Šta je novo?

Cooleri za procesore

Pa koji ce mi onda molex? :wall: Sta koji djavo onda ubacuju taj dodatak. Bolje da su napravili 3pin to 4 pin i da moze da ima kontrolu obrtaja barem ce za nesto da sluzi cccc
:D:D:D

Pa da ne kacis direktno na plocu, da ne vuce struju sa nje :)
(velika potrosnja :d)

A sta ako ploca ima 3 konektora za ventilatore a ti imas 6 ventilatora? Gde ces ih spojiti, sebi u medjuguzje? :d

Ili kao ja koji imam 11 ventilatora :-devil-:

Ma daj to je vec preterivanje. Sta ce ti 11 ventilatora brate mili?
Ja imam Antec900 i imam gore 200mm, nazad 120mm i napred 2 od 120mmm. Ne razumem sta ce ti 11 ventilatora bezveze i gde staju sve?:d

Ako se do sada nisi upoznao sa A3DB aka animaNia onda evo prilike jedan teaser

DSCF2548.jpg

4 komada duva u plochu pozadi, 2 izvlache gore, 2 su na pleksiju, 1 duva na hdd-ove, 1 je montiran na TRUE i 1 izvlachi to sa TRUE-a.

:wave:

hehe, jel ti lebdi kuciste kad ukljucis to cudo?
mora da je mnooogo glasno... :D

Suprotno. Nije nechujno ali posle detaljnog chishcjenja ventilatora u nedostatku kupovine istih [ famozni cm crni led ventovi zbog kojih sam zvao 10 firmi ], zaista je komotno za svakodnevni rad, pa chak i uveche kada se spava. Najglasniji vent mi je antec 3 ako je na srednjoj brzini kada hladim hdd-ove ovi shto svetle rade na najmanje obrtaja :wave:

Ma to zavisi od coveka do coveka. Meni je antec na low glasan. Ako tebi na medium nije glasan, moju masinu ne bi cuo nikako :d

Eh..pa iza mene su godine i godine DJinga...evo gledam one ploche [ vinile ] sve se neka prashina skupila od kako sam krenuo ovim stvarima da se zanimam : )

Shalu na stranu, planiram "remont" al def. kada se kod nas pojavi sharkoon ili eventualno fractal ako me ukaki pa onda lepo da sklopim prilichnu tishinu bez ovih ciguligu charolija :d

Ako se do sada nisi upoznao sa A3DB aka animaNia onda evo prilike jedan teaser

DSCF2548.jpg

4 komada duva u plochu pozadi, 2 izvlache gore, 2 su na pleksiju, 1 duva na hdd-ove, 1 je montiran na TRUE i 1 izvlachi to sa TRUE-a.

:wave:

ehheheheh nisam evo vidim prvi put lepo izgleda nema sta svidja mi se.Samo sta ce ti 4 venta koji duvaju u plocu? Mislim da ti to uopste ne treba.
Sta dobijas sa push/pull tj. koja je razlika?

4 venta koji duvaju u plochu imaju vishe namena. Jedna se mozhe shvatiti kao estetski dozhivljaj kreatora samog mod-a, a drugi je vishe nego koristan a to je da mi je temepratura ploche kada radim testove, klokujem, igram se [ load ] znanto nizha nego bez tih ventilatora.

Samim tim prednji deo ploche mozhe biti oslobodjen kakve buchne osmice, jer je dovoljno dobro hlade ta 4 komada "odpozadi".

Push/pull nije potpun jer bi u tom sluchaju trebalo montirati josh jedan vent na TRUE, ali s'obzirom da je samo kucjishte vishe nego solidno odradjeno shto se tiche protoka vazduha, u ovom sluchaju nije potrebno. Izmedju ostalog relativno blizu se nalazi taj outtake vent.

Morash biti siguran da se idle u sushtini ne rachuna, jer koga briga da li je razlika u 2-3-4 stepena tada, u odnosu kada zaista testirash maksimalne performanse svoje mashine u full load-u.

Ozbiljniji oc-eri cje recji da je klok na vazduhu ne toliko smeshan, koliko manje efikasan u odnosu na vodena hladjenja ili LN2 ali to svakako nije ovde sluchaj, tj tema.

Znam da izgleda mozhda malo agresivno al okej, drzhe me te bubice sada, i ko zna mozhda sve bacim samo na sto [benchtable] a mozhda i prodam mashinu i sednem za svoju toshibu i kao da se nishta nije ni desilo : )

@Thierry Henry: Vecina ploca moze da kontrolise 3pin venilatore, narocito na CPU Fan konektoru, mozda samo nisi lepo podesio...

@Thierry Henry: Vecina ploca moze da kontrolise 3pin venilatore, narocito na CPU Fan konektoru, mozda samo nisi lepo podesio...

Kazi mi kako da podesim ako mozes? U BIOS-u ili preko Speedfan-a?
Preko Speedfan-a kada odem na config i izaberem moju plocu nijedan od ventova ne mogu da kontrolisem i vidi ih 4 ukupno.

Kazi mi kako da podesim ako mozes? U BIOS-u ili preko Speedfan-a?
Preko Speedfan-a kada odem na config i izaberem moju plocu nijedan od ventova ne mogu da kontrolisem i vidi ih 4 ukupno.

Ne znam napamet, ali za SpeedFan ima finta da negde u opcijama ima da se podesava "fan control mode". Verovatno ti stoji na PWM, a treba da odaberes "ono drugo" (mislim da je Voltage Regulation(?)).

Ako se dobro secam, drugar je povezao 3pin fanove na P5QPro i utisava ih softverski. Mozda koristi neki softver koji je dosao uz plocu? Pre je to bio Asus Probe, ne znam da li se i dalje tako zove...

Moze li neko da mi preporuci very, very silent cpu cooler za ovaj moj proc (nista OC) bitna mi je complete silence (doduse complete silence ne postoji, nesto najpribliznije) za do nekih 3000 dinkica

Moze li neko da mi preporuci very, very silent cpu cooler za ovaj moj proc (nista OC) bitna mi je complete silence (doduse complete silence ne postoji, nesto najpribliznije) za do nekih 3000 dinkica

Xigmatek hdt s1284.

Ako sam dobro razumeo tvoj PC info, imas X4 9550...

Ja bih rekao OCZ Vendetta 2 koja ce te izuti za 3200din, a ako hoces stvarno da prodjes ispod 3000din, onda neki Coolermaster TX2 ili Hyper 212... Ultima 90 naravno...

Ne znam kakav je ovaj OCZ Vindicator ali mozda i on dolazi u obzir. Jedno znam izbegavati Thermaltake jer su njihovi cooleri sve sem silent... barem ta vecina koja spada ispod 3000din grupu...

Panzer Meyer je napisao(la):
Koji fan(tisi neki) bi bio dobar za TR Ultimu 90?

Noctua NF-B9 bi verovatno zadovoljio i glede buke i glede performanci, jedina mana mu je da kosta ~1200din :D

http://www.noctua.at/main.php?show=productview&products_id=16&lng=en

P.S. jes da sam ovo postovao u E5200 threadu, ali evo i ovde cu posto je prikladnije...
Za sve one koji traze silent PC ja iskreno preporucujem HR-01 Plus jer je stvarno zver i efikasan je i sa slabijim fanovima. Jos kad se ispolira... LELE

Ja sam moj testirao bez fana i evo sta sam dobio, samo treba napomenuti da ipak imam 2x140mm na krovu koji se vrte na ~750rpm, pa oni izvlace dosta toplote is kucista i jedan 1200rpm intake s prednje strane...
fanlessGPU-fanless.jpg

A treba i imati na umu da sam u isto vreme testirao CPU i GPU bez ventilatora (Accelero S1 rev2 na 4850 - stock) i da verovatno od ovih temperatura gore ne moze da bude jer su mi u isto vreme i CPU i GPU bili optereceni 100%...

Poslednja izmena od urednika:
Nesto sam u fazonu da uzmem ovaj cooler Noctua NH-U12P za procesor E7200 koji hocu da overklokujem. U opisu coolera stoji da moze da se stavi dva fana? Jel zna neko nesto o tome? Inace imam iskustva sa ovim fanovima i stvarno su cudo.
Osim toga uzeo bih neki cooler za graficku eah3850. Neka ideja?
Hvala

stavljanjem 2 venta skinuces temp za max 1 stepen = glupo je!

Meni je na IFX-u razlika 3 stepena u full load-u u odnosu na jedan fan...
Sa tri vec nisam probao (nisam imao tri ista ventilatora).

Ja kao odlucio da uzmem ovaj CPU cooler Zalman CNPS 9700 NT koji ima odlicne recenzije i za hladjenje i za silent varijantu. Sad da li ce stati po velicini u moje kuciste a jos ima i 4 pin prikljucak (a moram da proverim na mojoj ploci P5QL-PRO postoji li to i da li moram da skidam plocu da bih ga namestio)).

http://www.zalman.co.kr/Eng/product/Product_Read.asp?idx=165

A za graficku sam se isto istripovao na Zalman VF900-Cu

http://zalman.co.kr/ENG/product/Product_Read.asp?idx=144

Jos da mi je da nadjem ovu termalnu pastu Arctic Silver 5, no vidim da je to ovde nemoguce iskopati kod nas :)

Sta mislite o ovoom izboru? Imate li neku bolju ideju, komentar na moj izbor...

Poslednja izmena:
Odlicno, nego sto moras bas tu pastu, imas OCZ Freeze, koji je bolji od AS5.

Odlicno, nego sto moras bas tu pastu, imas OCZ Freeze, koji je bolji od AS5.

Pa ne mora nego je hvale na sva zvona.A OCZ Freeze pretpostavljam ima kod nas da se nadje posto mi preporucujes :)
Hteo sam onu Noctuu jer sam gledao testove i svuda je najaca u idle i u radu. Nego je mnogo glomazna pa da mi ne odvali plocu lol

Pa ne mora nego je hvale na sva zvona.A OCZ Freeze pretpostavljam ima kod nas da se nadje posto mi preporucujes :)
Hteo sam onu Noctuu jer sam gledao testove i svuda je najaca u idle i u radu. Nego je mnogo glomazna pa da mi ne odvali plocu lol

OCZ freeze je ipak bolja, a cini mi se i malo jeftinija od AS5, a i dostupnija je. Sto se tice Noctue i ploce, ne brini. Ploce su zilavije nego sto to na prvi pogled izgleda.

Friz bi trebalo da imaju u firmi na A i firmi na G, a sigurno i na mnogim drugim mestima.

Vrh Dno