- Učlanjen(a)
- 02.10.2000
- Poena
- 769
Lukija je napisao(la):Conroe nije Sempron. Prvo 65nm proces. Drugo mnogo nizi napon. Trece, mnogo je skuplji i veca je steta kada crkne nego Sempron. Sta mislis sto je radni napon nizi? Pricamo preko 40% vecem naponu. Nece ga ubiti temperatura vec visok napon i nus produkti. Da je to tako jednostavno Intel bi lepo prodavao te procesore sa default naponom na 1.75V na 4GHz. Prati malo postove na XS forumu, videces da neki imaju spisak spaljenih CPU-ova. Toj gospodi sa XS svaka cast kada imaju toliko para.
Nema to veze svi proc od kako postoji oc se prze neki riknu jer se ne pazi, pretera, bili felericni itd itd. Moja neka dosadasnja iskustva su da sto je nizi cmos proces, % proc moze vise napona da primi, evo ja sam ubogog Sempron-a 1.4def terao na 1.9xx ne znam tacno ako ploca ne laze pola volta je pola volta nije stucnuo, terao bi ja to i na 2V al nemoz ploca, naravno to ne bih terao 24/7 al bi smeo u par navrata/testova mislim da mu se nista ne bi desilo, pogotovo ne na ovim novim multi phase resenjima gde su varijacije napona prilicno male i sa nekim opakim ladjenjem.
Poslednja izmena: