Šta je novo?

Compiz poludeo

• Začetnik teme Deleted member 9456
  • Datum pokretanja
D

Deleted member 9456

Guest
Ubuntu 7.04 danas uradio update cupsa koliko sam video. Posle ovoga Compiz poludeo i na 3D efekt dobijem umesto povrsine otvorenog programa opet jos jednu kocku, i silne reflekije, u cemu je kvaka?

Kako je samo ovo uspeo da pobrljaci da mi je znati, linux je cudo

Jos kad bi znao kako da vratim to sto ne radi a radilo je, linux je cudo...Izgleda da nema resenja, ko zna kad i ko zna gde je neki lib promenjen (update) a on utice na neki drugi li a ovaj na neki treci i tako ja dobih ovo sto necu.:mad:

Resenje

Mozda nekom pomogne
U 3D windows deph staviti na 0 :D

brateeeee.... sta si mu uradio!!?? probaj da resetujes compiz podesavanja na default pa onda polako od pocetka.

brateeeee.... sta si mu uradio!!?? probaj da resetujes compiz podesavanja na default pa onda polako od pocetka.
Ne vredi to sam prvo uradio, posle sam cak i deinstalisao compiz, uradio remove fajlova pa opet sve ponovo, u jednom trenutku radi dobro posle nece. Pise na nekim forumima da 3D plugin hoce da baguje ali meni je radio ok i sad odjednom nece i pravi ove gluposti.:wall:

Evo i ja poludeo, pisem samom sebi :d Kad se programi smanje da ne zauzimaju ceo desktop onda 3D efekat radi kako treba i nema onih gluposti. Cim se maksimizira program preko celog ekrana 3D poludi. Recept ko ima para jedan 16:9 Samsung 22" i ima sve da mu radi i sve ce lepo videti na ekranu.,):Klanjanje:lupko::bottle:

Ja sam probleme sa compizom uglavnom rješavao brišući konfiguracijske fajlove u svom home direktoriju, npr.
rm -r .gconf/applications/compiz (ako se dobro sjećam)
CTR+ALT+BACKSPACE i opet radi ;)

Ja sam probleme sa compizom uglavnom rješavao brišući konfiguracijske fajlove u svom home direktoriju, npr.
rm -r .gconf/applications/compiz (ako se dobro sjećam)
CTR+ALT+BACKSPACE i opet radi ;)
E sad ima nesto slicno toj strukturi home/user/.gconf/pa_nije_aplications/compiz ali koji su konfig fajlovi imam npr gomilu %gconf.xml ali velicine 0KB

Poslednja izmena od urednika:
Samo pobriši cijeli dir. Napravit će on novi ;).
Potraži ima li u još kojoj strukturi nešto sa compiz-om. Ja sam na Debianu brisao to i još neke stvari vezane za konfiguraciju XFCEa. Kako provjeriti da li zeza konfiguracija window menagera? Logiraš se drugi user i vidiš dal imaš iste probleme, ako ih nemaš kriva je konfiguracija ;).

Poslednja izmena:
Samo pobriši cijeli dir. Napravit će on novi ;).
Potraži ima li u još kojoj strukturi nešto sa compiz-om. Ja sam na Debianu brisao to i još neke stvari vezane za konfiguraciju XFCEa. Kako provjeriti da li zeza konfiguracija window menagera? Logiraš se drugi user i vidiš dal imaš iste probleme, ako ih nemaš kriva je konfiguracija ;).
Pobrisao sam prvo onako kako si naveo ali nema efekta, cak napravi manje dir-ova nego pre a i dalje trokira. Probao sam jos radikalniju metodu i obrisao sve sto ima u sebi ime compiz, moja glupost, uradio reinstal ali onda nista nije htelo da radi od compiza .Vratio sam sve sa restore.
Ulogovao sam se kao root i compiz se isto ponasa, jedina razlika je sto sam ga tu rucno startovao pa je prijavio da mu se nesto ne svidja od parametara kod wobl efekta i da ih treba izbaciti iz gconf. Inace wobl efekt radi i sa njim nemam problema, malo suludo.
E sad kako proveriti windows manager ali Ubunteov nemam pojma (nemoj neko da cenzurise zato sto pise windows manager:d ), sta tu treba uraditi i da li da brisem one kljuceve sa gcof-edit od wobl efekta.

apt-get remove --purge compiz, pa onda ponovo install ?? Možda i ovisnih paketa?

apt-get remove --purge compiz, pa onda ponovo install ?? Možda i ovisnih paketa?

Ne vredi, nocas sam do 3 pokusavao da to namestim, sad sam pokusavao ovo i ostale remove, pokusavao sam i ranije, jednostavno ne ide, sad vec definitivno pocinjem da se nerviram, toliki izgubljeni dani u podesavanju samog OS, jedno vreme sve radi i onda u nedokucivom trenutku najverovatnije posle nekog update pola stvari polako primecujem da ne rade ili tu su ali ih ne vidim kao wine (uvek je bio u meniju, sad ga nema, pregledao podesavanje menija da nije slucajno decekiran...) :wall:

A bio sam video kad si tek započeo thread i htedoh da ti kažem da isključiš 3D windows plug-in jer Compiz baguje od njega, ali ne dade mi đavo...
Da bi 3D windows radi kako treba potrebno je zameniti back-end, dakle ideš u compiz menadzer, pa u preferences umesto gconf izaberi flat.

Sad si vidim u većem problemu sa kojim ne znam kako da ti pomognem. U principu bi trebalo da pobrišeš u Home direktorijumu sve skrivene foldere tipa .compiz ili .emerald i druge koji imaju veze sa Compizom. Nakon toga bi Compiz trebalo da se vrati na default setovanja.

A bio sam video kad si tek započeo thread i htedoh da ti kažem da isključiš 3D windows plug-in jer Compiz baguje od njega, ali ne dade mi đavo...
Da bi 3D windows radi kako treba potrebno je zameniti back-end, dakle ideš u compiz menadzer, pa u preferences umesto gconf izaberi flat.

Sad si vidim u većem problemu sa kojim ne znam kako da ti pomognem. U principu bi trebalo da pobrišeš u Home direktorijumu sve skrivene foldere tipa .compiz ili .emerald i druge koji imaju veze sa Compizom. Nakon toga bi Compiz trebalo da se vrati na default setovanja.

Hvala svima na pomoci:) Meni taj 3D plugin nije bagovo, zato sam se uhvatio ko pijan plota za njega. Uradio sam i to sto si predlozio "pa u preferences umesto gconf izaberi flat" nema promene baguje i dalje, uradio restart...
Ostaje predlozena fora kad dobijem na loto:D kupim 22" monitor i ne moram da maksimiziram programe, kad su smanjenin sve radi kako treba ;)
Ovo sa brisanjem radio sam nocas i rezultat je bio da vise nisam imao Compiz iako sam ga ponovo instalisao, posle sam vratio ceo Ubunte sa restore pa pokusaao sve i svasta i uvek sad baguje taj 3D plugin. Ocito je da neki lib koji je isao preko redovnog update pokvario taj plugin. Ne vredi ostaje da cekam neku drugu verziju i da se nadam da ce dobro raditi na svakoj masini. Muljajuci sa ovim stavrima naisao sam na editor (KrWiever deo Krusadera) koji quit ima tamo negde, podsetilo me na prezentaciju i primanje GIS sofvera za opstine na ETF kad sam autora pitao gde mu je quit i exit a on pokazao tamo negde na sredni a ne u file meniju kao kod svih programa ,)

A da nije do drajvera... Ako se ne varam, iz drugih tema se secam da imas ati i da si imao neke probleme sa njim.

A da nije do drajvera... Ako se ne varam, iz drugih tema se secam da imas ati i da si imao neke probleme sa njim.

Promenio sam Ati 9250 (128/64 vivo) i stavio ATI 9600 (256/128), na XP samo stavio Omega drajvere i sve radi. Ovde na Ubuntu samo stavio umesto "ati" "radeon" ali je potpuno svejedno isto se ponasa. Izgleda da 3D zeza, jos sam procitao negde, zasto nemam pojma. Sad jedino da probam varijantu da instaliram kako ono kazu "robovske-neslobodne":d ATI drajvere sa AMD sajta pa vidim sta ce da se desi. Jednom davno kad sam to radio za ATI 9250 Ubuntu se ubio nacisto, ni crna magija nije ga vise pridigla :D Sad primecujem da mi kroz prelepi srceensaver probija flash animacija na provajderovoj stranici u Firefoxu, probija i vremenska prognoza iz panela i monitoring temperature i ventilatora isto iz panela. Idemo dalje dok imam strpljenja da cackam:wave::)

Bolje sačekaj sa novom verzijom "robovskih" :D. Nećeš se mnogo obradovati trenutnom.

Da ne otvaram temu: Compiz i Geogle Eart se ne podnose, sa ugasenim Compizom Geogle Eart radi podnosljivo (ne kao u win gde leti ko zmaj)

Kod mene radi bez problema!!! Imam GeForce FX-5600-Go. Čak sam pokrenuo Doom3 kroz wine u prozoru sa aktivnim Compizom i lepo radi.

Imas jacu masinu, moj procesor je Barton AMD 2.6GHz 512MB RAM i ATI 9600pro 256MB. ATI.ATI ima zivot da mi skrati:d

Ma to je u starom laptopu... P4 3Ghz, 1GB RAM, 250GB HDD, GFFX5600-go sa 128MB. Tvoj 9600 je sigurno brži od ovog FX-a. Problem je, kao i uvek, u ATI drajverima.

Da ne otvaram temu: Compiz i Geogle Eart se ne podnose, sa ugasenim Compizom Geogle Eart radi podnosljivo (ne kao u win gde leti ko zmaj)
Na mašini iz potpisa Compiz i Google Earth rade bez ikakvih problema.

Poslednja izmena:
Kod mene je zivo zezanje, nocas sam uradio upgrade na 7.10, uzas sta je sve skidao a imam utisak daje neke stvari po tri puta instalisao.
Poenta je sledeca, trazi mi da dozvolim restricted driver za moju ATI agp 9600. Kad to dozvolim onda mi Compiz uopste ne radi a google erath leti ko lud, kad ne dozvolim compiz radi ali google earth ludi.
Ovo mi je ubacio u xorg.conf
Section "Device"
Identifier "ATI Technologies, Inc. RV350 AP [Radeon 9600]"
Driver "fglrx" <---bilo je radeon
Option "VideoOverlay" "on"
Option "AGPMode" "8"
Busid "PCI:2:0:0"

Section "Extensions" <---- ovo je dodao
Option "Composite" "0" <---- ovo je dodao

Pre ovoga isprobavao sam original ATI drajvere, sve je lepo compiz kao radi samo sto dobijem beo ekran, onda sam to ponistio sa restore i uradio upgrade na 7.10

7.10 ima problem sa login ekranom, on postavi sebi rezoluciju koju on hoce, trazo sam po netu ali taj savet da se obrisu neke rezolucije iz xorg.conf uopte ne pali.

Probao sam i ovo http://www.ubuntu-rs.org/forum/viewthread.php?tid=2871 na 7.04 je pustao film ali nije mogao da ga zaustavi, na 7.10 za koji je ovo pravljeno uopste nece da mi radi.

Sta sad raditi drzati "fglrx" i nemati Compiz ili skinuti "fglrx" i imati Compiz ali nemati google earth kako valja :type:

Ili zamenis ati Radeon 9600 za neku NVidiu i imas i Compiz i Google Earth.

Poslednja izmena:
Ili zamenis ati Radeon 9600 za neku NVidiu i imas i Compiz i Google Earth.

Tesko imam dve ATI kartice
1. ATI 9250 VIVI 128/64
2. ATI 9600 256/128 (skoro nova)

Ko mi garantuje da ce NVidia raditi ok, citam po diskusijama ima i tu problema, i ko ce da se menja, najverovatnije bi bila neka zamena u stili praistoriska Nvidia za ove dve, ova druga 9600 podrzana je i u Visti :D

Za sad na 7.10 radi compiz, emerald i kiba-doc i IE6 kroz wine (iako je ovo pisano za 7.04) :):type::wave:

NVIDIA ima oduvek bolje Linux drivere.
Probaj da od nekoga pozajmis gf4mx ili nesto slicno pa probaj kako radi.

Vrh Dno