Šta je novo?

Cooler Master Elite 430

Super, uzecu ga najverovatnije ovih dana pa pisem utiske. Hvala ti, pozz

Upravo sam nasao temu koju sam trazio. Bas razmisljam da kupim ovo kuciste kad budem uzimao novi PC. Rekao bih da ime sve sto jedno pristojno kuciste treba da ima: tool free mehanizam, izrada od metala, mogucnost ubacivanja dodatnih ventilatora, podrska za velike graficke kartice, napajanje se instalira u donji dio itd. Moze li mi neko ko ima ovo kuciste reci ima li filtere za prasinu na prednjem 120 mm ventilatoru, jer sam u opisu skontao da ima samo na 5.25 i 3.5 slotovima? 🙂
I sta mislite, da li je bolji izbor od ovoga Cooler Master Gladiator 600?

Poslednja izmena:
Ova varijanta sa 500W napajanjem je best buy, u njemu je CM napajanje RS500-PCAP-A3 koje u maloprodajama kosta oko 60E. Ako to nadjes ne razmisljaj mnogo...

Ovo kuciste nije best buy...video ga juce u dve radnje i vracao se po dva puta u radnje da se uverim da me oci ne varaju da je lose jer nahvalise ga (mora da je zbog oznake CM koja dolazi za tako malo para),prodavci se smejali...za te pare je bolje TT Dokker...CM 430 nema cable managment,tj stranica je odvojeno par mm od nosaca ploce,pitam prodavce sto su se svi nakacili na 430-ku a nema jedan cable managment koji danas sve cesce ljudi uzimaju u obzir(s pravom)...bezveze...smesno od CM-a...na sta bi licila varijanta sa cf ili sli sa dugajlijama kartama,zvucnom,ogromnim hladnjakom,3-4 harda,4-5 ventova,fan kontroler?Mozda na gradski bus 7-icu?ili 11-ku?

Ma shta ce ti rupe za cable management? To je precenjeno shto se mene tiche. Lepo uzmesh gumicama organizujesh kablove tako da idu uz metal za 5,25" i 3,5" uredjaje i to je to, nema druga matematika. Ako nemash modularno napajanje onda ostatak kablova ugurash izmedju vrha kucishta i DVD uredjaja.
Dokker jeste bolji na papiru zbog same velichine kucishta i zbog mogucnost montiranja 200mm venta, ali chak i skuplja TT kucishta kao TT V9 su poznata po shit build quality-u. U svakom sluchaju, nijedno ni drugo kucishte nisu nishta posebno, mozda greshim, ali koliko ja znam nemaju mrezice za prashinu na svim mestima i dolaze sa samo jednim ventilatorom. Da se namontiraju ostali ventilatori treba vam oko 2000 dinara(ako to zelite da uradite nekim pristojnim tipa AC F12 PRO) i opet ne biste imali fan kontroler.
Najbolje reshenje bi bilo dati oko 7500 dinara za NZXT Hades ili ThermalTake V9(najbolja je Black verzija, ne BlacX nego Black).
Za iste pare dobijate kucishta sa dva 200mm ventilatora i svim ostalim ventilatorima vec ugradjenim, a pored toga NZXT Hades dolazi sa Fan controllerom. You simply can't beat that.

Za bilo shta drugo(tipa CM 690 II ili HAF912) jednostavno treba vishe para da se skroz opremi.

Jel si imao u rukama jedan pored drugog Dokkera i 430-ku?O poredjenju kvaliteta je i glupo tad govoriti...690-ka nije cenovna klasa Dokkera a ni Hades koji su oko 7000-7500 din...430-ka je tu negde ali je ludost kupovati 430-ku kad se pogleda Dokker...SHIT BUILD QUALITY ne znam sta znaci jer ako je kuciste za 5500 din SHIT BUILD QUALITY onda je i ovo za 7000 din SHIT BUILD QUALITY...uglavnom nista od CM-a,ipak je Hades i bolji i dopadljiviji...:wave:

I meni se dokker mnogo vise svidja od 430-ke, mada u tom rangu mi je CM 690 II basic top.
Eh, da se moze narucit online iz hrvatske pa da me bog vidi sa FD Arc midi-jem koji je tamo 85eura. . . koje je moj favorit.

Jel si imao u rukama jedan pored drugog Dokkera i 430-ku?O poredjenju kvaliteta je i glupo tad govoriti...690-ka nije cenovna klasa Dokkera a ni Hades koji su oko 7000-7500 din...430-ka je tu negde ali je ludost kupovati 430-ku kad se pogleda Dokker...SHIT BUILD QUALITY ne znam sta znaci jer ako je kuciste za 5500 din SHIT BUILD QUALITY onda je i ovo za 7000 din SHIT BUILD QUALITY...uglavnom nista od CM-a,ipak je Hades i bolji i dopadljiviji...:wave:

Gledaj, jeste Hades skuplji, ali Hades ima sve ventilatore vec ugradjene + fan kontroler(o velichini ventilatora da ne govorim), dok ni Elite 430 ni Dokker nemaju sve ventilatore(mislim da oba imaju po 1-2), tako da dok ih opremish potroshish lepu sumu.
Shit Build Quality - za one koji ne znaju engleski znachi nikakav(konkretna rech koju sam iskoristio je izmet) kvalitet izrade. Chitao sam jedan review gde je deo ThermalTake kucishta doshao odvojen od ostatka zato shto je bio povezan plastichnim "mosticima" koji jednostavno nisu izdrzali. Pored toga, to moze da se odnosi na kvalitet alata za fixiranje komponenti ili pak da se desi da je kucishte loshe dizajnirano tako da gornji vent, bez obzira na shirinu, udara u matichnu(to sam konkretno video kod ThermalTake V6). Ne pricham ti nishta napamet. Vec neko vreme gledam da kupim kucishte i nachitao sam se sit tekstova o raznim kucishtima, sa posebnim akcentom na ThermalTake-ovim sve dok nisam odluchio da ne mogu da rizikujem sa njima.
Ne zelim nikome da "solim pamet". Zelim samo da vam pomognem da napravite shto bolju odluku.

Ne shvatam ni sta je ''SH''?Ni ''CH''?Jel to tako bilo u pravopisu u skoli?Ne secam se nesto...i po pravopisu se vidi da je Srbija otisla u k....(jel dovoljno tackica?!)...uglavnom,nisi video Dokker vec samo citao po forumima o TT kucistima?Po forumima mozes svasta procitati sto ne mora da bude istina---kako rece jedan forumas ovde....tako da....aj pozdrav

Izvini druze, samo sam hteo da pomognem. 🙁

Nazad
Vrh Dno