on je zadovoljan ali je laznjak 100 posto

Pitanje: da li si instalirao antutu ili ti je dosao sa mob pa si samo odradio test?
Inace zadnja maska ti je drugacija od ovoga mog

Odradi test u antutu ,ne mora da slikaš ekran odradi pow + vol-,piše da ti je model bez w-nemas 3g ,f1 nema full hd itd, zadnja maska nije original

Druze,ovo ti nije coolpad. Zadnja maska nije kao kod oruginala, ni materijal ni taj natpis koji kod originala stoji horizontalno na dnu, a ne vertikalno po sredini kao kod tebe. Otvor za zvucnike nije tog oblikai nije na tom mestu. Ni jedan coolpad nema full HD rezoluciju ekrana. Kupio si najverovatnijr klona. Koliko si ga platio?

Ovako je na originalu otprilike

Prilozi

• uploadfromtaptalk1423135705557.png
    uploadfromtaptalk1423135705557.png
    161.2 KB · Pregleda: 93
Ako nisi potvrdio prijem pokreni proces
Sto puta je pisano da se uzima samo od proverenih prodavaca

Vrh Dno