D
Deleted member 9456
Guest
Ubuntu 7.04 danas uradio update cupsa koliko sam video. Posle ovoga Compiz poludeo i na 3D efekt dobijem umesto povrsine otvorenog programa opet jos jednu kocku, i silne reflekije, u cemu je kvaka?
Mozda nekom pomogne
U 3D windows deph staviti na 0 😀
Ne vredi to sam prvo uradio, posle sam cak i deinstalisao compiz, uradio remove fajlova pa opet sve ponovo, u jednom trenutku radi dobro posle nece. Pise na nekim forumima da 3D plugin hoce da baguje ali meni je radio ok i sad odjednom nece i pravi ove gluposti.:wall:brateeeee.... sta si mu uradio!!?? probaj da resetujes compiz podesavanja na default pa onda polako od pocetka.
E sad ima nesto slicno toj strukturi home/user/.gconf/pa_nije_aplications/compiz ali koji su konfig fajlovi imam npr gomilu %gconf.xml ali velicine 0KBJa sam probleme sa compizom uglavnom rješavao brišući konfiguracijske fajlove u svom home direktoriju, npr.
rm -r .gconf/applications/compiz (ako se dobro sjećam)
CTR+ALT+BACKSPACE i opet radi 😉
Pobrisao sam prvo onako kako si naveo ali nema efekta, cak napravi manje dir-ova nego pre a i dalje trokira. Probao sam jos radikalniju metodu i obrisao sve sto ima u sebi ime compiz, moja glupost, uradio reinstal ali onda nista nije htelo da radi od compiza .Vratio sam sve sa restore.Samo pobriši cijeli dir. Napravit će on novi 😉.
Potraži ima li u još kojoj strukturi nešto sa compiz-om. Ja sam na Debianu brisao to i još neke stvari vezane za konfiguraciju XFCEa. Kako provjeriti da li zeza konfiguracija window menagera? Logiraš se drugi user i vidiš dal imaš iste probleme, ako ih nemaš kriva je konfiguracija 😉.
apt-get remove --purge compiz, pa onda ponovo install ?? Možda i ovisnih paketa?
A bio sam video kad si tek započeo thread i htedoh da ti kažem da isključiš 3D windows plug-in jer Compiz baguje od njega, ali ne dade mi đavo...
Da bi 3D windows radi kako treba potrebno je zameniti back-end, dakle ideš u compiz menadzer, pa u preferences umesto gconf izaberi flat.
Sad si vidim u većem problemu sa kojim ne znam kako da ti pomognem. U principu bi trebalo da pobrišeš u Home direktorijumu sve skrivene foldere tipa .compiz ili .emerald i druge koji imaju veze sa Compizom. Nakon toga bi Compiz trebalo da se vrati na default setovanja.
A da nije do drajvera... Ako se ne varam, iz drugih tema se secam da imas ati i da si imao neke probleme sa njim.
Bolje sačekaj sa novom verzijom "robovskih" 😀. Nećeš se mnogo obradovati trenutnom.
Na mašini iz potpisa Compiz i Google Earth rade bez ikakvih problema.Da ne otvaram temu: Compiz i Geogle Eart se ne podnose, sa ugasenim Compizom Geogle Eart radi podnosljivo (ne kao u win gde leti ko zmaj)
Ili zamenis ati Radeon 9600 za neku NVidiu i imas i Compiz i Google Earth.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari