Šta je novo?

Conroe izgleda jede FX za dorucak?

audiofreak je napisao(la):
@all:
AMD-u ne fali bandwidth-a (bar tako se vi AMD-ovci kunete) i novi kontroler + DDR2 onda nece doneti mnogo. A jezgro je isto..., sorry guys, samo refresh je u pitanju i to na 90nm pa se ne nadajte previse. :smoke:
Potpisujem od reči do reči.

filipenko je napisao(la):
Efekat je postignut, ceo net je već obišla vest o "mnogo boljem Konro procesoru", da li je to 40%, 20% ili 5% to je već nebitno. Ispravka će značiti onima koji to redovno prate, ali u masama je već zamisao da je Konro bolji. Efekat je postignut.

ovo je 100% tacno! prvi talas je otisao i ne moze se zaustaviti a bio je itekako jak....sve ostalo sto sledi moze veoma malo ili ni malo da utice. znam mnogo primera iz ekonomske istorije da su ovakve stvari namerno radjene. zatalasa se, posle u fusnoti neka ispravka i izvinjenje ali to vise nije to jer je poruka poslata i vec odjekuje. 'eho efekat' je cudo....

PS: ne kazem da je to sada uradjeno ali meni bas smrducka iako sam veliki fan intela...

Dokle god ima lozana ovo ce da ima prodju (znaci uvek ce da ima prodju :d). Ovaj audiofreak, ko da mu je pola zaposlenih u intelu rod... Na kraju kad procesor izadje bice mozda brzi od odgovarajuceg konkurenta max 10% u proseku, kao i uvek do sad, bilo da je u pitanju intel ili amd...

@stormwatch153:
Napaljen si do jaja, idi umoci ga u kofu s ledom da se smiris malo, ako nastavis toliko da mrzis intenzivno umreces pre vremena i svima ce nam biti zao jer necemo imati koga da zezamo sto ima sporiji procesor

Znas Freak, ako nesto mrzim onda su to ljudi koji sudeluju u zlocinu, i budali je jasno da je test setup bio namesten (ali ne i tebi - jako zanimljivo :banana: ), evo razlika od 40% u prednosti je za tri dana pala na "bit over 20%", mogu misliti koliko ce pasti za 6 meseci , Intel laze na kamare a ti mi opet palamudis i umotavas go*** u zlatni papir.

P.S. Ako ne znas da citas (a izgleda da je to u pitanju) idi na sajt Anandtech-a pa pogledaj kako se nasiroko izvinjavaju za sve greske u setupu, na kraju ce ispasti da su slucajno pomesali kucista pa nisu videli da su umesto FX60 testirali Barton 2500+ koji koristi sekretarica redakcije :D

Poslednja izmena:
@audiofreak
Da,bio si u pravu za Q4 :).Credit to audio :)

Mene intrigira druga stvar: AMD salje CPU THG-u koji je ocigleno u fazonu "K7 550Mhz sneak-peak"(ko se seca :) ).Kada je K7 izasao nesto kasnije,oduvao je sve.Slicna prica je bila (ko se seca) eng. primerka K8 2800+(dao je neko link ranije),koji je bio dosta losiji nego K8 koji je kasnije izasao u prodaju(mali klok + nesto losiji mem. kontroler+beta bios i chipset...).
Charlie sa Inq-a smatra da Rev F. moze da donese i vise nego ocekivanih 10%(a mozda i nesto malo vise od refresh-a jezgra na 90nm;e sad sta je samo oni sto su ga pravili znaju :)).
Drugo,novi socket za mobilnu platformu broji 638 pinova a poseduje dual channel(ovo je u liniji sa nekim komentarima da je K8 u startu bio overdesigned-znaci da je imao nesto sto mozda nije bilo u potpunosti iskorisceno-tipa Prescot iAMD64 extenzija :D-shala).

Ponavljam i ovo po 3. put: vrlo je moguce da ce Conroe(i braca) da budu na slicnom nivou performansi prikazanim na IDF-u(mozda je realisticno da kazemo +20% u odnosu na K8).A i da ne bude,opet je dobar CPU,pravo osvezenje.Samo da batale FSB i integrisu mem.kontroler :d

Poz

@stormwatch153
verovatno si i strastan navijach u fudbalu i slichnim sportovima gde omladima ima priliku da zadobije osecaj pripadnosti nekoj grupaciji od koje biva prihvacena.Ja nisam nikad bio choporativan pa sam zato menjao i amd i intel-probao i video sta mi bolje zavrsava posao.
Ti pak,previshe slobodno dajesh paushalne ocene nechega shto nisi ni video a kamoli probao.Sacekaj pa probaj...nema razloga da se ovde prepirete...po meni Conro ne moze biti bolji vishe od 10%.Ali polako,videcu kad ga kupim.........

ziveo komodor 64

Živeo ! ! !

StevaMan je napisao(la):
marketing je cudo...pre nekih mesec dana intel je odbio poredjenje opterona sa svojim procesorima a sada se odjedanput pojavljuju ovakvi testovi i to pod sumnjivim okolnostima...

zivi bili pa videli :)

Da, da... sad ide vreme kada ce AMD odbijati poredjenja :smoke:

Bad MF je napisao(la):
Ovaj audiofreak, ko da mu je pola zaposlenih u intelu rod...

E da je makar jedan od zaposlenih ne bi se mucio da programiram, a ES procesori bi samo stizali :D

stormwatch153 je napisao(la):
Znas Freak, ako nesto mrzim onda su to ljudi koji sudeluju u zlocinu

Kad si tako iskren onda i ja da budem iskren:

Ako se zlocin zove "sahrani AMD" dobrovoljno se javljam da ga odrobijam -- eto toliko ste mi se svi vi AMD fanovi i vasa prepotentna lupetanja smucili za poslednje 3 godine, it is time for the proverbial shit to hit the (AMD) fan :d

i budali je jasno da je test setup bio namesten (ali ne i tebi - jako zanimljivo)

Obicno ono sto je budali jasno pametnom nije i obrnuto :d

evo razlika od 40% u prednosti je za tri dana pala na "bit over 20%"

Niko nikad nije ni rekao da je Conroe u globalu bolji za 40% -- bio je samo u F.E.A.R.-u i to greskom koja je ispravljena. Ostalo je sve bilo oko 20% tako da se nista drugo osim jedne igre nije smanjilo. Zacudjujuce tvoja moc percepcije ovakvih "finesa" se smanjuje iz dana u dan.

mogu misliti koliko ce pasti za 6 meseci , Intel laze na kamare a ti mi opet palamudis i umotavas go*** u zlatni papir.

Za 6 meseci trazices ti Intelove "cokolade" i pitaces da li ima jos :D

P.S. Ako ne znas da citas (a izgleda da je to u pitanju) idi na sajt Anandtech-a pa pogledaj kako se nasiroko izvinjavaju za sve greske u setupu, na kraju ce ispasti da su slucajno pomesali kucista pa nisu videli da su umesto FX60 testirali Barton 2500+ koji koristi sekretarica redakcije

Mora biti da sam podvojena licnost -- onaj koji voli Intela ne zna da cita, a onaj koji mrzi AMD ne zna da pise. :d

Uzgred da ne precenjujes Barton 2500+ malo, da ne upotrebim tvoju otrcanu frazu -- da ne zavijas mozda nesto u nesto? :-devil-:

Poslednja izmena:
2. Zar ima RD580 vec zvanicno u prodaji?

3. Tekst na Anandtechu je objavljen 7.3.2006., a kada se test odigrao to ne znam (mozda dan ranije, mozda dva, mozda isti dan?). Jedino mi se cini da nije bilo sanse da nabave u tako kratkom roku plocu sa RD580.

Stvarno je Anandu/Intel-u tesko da nabavi RD580, a mi smo je imali pre dvadeset dana, mozda i vise. A nije im bilo tesko da nabave Conroe? Zasto mora da bude u prodaji RD580 da bi bila u test konfiguraciji? Pa i Conroe nije u prodaji, pa ga testiraju...RD580 donosi dosta ubrzanja u Crossfire rezimu. Conroe ce po mom misljenju verovatno biti brzi, ali ovo je stvarno preterano. Mislim, ne treba se plaiti toliko ne neki pre-preview rezultata dobijenih u najmanju ruku pod sumnjivim okolnostima...

Poslednja izmena:
Potpisujem! (moj komodor je veci od tvog)
A ja kad kupim moj Conroe ima da budem brzi od tog c64 :D
(opasan ti taj cpu 6510...razvaljuje sa 8 bita :D).offtopic sam ali ***.nisam odoleo :p

audio, mislim da si suvise inteligentan za neka prepucavanja...ili sam ja nesto pogresno shvatio :p

a drugo, mene kako dugogodisnjeg AMD korisnika conroe uopste ne zanima...sto za merom-a i ne mogu bas da kazem :d

Kad si tako iskren onda i ja da budem iskren:

Ako se zlocin zove "sahrani AMD" dobrovoljno se javljam da ga odrobijam -- eto toliko ste mi se svi vi AMD fanovi i vasa prepotentna lupetanja smucili za poslednje 3 godine, it is time for the proverbial shit to hit the (AMD) fan :d

Cime si indirektno priznao da je AMD u poslednje 3 godine bio bolji izbor :-devil-: I sam sebe zakopao :p

Kada pricamo o "koji je bolji" valjda moramo uzeti u obzir i cjenovni rang...
Jel sempron ima konkurenciju u celeronu? moze se reci. Jel Venice sa svojih 140e i ultra razradjenom ponudom i niskim cijenama ploca ima konkurenciju (single core)? NEMA! Jel X2 ima konkurenciju? IMA! I to kakvu. Cini mi se da sam po prvi put u zadnjih 4 godine uopste uzimam neki Intelov cpu u razmatranje (920 ili 805 ako se dobro klokuje :) ). Prvi put dobar Intelov CPU nije jedna prosjecna plata :d :d

uf uf..palim u grad... to be continued......

delimir je napisao(la):
mi smo je imali pre dvadeset dana, mozda i vise.

Produkcijski primerak i BIOS ili ES?

delimir je napisao(la):
Zasto mora da bude u prodaji RD580 da bi bila u test konfiguraciji?

1. Zato sto bi gomila ljudi vikala "faul" jer je uzeta sample ploca koja citiram "nije realan pokazatelj performansi finalnog proizvoda".

2. Zato sto bi gomila ljudi vikala "faul" jer je uzet ASUS za AMD, a ne DFI.

3. Zato sto je poredjeno nesto novo sa necim cega ima u prodaji i moze da ga nabavi Pera, Zika i Laza, a ne samo vi majstori sa bencha.

Mislim stvarno, da moram da objasnjavam ovako ocigledne stvari? :trust:

StevaMan je napisao(la):
audio, mislim da si suvise inteligentan za neka prepucavanja...ili sam ja nesto pogresno shvatio :p

Ma nisi, samo si propustio priliku da se nasmejes jer je u pitanju zezanje, a ne prepucavanje.

ipedja je napisao(la):
Cime si indirektno priznao da je AMD u poslednje 3 godine bio bolji izbor :-devil-: I sam sebe zakopao :p

Da, i sad kopam rupu ispod AMD-a :p

Nisam ja nista priznao osim da mi se smucilo svo to hvalisanje za poslednje 3 godine -- to sto sam napisao samo govori koliko ljudi nemaju mere, sto se kaze nasli pa zasli. A sto se tice boljeg izbora -- kako za koga...

Poslednja izmena:
Produkcijski primerak i BIOS ili ES?

1. Zato sto bi gomila ljudi vikala "faul" jer je uzeta sample ploca koja citiram "nije realan pokazatelj performansi finalnog proizvoda".

2. Zato sto bi gomila ljudi vikala "faul" jer je uzet ASUS za AMD, a ne DFI.

3. Zato sto je poredjeno nesto novo sa necim cega ima u prodaji i moze da ga nabavi Pera, Zika i Laza, a ne samo vi majstori sa bencha.

Mislim stvarno, da moram da objasnjavam ovako ocigledne stvari? :trust:

Ne, nego bi najbolje bilo da je uradjeno poredjenje na nForce 4 SLI x16 cipsetu koji je na trzistu duze i zrelo je resenje za razliku od ATI CrossFire-a koga jos muce decije bolesti. 480-ica radi losije u CF rezimu od 580-ice i to primetno i to su te decije bolesti...

SLI je dosta zrelija platforma i kao takva, bila je idealna za poredjenje. Ili jednostanvo, nije trebalo ni ici na CF/SLI. OK, Intel je hteo da pogura malo i ATI kroz ovo, ali mislim da je najbolje sacekati neke ozbiljnije testove, ipak, ovaj je potvrdio svoju svrhu - napravio je ogroman hype, a sta ce od svog tog hajpa ostati kao istina, pokazace vreme koje je pred nama...

Covece koliko glooposti na 4 strane :)

Ne znam zasto je toliko tesko pomiriti se sa time da Intel ima brzi procesor od AMD-a ? Svaki put kada neko od njih izbaci novu arhitekturu bude brzi od ovog drugog, sto je normalno i tako treba da bude.

Conroe je morao (i bice) mnogo bolji cpu od netburst arhitekture ciji je cilj bio duvanje GHz-a (narod je dobio ono sto je trazio), jer se sada trazi nesto drugo od cpu-a.
Bio on 5-10-15-150% brzi od najbrzeg amd-a nije bitno, bitno je samo da je brzi sto je bio i cilj.

Poslednja izmena:
pa ako te to cini srecnim.... naravno.... u ostalom to je jedino sto treba da cinimo u zivotu - radimo stvari koje nas cine srecnijim... a kada pocnemo da poredimo srece e onda se desi ovakva tema na forumu...
ja licno sam imao amd od pocetka pa do sada a vise cenim intel zbog tradicije
( u osltalom amd koristi intelove instrukcije - intel koristi amd-ov.... tehnologie se "pozajmljuju" a sve sa ciljem da sutra imamo mnogo kvalitetnije i jeftinije procesore... kada bi amd ( intel ili ko vec ) pobedili tada bi se razvoj usporio ili stao..

Ziveli nam procesori...!

E, ovo je bio zaista krajnji bezobrazluk od Ananda, kurve belosvetske! Nadam se da će svu lovu koju mu je Intel isplatio za ovo dati na lekove. Od Intela sam i očekivao ovakvu propagandu (najzad, slične stvari su se već dešavale i postale gotovo rutina u IT marketingu), ali me je zato Anand razočarao do bola.
Pazi, pa mi nismo podesili istu rezoluciju na obe mašine! Eto, pogrešili smo, šta ćeš!
Yeah, right... Pa čim sam pogledao rezultate testa, odmah sam rekao da tu nešto nije u redu (vidi moj prvi post), dok je Anandu trebalo dva dana da provali da se tu nešto ne slaže.
Paniku Intela u potpunosti razumem, tako da mi je potpuno jasno zbog čega samo o Conroe-u priča iako ima još pola godine do njegovog izlaska. AMD je po novim statistikama osvojio 80 % tržišta retail procesora u SAD, što je dvostruko više nego što je imao letos. Iako je ovo tržište veoma malo u odnosu na ukupno prodaju procesora, sam jedan ovakav podatak je sramota za veliki Intel.
Najzad, razočaran sam ipak prilično što Conroe neće biti toliko jak. Popalio sam se za trenutak da bi on mogao da ozbiljnije protrese stvari (al' sam se napal'la, baš sam se napal'la :d), ali ako i bude jači od onoga što AMD ponudi, to po svoj prilici neće biti mnogo. Naravno, treba sačekati par meseci i videti, a ne izletati se ovde sa stavovima zasnovanim isključivo na navijačkim strastima.

Mora biti da sam podvojena licnost --
Najzad i ti nesto realno da napises. :smoke:

morbius je napisao(la):
Yeah, right... Pa čim sam pogledao rezultate testa, odmah sam rekao da tu nešto nije u redu (vidi moj prvi post), dok je Anandu trebalo dva dana da provali da se tu nešto ne slaže.

Pa to je zato sto si ti dva dana kod kuce zurio u to, a Anand je imao i druga posla na IDF-u :d

morbius je napisao(la):
AMD je po novim statistikama osvojio 80 % tržišta retail procesora u SAD, što je dvostruko više nego što je imao letos. Iako je ovo tržište veoma malo u odnosu na ukupno prodaju procesora, sam jedan ovakav podatak je sramota za veliki Intel.

Rekao si da je to malo trziste, nisi rekao koliko malo -- 9% od svetskog. Cisto da se zna.
:smoke:

jel ima neko prognozu kad bi taj Conroe mogao realno da se pojavi kod nas, a da ne cekas i ne narucujes?
mada kolko sam video u pocetku ce se i malo proizvoditi?
moja prognoza: decembar najranije (ili lupam?)

sta mislite po dosadasnjim odnosima cena, kolko bi najeftiniji Conroe mogao kod nas u maloprodaji da kosta?

Ne znam da li ste primetili ,ali par sajtova(bit tech i jos jedan) su objavili da su njihovi stock FX60 za oko par % brzi od "nasviranog" za 200Mhz (intelovog) FX60 po rezultatima onih testova.Znaci imamo FX62 koji radi kao FX60 :) na RD480 ploci pod sumnjivim okolnostima :).Dodajte na to 10-15% koliko se procenjuje da ce novi rev.F da donesu,i Conroe ce da bude tek nesto malo brzi od odgovarajuceg AM2(klok za klok).
Ali eto docekasmo da i Intel napravi nesto sto je "ladno a brzo :d"

PS Ovo zadnje pod navodnicima je samo shala :)-da ne bude :whip:

Poslednja izmena:
ivanbo2003 je napisao(la):
Ne znam da li ste primetili ,ali par sajtova(bit tech i jos jedan) su objavili da su njihovi stock FX60 za oko par % brzi od "nasviranog" za 200Mhz (intelovog) FX60 po rezultatima onih testova.Znaci imamo FX62 koji radi kao FX60 :) na RD480 ploci pod sumnjivim okolnostima :).Dodajte na to 10-15% koliko se procenjuje da ce novi rev.F da donesu,i Conroe ce da bude tek nesto malo brzi od odgovarajuceg AM2(klok za klok).
Ali eto docekasmo da i Intel napravi nesto sto je "ladno a brzo :d"

PS Ovo zadnje pod navodnicima je samo shala :)-da ne bude :whip:
Koliko sam ja video, U UT2004 na FX57 na tomsovom review-u ima 30-tak FPS vise nego Intelov nasviran FX60.
Najjaci je rezultat u F.E.A.R.-u koji se oslanja na graficku karticu. Test je cist FAKE.

Znachi KAD bude izashao taj Intel ce biti brzi, jel? :p

Nazad
Vrh Dno