Šta je novo?

cooler

mikac79

Čuven
Učlanjen(a)
27.12.2001
Poena
619
jer neko cuo za cooler raptor speeze ili sl
covek mi kaze da je prilagodjen za XP-ove? A posto sam kupio jednog XP1700+ ne bih da kupujem macku u dzaku pa me zanima koji bi tu cooler dobro legao?

Ja u kucistu imam i dva 80mm, tako da je to sve zajedno tiho i hladi odlicno i sa overkokom. Sam za sebe ne verujem da bi bio dovoljan. Doduse i kuciste je specificno (oba 80mm fan-a su pozadi, jedan iznad drugog i onaj gornji izbacuje vazduh i u ravni je sa CPU kulerom, a donji ubacuje). Mozda sa otvorenom stranicom.

<Mancha> je napisao(la):
Ja u kucistu imam i dva 80mm, tako da je to sve zajedno tiho i hladi odlicno i sa overkokom. Sam za sebe ne verujem da bi bio dovoljan. Doduse i kuciste je specificno (oba 80mm fan-a su pozadi, jedan iznad drugog i onaj gornji izbacuje vazduh i u ravni je sa CPU kulerom, a donji ubacuje). Mozda sa otvorenom stranicom.

Imam Chiftech Scorpio, tako da fanovi ne predstavljaju problem (ima 2 pozadi - jedan iznad drugog (kao kod tebe), i dva napred - jedan kod HDD-a drugi ispod /u stvari za sad nema fanove, ali nameravam da ih kupim)

A, zar nije pametnije da oba pozadi izbacuju vazduh, a da se napred vazduh ubacuje? (ovako se vrti jedan te isti vazduh...)

U principu da, ali na mom kucistu nema mesta za fan napred. Evo danas sam uzeo i Enermax 431W, koji ima 92mm fan odozdo i onaj standardni, tako da sad i on izbacuje vazduh iz kucista. I jos je skinuo par stepeni. Onaj donji na kucistu duva tik iznad graficke i preko northbridge-a, pa mi to odgovara, jos kad zamenim onaj bedni hladnjak na MSI sa home made i dodam hladnjake na memoriju na grafickoj, tek ce tad to uduvavanje imati jos vise smisla.

mikac79 je napisao(la):
covek mi kaze da je prilagodjen za XP-ove? A posto sam kupio jednog XP1700+ ne bih da kupujem macku u dzaku pa me zanima koji bi tu cooler dobro legao?

Sve u svemu cooler je strava za te pare a taj 1700+ ce bez problema da ohladi.
Nemoj da se zacudis ako naidjes na isti cooler u kutiji za spire posto je to ista firma, onaj u providnoj kutiji speeze kosta oko 15€ i stvarno je tih sa svojih 3000rpm.

:wave;

mikac79 je napisao(la):

Odlican je. XP 1800 u zatvorenom kuc. 42 c, a sa Volcano 6 CU nije mogao ispod 49. Vrti se 2800-3000 obrt/min i skoro je necujan. Veliko mu je telo i prema specif. hladi do XP 2800+.
Cena je oko 12 €.

<Mancha> je napisao(la):
Pa ima, ali je to vec malo previse. A i nebi da se oteglim i ovo sam jedva dovukao kuci :D.
Ovako izgleda...

ajde pusti opet - nemogu da je skinem

Nazad
Vrh Dno