Šta je novo?

Cooler Master Agugate Max

vaci

Slavan
Učlanjen(a)
17.09.2008
Poena
301
Sta mislite o ovom sistemu ?
Da li je bucan ( bucniji od klasicnih 12 ) , i da li moze dobro ohladiti E 8400 klokovan na 4.000 mhz ?

Za te pare, ~150, moze da se uzme neki entry-level sistem iz EK shop-a koji ce da radi bolje i pouzdanije od tog CM.
User Jim22 dolazi povremeno u srbiju i donosi po narudzbini.

Moj savet je, izbegavati "out of the box" reshenja CM i TT-a i uzeti dobaro vazdusno hladjenje, ili se otvoriti ~200e za dobar sistem koji ce da traje vishe godina.

Zameraju mu buchne ventilatore, ali ako ih zamenish za neke tishe, ili imash fan kontroler nema problema. Jedino mi se ne svidja shto ventovu "duvaju" u radijator a postavljeni su iz njega, umesto da su malo odaljeni, jer i to doprinosi buci, mada, mislim da moze da se namesti da izvlache vazduh, tj samo se okrenu. Sve u svemu, kad bih ga kupio (ili dobio na poklon) sigurno bih stavio jachu pumpu i napravio okvir za hladnjak. Sve u svemu, Taraba te je lepo posavetovao.

Poslednja izmena:
Kod mene je na spomenuto hladenje pridodat jos jedan radiator sa po dva 120mm venta i mogu ti reci da odlicno zavrsava posao.Da napomenem da ostali sistem treba da ima podrsku za ESA standard.Kuciste i maticna.

aqva max

Trenutno imam sledecu konfiguraciju:
Msi p-45 diamond
E 8400 + Gamin II 2x12 , pa sam mislio da uzmem neki aqua sistem da iskoristim maximum iz procesora.
Potrazicu neki bolji sistem,ali neznam koji i gde mogu da uzmem , posto je ovo Srbija .
Hvala na odgovorima.

Zaboravi na to sto si zamislio, jedan TRU 120 jednako ce zavrsavati posao i iz tog procesora ces izvuci isti maksimalni klok za 24/7 kao i sa vodenim od 150e samo ces mozda imati nesto vece temperature ali sigurni ne preko 70c (sto je prihvatljivo), tako da nema potrebe za vodenim u kombinaciji sa tim procesorom.
Jos jedan razlog da se ne maltretiras sa tim je sto sa E8400 neces primetiti nikave razlike u preformansama pri klokovima preko 3.8ghz. Imao sam E8500 koji je radio na 4.4ghz i merio i zaebavao se sa tim tako da znam sta ti pricam, da ne ulazim previse u detalje, ima razlike ali nisu vredne trolikog truda i novaca.

Za 4GHz ti netreba nista bolje od vendete2 nece ti procesor preci 65 stepeni.

To su CM R4 70CFM ventilatori... imao sam 4 takva u Cosmos-u i ne mogu da vam opišem koliko su loši. Ako su postavljeni na gornjoj strani da izbacuju vazduh iz kućišta, posle samo pola sata kreću da huče, cvrče i da prave još nekoliko vrlo... čudnih zvukova. Loši su kada su postavljeni horizontalno, samo vertikalno mogu da stoje i to sa anti-vibracionim šrafovima.
Još su gori ako pokušaš sa fan kontrolerom da im smanjiš brzinu rotacije, onda kreću da krckaju i pucketaju... (ako smanjiš im brzinu rotacije ispod 1500, max ~ 2000).
Ja sam rešio problem tako što sam uzeo i kupio dodatnih nekoliko ventilatora, isto CM, koji se vrte na 1100-1200rpm i skinuo "peraja" sa ovim R4 i stavio ih na ove obične. Guraju sličnu količinu vazduh, nebitno gde/kako su postavljeni i bez nuspojave zvuka, vibracija itd.

Što se celog sistema tiče... uzmeš još jedan radijator, bolju pumpu, spojnice i creva i možeš kompletan PC da prebaciš na tečno hladjenje.

Ja to iskreno ne bih kupovao, nego bih otišao na ovaj sajt: www.caseking.de i našao sve tamo što mi treba...(pod uslovom da imaš nekog da ti sve to donese).

Svako dobro, pozdra. :)

Nazad
Vrh Dno