Šta je novo?

Conroe

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

illidan

Nenadmašan
Učlanjen(a)
02.02.2005
Poena
2,205
Moja oprema  
CPU & Cooler
amd 5800x3d, ek nucleus cr240 dark - phanteks t30
Matična ploča
asus rog strix b550-i gaming
RAM
g.skill trident z neo 32gb cl16 3600
GPU
nvidia rtx 4070super founders edition
Storage
samsung 980 pro 1tb, wd black sn770 2tb
Zvuk
ifi zen dac v2 - s.m.s.l ao200 mk2 - kef q350, fiio ft1 balanced
PSU
corsair sf750 platinum
Kućište
lian li a4 h2o
Monitor
asus vg27aql1a
Miš & tastatura
mchose l7 pro, kbd.fans tofu65 raw alu - cream soda switches - gmk serika 2 keycaps
Pristup internetu
  1. Optički internet
Chicago (IL) - Intel is counting down to the launch of its next-gen desktop CPU: Conroe will begin to ship to system builders in Q2 of this year with the official introduction to follow in late Q3. Details are already leaking out of Santa Clara - the chip will carry the sequence numbers E4000 and E6000 and arrive in six versions with clock speeds of up to 2.66 GHz, TG Daily has learned.

http://www.tgdaily.com/2006/02/11/intel_conroe_to_launch_in_q3/

Intel will be offering six versions of the Conroe processor at launch:
E6700: 2.66 GHz / FSB 1066/ 4 MB shared L2 cache
E6600: 2.40 GHz / FSB 1066/ 4 MB shared L2 cache
E6400: 2.13 GHz / FSB 1066/ 2 MB shared L2 cache
E6300: 1.86 GHz / FSB 1066/ 2 MB shared L2 cache
E4200: 1.60 GHz / FSB 800/ 2 MB shared L2 cache
Conroe Extreme Edition (XE): upecifications unknown

Pricing of the new architecture will be in line with previous processor introductions. The E6700 model will cost $530 at launch, the E6600 will be priced at $316, the E6400 at $241 and the E6300 at $209, sources said.

moguce, copy/paste

Poslednja izmena:
E6300: 2.86 -ovo je verovatno greska... mozda 1.86?

za 316$?!?! WOW! Moj sledeci CPU...

Tebi ni jedan Intel CPU ne valja, samo ih menjas :)

Bice to shared-cache vs integrated memory controller borba. Sta je bolje videcemo!
Najbolje bi bilo da i AMD i Intel imaju oboje!

audiofreak je napisao(la):

za taj novac + overclock... mmmmmmmmmmm

Ma nema shanse da budu ove cene!! Ovo bi oznacilo potpuni preokret u Intelovoj dugogodisnjoj cenovnoj politici! Njihov novi najbrzi CPU je uvek kostao preko 600 USD i nikada nisu imali tako veliki "gap" izmeedju dva highend CPU-a!
Evo kako izgleda pricelist za Preslera, mislim da je to putokaz kakve ce biti cene ovih procesora.
Nevezano za cenu, Conroe ce po svemu poznatom biti odlican CPU, tako da je od sekundarne vaznosti da li ce 2.4 kostati 300+ ili 400+
LM, cijenik"

950 - 637 USD
940 - 423 USD
930 - 316 USD
920 - 241 USD

Za ostale cene pogledati: http://www.intel.com/intel/finance/pricelist/

Pricing of the new architecture will be in line with previous processor introductions. The E6700 model will cost $530 at launch, the E6600 will be priced at $316, the E6400 at $241 and the E6300 at $209, sources said.
Ovo je malo verovatno jer nisu" ispucali" Preslere.Ima josh zarade na njima,pa ce tek onda da spuste Conroe na razumnu cenu.
Ovaj cpu mi je interesantan zbog brze magistrale,manje "leaking-a" a i temperatura ce verovatno biti josh niza od preslera.Kako ce to u praksi raditi ostavljam da prvo" @audio maniac":eyebrows: proba pa cu ja da se "zaletim" ;) :D .Jedino me nervira sto jedino radi na 975 chip setu(pihhhh) :S:

Poslednja izmena:
ja planiram conroe odavno, a posto mi se ovaj prescott vec isplatio mogu i da se "zaletim" :D

ja planiram conroe odavno, a posto mi se ovaj prescott vec isplatio mogu i da se "zaletim"
Ma samo da mu cena bude normalna.Ja cu na preslera 930 ili vishe a Conroe cu videti kako se bude "pokazao" tj. : dali ce sve to raditi sa svim aplikakcijama kako treba,stabilnost sistema,revizije chip setova,saradnja sa Ram memorijom i ostalo...
Jer,iskreno recheno ovo je radikalni zaokret u konstrukciji CPU chipa u istoriji Intel firme pa cu malo da ga is cool-iram dok ne "snimim" kako se ponasha i koliko je bolji od Presler-a.

Poslednja izmena:
Modell Taktfrequenz L2 Cache FSB Preis
E4200 1,60 GHz 2 MB 800 MHz ?
E6300 1,86 GHz 2 MB 1066 MHz $210
E6400 2,13 GHz 2 MB 1066 MHz $240
E6600 2,40 GHz 4 MB 1066 MHz $315
E6700 2,67 GHz 4 MB 1066 MHz $529

Mobilci :

Modell Taktfrequenz L2 Cache FSB Preis
T5600 1,83 GHz 4 MB 667 MHz $240
T7200 2,00 GHz 4 MB 667 MHz $295
T7400 2,17 GHz 4 MB 667 MHz $420
T7600 2,33 GHz 4 MB 667 MHz $640

Ukoliko Intel stvarno i izbaci procesore po ovim cijenama bice to jedan veliki uspjeh za nas korisnike jer ce poostriti konkurenciju na trzistu sto ce automatski znaciti da ce AMD morati znatno sniziti cijene svojih adekvatnih protiv kandidata.

Na srecu obadva tabora !

Poslednja izmena:
Nadam se da ce ovo biti osvezenje posle smorenih Preshota, Smithfield ringli, Preslera i ostalih baljezgarija.

Ali to nije PentiJum 4, ovaj netburst CPU :d
mcekovic je napisao(la):
Bice to shared-cache vs integrated memory controller borba. Sta je bolje videcemo!
Najbolje bi bilo da i AMD i Intel imaju oboje!
Mislis 12.8 GB/s memorijskog protoka, direct connect arhitekture i share-ovanog L2 na Intelu. Conroe tu nema nikakav problem sa cache koherencijom, ali sudeci po Yonah-u, shareovan L2 donosi nesto vece latencije, sto je inace bio "strongpoint" kod Dothana.

Poslednja izmena:
DARK SIDE je napisao(la):
Ma samo da mu cena bude normalna.Ja cu na preslera 930 ili vishe a Conroe cu videti kako se bude "pokazao" tj. : dali ce sve to raditi sa svim aplikakcijama kako treba,stabilnost sistema,revizije chip setova,saradnja sa Ram memorijom i ostalo...
Jer,iskreno recheno ovo je radikalni zaokret u konstrukciji CPU chipa u istoriji Intel firme pa cu malo da ga is cool-iram dok ne "snimim" kako se ponasha i koliko je bolji od Presler-a.
Pa conroe ce raditi na istim chipsetovima kao i Pressler. Ovo nije radikalni zaokret, vec povratak na pravi put. ;)

Pa nije da ce Intel experimentisati na kupcima!
Ovo ce biti bolji procesor od Preslera, tu nema sumnje, jer nema logike u izbacivanju losijih proizvoda na trziste!

Poslednja izmena:
Pa conroe ce raditi na istim chipsetovima kao i Pressler. Ovo nije radikalni zaokret, vec povratak na pravi put.
:D :d Da,da,samo nece moci na 955 nego na 975 a nije to nishta.Mala je razlika.U pitanuju je samo "E" u oznaci tj.p5wd2 naspram p5wd2-E. :S: I to shto Conroe izgleda radi samo na 975. :S:
Pa jes' radikalan>vidish da su "spustili" brzinu na AMD-ove mhz ;)

Poslednja izmena:
jer nema logike u izbacivanju losijih proizvoda na trziste!
Nema logike ali je realnost drugacija a desavalo se svasta.....dobro...za Conroe verujem da ce biti solidan,barem prema onome sto sam citao u preliminarnim izvestajima.

Bice interesantno ako zaista budu ove cene. Zivi bili pa videli.

:D :d Da,da,samo nece moci na 955 nego na 975 a nije to nishta.Mala je razlika.U pitanuju je samo "E" u oznaci tj.p5wd2 naspram p5wd2-E. :S: I to shto Conroe izgleda radi samo na 975. :S:
pa radice i na i965 ;)
da radi kao AMD 6600+ :D

pitam se za cega ce biti procesori sa prefiksom U (<14W) ?

Nedjo je napisao(la):
Pa nije da ce Intel experimentisati na kupcima!
Ovo ce biti bolji procesor od Preslera, tu nema sumnje, jer nema logike u izbacivanju losijih proizvoda na trziste!
Kod Intela nikad nema logike, seti se samo Willamette-a.
Da, zbog famoznog VRM-a i ostalih gluposti koje samo oni mogu da naprave. Ali eto, vecina Intelovaca ce moci blagovremeno da zameni svoje "matore" 955X ploce i da uzme 975/965, dok se Conroe ne pojavi. Zapravo, zadnje revizije ce deliti sa Preslerima.
Hehe, rekoh ja ziveo PentJum III :d

Poslednja izmena:
Internal Intel documents reveal that SSE4 is on the way and will be here with Conroe

Several internal memos and roadmaps from Intel confirmed what many of us already suspected: Intel's Conroe (and Merom) will feature SSE4. The next generation SSE instructions were listed as part of the the platforms "Significant Video Enhancements" built into the upcoming Intel platforms.

http://www.dailytech.com/article.aspx?newsid=788

Iskreno, ja sa ocekivao da Conroe krene punom parom vec od Juna, kad AMD predstavi AM2 procesore. Medjutim, kako stvari stoje, on krece tek na jesen, a do kraja godine ce ucestvovati sa samo 20-ak procenata u Intelovoj ponudi! 9xx serija ce prilicno dugo biti sa nama!

http://images.dailytech.com/nimage/502_large_inteldesktopcpu2.jpg

9xx - Cometrade - ako su mene lagali, lazem i ja vas...

Nedjo je napisao(la):
Ma nema shanse da budu ove cene!! Ovo bi oznacilo potpuni preokret u Intelovoj dugogodisnjoj cenovnoj politici! Njihov novi najbrzi CPU je uvek kostao preko 600 USD i nikada nisu imali tako veliki "gap" izmeedju dva highend CPU-a!

A jesi ti video ovo?

E6700 = 530$
E6600 = 316$
E6400 = 241$
E6300 = 209$

Ja bih to prema tvom linku uporedio sa:

840 = 530$
830 = 316$
820 = 241$
805 = 209$ (ovo treba da se pojavi)

Zar stvarno mislis da Intel ne moze sebi da priusti manju zaradu pogotovo sa 65nm proizvodnim procesom koji ima tako dobar yield i karakteristike?

Poslednja izmena:
A jesi ti video ovo?

E6700 = 530$
E6600 = 316$
E6400 = 241$
E6300 = 209$

Ja bih to prema tvom linku uporedio sa:

840 = 530$
830 = 316$
820 = 241$
805 = 209$ (ovo treba da se pojavi)

Zar stvarno mislis da Intel ne moze sebi da priusti manju zaradu pogotovo sa 65nm proizvodnim procesom koji ima tako dobar yield i karakteristike?
Naravno da moze. Mene je iznenadilo to sto sa Conroeom Intel u potpunosti menja cenovnu politiku koja je vazila jos od prvih "cetvorki". Najskuplji i najbrzi CPU je tradicionalno bio 637 USD.

Eto..imaju intel 930.,,cena-368eu. :S:
A na netu nadjem(ali preko grane) za 269 EUR ,)...ova cena je ok.ali da dajem u proseku 100eu vishe-nisam toliko lud.Ova zemlja je stvarno u autu....majke mi...
E sad,u microsystems ima za 315eu dilerska(stoji na sajtu).

Nije velika razlika između 930 i 920 ako ćeš da oc-uješ, a 920 ima i za 270 i koji evro preko u MP.. :D

drfedja je napisao(la):
Videcemo, Conroe ima unapredjen sistemski BUS i mnogo stosta u odnosu na PIII, a i Orleans takodje u odnosu na tadasnji Athlon. Izgleda da su performanse Opterona procesora sa DDR2 memorijom impresivne.
Jedina informacija u vezi DDR2 i K8 je ona koju je THG objavio, a koja nije ni malo ohrabrujuca!
Ne preostaje nista drugo nego da sacekamo tri meseca i vidimo u praksikako ce to izgledati u kombinaciji sa DDR2-800 modulima!
Conroe je mnooogo promenjeni P3 i bice zayebana bitka!

Koliko sam skapirao iz THG texta, AMD cheka DDR2 800 da bi sve radilo malo brze... AM2 ce biti skup poduhvat. Ako intel zaista ostavi ovakve cene kada izadje Conroe i ako se Conroe dobro pokaze, mozda cu ostati na intelu. Trenutno merkam X2 4400+, dodushe necu da kupujem dok se ne pojavi (i malo pojeftini) AM2, shto znachi ne pre pochetka 2007.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno