Šta je novo?

Cooleri za procesore

Pa sve zavisi koje pare trebas izdvojiti za neki od tih. Znas i sam otprilike kako se rangiraju pa neka euri odluce :D

TRUE je 52e, IFX-14 je 56e. Svakako treba i neki vent za njih, znači, 65 i vise eura..

mozda nije najboja tema, ali da pitam, za koliko stepeni bi ocz freeze skinula temp. proca? sada imam neku obicnu cm sto se dobije uz kuler...

Uzmi TRUE, manje kesa, laksi za obradu ako te zanima da se bakces, ne pokriva dva RAM slota ako stavis i napred fan ..

?
To ti zavisi od ploce (eventualno memorije), meni nijedan slot nije bio pokriven, ni sa 3 fana. Za tu razliku u kesu, sigurno bih isao na ifx jer mu je potreban manji protok da bi hladio. Sto se tice obrade, to da, ali isto tako, obrada je potrebnije TRUE-u nego IFX-u.

...Koja to ploca ? Na skoro svim plocama ukoliko se stavi napred fan pokrice dva slota.
Ukoliko onda imas neke visoke hladnjake ne moze ni da stane (fan), a u slucaju da nisu, onda nista od nekog hladjenja za RAM.

Obrada, pa mislim da je oba poprilicno trebaju jer su im baze jako lose. Ajde slozicu se ako mislis da TRUE trazi vec protok vazduha pa mu je zato "vise potrebnija" :)

Pa eto, ja na abit ip35pro nisam izgubio nijedan slot. To za visoke ram hladnjake je druga prica...

Gledajuci sa slike, mora da jesi ..rastojanje je isto kao i kod drugih ploca. Mozda me nisi dobro razumeo, ne izgubis slot vec ti fan prekrije 2 slota/modula i onda ti je RAM ispod fana ?

Aha, onda ok. Ja sam mislio da govoris da se 'izgube' dva slota, tj. da se ne mogu koristiti, ondnosno ram ubaciti u njih :p. Sta ima veze sto je vent iznad rama?

Pa teze ih je za ohladiti ako je to potrebno, ne moze da se stavi npr. onaj OCZ ili Corsair kuler.
Uopste cim je prektiven teze dolazi vazduh do njih, i ako kupis neki fancy RAM ne vidis sve :d
I takodje ako bi eventualno uzimao RAM sa visim hladnjacima (a sve vise su zastupljeni), ne mozes da ubacis dual channel jer onda ne staje ..

Vent ce da uzima vazduh okolo i sasvim lepo da ladi taj ram ;)
Pa ne moras da stavis ventu tu :p Imas jos 2 mesta gde da ga stavis.
A uostalom, mozes da ga zarotiras :D:

109_ifx14_3fans2_big.jpg

A jel ce biti nekih problema montiranja na Maximus II, pošto vidim da spominjete visoke hladnjake fazne a ovaj na faznim jedinicama ima poprilično visoke hladnjake.. Kontam da neće biti problema al ajd da pitam...

Moze uglavnom svuda da se stavi i horizontalno mada meni se to ne svidja i tako prvi fan vuce toplotu sa karte ili NB. Doduse, u tom slucaju RAM prostor bi bio potpuno slobodan.

Ima spisak podrzanih ploca na znanicnom TR sajtu.

Inace, ove "zakacaljke" kako god ih nazivaju..su uzasne, ja to nisam mogao da namestim, pada, mrda, klima..uzas. Drzim fan sa gumicom ..

Nisi nesto radio kako treba... Bez problema drze vent, i bez ikakvih spadanja ili pomeranja :S:

E je... mi mater ludu ..kada sam tada namestao nikako da namestim, pogledam na google images par fotki i odaberem jednu da vidim kako to ide, probam tako ma nema sanse, nikako da drzi ..

Sada kada si ovo napisao odem ponovo i vidim totalno drugacije namesteno na drugoj fotki :trust: probao sam sada tako i sve ok, drzi i sa samo jednim ..

Nemam pojma kako je onaj prvi lik uspeo onako da namesti! Verovatno se i sam izgubio u prospektu pa nabudzio sam nekako i drzi mu ..

:d:d:d
Pa upravo tako, skoro da samo jedna drzi vent, zato mi cudno bilo... ali eto, dobro je da si sad skuzio :d

Da li je normalno da ja na Thermaltake-u TMG i1 imam max temperature za za oba jezgra 61-51 C a na min 43-38 C? Procesor je Intel Dual Core 5200 klokovan na 3.2GHz?

Da li je normalno da ja na Thermaltake-u TMG i1 imam max temperature za za oba jezgra 61-51 C a na min 43-38 C? Procesor je Intel Dual Core 5200 klokovan na 3.2GHz?

Yup! Desava se svima koji imaju E5200, meni je sa HR-01 38-40oC na idle.

Podaci sa E5200 senzora nisu bas verodostojni kad se radi o temperaturama ispod 50oC, ali posle toga postaju precizni. Ocu reci IDLE ne gledaj, nego samo LOAD. Kad LOAD predje 70oC pocni da se brines, 61oC mi izgleda sasvim OK...

Pa njemu je u load razlika 10C!! Ja bih proverio kako naleze taj kuler, ako treba i skinuo i stavio ponovo za svaki slucaj.

Ja sam kontao da on misli da mu temp varira izmedju navedenih temperatura... Ako je mislio na razliku u temp izmedju jezgara, onda DA u pravu si. Razlika 2-3oC je OK, ali 10oC vec nije.

Slozio bih se da treba reinstalirati kuler!

Razlika je max 5 stepeni, kuler sam vec skidao i ponovo stavljao i uvek isto pokazuje.

A, ma onda je sve u redu. I max temp i razlika jezgara. Onako kako si napisao sam pomislio da si dao temperature za jezgra pojedinacno... Vidi samo, kao sto je milosh rekao, da ti temperature ne prelaze 70 kad ga opteretis nekim programcicem za testiranje

DTS (termalna sonda) nije idealna kod procesora mada je dosta tacna na visokim temperaturama..

Poslednja izmena:
Vec sam bio opteretio sa Prime 95 i onda se temperatura izjednaci na oba jezgra i ne prelazi 61 stepen :banana:

Poslednja izmena:
u rangu sa kojim kulerom je CM Hyper 212? Moze li se kod njega iskljuciti onaj led?

Da li neko zna kada stize kod nas hyper 212 plus i da li se taj kuler moze mjeriti sa Vendetta2.
Isto tako me interesuje koji kuleri ce u skorijoj buducnosti imati nastavak za 1156 ili 1366 socket,jer bih htejeo da uzmem bolji, i da jednim udarcem ubije dvije muve.

Da li se vendetta2 ili ovi drugi kuleri jaci tipa true 120 kace preko stipaljki za AMD i da li je to njima dovoljno s obzirom da su teski.

Mislim da svi Tower kuleri ne idu preko stipaljki vec da se kace tj srafe na plocu (ostavi se backplate da ne iskrivish plocu i zasrafish)

TRUE se definitivno ne kachi shtipaljkama,a ni vecina drugih.

Vecina ima backplate ali ima i onih koji su push-pin, Vendetta 2 je klasican primer.

@kefalo81, pa uzmi neki TR, ako do sada kod nas nema pakovanja sa 1366 backplate-om. Ima ih da se uzmu posebno. A sigurno ce ih biti i za druge socket-e koji tek slede.

Nazad
Vrh Dno