Šta je novo?

Conroe izgleda jede FX za dorucak?

Ako je ovo tacno onda je ovo nevidjeni procesor. Mislim ovakva nadmoc je stvarno za cestitanje Intelu.
Medjutim, bojim se samo da nije u pitanju ono - Anand za_saku_dolara Shimpi

Quote:
Originally Posted by stavrik
Quote:
F.E.A.R. gets its own page for a couple of reasons:

1) It's the only gaming benchmark that we're using that doesn't use an Intel provided demo. This is the same demo we use in our tests.

I?!? Jel mozda ima losije rezultate nego ostali, ne razumem?
audiofreak procitaj prvu recenicu iz posta pre mog.Stator kaze da im je intel dao testove a iz anandtech-a napominju da je to jedini test koji im intel nije dao!!
Sta se toliko uzbudjujes samo lagano i opusteno. :wave:

Poslednja izmena:
stavrik je napisao(la):
audiofreak procitaj prvu recenicu iz posta pre mog.Stator kaze da im je intel dao testove a iz anandtech-a napominju da je to jedini test koji im intel nije dao!!
Sta se toliko uzbudjujes samo lagano i opusteno. :wave:

Stator kaze da im je Intel dao testove umesto da kaze da su korisceni Intelovi demoi u igrama osim u F.E.A.R.-u koji ima svoj demo mod.
Ja tebe pitam sta si mislio da kazes time jer koliko vidim rezultat u F.E.A.R.-u nije nista losiji od ostalih. Ako su ostali namesteni da bi ispali bolji, trebalo bi da bude drugacijie zar ne?

Audiofreak je napisao(la):
Znaci da bi CSI mogao biti predstavljen na sledecem IDF-u. Ako je to tacno onda bi prvi procesori i chipseti koji koriste CSI mogli da se pojave vec u Q1 2007.

Sto pre - to bolje, jer onaj budjavi GTL+ koriste jos iz vremena PentiumPro-a. Bio bi red da ga konacno zamene.

Poslednja izmena:
Dok je sasvim sigurno da ce Conroe biti brzi od Athlona, ovi rezultati su jako sumnjivi.

Dve 1900-ke su verovatno dovoljno brze da CPU bude usko grlo cak u 1280x1024. Medjutim, bode mi oci sto Conroe ima manju prednost u UT2004 nego u FEAR, a razumno je ocekivati obrnuto. UT je sala za Crossfire i tu je samo CPU limit, sto nije istina za FEAR.

Pa grafika je bila 2x 1900 u Crossfire, ne vidim zasto ne bi bilo brze. Pa valjda te graficke mogu da poteraju F.E.A.R. na MAX? Zar nije ranije bilo price da 2x 7800GTX u SLI tesko moze da nahrani i najjaci AMD DC i da je u stvari CPU limitirajuci faktor?

Ja se ne sjećam te priče?

Lično sam poredio Athlon t-bred 2700+(2167mhz),KT600 i A64 3000+(2600mhz),NF4 sa istom graf.6800 u FEAR-u.Razlike uopće nema!

Dalje...A64 3200+(2000mhz),NF4 i A64 FX57(2800mhz),NF4 sa 7800gt.
Razlike nema,baš nikakve!

Došao sam do zaključka da između Athlona T-bred 2700+ i FX57 nema praktički nikakve razlike u FEAR-u,osim u brzini učitavanja nivoa.Dok bi recimo u FC-u bila ogromna.

CPU za današnje grafičke jeste ograničavajući faktor,ali ne u slučaju FEAR-a.

Starac,u pravu si nevidjeno.Pravi i jedini test (po meni) koji bi pokazao CPU prednost jeste FAR CRY!I gle cuda,nema testa u Far Cry?!?Citam upravo R.Sood-ov blog...

Edit:
Procitah na jednom stranom forumu jednu intrigantnu misao:gasenje CF na amd konfi(kroz drajver) "donosi" gubitak od otprilike 20-40% sto je savrseno U SKLADU sa rezultatima NON-CPU bound testova(tj. gpu bound-cim je CF iskljucen:) ).E sad,anand je rekao da je "imao uvid" u masine,"as far as we could see..nothing was wrong..." .Kome verovati...

Ah da,na amd masini moze svasta da se "napravi":single channel mem . konfiguracije(1GB kao 2x512 u DC konfig?,ili 1x1GB u SC?),biosa(starog 3 godine! po nekim navodima!),chipseta(koji je mogao biti i najnoviji RD580).
Mali quote sa ananda kaze :"...the ATI graphics driver was modified to recognize the Conroe CPU but that driver was loaded on both AMD and Intel systems".Hehe modifikovali su ga malko :D.Pitam se sta su sve modifikovali :D (ret. pitanje)

Mada moguce je da je intel napravio fer test.... Nah,just kidding,intel na IDF-u pa jos i fer test..Nah :d :d :d

Poslednja izmena:
Lepo kaze ovaj lik (Rahul Sood). Ko zna sa cime su oni uporedjivali s obzirom na zastarelost BIOS-a. Mislim mozda i ne bi bilo neke razlike u testovima ali zasto onda nisu lepo update-ovali BIOS, mislim ko da je to neki problem. Ne sumnjam ja da ce taj procesor biti brzi ali mislim da su ovi testovi preterivanja.

Da,zanimljivo zapažanje!
FX57(2,8ghz) i 6800GT daju 183.4 fps-a,dok nepoznati AMD X2 sa dvije 1900XT karte baca 160 fps-a pri istim postavkama!?

Mali update:

Posto me cela prica oko rezultata zaintrigirala,skoknuo sam do THG cpu charts-a i nasao ono o cemu starac prica.Moram i da se ispravim,mislio sam da kazem 3 meseca star bios a ne 3 godine lol (proslo onih pola sata za edit posta...) :/

Ovako,imamo cpu chart za Single core FX-57,San Diego, koji radi na 2800Mhz/200MHz(znaci nije X2,ali ovo nije ni bitno za UT 2004 bench,jer nije threadovan),Dual DDR400 - 2 x 512MB - GEIL GLX1GB3200DC (CL 2.0-2-2-5),Nvidia nForce 4 SLI - Asus A8NSLI,
NVIDIA Geforce 6800 GT (Reference board) x 1 KOMAD(znaci nije SLI) ,2 x SATA Western Digital WD160,Windows XP, Build 2600 SP2,Forceware 6.66 (07/15/2005),Graphics Driver-Detonator 78.01 (09/02/2005).Datum zadnjeg update-a je: December 31,2005.

E sad,OVAKVA konfiguracija sa takvim drajverima i single 6800GT kartom postize 189.1 fps,sto je mislim ono ,Khmm,Khmm,isto kao doticni Conroe(191 fps)...Na stranu i to sto je intel dao svoje kreirane Time Demo-e...Mislim Quake 3 flashback oko time demo price mi se "javlja"

R. Sood je ,kako sam kasnije provalio(negde nize u njegovom poslednjem postu na blogu) napisao istu stvar :).Znaci slazemo se :d(mala shala)

Neke (sada ozbiljne) stvari koje je Rahul naveo:

.....the DFI bios version “D49C-32” they are running is from 10/11/05. There has been 1 major revision with major fixes that include:

Set Cool 'n' Quiet Default to Disabled

- With Cool & Quiet enabled, AMD processors will throttle in order to save power and bring their thermal load down. This means the processor could be running as low as 800MHz in certain programs – no matter what the program is. In theory Cool & Quiet is supposed to throttle up to maximum in games but this is not always the case. No enthusiast PC goes out with Cool & Quiet enabled unless it’s a fanless machine or media center.

Add Support for AMD Athlon 64 FX60 CPU

- According to DFI the FX-60 will not operate correctly without this bios update. Without official support for the FX-60 CPU I’m not sure what we’re comparing against here.

Fix Memory Timings 2-1-1-1-1 and 4-1-1 Mode Wrong & Fix Read Preamble Table Error.

- Memory latency can make a massive difference in performance. If the latency was not running at the correct latency we can see a pretty big difference in all kinds of performance. Anandtech stated “The AMD system used 1GB of DDR400 running at 2-2-2/1T timings…” Apparently this isn’t the case, but they would not be able to tell without having the platform in house.

Fix Fill 3114 SVID&SSID under Cross fire mode.
- More apparent performance issues under Crossfire mode.

Next, when you take a future Intel chipset and compare it to a chipset that no enthusiast supports (RD480) with an outdated bios it’s like taking a Ferrari and putting it on Bias-Ply tires. It’s just not a good way to show off a “new” technology.

Had Intel taken an RD580 (Crossfire Xpress 3200) and coupled with the AMD Athlon FX-60 processor they almost certainly would have seen some better numbers just based on the bios issues alone. The ATi Xpress 3200 would have improved the overclocking and decoding performance as well. You don’t need a time machine to jump over to the nearest Newegg and buy the latest parts. It’s almost like Intel took their time machine 6 months ahead while throwing AMD into a time warp set a few months back in time.

So now a few numbers caught my attention based on another email I received last night.

If we go and check out the numbers on Anandtech we’ll see the Unreal Tournament 2004 benchmark showing 160fps on the unknown AMD X2 processor while the Intel Conroe at 2.66GHz came in significantly higher at 191fps.

E sad posle svega ovoga,sta reci a da ne zvuci smesno...Khm,Khmm. Intel je u najmanju ruku predstavio "cudnu" AMD konfiguraciju(to je zapravo understatement)

Edit #2:

Jos na temu "testova":

http://sharikou.blogspot.com/2006/03/was-anand-duped-by-intel.html

http://www.dailytech.com/article.aspx?newsid=1170

Poslednja izmena:
starac je napisao(la):
Lično sam poredio Athlon t-bred 2700+(2167mhz),KT600 i A64 3000+(2600mhz),NF4 sa istom graf.6800 u FEAR-u.Razlike uopće nema!

Pojasni sta si poredio, SLI na KT600?!? Kako to moze? Ja sam rekao da je za 2x 7800GTX512 AMD dual-core bio usko grlo, bio je neki test pa potrazite, ne secam se gde sada.

starac je napisao(la):
...CPU za današnje grafičke jeste ograničavajući faktor,ali ne u slučaju FEAR-a.

Kako onda objasnjavas da ja sa 7800GT sada sa Dual-Core procesorom imam veci FPS u F.E.A.R.-u nego sa Single-Core with HTT i to sa iskljucenim optimizacijama u nVidia drajveru?

ivanbo2003 je napisao(la):
Procitah na jednom stranom forumu jednu intrigantnu misao:gasenje CF na amd konfi(kroz drajver) "donosi" gubitak od otprilike 20-40% sto je savrseno U SKLADU sa rezultatima NON-CPU bound testova(tj. gpu bound-cim je CF iskljucen:) ).

1. Zar ne mislis da bi taj gubitak bio veci?
2. Zar ne mislis da bi to primetili?
3. Zar nisi video na Hexus.net PC Mark test? Na njega ne utice Crossfire zar ne?

Ah da,na amd masini moze svasta da se "napravi":single channel mem . konfiguracije(1GB kao 2x512 u DC konfig?,ili 1x1GB u SC?),biosa(starog 3 meseca),chipseta(koji je mogao biti i najnoviji RD580).

Imas sliku
http://images.anandtech.com/reviews/tradeshows/2006/IDF/ConroePreview/amdbios.jpg

1. Zar ne pise dual-channel?
2. Zar ima RD580 vec zvanicno u prodaji?

With today's launch (1.3.2006. prim. freak) of the new ATI Dual x16 PCIe chipset you will be able to buy motherboards on launch day from at least one manufacturer. The Asus A8R32-MVP Deluxe is expected to be widely available for sale on March 1

3. Tekst na Anandtechu je objavljen 7.3.2006., a kada se test odigrao to ne znam (mozda dan ranije, mozda dva, mozda isti dan?). Jedino mi se cini da nije bilo sanse da nabave u tako kratkom roku plocu sa RD580.

4. DFI je entusiast platforma za AMD, da su uzeli ASUS svi bi rekli "sto ste uzeli ASUS, a ne DFI".

5. DFI BIOS je sigurno bolji (iako mozda ne poslednja verzija) nego prva revizija ASUS BIOS-a (sa tim bar imam iskustva).

Mali quote sa ananda kaze :"...the ATI graphics driver was modified to recognize the Conroe CPU but that driver was loaded on both AMD and Intel systems".Hehe modifikovali su ga malko :D.Pitam se sta su sve modifikovali :D (ret. pitanje)

Mislis li da ga je Intel modifikovao ili da je ATI napravio novi na brzaka za njih? Mozda su i oni napisali bolji drajver od ATI-ja, to bar nije tesko :D

Salu na stranu, Conroe verovatno ima drugaciji CPUID, a ATI drajver ga konta kao Pentium 3 i ne ukljucuje SSE2 na primer. Ja mislim da se modifikacija svodi na ispravku ATI-jeve "pretpostavke" u kodu da samo procesori sa family 15 (Pentium 4 i Athlon 64) mogu imati SSE2.

Sto se tice Rahula -- VoodooPC bese valja AMD masine za gamere? Ja ga razumem potpuno, uplasio se da ce mu opasti prodaja pa je morao da se oglasi i da usadjivanjem crva sumnje pridobije nazad musterije koje su pocele da se kolebaju.

Fix Fill 3114 SVID&SSID

Fill 3114 = da nije slucajno Sil 3114 (Silicon Image 4 port SATA)?
SVID = System Vendor ID
SSID = Sub System ID

A Rahul kaze:

- More apparent performance issues under Crossfire mode.

Kakve to veze ima sa Crossfire performansama? A on je CTO (Chief Technology Officer) firme koja prodaje vrhunske igracke masine i ne zna sta je sta od skracenica?!?

Dalje:

Add Support for AMD Athlon 64 FX60 CPU

A Rahul ce na to:

According to DFI the FX-60 will not operate correctly without this bios update. Without official support for the FX-60 CPU I’m not sure what we’re comparing against here.

Na osnovu cega je on to zakljucio? Na osnovu te jedne recenice?!? Mislim daj molim te kakav lik...

Sto se tice C'n'Q, neka mi neko ko ima AMD sa C'n'Q i XP SP2 kaze da li C'n'Q radi u Windowsu odmah cim se ukljuci u BIOS-u ili mora jos nesto da se podesi (neki power management profil)?

Sto se tice tajminga, to je jedino sto bi moglo da bude sumnjivo da ne pise na ekranu koji su.

Dva Anandova komentara:

We were limited to 1280 x 1024 because of the LCDs we were testing on, but a dual X1900 XT setup isn't going to be GPU limited at 1280 x 1024.

Apple will most likely use Conroe in the Power Mac replacement this fall. Conroe, Merom and Woodcrest are all 64-bit processors. I'll be able to talk more about the architecture tomorrow.

Valjda zna covek sta prica.

Uostalom, sta god da govore brojevi na konkretnom testu razmislite o ovome:

Conroe laicki receno nije nista drugo nego prebudzeni die-shrink Pentium M/Yonah + SSE2/SSE3/EM64T sa dva jezgra, 1066FSB i vise L2 -- po kojoj logici bi mogao onda da bude losiji od A64 kad su vec pomenuti procesori bolji od njega na pomenutom taktu?!?

Poslednja izmena:
Pazi audio,ja sam napisao ono imajuci u vidu podatke tada prisutne.I dalje mislim da test nije bio "fer",vreme ce pokazati.Mislim,mogli su da update-uju bios bar...Toliko su znali valjda :) .Sto rece neko na njednom forumu:"jel neko skidao kuler na amd konfi?Nije?"
BTW,pogledaj ovo:
http://www.bit-tech.net/news/2006/03/08/intel_conroe_benchmark_fear/

Kod njih(bit-tech),FX-60 na stock clocku sa jednom 7800GT(u 640*480,znaci grafika zanemarljivo utice)daje bolje rezultate nego "intelov" FX-60 na 2.8 sa X1900 CF... :S:
Dovoljno je da AMD cpu(kao sto i nije prepoznat) ne radi sa SSE optimiz. pa bi i to imalo uticaj(ako "novi drajver" vidi cpu na nacin na koji ga vidi novi Skype softver recimo :S: )

Ceo test je nevidjena laz od strane Intela, posto je monopol i djubrasko ponasanje propao ajmo da izbacujemo pricice o tome sta ce biti kada patka bude vozila bicikl, na pocetku testa pise da se koristi FX60 procesor a u grafikonima pise Conroe Vs Amd X2, i ajde mi recite koja je to ploca i koja revizija biosa koja FX prijavljuje kao Unknown processor? I jos jedna cudna stvar, pa gde je tu Far Cry test koji tera CPU do maximuma?

Da rezimiram, intel je napravio crap od procesora koji i sa novom tehnologijom radi istom brzinom ili sporije od sada vec prastare AMD tehnologije, lepo su sprckali nesto da AMD ne postize prave rezultate ili sto je sasvim normalno za Intel marketing fair-play strategiju jednostavno zamenili Conroe ili FX rezultate. Sve u svemu drago mi je sto im gori pod nogama jer do sada nisam imao prilike da vidim Intela kako grcevito izbacuje testove Intel vs AMD.

Ne mogu nikako da shvatim zaludjenost nekim CPU-om ili firmom koja ga proizvodi...ako su neke stvari ocigledne onda ih je valjda lako prihvatiti za razumnu osobu koja objektivno razmislja.Intel pravi bolje procesore od AMD i to je to.Imao sam venice 3200 pa 3.0(630) intel i razlika je velika.Sad Presler 920.Kad AMD bude napravio bolji CPU kupicu AMD...shta tu ima da se filozofira.Sad me ovo podseca na istragu tripa:"kako je to moguce".
Pa mogu da utichu periferni faktori konfiguracije na rezultate u igrama ali ne toliko.Radi bolje i to je to_Ostaje da vidim u praksi kako to izgleda.Pun je Bench ljudi koji nikad nisu imali u kucnoj upotrebi i AMD i Intel.A kucaju i "prosipaju "znanje...ja sam praktichar jer na 3 meseca sam menjao ploche i cpu.I kako stvari izgledaju Intel ide sve bolje i bolje i to ne samo u kvalitetu,nego i u nizim cenama. E sad,ostaje da AMD uzvrati pa cu videti....ovo je sad samo naglabanje o necemu sto jos nismo ni probali ali se ipak pitam:dali su toliko ludi da laziraju test koji ce uskoro moci svi da provere u praksi.Onda ispadaju obmanjivachi i ode sve dodjav.........

Mislim da Conroe definitivno nije losh CPU,ali malo ga je intel "naduvao"(mislim na perform.),sve sa zeljom da ljudi "sacekaju jos malo" :d,i ne kupuju AMD ,jer ce za 6 meseci dobiti novog intela:).
Josh jednom,bice to dobar "fight" izmedju Conroe i AM2(kome je kako Theo pishe poboljshan mem. kontroler- za aprilski tape out)

@Dark Side:

Sto se tice praktike:),tu nemas sta da mi zamerish(pored caleta,sam propustio kroz shake skoro sve od 286 pa nadalje -osim 486 serije,pentiJum pro-a i pojedinih verzija p3 i celerona:) ).A tu je i fax kao teorijska podloga;).
I "gle cuda",meni je K7 od starta pa do Northwooda bio bolji cpu,kao sto je A64(tehnoloski a i prakticno) bolji od Northwooda pa nadalje(da ne idemo sta je promenjeno u K8,imas na milion mesta to apsolvirano vec :),sa sve testovima )

Poslednja izmena:
stormwatch153 je napisao(la):
Ceo test je nevidjena laz od strane Intela, posto je monopol i djubrasko ponasanje propao ajmo da izbacujemo pricice o tome sta ce biti kada patka bude vozila bicikl, na pocetku testa pise da se koristi FX60 procesor a u grafikonima pise Conroe Vs Amd X2, i ajde mi recite koja je to ploca i koja revizija biosa koja FX prijavljuje kao Unknown processor? I jos jedna cudna stvar, pa gde je tu Far Cry test koji tera CPU do maximuma?

Da rezimiram, intel je napravio crap od procesora koji i sa novom tehnologijom radi istom brzinom ili sporije od sada vec prastare AMD tehnologije, lepo su sprckali nesto da AMD ne postize prave rezultate ili sto je sasvim normalno za Intel marketing fair-play strategiju jednostavno zamenili Conroe ili FX rezultate. Sve u svemu drago mi je sto im gori pod nogama jer do sada nisam imao prilike da vidim Intela kako grcevito izbacuje testove Intel vs AMD.

hahahaha, pa pogledaj malo yonah procesor on je available, i uporedi ga sa amd-om i ako hoces na istom taktu... a far cry.... to bese ona stara igrica iz 2004 godine?
sacekaj decembar pa da vidimo Crysis na delu sa intelom i amd-om ;)

Poslednja izmena:
@ Illidan

Seckace i na intelu i na AMD-u :d

illidan je napisao(la):
hahahaha, pa pogledaj malo yonah procesor on je available, i uporedi ga sa amd-om i ako hoces na istom taktu... a far cry.... to bese ona stara igrica iz 2004 godine?
sacekaj decembar pa da vidimo Crysis na delu sa intelom i amd-om ;)

E a zar vi svi Intelovci mislite da ce AMD da sedi i ceka da mu Intel napravi bolji procesor? Cek samo kad za 6 meseci izadje duplo brzi FX od ovog izmisljenog Conroe-a. :banana:, retko kada sam imao priliku da se ovako dobro nasmejem inostranim i domacim postovima, svi pricaju bye bye AMD pod pretpostavkom da AMD zatvara firmu kada Conroe krene u masovnu prodaju, ajte ne budite smesni :D, i pod pretpostavkom da je sve ovo istina Conroe ce mesec- dva biti super procesor dok tata AMD ne dodje i ne uzme jos jedan deo kolaca od intela. Ista stvar je bila i pre pola godine sa NVIDIOM...jao 7800gt(x), fuuuu...svi kupujmo...propade Ati..dosao X1900XT(X) pa sad Nvidiu vise niko ni ne shvata ozbiljno u domenu High-end modela (mozda sam malo preostar ali sta sad..)

kazem pogledaj testove yonaha....
pa onda pricaj.

a ti lepo kupi AM2 i vozi...

illidan je napisao(la):
kazem pogledaj testove yonaha....
pa onda pricaj.

a ti lepo kupi AM2 i vozi...

Pa nije mi bas jasno zasto si mi preporucio da vidim ovo...osim u nekim testovima uglavnom je na dnu ili malo jaci od P4 3.0...i sta sad treba da se uplasim pa predjem na Yonah momentalno i u isto vreme da sparam za novi conroe racunar jer je Intel rekao da ce biti super?

ne nego kazes kako je conroe izmisljen procesor....
sto se mene tice ne moras ti da prelazis na intel uopste, samo ne moras da pljujes po necemu sto ne znas.

Koji je ku..........ac vama svima..........

....................mislim,ako je ovo marketinski potez od strane intela i da su rezultati lazni,desice se odredjen komplikacije koje ce da skode nikom drugom nego samom intelu,a evo i zasto:
1.Dok doticni procesor krene u prodaju proci ce dosta vremena i u sustini do tad ce mnoge zemlje imati conroe na testu i rezultati ce svima biti dostupni.
2.Ako su rezultai naduvani,sto je sigurno slucaj,onda oni ne prelaze odstupanje od nekih 2-5% zbog tacke 1.

Jednostavno sacekajte jos neko vreme da prodje,a ne da se prepirete dok ne dodju finalni rezultati,na kraju krajeva intel je shvatijo da su danas igrice one koje prodaju najskuplji hardver i da se sve vrti oko istih,da rezimiram,intel je u skripcu vec nekih malo vise od godinu dana,i sigurno da su morali da se vade iz g...ana.
Mislim da su rezultai ok i da ce da pojedeu AMD novu platformu,ali ponavljam "treba sacekati pa videti" :bottle:

Poslednja izmena:
Anand objavio ispravku/dopunu testa:
http://www.anandtech.com/tradeshows/showdoc.aspx?i=2716&p=4

While our intention was to test both the AMD and Intel systems at the “Maximum” Computer settings and “High” Graphics settings, only the Conroe system was configured as such. We inadvertently left the AMD system at a higher resolution (1280 x 960) instead of the default resolution (1024 x 768) when you select the “High” Graphics defaults. The oversight was entirely our own doing as Intel was not running the benchmarks or configuring them, it simply happened while we were setting up both systems at the same time. We played with different resolution settings and while deciding that we would go with one, managed to configure the two boxes differently.

Razlika se sa 41 spustila u 20-30% ,sto je i dalje vrlo dobro.
U svakom slucaju odlican CPU.Test je i dalje na intelovom setupu,ali sa novim biosem(za RD480)

vezmar je napisao(la):
....................mislim,ako je ovo marketinski potez od strane intela i da su rezultati lazni,desice se odredjen komplikacije koje ce da skode nikom drugom nego samom intelu,a evo i zasto:
1.Dok doticni procesor krene u prodaju proci ce dosta vremena i u sustini do tad ce mnoge zemlje imati conroe na testu i rezultati ce svima biti dostupni.
2.Ako su rezultai naduvani,sto je sigurno slucaj,onda oni ne prelaze odstupanje od nekih 2-5% zbog tacke 1.

