Šta je novo?

Coolermaster monstrum Hyper Z600

Bi li ovo cudo moglo pasivno da hladi Q9450 na 3.0-3.2 a da ne bude furuna u kucistu ? :)

Poslednja izmena:
morao bi bar malo vazduha da guras kroz njega, mislim da ce ti PSU u suprotnom sisati jako topao vazduh i grejati se, a PSU uglavnom ne vole vise od 55C, da ne pominjem da ce ubrzati ventilatore i poceti da se dere :)

zanima me jel i ovaj kao i cm212+ i noviji cm cooleri moze da se okrene i da duva prema rear ventu i da se okrene da duva od nb-a prema gore ili na ovom cooleru moze da se bira na koje ce 2 strane coolera da se okace ventovi?

i moze li mi neko reci koji su ovo ventovi na ovoj slici

top5.jpg

a za ovo okretanje, jel moze da se okrece kako hoces ili?

koje ventove bi valjalo staviti?

Poslednja izmena:
Z600 je simetrican pa mislim da te nosace za ventove mozes postaviti na bilo koju stranu kulera.

Treba mi baš hitan odgovor, koliko je minimalna širina kućišta u koje ovo čudo može da stane? Ili, može li da stane u Antec Sonata III, širina je 206mm, z600 je visok 160mm.

V8 ima TEC? Otkad to?

Nesto si se ti malko zbunio...

Ma kojih crnih 800W, palamude...

A šta je TEC, ali onako, narodski?

A šta radi? Jel to neki aktivni hladnjak, možda kompresor kao za klime samo malo manji? :D

Stvarno me interesuje.

A šta radi? Jel to neki aktivni hladnjak, možda kompresor kao za klime samo malo manji? :D

Stvarno me interesuje.

Ubrzava prelaz toplote sa toplijeg tela (procesor u ovom slucaju) ka hladnijem ( telo kulera) koriscenjem elektricne energije.
Stvara se neka vrsta magnetnog fluksa.

iliti narodski, kad ga ubodes u struju, sa jedne strane je ladan ko lav pivo, a sa druge vreo ko burek

^ Eto da vide ostali šta je narodski objašnjeno!

Daje samo rezultate kada treba veliku količinu toplote odvesti sa procesora. Na hladnijim procesorima i nema neku funkciju. Predviđen za debelo OC-ne quadove koji gruvaju preko 200W.

Prvi Peltier-ov element video sam na cooler-u koji je došao sa prvim Pentium I na 66 MHz

Ali oni se nisu grejali kao ovi danasnji procesori.

Ja se ne bih usudio da stavim nesto od 1kg na plocu, pa da mi pukne :D

Ide uz njega backplate, metalna pločica koju staviš sa druge strane ploče i ona trpi a ne ploča...

Kao sto rece daxyco - ne brini nista... stavio sam ovu telesinu od kilo i 200, tumbao plocu levo-desno, nista ne smeta. Cak se ni ne krivi, backplate radi svoj posao posteno.

Nazad
Vrh Dno