Šta je novo?

Conroe izgleda jede FX za dorucak?

audiofreak je napisao(la):
Mislim sta reci,ako su ove informacije tacne,i jos ono da ce extrem varijanta raditi na 3GHz,bice ovo ledilo procesor.Problem koji je intel imao kad su igrice u pitanju,bice uveliko resen,ali za vreme dok bude izasao u prodaju,verovatno ce se resiti i neka pitanja oko termalnih problema ,ako postoje,jer jos uvek je nepoznanica kolika je overklokabilnost istih,a 65nm proces proizvodnje sigurno obecava.Opet ponavljam treba proci dosta vremena ,da bi se presleri prodali,a sudeci po onome sta je AMD uradio sa novim socketom,i koje su njegove perfomanse misim da ce u ovoj bitci biti krvi do kolena :D

Poslednja izmena:
Koliko sam ja ukapirao nisu oni testirali CPU nego su dobili rezultate od Intela. Tako da ih treba uzeti sa rezervom. E da i ovoga nece biti na trzistu jos jedno 6 meseci... Videcemo mozda to stvarno bude come-back Intela...

F.E.A.R. gets its own page for a couple of reasons:

1) It's the only gaming benchmark that we're using that doesn't use an Intel provided demo. This is the same demo we use in our tests.

Već postovano u Conroe threadu, Audio.. :)

Ovaj Conroe je aždaja, na nižem taktu je brži od FX - a na 2.8 koji je na tom taktu brži od svih procesora danas, još ako se malo klokne. Sa nestrpljenjem očekujem jesen. :-devil-:

FEAR, igra koja se 99% oslanja na GPU i RAM, radi 40% brže na Conroe-u!
Zapitljivo?

Poslednja izmena:
Informacije i testovi koje dostavljaju proizvodjaci su gotovo uvek zestoko naduvani.Ja nisam pristalica nijednog proizvodjaca vec onoga sto nudi za pare koje trazi za to.Ako je intel bolji onda intel,ako je amd onda amd.A OVO mi je nesto mnogo sumnjivo :trust: :crash: :zgran: :smash:

Poslednja izmena:
Mislim da nije naduvano, dva jezgra na 2.66 GHz 1066 MHz FSB 4 MB l2 keša sve to obećava odlične performanse.

GIGAFAN je napisao(la):
....A OVO mi je nesto mnogo sumnjivo :trust: :crash: :zgran: :smash:

vidi mozda jeste a mozda i nije. Zasto? Zato sto ti je Conroe obrni okreni preradjeni Talatin, nek prica ko sta oce al za mene kao laika ovo jeste tako (i Pentium M i Yonah i ovaj Conroe su derivati toga na odredjen nacin, ovo pricam kao totalni laik. al sustina nije daleko od toga).
E sad Tualatin je u radiositiju kod MAXa i LSa skoro bio jednak sa BARTONOM 2500+:

-Taualatin 1200@1440 ~5.40min
-Barton 2500+ (1800) ~5.20 min

Pazi sad taj Talatin je imao 256c, a Conroe 2 x 2MB
dakle 16 PUTA VISE CASHA !!!!!

to je jeza Bozja koliko je to mnogo, a PIII-S je jedini imao 512 a to kod nas nije ni bilo da se kupi realno, bio je samo obican pentium 1133MHz sa 133FSB i isto kesa ko celeron dakle 256.

Sto se stalo sa PIII??? Po meni cist primer terije zavere (nije sarkazam, ozbiljno), TUSL2-C je imao u BIOSu do 200FSB, zasto??? Zato sto je PIII trebao da bude u stvari P4 (<fuj), ali kako onda prodavati procesor na 2MHz kad neuk narod oce 3GHz, e pa to je i dobio, ****** na 3GHz.
jedino je onaj Northwood nesto valjao
(btw Northwood 2.4<>Prescott 3.2 u radiositiju skoro da su pa isti, za neverovati al jeste tako)

tako da....

STEKAJTE PARE ZA CONROE :p

Prosto ne mogu da verujem da je ovolika razlika u igrama, nešto tu nije u redu. Ipak, usudiću se da već sada kažem da Intel konačno ima jedan vrlo dobar procesor u svojim rukama. Conroe međutim neće izaći pre kraja leta, treba sačekati i videti kakve će cene Intel da mu odredi pre nego što krenemo da se ložimo. Iskreno, očekivao sam da Conroe neće biti ništa posebno, ali sam se potajno nadao da će možda ipak biti zver i konačno uneti malo svežeg vazduha na učmalo tržište procesora na kome Intel već godinama nema ništa kvalitetno da ponudi, a AMD se olenjio i samo koristi postojeće stanje da popuni svoje fondove, jako istanjene u periodu između 2002. i 2004. godine.
AMD sigurno ima razloga za brigu. S obzirom da su Socket AM2 procesori samo remake starih rešenja, čisto sumnjam da će moći da se nose sa nečim ovakvim. Nadam se da će to ponovo svući cenu AMD-ovih procesora na vrednost iz dobrih starih vremena, a ne da za neke buđave Semprone plaćamo 120+ evra.