Jednostavno sacekajte jos neko vreme da prodje,a ne da se prepirete dok ne dodju finalni rezultati,na kraju krajeva intel je shvatijo da su danas igrice one koje prodaju najskuplji hardver i da se sve vrti oko istih,da rezimiram,intel je u skripcu vec nekih malo vise od godinu dana,i sigurno da su morali da se vade iz g...ana.
Mislim da su rezultai ok i da ce da pojedeu AMD novu platformu,ali ponavljam "treba sacekati pa videti" :bottle:

Za početak, Anand je već objavio ispravke i ispostavilo se da nije pogrešio za 2-5% nego za dobrih 20% u startu. Tipujem da će na kraju biti i više.
Dalje, ovo uopšte ne bi bio prvi put da se ovako nešto dogodi, tj. da "slučajnom greškom" jedan proizvod bude drastično hvaljen. Efekat je postignut, ceo net je već obišla vest o "mnogo boljem Konro procesoru", da li je to 40%, 20% ili 5% to je već nebitno. Ispravka će značiti onima koji to redovno prate, ali u masama je već zamisao da je Konro bolji. Efekat je postignut.

Da se razumemo, nema sumnje da će Konro biti odličan procesor i da će biti pun pogodak, kao i da će verovatno biti brži od AMD konkurencije.

Anand objavio ispravku/dopunu testa:

koji je to sarlatan pa to nema nigde...
previse je cak i od njega, zaista.

audiofreak je napisao(la):
Pojasni sta si poredio, SLI na KT600?!? Kako to moze? Ja sam rekao da je za 2x 7800GTX512 AMD dual-core bio usko grlo, bio je neki test pa potrazite, ne secam se gde sada.

Kako onda objasnjavas da ja sa 7800GT sada sa Dual-Core procesorom imam veci FPS u F.E.A.R.-u nego sa Single-Core with HTT i to sa iskljucenim optimizacijama u nVidia drajveru?

Tu je najmanje bitan SLI/CF.Bitan je CPU.
Ako je A64 3200+ usko grlo za jedan 7800gt/gtx,zašto je to i FX57 u FEAR-u!
U pitanju su 2 procesora koje se ne mogu porediti ni po čemu. Zašto tu nema razlike niti 1%,pitam ja tebe?

Imam i ja veći FPS u FEAR-u sa svojom konf. u odnosu na ranije,ali zahvaljujući ForceWare drajverima. Možda je to slučaj i kod tebe?
Ipak kad se poredi single i dual u FEAR-u,tu i ima razlike u performansama.
Ali je ta razlika smiješna!

Single1.GIF

Daj ti meni objasni kako jedan FX57 i 6800GT imaju bolje performanse od AMD X2 i 2X1900XT?

Poslednja izmena:
@all:
AMD-u ne fali bandwidth-a (bar tako se vi AMD-ovci kunete) i novi kontroler + DDR2 onda nece doneti mnogo. A jezgro je isto..., sorry guys, samo refresh je u pitanju i to na 90nm pa se ne nadajte previse. :smoke:

@stormwatch153:
Napaljen si do jaja, idi umoci ga u kofu s ledom da se smiris malo, ako nastavis toliko da mrzis intenzivno umreces pre vremena i svima ce nam biti zao jer necemo imati koga da zezamo sto ima sporiji procesor :d

@ivanbo2003:
Ko radi taj i gresi :D
Znaci ipak je bilo sitnih greskica, a 20-30% brzi sa tim RAM-om i na nizem taktu od AMD-a... ijuu brooka :-devil-:

Inace ne znam da li si primetio da sam ja odmah uocio neregularan Quake4 SMP rezultat za Conroe i ispalo je da sam bio u pravu.

Da zavrsim lepim citatom:
On the Intel front, there is a lot of time for performance optimization with regards to Conroe and its platforms. It’s also worth noting that the 2.66GHz E6700 we previewed here is simply a high end mainstream part, it is not an Extreme Edition flavor of Conroe. At 2.8 or 3.0GHz, a Conroe EE would offer even stronger performance than what we’ve seen here.

:banana: :bottle: :guitar: :cigar:

marketing je cudo...pre nekih mesec dana intel je odbio poredjenje opterona sa svojim procesorima a sada se odjedanput pojavljuju ovakvi testovi i to pod sumnjivim okolnostima...

zivi bili pa videli :)

We were limited to 1280 x 1024 because of the LCDs we were testing on

Evo ucinicu dobro delo pa cu da napisem jedan HOW-TO za ove andrijevce kako promeniti rezuluciju na LCD monitoru, posto to ocigledno ne znaju :D :) :banana:

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno