Šta je novo?

Comtrade u Maxi marketu...

01.jpg

ja racunao po maloprodajnim cenama, ovo ispada da sam sklapas 11 000.

Ja izracunao 10050 din.

90% ljudi ne mozhe da kupi po tim cenama koje si ti rachunao. Pogotovo ljudi koji kupuju komp u "diskontu" :)

Videh ploču u računaru, u pitanju je Sapphire 690V čipset. Dakle obratiti pažnju ne 690G već 690V čipset - mnogo jeftiniji. Case je legendarni ANS u crnoj boji od 1.400,00 din cijelih. Dakle cena računra je itekako moguća i nije neka diskontna već sasvim regularna, lepo su to smislili - ploča i procesor su odavno end of life te se mogu naći po neverovatno malim cenama, a oni kao uvoznici su to itekako iskoristili. I posle Jugodate - Jugodata :) ili redovi između redova. Mada realno, onaj ko veze nema o računarima za 9.999,00 din će kupiti ipak daleko bolji komp nego bilo koji polovnjak po toj ceni (npr Barton 2500, NF2 ploča 2x256DDR, 80GB HDD, DVDRW, ATI 9600XT, Case...).

Videh ploču u računaru, u pitanju je Sapphire 690V čipset. Dakle obratiti pažnju ne 690G već 690V čipset - mnogo jeftiniji. Case je legendarni ANS u crnoj boji od 1.400,00 din cijelih. Dakle cena računra je itekako moguća i nije neka diskontna već sasvim regularna, lepo su to smislili - ploča i procesor su odavno end of life te se mogu naći po neverovatno malim cenama, a oni kao uvoznici su to itekako iskoristili. I posle Jugodate - Jugodata :) ili redovi između redova. Mada realno, onaj ko veze nema o računarima za 9.999,00 din će kupiti ipak daleko bolji komp nego bilo koji polovnjak po toj ceni (npr Barton 2500, NF2 ploča 2x256DDR, 80GB HDD, DVDRW, ATI 9600XT, Case...).

.... nisam razumeo dobro mislio sam da predlazes barton pa sam te popljuvao na brzinu :p

Poslednja izmena:
Ima u nekoj pekari da se kupi ovaj pentiJum 5?:p

ajde kad si krenuo saberi MP cene nekog naseg prodavca opreme ovde pred nama pa reci koliko to sve kosta.

Meni to lici na ciscenje djubreta iz radnje!!!!!
Kao sto radi onaj iz forumracunari.com!!!!!!!

Poslednja izmena:
Nije to isto, forum ne cisti radnju, oni nisu nikad nista bolje ni imali... I forum pokusava to da ti proda za 30000 ;)
Ovo je ok racunar, vredi taman toliko, pa kome odgovara...

Prosla je ta akcija, uskoro ce nova, slicna, mnogo bolji komp, malo vise ili isto para.

Mora da je ta nova akcija ovo sto sad ima u Metrou:

comtrade icon 670
amd phenom x4 8450
3gb ddr2 800
radeon hd 3650 512mb
250gb hdd 8mb sata2
dual layer dvdrw
15-in-1 card reader
icon midi tower 400w
12meseci garancija

Ako neko zna sledece:

1. Tacno koja je ovo ploca?
  2. Tacno koja graficka (brand i hladjenje)?
  3. Cija je memorija, i otkud 3gb, a ne 2 ili 4?
  4. phenom 8450 mogu da nadjem samo kao X3, nigde nisam video X4?
  5. Ciji je hdd, i otkud 8mb cache, nema to nigde da se nadje, samo sa 16?
  6. Da nije u nekom ludilu ovo napajanje sa 12cm fenom?

Grubo sam sabrao da je ovo za 21500 din u Metrou nekih 40-ak evra jeftinije nego da sam sklopis isto/slicno u atom-compsu ili tako nesto.. Ali sam to sabrao bez znanja tacnih oznaka, zato pitam..

Uzgred, kad sam vec uzeo rec :D , ja zivim od rada u shellu i browseru, i koristim PIII@933 sa pola giga rama, masina iz cca 2001 godine. A ljudi koji svoj comp koriste kao ja turpiju za nokte kupuju nove skupe konfe... Errr, je l mnogo propustam? :)

I jos ovo, da li se sad moze sklopiti samostalno confa koja ce biti tiha poput brandname HP compa (skoro necujna i skoro bez vibracija)?

Evo da ja odgovorim sam sebi, to je maticna Asus M2A-MX i graficka Asus ATI 3650, 512MB, Silent. A otvoricu novu temu, da ne hijackujem ovu :)

Obratite paznju na nalepnicu u donjem levom uglu na kucistu u Rodicevom flajeru. :)

Inace jel ima ta ploca u ovoj konfiguraciji PCI-e slot za graficku. I da li daju mis i tastaturu uz ovo. Ovo je inace najbolja ponuda za kompletan komp i pocetnicima stvarno ne treba nista vise. Ja sam se pre 5-6 meseci ubio da kolegi sastavim konfiguraciju za 300 evra koja ce pokrenuti vecinu novijih igrica kako tako (8600GT, Athlon64 4000x2, 2 GB DDR 800 MHz ...) da bi se ispostavilo da on za ovih sest meseci nije instalirao nista zahtevnije od Zume a kada ce i da li ce ne zna se. Zakacio se na kablovski internet i to mu je sasvim dovoljna zabava.

