Šta je novo?

conroe xtreme 5GHz

illidan

- Bike Camper -
Učlanjen(a)
02.02.2005
Poena
2,605
Moja oprema  
CPU & Cooler
amd 5800x3d, cm atmos 240 - phanteks t30
Matična ploča
asus rog strix b550-i gaming
RAM
g.skill trident z neo 32gb cl16 3600
GPU
nvidia rtx 4070super founders edition
Storage
samsung 980 pro 1tb, wd black sn770 2tb
Zvuk
ifi zen dac v2 - fosi audio za3 - kef q350, fiio ft1, all balanced
PSU
corsair sf750 platinum
Kućište
lian li a4 h2o
Monitor
gigabyte mo27q28g
Miš & tastatura
lamzu atlantis mini, kbd.fans tofu65 raw alu - cream soda switches - gmk serika 2 keycaps
Pristup internetu
  1. Optički internet
TAM from xtreme systems je napisao(la):
(Comments from TAM)
My 303 modded board was not so good as hoped-- started squeaking noise around 4.8G & up
Anyway, here is my 5G+ result...

Time: 10.281s (Super PI / mod1.4)
Clock: 5003.1MHz (fsb416.9MHz x12)

CPU: Core 2 Extreme X6800 (2.93G/266x11/FSB 1066/L2 4MB)
M/B: Intel D975XBXLKR-rev303 modded (bios:1073)
CPU Cooling: LN2 (Pro4 + V-TEC ARC Bed Rev.3.4)
Memory: Corsair PC2-5400UL(v1.3) 512MB x2
VGA: ATI rageXL (PCI)
HDD: IBM DTLA-307020
Power Supply:Zippy-460w
Vcore: 1.74v, Vdimm: 2.55v, Vio: 3.65V
MEM: 4:5, CL4-2-2-2

x6800500310s2813xc.gif

Neke stvari i rasprave ce se mozda nastaviti ovde...
Koliko god pljuvali intel i loshe govorili,cinjenica je da je napravio dobar cpu posle duzeg vremena i to treba postovati.
U neku ruku se i slazem sa audiofreakom,nisam ni na amd ni na intelovoj strani iako u masini imam amd,uzecu sta je bolje.
Ako Conroe bude dostupan na nasem trzistu kad zvanicno izadje siguran sam da ce gomila ljudi koja bude imala para uzeti taj Conroe,ne bitno da li je na amd-u ili intelu,pretezno mislim na onaj najslabiji 1.86 Ghz koji ima cenu oko 180$.

Ovaj rezultat od 5 ghz je fantastican,amd je jedva prelazio 4 ghz sa azotom.Nego kad ce pasti ispod 10 sec super pi??? 😀
Spacemaster obavesti nas ovde ako bude doslo do promena 🙂

Poslednja izmena:
Interesantno, uredjeno sa Zippy napajanjem od "svega" 460W... :smoke:

Pravi come-back

Kako se priblizava release date,rezultati su sve bolji i bolji! Conroe je pravi come-back 🙂. Zato intel lepo zasluzuje cestitke za ovako dobar proizvod.Jos samo da namire trziste i uspeh je zagarantovan.
Konkurencija skoro nikad nije bila ovako zanimljiva( Conroe za 183e,mmmm 🙂 )

Necu da vam kvarim dozivljaj, ali razmislite, vecina vas koji se lozi vozite sub 100$ CPUove. Za Core ce vam trebati malo vise od toga, plus dobra ploca .... Bottom line, performanse i jeftino ne ide zajedno (u prevodu, cekajte resenje za mase).

Mislim da ce mnogi biti iznenadjeni koliko ce Intel biti cenovno konkurentan u narednom periodu. Conroe startuje vec od 200 USD... Naravno, da nece sada objaviti da cete imati Core arhitekturu po ceni sadasnjeg Smithfield-a ili Preslera(najjeftiniji Smithfield je svega 140 eur!), ali kako se proizvodnja bude povecavala, a proizvodni postupak uhodavao Conroe i derivati ce biti uzasno povoljni i brzi...

Uostalom, Intel na globalnom planu ukida politiku rabata sto znaci da ce i najmanji dileri imati mnooogo bolje cene koje su do sada imali samo veliki kupci sto ce biti dodatni udar na retail segment tj. na segment u kome je AMD najjaci. AMD ce, po mom misljenju, biti u veoma nezgodnoj poziciji narednih godinu-dve.

Intel ima monstruozne kapacitete i ogromne profitne margine, pa je po pitanju konkurentskih prednosti bilo koje vrste veoma flaskibilan. Uostalom, videcemo svi zajedno sta ce biti do kraja godine.

Intel je ogromna kompanija i bas zato nema fleksibilnost: ako AMD uspesno poveca proizvodnju, a sto ocigledno zeli, nesto od Intelovih kapaciteta ce da zvrji u prazno. A to ne sme da se desi. Da bi prodao vise, moras da smanjis cene.

Ali opet, oni su toliko jaki da, u principu, mogu da rade sta hoce! Ovo je samo znak da ih je AMD na neki nacin uplasio. A uplasiti toliku kompaniju kakva je Intel je jaaaaaaaaaako tesko.

Misko je napisao(la):
Pa Conroe trosi kao upaljac na 2.66...
Da, ali OVAJ Conroe je teran na 5GHz... jel' i onda trosi kao upaljac?

P.S. Procitao sam... nema sta, svasta teraju! 😀

CAR je napisao(la):
Da, ali OVAJ Conroe je teran na 5GHz... jel' i onda trosi kao upaljac?

P.S. Procitao sam... nema sta, svasta teraju! 😀

Pa ako uzmemo da je ovo zippy 460W a tamo teraju i jace masine sa 300W ono je smesno... a i na 5ghz opet je upaljac kad se poredi sa nekim intel 8xx procesorom, a oni tamo nisu normalni 😉.

OMG :zgran: , 10s super pi, bice preletaca, prevrtaca 😀 ....

btw koja je def. voltaza, i jel to vozeno na 5GHz na 1.74v za proc ?

Poslednja izmena:
LN2 ili ti Azot je u pitanju,sa vodom je ovo nemoguce dostici.
Sa vodom ko predje 3.5 svaka cast.

Jerry[NS] je napisao(la):
LN2 ili ti Azot je u pitanju,sa vodom je ovo nemoguce dostici.
Sa vodom ko predje 3.5 svaka cast.

Moze 3.5 i sa vazduhom, a pogotovo ce moci na zimu 😉.

i jos malo rezltata

OMEGA3 from xtreme systems je napisao(la):
New WR?

Result of Conroe E6700, by OMEGA(Team Japan)

8M : 2m29.391s
32M: 11m55.875s

M/B: Intel D975XBX Rev.303
CPU: E6700 QLLO ES
CPU Cooling: LN2
Memory: Team Xtreem PC2-6400 1GB x2
VGA: MilleⅡ PCI
HDD: IC35L040AVVA
Power Supply: Zippy-460SATA
Vcore: 1.72V, Vdimm: 2.56V, Vnb: 1.725V(Setting), Vio: 3.64V
MEM: 4-3-2-4 1:1
CopperPot:OMEGA SpecialⅢ(Bottom plate 30mm)+spider
Grease:Ceramique by Arctic Silver

SuperPi 8MB
2293915tq.jpg

SuperPi 32MB
11558750vv.jpg

DARK SIDE je napisao(la):
A
5ghz.Sad da vidim se...onje koji su trubili:"intel na 5ghz...malo sutra....heheheh...hahaha".😀

Koliko ljudi ovde u Srbiji ima LN hladjenje? Koliko bi njih ovde smelo da drzi to za svaki dan na 1.78V ?

Poslednja izmena:
koliko ljudi u svetu je videlo na amd-u 5GHz ?

Verovartno niko. Beskorisna kategorija kao i CPU u lavabou hladjen opremom koja je visetruko skuplja od njega. Ili CPU hladjen suvim ledom ili bilo sta sto nema koristi. Mene konkretno interesuje CPU koji ce da:
- radi stabilno
- radi brzo
- radi tiho (tim redosledom)

A verujem i vas. Dakle gospodo, dok neko zvanicno ne napise da ima proizvod koji moze da radi ispravno na 5GHz , nema nista od toga.

Fali ti samo jos da radi 24/7.

A u pravu si 300%.

Lukija je napisao(la):
Koliko bi njih ovde smelo da drzi to za svaki dan na 1.78V ?

Ja, taj proc nije veliki potrosac na koliko god Ghz i na koliko god V, ako mu obezbedis npr. nesto u rangu TT BT temp ti nece biti problem, pitanje je da li ce to biti potrebno i koliki ce biti max na vazduhu ali V nije problem bar za mene.

Lukija je napisao(la):
Verovartno niko. Beskorisna kategorija kao i CPU u lavabou hladjen opremom koja je visetruko skuplja od njega. Ili CPU hladjen suvim ledom ili bilo sta sto nema koristi. Mene konkretno interesuje CPU koji ce da:
- radi stabilno
- radi brzo
- radi tiho (tim redosledom)

A verujem i vas. Dakle gospodo, dok neko zvanicno ne napise da ima proizvod koji moze da radi ispravno na 5GHz , nema nista od toga.
pa radi ispravno na 4GHz, malo li je 🙂

illidan je napisao(la):

Tesko da bi ga nagovorio sa nekim normalnim coolerom na 4ghz, ajd da kazemo da sa coolerom od 30evra mozes da ocekujes 3-3.2 za 24/7, pri toj frekvenciji conroe procesor je jako *****. igrac, mozda i najzajeb.

Poslednja izmena:
Misko je napisao(la):
Ja, taj proc nije veliki potrosac na koliko god Ghz i na koliko god V, ako mu obezbedis npr. nesto u rangu TT BT temp ti nece biti problem, pitanje je da li ce to biti potrebno i koliki ce biti max na vazduhu ali V nije problem bar za mene.

Conroe nije Sempron. Prvo 65nm proces. Drugo mnogo nizi napon. Trece, mnogo je skuplji i veca je steta kada crkne nego Sempron. Sta mislis sto je radni napon nizi? Pricamo preko 40% vecem naponu. Nece ga ubiti temperatura vec visok napon i nus produkti. Da je to tako jednostavno Intel bi lepo prodavao te procesore sa default naponom na 1.75V na 4GHz. Prati malo postove na XS forumu, videces da neki imaju spisak spaljenih CPU-ova. Toj gospodi sa XS svaka cast kada imaju toliko para.

illidan je napisao(la):

Naravno da nije malo, ali bih voleo da vidim neki dual 24h prime95 ili dual OCCT, dual S&M FPU test. Takodje neki test pod 64bitnim OS-om (ljudi ocigledno zanemaruju stabilnost u 64bitnom rezimu, pisao sam vec o tome). SuperPi koristi samo jedno jezgro. Na XSu se koriste trikom da iskljuce jedno jezgro pa da napumpaju sto vise MHz. Primeti i sam kako je combobox na CPU-Z zatamnjen. A na sledecem vesto zaklonjen. Pitam se sto? Niste obratili paznju? Tako da treba te rezultate uzeti sa rezervom. Nije svima isti kriterijum stabilnosti.

Poslednja izmena:
Misko je napisao(la):
Tesko da bi ga nagovorio sa nekim normalnim coolerom na 4ghz, ajd da kazemo da sa coolerom od 30evra mozes da ocekujes 3-3.2 za 24/7, pri toj frekvenciji conroe procesor je jako *****. igrac, mozda i najzajeb.

Realno. Ovi primerci rade na 4GHz sa oba ukljucena jezgrom sa nebuloznim naponom. Realno je nekih sub 4GHz za oba jezgra i neki normalan napon tipa +15% +20%, mada je moguce da se proces usavrsi pa preguraju i 4GHz sa oba, ko zna. A mozda su ovi uzorci izabrani? Kao sto rekoh, sve je to jos pipavo i sa ciljem da nas naprzi.

Poslednja izmena:
Lukija je napisao(la):
Realno. Ovi primerci rade na 4GHz sa oba ukljucena jezgrom sa nebuloznim naponom. Realno je nekih sub 4GHz za oba jezgra i neki normalan napon tipa +15% +20%, mada je moguce da se proces usavrsi pa preguraju i 4GHz sa oba, ko zna. A mozda su ovi uzorci izabrani? Kao sto rekoh, sve je to jos pipavo i sa ciljem da nas naprzi.

Ma kakvi izabrani, ono tamo sto vidimo su super pi testovi 1M koji su odradjeni iz 18tog puta na toj frekvenciji (znam ja po mojoj masini na kojoj frekvenciji mogu superpi 1M da odradim a koliko je daleko stabilnih 24/7), stabilan 24/7 je na daleko nizoj vrednosti 3.5ghz ja mislim da je plafon sa nekim vazdusnim ladjenjem ma kakvo ono bilo.

Nazad
Vrh Dno