Šta je novo?

Cooler za i5 760

Bob Marli

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
22.09.2009
Poena
349
Treba mi preporuka za neki dobar i tih cooler za i5, jer planiram da ga klokujem.
Nesto da kosta 2000-4000din max.

Evo nekog porednjena svih Noctua coolera:
http://www.overclockersclub.com/reviews/noctua_nhc12p_se14/4.htm
Mada je ovo mali clock, samo 3,2ghz

VIdeo sam da se taj C model razlikuje, ne bi isao na njega, ja sam ga pomesao sa U12 modelom, pobrkao sam.
*** sad bi mi bilo drze da sam uzeo CM 212+ i ne bi me bolela glava vise zbog premisljanja.

Pa izgleda da je D14 najbolje resenje za tu lovu.
Dal znate koliko je PDV na coolere konkretno ? 8 ili 18% ? Da ga kupim preko racuna.

Poslednja izmena:
Ljudi pa ovo je suludo veliko !!!

IMG_0118.jpg

Noctua_D14_intel_inst2.jpg

Noctua_D14_intel_inst.jpg

Poslednja izmena:
Pa nećeš baš svaki dan da gledaš u kućište i da žališ što ti se ne vidi memorija od kulera. Ali jeste ogroman. Iskreno ja bih ga rado uzeo, ali nije mnogo (išta) lošije rešenje ni MS.

+1 za Noctua NH-D14... bolje ladi na manje rpm-a...manja buka. Za neki srednji klok mislim da bi vent u sredini bio dovoljan. Pre bih uzeo i IFX-14... Megashadow jako 3. mesto 😉.

Poslednja izmena:
nesto sam malo citao ovu temu pa nigde ne nadjoh zalman cnps9500 sta je sa njim kakva je situacija???

Uzeo sam na kraju Mega Shadow i Be Quiet! 14xm cooler i odusevljen sam i kako radi na 4Ghz, a i kako predobro izgleda Mega. 🙂

Hvala svima na savetima.

60e i cooler 15e. Hteo sam sve da bude crno. 🙂

Nego dajte neki setup screen kako da poteram CPU dalje od 4Ghz jer ovako sa Prime95 ne prelazi ni 70 C.
U SC2 ni 60 C ne prelazi. 🙂

Koliko je to povoljno taj CM V6 i gde ?

Gledaj da ti gornja granica bude 75c u full load mada za Prime ,nekako mi mnogo to 70c!To bi ocekivao za LinX.
Neki dan sam decku na istoj ploci namestio na i5 750 bios i radi mu sad masina ko zmaj.CPU lagano ide i preko 4 Ghz stabilno ali ga koci cooler!Ne znam bios na pamet.Davno sam poceo da zaboravljam tj da ne pamtim 😉
Inace GT V6 si imao za 55 eur dok je V8 oko 58-59 eur!
Po testovima je bolji od Mega sto je po meni logicno,ima skoro isto telo a dva venta sa iskrivljenim elisama.

Probao sam ga sad na 4,2 Ghz i popio je blokadu win explorer. 😀 Mozda sam preterao sa memorijom, mada mi se cini da je ostala na 2000Mhz kao i sad, i nema bagova.
Pazi meni je ovaj Be Quiet! Wings cooler na standard, moze i na turbo da se stavi. Fora je sto se uopste ne cuje. 🙂 Zbog toga ne vidim po cemu je Noctua bolja.
Samo jedno jezgro je islo do 70 na 4Ghz, ostala su bila nesto ispod.

Pazi video sam V6, do yaya izgleda, ali prema testovima je strasno bucan, gore skoro od stock coolera na max. To mi ne treba na ovom skoro ultra silent PC-u.

Mislio na neki screen BIOS-a sa voltazama za Core i5 760, jer je meni sve na auto, preko onog D.O.M.A (ili kako vec :d ) profila.

Jeste bolji od MH, ali je i 2.5x bucniji, sto je mnooogo. A bolji je 2-3 stepena max

Jedno pitanje: koji vent da uzmem 120mm za Thor`s Hammer po mogucstvu 1 savet za tisinu i 1 za performanse, ali da ni tad nije prebucan?Cena nije bitan faktor, mada posto bih uzeo 2, da nije preterana

Poslednja izmena:
Sad sam bas trazio ne mogu da nadjem u kojoj ga prodavnici ima.. Znas li ti ? 😀
Nasao sam ga u nekoliko prodza ali je 120mm i veci.. Nema 92mm 😀 Mislis da je bolje da uzmem taj Raijintek Aidos 92mm nego CM Tx3 ? 🙂

Ali imajte u vidu da je TX3 drekavac a 212 je poprilicno tih cooler.

Nazad
Vrh Dno