PS: Inace ko je vlasnik PIKA kartice moze ovo da kupi na 7 rata a ako uzme i monitor na 12 rata bez ikakve kamete ili troskova. Jos vam uplatnica stize svaki mesec kuci i mozete da je uplatite bilo gde. Ja proletos kupio caletu monitor TFT 19" wide za 10500 din u rodicu na PIKA karticu

Poslednja izmena:
bez misa i tastature. ok radi komp, sem sto je LG DVD malo bucniji.

Matora je tema ali nezelim da otvaram novu....evo ja sad bio koi makse i video komp sa amd 4200+ dual procesorom 2ram i 250hdd e sad najbitnije je to sto se dobiva kartica za mobilni sa 10000 hiljada kredita....inace komp sa tom karticom je 18000....ovo je previse dobro za takve pare....jel kupio neko, sta kazete na ovo???

:wave:

Ja sam pre neki dan bio u Maxi-ju. Do sad su prodavali neke CT kompjutere u crvenim kartonskim kutijama, sad je stajala neka drvena platforma sa hrpom nekih u crnim kutijama. Nigde na kutiji ne pišu specifikacije, još ih nisu bili poređali, tako da ne znam šta je, ali kanda je to ovo o čemu govoriš. Jel ima neko neku detaljniju specifikaciju?

Poslednja izmena:
Ici cu sutra da izvidim! Nepise nista na tim crnim kutijama nego na nekoj cedulji:D Ostao sam zacudjen kreditom a i zurio sam zbog kise...znam samo da je 4200+ ram 2gb i 2500hdd javim koje su marke na koliko rade i zasto rade sutra!
Sd gledam kataloge ali vidim da samo ajvar ima dobru cenu:D:D:d

Poslednja izmena:
Imate na flajerima.. ali ajde :)

Athlon 64 X2 4200+
2GB DDR2-800
Gigabyte nForce 4 ploca
GeForce 6100 integralac (ploca poseduje regularan PCI-Express x16)
250GB 7200rpm 8MB SATA
LG DVD+-R/RW SATA
MiniTower 400w

Za te pare, uz 10 000 dinara kredita i 066 broj mislim da komp nema premca.

Ispade da komp košta 100 evra. Sad se samo postavlja pitanje postoji li neka kvaka u tih 10.000 din kredita, da ne bude nešto u fazonu "važi do 15. januara 2009."

Athlon 64 X2 4200+
2GB DDR2-800
Gigabyte nForce 4 ploca
250GB 7200rpm 8MB SATA
LG DVD+-R/RW SATA
MiniTower 400w

Ja kazem da sam sad gledao flajere i da nisam nasao nista sem povoljnog ajvara:D
Pa nabudzam 9600gt i uopste nije losa gaming podloga

Athlon 64 X2 4200+
2GB DDR2-800
Gigabyte nForce 4 ploca
250GB 7200rpm 8MB SATA
LG DVD+-R/RW SATA
MiniTower 400w

Morao sam da saberem:)

38e Athlon 64 X2 4200+
17e kingston 2x1GB DDR800
39e GA-M61PME-S2
38e 250Gb STM3250310AS
17e LG DVDRW GH20NS15
20e MiniTower 400w

169e * 84 RSD/e =14196 RSD

Pa ako kredit za mobilni nema vremensko ograničenje (tj, važi do isteka kartice) onda je to još uvek oko 50 evra jeftinije nego što inače košta.

Morao sam da saberem:)

38e Athlon 64 X2 4200+
17e kingston 2x1GB DDR800
39e GA-M61PME-S2
38e 250Gb STM3250310AS
17e LG DVDRW GH20NS15
20e MiniTower 400w

169e * 84 RSD/e =14196 RSD

E ajd sad da li je ova maticna kao i procesor dosta jak za igre sta bi se desilo kada bih nabudzao 9600gt u njega? Mogu uzeti 3x ovo nego jedan laptop

Ja bih to sutra kupio kad bi mi dozvolili da otvaram i menjam. Ali pošto kanda ima stiker onda se bojim da je bezveze da mi jače komponente (napajanje, hard, dva nova optička uređaja, noctua fan) stoje u starom kompu a novi ne smem da diram.

Athlon 64 X2 4200+
2GB DDR2-800
Gigabyte nForce 4 ploca
250GB 7200rpm 8MB SATA
LG DVD+-R/RW SATA
MiniTower 400w

Ja sam samo na brzaka bacio pogled u Maxiju, dobija se i Lexmark Z2320 (ili tako nesto) i stoji jos jedna tablica monitor LG 19' wide, (za njega nista bas ne pise, ali kontam da je sve to u kompletu, posto na trecoj tablici pise nesto kao:

konfiguracija

monitor

stampac

A, teško da to ide u paketu. :) Ranije su oni imali neki povoljan dil za Lexmark štampače (neko je baš u ovom threadu rekao da se zbog štampača i isplati kupiti konfu). Nije isključeno da i sad tako nešto nude, možda i za monitore. Ali da ne nagađamo, kanda će neko pogledati pa javiti detalje.

Ne, ne, sad su crne kutije. :d

Nazad
Vrh Dno