Šta je novo?

COOLPAD F1

Na Baidu glat 2 dana baterija, na ovom jonzalvo jedva da ce da izgura 24h, ne znam koliki su potrosaci gravity box i viper4android.

Nije do njih mozda treba dva ,tri procesa punjenja baterije zbog battery statusa ili kalibracija baterije evo i meni prvi put tako ali ekran mi je preko 4cata i mnogo upotrebe 3g i w ,ubacivanja aplikacija i sl. i stock mi nije imao vise SOT pa videcemo

Risto bre...nema slika :)

Ja sam juce uporedjivao coolpad sa samsungom s4 mog kuma...
S4 najvise sto je izvukao na antutu je 29000, coolpad ni jednom ispod 31000.

Posle smo uporedjivali debljinu, coolpad jedva da je pola milimetra deblji od samsunga.

Inace sto se kamere tice, ja sam sve zadovoljniji, valjda sam i malo uhvatio fazon ali uspevam da napravim prilicno dobre i ostre fotke (camera na 4.2.036)

Poslednja izmena:
Valjda se sada vidi prva je sa jucerasnje utakmice Srbija- Spanija bez blica reflektori ukljuceni a ove dve cisto da se vidi(slike preko 4mb).Inace i ja sam dobio telefon sa 036 verzijom i imala je solidnu kameru ali ova 041 je malo bolja doradjenija.Prvi put na bateriji na pure aosp 18s,17%bat i 4SOT a evo sada 22c, 55% bat i 2c30min SOT.Sutra cu postaviti i te podatke

Prilozi

• uploadfromtaptalk1413052754911.jpg
    uploadfromtaptalk1413052754911.jpg
    1.1 MB · Pregleda: 134
  • uploadfromtaptalk1413052821178.jpg
    uploadfromtaptalk1413052821178.jpg
    1.1 MB · Pregleda: 126
  • uploadfromtaptalk1413052885752.jpg
    uploadfromtaptalk1413052885752.jpg
    1.2 MB · Pregleda: 125
Poslednja izmena:
to je tacno i to narocito na punu hd rezoluciju a ova na 041 nema tih problema a na 720 snima odlicno nesto su poboljsali drajvere.Ne mozes da prepoznas zato sto su prikazane slike smanjene treba videti u pravoj rezoluciji a sa 036 su slike priblizne tj malo ostrije su na 041 i usaglaseniji je fokus sa blicem ali kamera je poboljsana dosta.ps sada nema nista na tvom linku
nisi ubacivao mozda druge romove gde je kamera blagi uzas

Poslednja izmena:
Evo i baterije nisam išao do kraja

Prilozi

• uploadfromtaptalk1413132598206.png
    uploadfromtaptalk1413132598206.png
    94.3 KB · Pregleda: 111
  • uploadfromtaptalk1413132609591.png
    uploadfromtaptalk1413132609591.png
    117.7 KB · Pregleda: 111
  • uploadfromtaptalk1413132618630.png
    uploadfromtaptalk1413132618630.png
    164 KB · Pregleda: 119
Pomoc, nikako ne uspevam da rutujem fon.

Ukljucen USB debugging, vidi ga Vroot, predje ceo proces, restartuje se telefon i nema root-a, a ovo dobijam u programu

Prilozi

• pmr7O5M.png
    pmr7O5M.png
    94.6 KB · Pregleda: 96
Ako mislis na quick boot jesam, ako je nesto drugo u pitanju onda nisam dirao?

Jesi uključio USB debugging?
Probaj i sa v1.7.7 - ta je provjerena.
Jesi instalirao drajver za Coolpad F1?

Ukljucio USB..., instalirao i drajver prepoznaje ga komp

Ta verzija mi je i bila ali automatski se update na poslednju, ako se install program onda pri prvom pokretanju se update, a ako ga vec imas kad se startuje on se update...ne postoji nacin da ostanem na tu zeljenu :S

Vidi gdje su ti TEMP fajlovi na PC-ju pa ih pobriši i onda ugasi internet :D

Uspeo da install i odrzim 1.7.7 verziju, ali ni ona ne pomaze

Krene, vrti-vrti, restartuje se fon 3,4 puta i na kraju ova slika

Prilozi

• Screenshot_1.png
    Screenshot_1.png
    76.2 KB · Pregleda: 88
Uspeo sam da rootujem sa ovim programom
Odd Rabbit ROOT
Official website: http://www.7to.cn

E sad imam kineski program i root, eto slike ispod

Da li cu imati problema ako probam da install rom sa ovim root-om?
Ako se i instalira neki drugi room ovaj root ostaje i na novom?
Moguce li je zameniti ga za onaj standardni superuser?

Prilozi

• unnamed (1).png
    unnamed (1).png
    219.8 KB · Pregleda: 113
  • unnamed (2).png
    unnamed (2).png
    55.9 KB · Pregleda: 105
  • unnamed (3).png
    unnamed (3).png
    59.3 KB · Pregleda: 105
bok. nedavno mi je stigao f1, pa imam jedno pitanje dali netko zna zažto nemogu nadograditi coollife 4,2,036 na 4,2,039. mobitel je navodno rootan još u kini.

Zato ne može, mora da bude sve ko iz fabrike.

1.bok. nedavno mi je stigao f1, pa imam jedno pitanje dali netko zna zažto nemogu nadograditi coollife 4,2,036 na 4,2,039. mobitel je navodno rootan još u kini.

mozes nadogradiri samo neizmenjen rom a taj tvoj je vec izmenjen(root itd)

2.Da li cu imati problema ako probam da install rom sa ovim root-om?
Ako se i instalira neki drugi room ovaj root ostaje i na novom?
Moguce li je zameniti ga za onaj standardni superuser?

ubaci mobileuncle tools onda na sd kartici stavi recovery https://drive.google.com/file/d/0B4huyVgvdssGb2c5V3NaODhRcFU/edit
i u mobileuncle tools odes u opciju" recovery update" i prvi odozgo koji se pojavi pise da je na sd (ima na dole sa interneta neki to ne) izaberes i odradis
onda ugasi telefon drzi pow dugme i volume+ zajedno jedno 10s i onda ces uci u recovery 6.0.5.0 (ako ti se to pojavi onda je ok) sada mozes da uradis beckup roma na exsd memoriju ,da ubacis novi itd .Izbor romova i upustva imate na http://www.modaco.com/topic/372543-coolpad-f1-8297w-review-info-software-custom-roms/ od Dakoka pa citajte
kada ubacujes novi rom zavisi da li je taj rom rootovan ili ne dobices i root koji se nalazi na tom romu a ne taj sto imas sada

ok hvala sad imam problem. pc mi ne prepounaje coolped. instaliram program sa coolpada i pokrenem driver manager tamo mi piše mtp i pokusavam instalirati sa Yulong ali neče. imam win 8

ubaci mobileuncle tools onda na sd kartici stavi recovery https://drive.google.com/file/d/0B4huyVgvdssGb2c5V3NaODhRcFU/edit
i u mobileuncle tools odes u opciju" recovery update" i prvi odozgo koji se pojavi pise da je na sd (ima na dole sa interneta neki to ne) izaberes i odradis
onda ugasi telefon drzi pow dugme i volume+ zajedno jedno 10s i onda ces uci u recovery 6.0.5.0 (ako ti se to pojavi onda je ok) sada mozes da uradis beckup roma na exsd memoriju ,da ubacis novi itd .Izbor romova i upustva imate na http://www.modaco.com/topic/372543-coolpad-f1-8297w-review-info-software-custom-roms/ od Dakoka pa citajte
kada ubacujes novi rom zavisi da li je taj rom rootovan ili ne dobices i root koji se nalazi na tom romu a ne taj sto imas sada
Ubacio, radi cwm i sve ostalo.
Ubacio sam baidu 041, kod ovog roma koji su nedostaci? ja ne primecujem za sada
Ono sto me nervira, ima puno kineskih ******, ne znam sta smem da brisem sta ne? kako ih se otarasiti
Koliko vidim sa ovim rom-om ide root

Baidu browser (zemaljska kugla)
iFly (instaliraj neki drugi keyboard)
Weather, zuimei weather
Wandouija
Ikona sa plavim štitom
Ikona sa dvostrukom vijugavom strelicom (plavo narančasto, zeleno)
iReader

Možeš uklonit gotovo sve što je na kineskom. Potraži koji dobar root uninstaller na Google Play

Mozda je problem u Win 8, jos je dosta svez, probaj ili njega da dignes na 8.1 koji je ako se ne varam izasao, ili idi na aplikaciju pa u properties odredi da se pokrene u Win 7 kompatibiliti modu...

Baidu browser (zemaljska kugla)
iFly (instaliraj neki drugi keyboard)
Weather, zuimei weather
Wandouija
Ikona sa plavim štitom
Ikona sa dvostrukom vijugavom strelicom (plavo narančasto, zeleno)
iReader

Možeš uklonit gotovo sve što je na kineskom. Potraži koji dobar root uninstaller na Google Play

Fala puno
Obrisao sam dobar deo, ali ima jos, dok sam pogodio da prebacim na eng...

Brisem ih sa sys app uninstaller, moguce li je zameniti app manager sa nekom eng. ver. koja ok radi?

Predlog za neki bolji i duzi punjac, ili se moze koristiti bilo koji sa tim ulazom?

Hmm, na koji app manager misliš?
Možda je najlakše da staviš baidu 056 repack koji sam već uredio.
Vidi na needrom.
Punjač može bilo koji (isto obrati pažnju pri prvoj upotrebi - vidi jel se grije)

Eto i mog primerka na carini od danas, sad samo da dodjem na red za carinjenje...

Heheh, ima nas dosta na carini, meni stigao devojkin telefon na carinu, a cekam da stigne i drugaricin, hahha. Moram traziti od Merimobilesa da mi daju neki specijalni popust, ovo mi je 7 telefon koji narucujem preko njih.
Nervira me carina, vec treci dan ponavljaju isti status,.bas su spori, uhvatice mi ga vikend. Koliko mogu da drze telefon kod sebe, zna li ko, trebamo konstantno da se zalimo, cini mi se da se uooste i ne trude da ubrzaju carinjenje.

Nazad
Vrh Dno