Šta je novo?

Coolermaster monstrum Hyper Z600

Ne bre Fenrir - V10! :)
Igrao se pre neki dan sa njim, testirao... glomazan u PM :d

Kakav crni Fenrir, taj je tezak k'o parce bureka sa sirom! :D:D:D

Kad pomenu, koliko je bolji od fenrira na tvom procesoru, koliko stepeni je spustio V10?

U proseku - tek nesto preko 2! :)

Bukvalno po 2 stepena po jezgru, sa 75 na 73 prva dva... trece za 72 na 70... i poslednje malko vise - sa 72 na 69 :D
A kada sam ugasio TEC, "na zivo", dok je radio LinX (cisto da vidim koliko to TEC tehnologija pomaze) - dobio sam bukvalno identicne temperature kao sa Fenrir-om. Po 75 stepeni prva dva jezgra, ostala dva na 72/70.

Telo bar dvaput vece od Titan-ovog, dva venta koji se vrte na nesto vecem broju obrtaja (2000 vs. 2200RPM - u oba slucaja sam pustao fanove na max), "famozna" TEC tehnologija... cena bar triput veca od cene ubogog Fenrir-a... malo je reci da sam bio razocaran.
Megahalems bi ga sigurno dobio, Noctua NH-D14 verovatno propisno odrala.

***, iskren da budem - nisam ih nesto citao :)
A ovde u testu je bio najbolji... meni je, na prvi pogled, zaista i delovao tako: ogroman, bas masivan, tezak k'o tuc... sa dva venta i sveukupno 10 hitpajpova... TEC pride... ding, ding - we have a winner :)

A pruzila mi se prilika da ga probam, eventualno i pazarim... pa rek'o da uporedim sa ovim Titan-ovim "sranjcem", koje je pak na dosta sajtova prilicno nahvaljeno... i eto, bi sta bi :)
A mislio sam da ce da odere Fenrir-a sa skoro desetak stepeni razlike, zaista sam mislio tako... i to ne zbog TEC-a, vec zbog same velicine, broja cevki i dva venta.

Ja u stvari ne mogu da verujem koliko je taj Fenrir dobar kuler.
Delovao mi je nekako neozbiljno :)

Meni i dalje deluje! :d

Ali ***, dosta testova tako kazuje... ja jedino sa cime sam ga poredio jeste ovaj V10.
Ipak, ruzan mi mnogo, te jedva cekam NH-D14. Bas da vidim kakva i kolika ce tu razlika da bude :)

Bice velika,ako ni u chemu drugom onda u kilazi... :)

Vala, i meni se cini! :D:D:D

Ima Noctua u benchu, nadam se da si reagovao na vreme :)
Z600 i slicni hladnjaci mi jedino imaju smisla pri pravljenju silent masine, mozda sa nekim sporijim tihim ventom, ili ekstremnom ocu, od cega preferiram prvo, ali, skup je to sport za mene.. Ionako mi masina ajdluje u 95% vremena ovih dana.

Ima Noctua u benchu, nadam se da si reagovao na vreme :)
Ne... proletelo to cas posla :)
Eventualno cu da marnem u iducoj turi, dogovarao sam se sa Chinaskim... a kanda sam pride porucio u Gigatronu jos pre dva meseca :mad:
Z600 i slicni hladnjaci mi jedino imaju smisla pri pravljenju silent masine, mozda sa nekim sporijim tihim ventom, ili ekstremnom ocu, od cega preferiram prvo, ali, skup je to sport za mene.. Ionako mi masina ajdluje u 95% vremena ovih dana.
Imam ja za tebe Scythe Orochi za silent masinu... ne mere bolji za tisinu bez venta ili pak sa nekim ultra-silent ventom na 500 obrtaja ;)

Eh,kad se setim kako sam nekada davno bio u fazonu da je GeminII budza od kulera. Videh ga skoro i samo sto nisam umro od smeha kad sam se setio...

P.S.
Ma Z600 je keva. Ako ti je sobna 25 stepeni,on ti o'ladi procesor na 14. Pa ti nadji bolje od toga...
:D

Poslednja izmena:
Eh,kad se setim kako sam nekada davno bio u fazonu da je GeminII budza od kulera. Videh ga skoro i samo sto nisam umro od smeha kad sam se setio...
Ahahah, neverovatno - videh ga i ja juce, u ComTrade-u, ako se ne varam... i isto sam to pomislio, i takodje mi se osmeh razvukao :)
Budza od kulera my ass :p

Posle V10 - sve je malo! :p
P.S.
Ma Z600 je keva. Ako ti je sobna 25 stepeni,on ti o'ladi procesor na 14. Pa ti nadji bolje od toga...
:D
Samo su suvi led, LN2 i helijum bolji od Z600 :D:D:D

Pa rekoh ja, skup je to sport za mene... Možda neki put uzmem od brata čisto da vidim šta može ovo moje čedo da dostigne, ali i sa vendetom ja zadovoljan, idle oko 4-5 stepeni iznad ambijentalne, max oko 45C na 2.8GHz, retko ga stavljam na više od toga. A pwm radi posao, baš se ne čuje. Samo me malo nervira prednji vent na kućištu koji je vezan na molex produžetak pa nema regulacije :S:

Ma i da nije nema potrebe. Te budze od kilo su za shporete od procesora,ili za izivljavanje.
Ili si mentol k'o ja pa radish samo za komp...:d

Imao sam ga i ja....do skora..... :D

Po performansama hladjenja manje-vishe isti....

Vrh Dno