Šta je novo?

CoolerMaster Premium termalna pasta

• Začetnik teme Začetnik teme Dorry
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Dorry

Čuven
Učlanjen(a)
13.07.2004
Poena
720
Da li je dobra? Platio sam je u Imtelu 450 dindzi

Poz :wave:

meni se cini da jeste... ja sam uzeo kad sam menjao cooler na CPU pa sam promenio pastu i na grafici i na NBu... i jako sam zadovoljan... mislim jedino na kartici sam primetio da je efikasniji cooler za jedno dva stepena sa njom (na svemu ostalom sam promenio i sisteme hladjenja pa ne mogu da uporedim)...

e da skupo si je platio ja sam je pre 3 nedelje platio 350din... :banana:

Neka greška? Poslednja cena je bila 320din, rasprodato...

Ta pasta ne vredi ni 200 dinarosa.Zesce ******.Ljudi samo AS 5 sve ostalo su samo obicne paste... ajde neko da uveze Arctic Silver 5 regularno,sad ce i PDV,ima da kosta 12-13 eura mala tubica ....Super...
poz

@ZorMi: Nemam pojma otprilike 400 i nesto. Mislim da je PDV???

@noki: Ajde daj konkretan komentar na ovo. Jesi li uporedio AS5 i CMP?

Ako si je vec kupio, sto pitas |)) ?

Kako bre preko 400 din? Pa i ja sam je nedavno kupio i bila je 320 dinara (takodje u Imtelu). Inace pasta je sigurno bolja od Titan silver paste koju sam imao pre ove CM premium na procesoru, ali boljih pasti svakako ima - doduse mala je zackoljica sto se to kod nas ne moze kupiti nego moras da cimas babu iz USA ili strica iz Svabije i sl 😀
Inace evo ti jedan link za review upravo ove cm premium paste vs Arctic Silver Ceramique. Pomenuta AS je na testu za dobrih par stepeni bolja...

http://www.overclockersclub.com/reviews/cm_premium_thermal_compound_p2.php

Poslednja izmena:
@noki

cekaj bre ti sad pricas nista sem najboljeg nije najbolje... pa dobro to se svi mi slazemo ali AS 5 nema nigde, a i kad je bilo valjali su je po 10E...

a znas kad ces ti da vidis razliku izmedju ove CM i tog AS 5... NIKAD... stepen mozda u najbolju ruku... pa pasta samo sluzi da nemas vazfuh izmedju coolera i procesora tj da to sve bolje "legne"... i sad dobra pasta ne provodi struju ali provodi toplotu bolje ali ne toliko bolje koliko si ti u tvom postu hteo da naglasis...

ja sam cenom i performansom te paste jako zadovoljan... dobijes i lep kit za nanosenje i performanse i cena je pristojna... (do kad je bila 320din)

@Zormi:

da ja sam reko 350 jer nisam bio siguran... bese ipak 320din...

Citao sam par testova na netu i Premium i AS5 su davali skoro u dlaku iste rezultate.

Pazi ja sam je kupio u Desk-u i platio 515 din.(zvao sam 24.12 Imtel i nisu imali-kazu tek sredinom januara).Pre nje sam imao neku njesra pastu.Pre nanosenja nove,polir pastom sam ispolirao bakarni umetak na TT9(sada je kao ogledalo).Ventilator sam stavio sa nekog Speez-a(posto ventilator na TT9 urla na max. a kada ga mu smanjim broj obrtaja raste temp. kao luda) i gle cuda moj xp2000 se ohladio sa 50/59 na 37/43.Tako da je pasta odlicna ako mislis na CM PTK-002.

rampl je napisao(la):
Pazi ja sam je kupio u Desk-u i platio 515 din.(zvao sam 24.12 Imtel i nisu imali-kazu tek sredinom januara).Pre nje sam imao neku njesra pastu.Pre nanosenja nove,polir pastom sam ispolirao bakarni umetak na TT9(sada je kao ogledalo).Ventilator sam stavio sa nekog Speez-a(posto ventilator na TT9 urla na max. a kada ga mu smanjim broj obrtaja raste temp. kao luda) i gle cuda moj xp2000 se ohladio sa 50/59 na 37/43.Tako da je pasta odlicna ako mislis na CM PTK-002.

jes ti siguran da si imao pastu pre te... 🙂

To je ipak malo jaka cena, posto je "napolju" AS5 tubica od 3.5g 6€.

connta je napisao(la):

To je dobro pitanje 😀, posto sam ja stavljanjem AS5 dobio max 2C nizu temperaturu, a prethodne paste skoro da vise nije bilo kad sam skinuo kuler.

rampl je napisao(la):
Pazi ja sam je kupio u Desk-u i platio 515 din

515 dinara? Pa kakva je to cena 😡 Zar su tu uracunali i pdv pa na tu cenu porez od 20% i jos nesto pride da "zaokruze" cifru 😀 Deraci...

A to je stvarno izuzetno velika razlika u temperaturi koja nema sanse da bude samo do termalne paste. Pre ce biti da je na to vise uticala ta modifikacija coolera + glancanje 🙂 nego sama pasta...

Bio je tip iz Beceja koji je bio bacio par puta oglas o AS 5 na Hothardware-u.
Cena 10 Eura.Ja sa Barton 2500 i Box kuler (sa original gustim pad-om) sam
imao temperature idle-full load , 48-55 i sa istim kulerom ali skinut pad i umesto
njega AS 5 ,dobijao temp. 43-49 sto je odlicno morate priznati.Kupio sam je u
Minhenu i kostala 8 eura.Za mene vredi svaki euro.

Poslednja izmena:
AS5 i slicne paste doprinose vise, ako dodirna povrsina kulera nije dobro obradjena, ako je skroz izglacana razlika je mizerna.

DESK SU LOPOVI!

to se zna, znate koliko je AeroGate 2 kod njih... 3800din (!!!)

e zato sam im ja iz radnje na novom beogradu ukrao jedan pa ko ih ****... (a otiso sam da ga kupim majke mi al kad sam video cenu i da niko ne gleda... 😉 )

Kako si bre to 'apio, pa nije to mala kutija? 😀

18x16x7 sto i nije ogromno...

ma bio sam u Imtelu pre toga i kupio par stvari... pa mi dali kesu... pa ja lepo samo ovo spustio u kesu i pitao jel imaju Bartona 2500+ (a niko ih sad nema, bar zvanicno) cisto kao da pitam nesto i izasao ko covek... :-devil-:

e da ova sto radi za kasom se raspravljala telefonom a ovaj lik objasnjavao nekom tamo kupcu nesto dok sam ja "razgledao"... al' nemojte me pogresno shvatiti, ovo mi se desilo posle jedno 7-8 godina... a i tad sam zadnji put apio kinderj jaje u C-Marketu...

Da ne otvaram novi thread, jel ima vise onog topica sa uputstvom za glachanje/poliranje povrsine kulera (zasluzio je 1 sticky!). Kuckam sa mob,pa ne mogu sad da nadjem, heh...

joriq je napisao(la):
Da ne otvaram novi thread, jel ima vise onog topica sa uputstvom za glachanje/poliranje povrsine kulera (zasluzio je 1 sticky!). Kuckam sa mob,pa ne mogu sad da nadjem, heh...
Imas sersch , znam da je bila bas duga tema nedavno o tome koja pasta za poliranje treba i koja smirgla ...pogledaj 😉
Pozdrav...

connta je napisao(la):
Bila je neka pasta,ali u izuzetno maloj kolicini(jedva vidljiva bela skrama)Gotovo da se nije lepila za prst kada predjes preko plocice na hladnjaku.

GSM je napisao(la):
515 dinara? Pa kakva je to cena 😡 Zar su tu uracunali i pdv pa na tu cenu porez od 20% i jos nesto pride da "zaokruze" cifru 😀 Deraci...

A to je stvarno izuzetno velika razlika u temperaturi koja nema sanse da bude samo do termalne paste. Pre ce biti da je na to vise uticala ta modifikacija coolera + glancanje 🙂 nego sama pasta...
Kada sam ocistio bakarni umetak na hladnjaku sa alkoholom bila je to samo mutna povrsina,a posle obrade polir pastom mogao sam se ogledati na istoj.

ja ispolirao Astonish pastom za rerne i posudje... 😀

sijalo se ko zmaj a sad dal je to bilo pametno nemam pojma ja sam ternutno zadovoljan kako sve hladi... 🙂

joriq je napisao(la):
Ma netreba ti nikakvo uputstvo.Samo poliraj sa pastom koju mozes uzeti u svakoj farbari.Neznam kakva su druga iskustva,ali smirgla ti apsolutno ne treba(sve vodene smirgle su po mom misljenju grube za takav posao(ja sam uspeo da nadjem najvise sa gradacijom 3000,a i ona ostavlja risove).Nego sto finije platno i samo polako.Kada ne budes video nikakva izoblicenja u odrazu,smatraj da si zavrsio posao.

rampl je napisao(la):
Kada sam ocistio bakarni umetak na hladnjaku sa alkoholom bila je to samo mutna povrsina,a posle obrade polir pastom mogao sam se ogledati na istoj.

Eto, sada imas multifunkcionalni uredjaj - cooler & ogledalo all in one 😀
Sigurno je i to pozitivno uticalo na smanjenje temperature... I ja sam hteo da izglanacam cooler ali nikako da se nakanim. Mozda da dam kevi kada bude ribala sporet 😛

e o ovome svemu je bila ogromna rasprava u onom thredu gde je neko bio pominjao busenje rupa u telu hladnjaka...Zakljucak: nekom je smirglanje pomoglo i do 20C ( LOL ) , a nekom i 1 do 3C. Iskreno, mislim da ne vredi truda. Bolje je skinuti kuler, ocistiti ga od prasine onako lepo detaljno, obrisati fino staru pastu i sa njega i sa CPU-a (takodje detaljno) fino naneti novu, bilo koju pastu i potruditi se i lepo namontirati nazad hladnjak. Mora da padne temperatura posle toga, pogotovo ako niste skidali kuler godinu dana :S: Sve ostalo je placebo efekat

rampl je napisao(la):
Ma netreba ti nikakvo uputstvo.Samo poliraj sa pastom koju mozes uzeti u svakoj farbari.Neznam kakva su druga iskustva,ali smirgla ti apsolutno ne treba(sve vodene smirgle su po mom misljenju grube za takav posao(ja sam uspeo da nadjem najvise sa gradacijom 3000,a i ona ostavlja risove).Nego sto finije platno i samo polako.Kada ne budes video nikakva izoblicenja u odrazu,smatraj da si zavrsio posao.

eto sad, taman sto sam kupio smirglu (800, 1600 i 2000), treba i polir pastu da nadjem?? Pa Sunce ti, sve to ce me izaci vise od samog kulera! :lupko: 😀

joriq je napisao(la):
eto sad, taman sto sam kupio smirglu (800, 1600 i 2000), treba i polir pastu da nadjem?? Pa Sunce ti, sve to ce me izaci vise od samog kulera! :lupko: 😀

Ne treba ti polir pasta,dovoljne su samo smirgle razlicite finoce koje si vec nabavio.

Nazad
Vrh Dno