Ljudi skapirajte vec jednom procesor se ne kupuje po tome koliko ima L2 cache
memorije na sebi.
Procesor nije brzi ako ima duplo vise cache memorije, nekada moze da bude i sporiji.
Svaka arhitektkura procesora u zavisnosti od toga na koji nacin je projektovana
ima neku svoju vrednost (kolicinu) L1, L2 , L3 cache memorije na kojoj
postize prave performanse.
Po meni treba sacekati i probati Conroe-a pa onda pricati.....
Ovako ....... "u jeeeeee....... ima 4mega cashe-a :d sigurno je brzi od moga blentijuma" ........je glupo diskutovanje.

Ovim rezultatima uopće ne vjerujem,ali se nadam da će biti barem blizu.Volio bih da se Intel vrati u igru baš zbog cijena.

S druge strane glasine kažu da AMD sprema odgovor na Conroe i Woodcrest,tj.novi čip K8L.

The first of these that we have heard about is the server variant, and it will be a killer. It has 2x the floating point units, and sources tell us that it will push about 1.5x the floating point performance of the current chips in the real world.

Woodcrest is going to be an Int monster, but slightly weaker on the FP side. This chip, be it K8L or a new code name, should blow Woody out of the FP waters.

Conroe ce biti brz i konkurentan cpu,ali ja licno ne verujem testu koji je anand prezentovao(imao uvid).Ko zna sta i kako je bilo nabudzeno(intel je u pitanju...).Dakle,da nadjemo mi na netu lepo slicnu X2 konfiguraciju i rezultate testova na njoj,pa da uporedimo sa prezentovanom intel-"AMD" konfom:) .Tek tada ce biti merodavnije.Ovako je sve to "fino i lepo",ali i u stilu:"ljudi ne kupujte X2 ili AM2 X2,to je sr*anje.Cekajte lepo Conroe pa uzmite pravi cpu...Blah".Velike su pare u pitanju koje intel gubi kad je desktop high end u pitanju.
Druga stvar:Ako je intel toliko brzi ,zasto za ime Boga onakav PR dokument koji je bruka nevidjena(C.Demerjian ga je lepo "opisao").Imace(po njima) veliku prednost,pa nema razloga za onakve blamaze,zar ne?

Na kraju,voleo bih da intel postane konkurentan sa Conroe(i ostalim u familiji) cpu-om(perf i power consumpt. ce mu biti primetno bolji od Pent. D)

Poslednja izmena:
Presler je bolji cpu od AMD pandana.Intel je skochio na 65nm kako da to nije nishta a 45-ica je ispred nosa takodje.Cute i rade.AMD je toliko mala firma u odnosu na INtel da se plashim da ga ovaj gigant ne zapakuje i stavi u spajz kako bi mogao da ga maze na hleb po potrebi :D.Kako stvari stoje,amd kasni a Intel vec ima dobro "ubrzanje"...tesko da ce biti stagnacije kod INtel-a.......i to je to...a sledece godine 4 jezgra(verovatno bazirana na Conroe jezgru) kako da to nije nista....napravili,samo cekaju marketinski momenat(garant)

Poslednja izmena:
Mislim da je intel stvorio odlicnu medijsku 'buku' poslednjih meseci uveliko pricajuci o projektima i buducim procesorima, tehnologijama i svemu sto ce tek da bude. No, ocigledno je da takav pristup ima prodju, jer svi pricaju o tome kao da je sutra u prodavnicama novi Pentium u 45nm.

AMD ima sa druge strane prilicno za medije rezervisan tehnoloski roadmap i ne pokusavaju da ubiraju poene konstantnim hvaljenjem kako ce za 6 meseci osvojiti 45nm proces. Pogotovo je ovako navijanje smesno sve dok se ne vide prvi primerci u prodavnicama, jer sumnjam da AMD sedi skrstenih ruku.

Bah, tipicne Intel fore - toliko su se spucali u domenu desktop platformi da izbacuju novinarske patke pomesane sa decijim bajkama, ti testovi iako su tacni onda se to odnosi samo na testove napravljene u Intel laboratorijskim uslovima (jako pametno, nema sta), ovo mi lici na nedavni test sa Toms-a kada su testirali AM2 na DDR2-667 memoriji koja je slucajno radila na 100mhz, smesno.

"Wi sechete razanj a zec josh u shumi", sachekajte do leta, widecemo i taj "Conroe". Neshto ne verujem da je toliko dobar, pre da je neki markentishki trik... Uostalom wreme ce pokazati...

PozZdraw

Shta je bilo AMD skeptici...neverujete..:D..pa i "mi" ne verujemo vama...:D
Intel osvaja vrh zvani K8...:D
Da ne bude zabune...neka je i naduvano malo...ali u 20 merke da je barem 20% brzi..:D

Nabujala reka Tualatin....na 4MB kesha...i odnese AMD64 X2 dresha..:D

Sitnije,...Intel sitnije pokazi im najbitnije..:D

Hmm...swe se neshto bojim da wi "intelowci" ne "osedite" dok intel ne izbaci konkurentan CPU... Bolje wam je da predjete na AMD-a...

AMD rules!!!

samo ti vozi taj tvoj AMD.... pa vidimo se u decembru na Visti ; )

Lažu bre kao psi. Kako može da u 1280 rezoluciji u Fearu Conroe na istoj karti bude bolji 40%? Ne postoji ni teoretska šansa. Da poredimo sada moj Sempron i FX 60 u 1280x1024 ne verujem da bi razlika prešla 10, eventualno 15% sa istom kartom. Gluposti. Platio im intel da lupe tako nešto.

Slazem se sa filipenkom 150%.
Tu jednostavno nesto gadno smdi(zec koji je ispecen vec u shumi?:d)

Stator je napisao(la):
Koliko sam ja ukapirao nisu oni testirali CPU nego su dobili rezultate od Intela. Tako da ih treba uzeti sa rezervom. E da i ovoga nece biti na trzistu jos jedno 6 meseci... Videcemo mozda to stvarno bude come-back Intela...

Oni su testirali na IDF-u ali je Intel obezbedio test sisteme, a oni su imali uvid u to kako je sta namesteno. Znaci nisu mogli sami nesto da podesavaju ali su mogli da prekontrolisu.

stavrik je napisao(la):
F.E.A.R. gets its own page for a couple of reasons:

1) It's the only gaming benchmark that we're using that doesn't use an Intel provided demo. This is the same demo we use in our tests.

I?!? Jel mozda ima losije rezultate nego ostali, ne razumem?

Snejk je napisao(la):
Već postovano u Conroe threadu, Audio..

Sorry, ne pratim taj thread vec neko vreme, a i mislim da ovakva vest ipak zasluzuje zaseban thread.

starac je napisao(la):
FEAR, igra koja se 99% oslanja na GPU i RAM, radi 40% brže na Conroe-u!
Zapitljivo?

Pa grafika je bila 2x 1900 u Crossfire, ne vidim zasto ne bi bilo brze. Pa valjda te graficke mogu da poteraju F.E.A.R. na MAX? Zar nije ranije bilo price da 2x 7800GTX u SLI tesko moze da nahrani i najjaci AMD DC i da je u stvari CPU limitirajuci faktor?

ivanbo2003 je napisao(la):
Ko zna sta i kako je bilo nabudzeno(intel je u pitanju...).

Evo nesto konkretno sto sam ja primetio:

1. Pogledajte rezultate u Quake4. On ima Intel SMP patch, jel tako? Kada se ukljuci SMP, performanse Conroe skoce za 30%, a AMD za 45%. Da je nesto tweakovano, zar ne mislite bi bilo drugacije da ne kazem obrnuto?

2. Pogledajte koja memorije je upotrebljena -- za AMD je DDR400 sa 2-2-2-5, a za Intel DDR2-667 iako su mogli vrlo lako da zviznu DDR2-800 sa nizim latencijama pa ipak nisu, zasto?

I na kraju, sasvim je logicno da novi proizvod bude bolji od starog, bilo bi glupo da Conroe ne moze da "dobije" AMD. Ja zbog svega pomenutog verujem da ovi rezultati cak i da su malo naduvani (mada ne vidim kako) odrazavaju realne performanse koje ce Conroe imati za 6 meseci kad se pojavi -- ne zaboravite da je to jos dosta vremena da se jezgro tweakuje i da se performanse jos vise poprave.

Sto se tice potrosnje, ako npr. 90nm Pentium D 820 na 2.8GHz ima 95W TDP, a najavljeni FX-62 (takodje 90nm i 2.8GHz samo cini mi se sa manje tranzistora) ima 125W TDP jasno je da ce Intel narednih godinu dana biti u debeloj prednosti i na tom polju.

Poslednja izmena:
Ko beshe prvi preshao na 65nm?Taj ce izgleda i prvi na 45nm :D.

Joj, a sto je najbolje, (t)rusty old FSB pwns Hypertransport :D:D:D
Sta ce tek biti kad naprave CSI bazirane procesore :zgran:

Gelsinger was unwilling to talk about Intel’s interconnect technology, however, but hinted broadly that it would be ready to do so at the next Developer Forum, this autumn.

Znaci da bi CSI mogao biti predstavljen na sledecem IDF-u. Ako je to tacno onda bi prvi procesori i chipseti koji koriste CSI mogli da se pojave vec u Q1 2007.

Poslednja izmena:
Evo i na Hexus.net (malo drugaciji testovi!):
Link

Poslednja izmena:
Možda rezultati budu oscilirali za koji % gore dole, ali šta vam sad nije jasno kada Yonah već danas na prilično manjem kloku dere FX60.. Conroe može samo da bude (a očigledno i da jeste) bolji..

audiofreak je napisao(la):
@Snejk:
Ma pusti ih, vidis da im je tesko :d

'oce l' to da radi stabilno? Mis'im bez machine check .... :d

Nazad
Vrh Dno