D
Deleted member 9456
Guest
Ubuntu 7.04 danas uradio update cupsa koliko sam video. Posle ovoga Compiz poludeo i na 3D efekt dobijem umesto povrsine otvorenog programa opet jos jednu kocku, i silne reflekije, u cemu je kvaka?
Mozda nekom pomogne
U 3D windows deph staviti na 0![]()
Ne vredi to sam prvo uradio, posle sam cak i deinstalisao compiz, uradio remove fajlova pa opet sve ponovo, u jednom trenutku radi dobro posle nece. Pise na nekim forumima da 3D plugin hoce da baguje ali meni je radio ok i sad odjednom nece i pravi ove gluposti.:wall:brateeeee.... sta si mu uradio!!?? probaj da resetujes compiz podesavanja na default pa onda polako od pocetka.
E sad ima nesto slicno toj strukturi home/user/.gconf/pa_nije_aplications/compiz ali koji su konfig fajlovi imam npr gomilu %gconf.xml ali velicine 0KBJa sam probleme sa compizom uglavnom rješavao brišući konfiguracijske fajlove u svom home direktoriju, npr.
rm -r .gconf/applications/compiz (ako se dobro sjećam)
CTR+ALT+BACKSPACE i opet radi![]()
Pobrisao sam prvo onako kako si naveo ali nema efekta, cak napravi manje dir-ova nego pre a i dalje trokira. Probao sam jos radikalniju metodu i obrisao sve sto ima u sebi ime compiz, moja glupost, uradio reinstal ali onda nista nije htelo da radi od compiza .Vratio sam sve sa restore.Samo pobriši cijeli dir. Napravit će on novi.
Potraži ima li u još kojoj strukturi nešto sa compiz-om. Ja sam na Debianu brisao to i još neke stvari vezane za konfiguraciju XFCEa. Kako provjeriti da li zeza konfiguracija window menagera? Logiraš se drugi user i vidiš dal imaš iste probleme, ako ih nemaš kriva je konfiguracija.
apt-get remove --purge compiz, pa onda ponovo install ?? Možda i ovisnih paketa?
A bio sam video kad si tek započeo thread i htedoh da ti kažem da isključiš 3D windows plug-in jer Compiz baguje od njega, ali ne dade mi đavo...
Da bi 3D windows radi kako treba potrebno je zameniti back-end, dakle ideš u compiz menadzer, pa u preferences umesto gconf izaberi flat.
Sad si vidim u većem problemu sa kojim ne znam kako da ti pomognem. U principu bi trebalo da pobrišeš u Home direktorijumu sve skrivene foldere tipa .compiz ili .emerald i druge koji imaju veze sa Compizom. Nakon toga bi Compiz trebalo da se vrati na default setovanja.
A da nije do drajvera... Ako se ne varam, iz drugih tema se secam da imas ati i da si imao neke probleme sa njim.
Bolje sačekaj sa novom verzijom "robovskih". Nećeš se mnogo obradovati trenutnom.
Na mašini iz potpisa Compiz i Google Earth rade bez ikakvih problema.Da ne otvaram temu: Compiz i Geogle Eart se ne podnose, sa ugasenim Compizom Geogle Eart radi podnosljivo (ne kao u win gde leti ko zmaj)
Ili zamenis ati Radeon 9600 za neku NVidiu i imas i Compiz i Google Earth.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari