Šta je novo?

ComTrade i Telekom ???

Da ne bi diskusija otisla u off topic, obrisani su postovi u vezi sa "Basic racunarom" i cinjenicom da u njemu nema optike.
Ko zeli o tome da raspravlja neka otvori novi topic, nije problem, ali ovde neka diskusija bude o saradnji Telekom-CT, akciji "umrezacanje" i ova dva racunara koja se nude.

Pošto je u naslovu "i Telekom" da izrazim zgražavanje nad obećanjima te firme u vezi sa ovim ADSL-om. Iako su upravo u zajedničkom saopštenju sa Comtradeom najavili popuste za one koji se jave u promo periodu, kao i da im se neće naplaćivati onih 6k dinara jednokratno izgleda da od toga nema ništa. Danas mi već drugi ortak (prvi je voodoo nbgd, član foruma) kaže da je otišao da se prijavi i da su ga samo pogledali belo, da nema nikakvog popusta i da mora da se plati jednokratna cifra :trust: :vomit:

Čini mi se da se neće ništa popraviti na bolje dok Telekom Srbije ne izgubi monopol na "fixnu telefoniju" odnosno "zemaljske telekomunikacione usluge".

Pre par dana sam se vratio sa odmora iz Grčke (vidi avatar) gde se nudi "bedni" 1024k DSL za "nedostupnih" 10,50eur mesečno bez ograničenja kao "entry level"...

Tako blizu, a tako daleko :S:

PS: Prosečna plata u Eladi je oko 800eur

Poslednja izmena:
Čini mi se da se neće ništa popraviti na bolje dok Telekom Srbije ne izgubi monopol na "fixnu telefoniju" odnosno "zemaljske telekomunikacione usluge".

Pre par dana sam se vratio sa odmora iz Grčke (vidi avatar) gde se nudi "bedni" 1024k DSL za "nedostupnih" 10,50eur mesečno bez ograničenja kao "entry level"...

Tako blizu, a tako daleko :S:

PS: Prosečna plata u Eladi je oko 800eur

Obozavam ljude sa primerima iz inostranstava.
Ok, i ? Pa ? U USA je jos jeftinije ? I ? :)

Ne, ne branim Telekom, ne, ne svidja mi se njihov monopol, ali nemam nista od toga sto je u Grckoj prosecna plata 800evra i sto entry level ADSL kosta 10,5evra.
Nema veze jer su trzista fantasticno drugacija, od drzave i zakona do ljudi i njihovog mentaliteta, blize i dalje istorije, pozicije itd. To je tako, i dok se ne promeni bice nam ovako kako nam je. Svaki 50ti covek u Srbiji ce imati racunar, svaki 20ti znati da uopste radi na njemu, a ADSL ce imati 1% ljudi.

I to oko ADSL-a mi je fantasticno zanimljivo. Da li vi kapirate da generalno Srbi NE ZELE adsl/kablovski net ? To sto 100njak ljudi na ovom forumu zivi u manjim gradovima i kuka sto ko njih nije dosao ADSL je pokazatelj da "Srbija zeli broadband internet" ? Ma nije to nista, generalno Srbin ne zna ni sta to znaci i apsolutno mu ne pada na pamet da ga plati. Mnogo je vise onih koji za njega imaju teh mogucnost i ne koriste ga, od onih koji ga zele a ne mogu da ga dobiju.

Za to kakav je Telekom ne treba kriviti Telekom, on se ponasa samo onako kako mu se moze.
Srbija mu dopusta, vlada i narod. Narod bira vladu, znaci narod dopusta Telekomu da se ponasa kako se ponasa. U prevodu, **** nas ko stigne i tako ce biti dok se ovaj narod ne sazri i opameti se.
Nikad ili nekad, videcemo.

I to oko ADSL-a mi je fantasticno zanimljivo. Da li vi kapirate da generalno Srbi NE ZELE adsl/kablovski net ? To sto 100njak ljudi na ovom forumu zivi u manjim gradovima i kuka sto ko njih nije dosao ADSL je pokazatelj da "Srbija zeli broadband internet" ? Ma nije to nista, generalno Srbin ne zna ni sta to znaci i apsolutno mu ne pada na pamet da ga plati. Mnogo je vise onih koji za njega imaju teh mogucnost i ne koriste ga, od onih koji ga zele a ne mogu da ga dobiju.
Tacno tako, zabole njih

Posto ne zelim da budem okarakterisan kao ljubitelj ili pljuvac firmi koje su usle u kombinaciju, dacu samo komentar na izbor OSa.

Koliko vidim radi se o kompovima koji bi sluzili za internet, filmove i office rad sa ciljem da se ponude sto jeftinije konfiguracije sirokoj masi.

Super. Zasto Windows + nod na koje odlazi 1/5 cene??? Neko je spomenuo igranje. Igranje na integrusi? U kom svetu vi ljudi zivite. Ima extra pasijansa na Linu, a integrusa vise od toga nece ni poterati.

Lepo instaliraju lin + kompletno office resenje + programe i sl. Napravi se automatska instalacija i onda odradis 1000 kompova dok si rekao keks, a kroisnik tj. kupac ima kusur u dzepu. Takodje sredjen lin sa korisnickim nalogom (ne rootom) ce moci da koristi taj lin beskonacno a da ne zaradi virus, trojance i gomilu shita, da ne obrise sitemske falove ili napravi zilion fragmenata na hddu or something like that. Naravucenije nece biti poziva tehnickoj podrsci oko takvih gluposti.

Dokle ce se vise u ovoj zemlji favorizovati Win??? Zakleti sam gamer i necu preci na Lin jos ko zna koliko dugo, ali zasto se za non-gaming masine toliko favorizuje???

edit: naravno, podrzavam akciju masovne prodaje racunara ovim nepismenim narodima koji zive na ovim prostorima.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno