Šta je novo?

Compex AP-ovi

Bad MF

Čuven
Učlanjen(a)
26.02.2002
Poena
649
Ima li ko iskustva sa Compex AP-ovima koji se nude u netiksu? Interesuje me onaj od 22dbm. Ima li nesto bolje za iste pare?

Pa ok je to, ali me interesuju iskustva bas za taj AP, jer ipak 120€ nije mala para, ali nesto i nema izbora. U svakom slucaju hvala za info.

Elem uzeo sam ovaj AP (compex net passage wpe54g) i ceo dan bezuspesno pokusavam da se konektujem na sbb :(

AP ima 6 modova u kojima moze da radi, ali samo wireless routing client mode ima pppoe kao mogucnost kacenja, dok access point client mode nema pppoe, tj WAN stavku uopste nema. I nikako ne mogu da se logujem na sbb preko ovog prvog moda, 3 polja postoje username, password, i service name. Sta upisati u service name polje?
Stalno mi govori pppoe session could not be established :(

Stavio sam i poslednji zvanicni firmware. U netiksu kazu da se ovaj AP moze koristiti za kacenje na wireless isp, ali ne znam sta pogresno radim. Lepo u skenu uvatim AP-ove ali ne mogu pppoe da prodjem nikako. Da slucajno sbb ne vezuje korisnike za mac adrese, mada mi u podrsci kazu da ne vezuju? Sa starom wireless karticom radi net.

Svaka pomoc je dobrodosla...

Poslednja izmena:
Uspeo sam da se konektujem preko wireless ethernet adapter moda, ali onda moram da u windowsu pravim pppoe konekciju. Da li postoji mogucnost da se AP podesi tako da se sam loguje i da bude stalno nakacen? Koliko sam ja shvatio wireless routing client bi trebalo ovo da radi ili mozda gresim?

Sit se napricah sa samim sobom :d Interesuje me da li je uopste moguce sa bilo kojim AP-om se nakaciti na wireless provajdera ali da se on sam loguje na mrezu?

Samo ti i ja pisemo ovde :type: Trebalo bi da se sam AP nakaci na mrezu. Tako je bilo kod mene dok sam imao OvisLink, u client modu je radio. Kod nas je potrebna mac da bi mogao da se povezes sto kod tebe nije slucaj.

Ne znam da li si me razumeo.

Znaci u wireless adapter modu (to je jedan od client modova) ima samo da odaberes na koji ces AP da se asociras i da podesis taj wireless deo. Posle toga pravis pppoe konekciju u windowsu i logujes se iz windowsa.

Sem ovog moda postoji i wireless routing client mod. E sad, ovaj mod u svojim podesavanjima ima, sem odabiranja AP na koji ces da se kacis i pppoe sekciju gde mozes da ukucaj username i password i ima dugme connect :d, medjutim nikako nece da se konektuje. U ovom modu ima jos i NAT i ostale router opcije, tako da rezonujem da bi ovaj mod trebalo da omoguci da se AP sam konektuje na provajdera i da shareuje konekciju preko lana. Ne znam gde gresim u podesavanjima, ili sam ja potpuno pogresno shvatio kako to radi...

poz

Nisam te skapirao najbolje u onom prethodnom postu ali sada kontam. Nisam se susretao sa tim problemom do sada ali koliko kapiram da bi to sa tim wireless routing client modom trebalo sve da sljaka tako kako si napisao ali ne znam sto ti pravi problem da se ulogujes :crash: Po meni je to sve OK. Sta su ti rekli iz tehnicke podrske, jesi li pitao njih?

Nemaju pojma naravno.

Mada mi sad ovaj wireless ethernet adapter mod vrsi posao i radi ok, pa me i mrzi da experimentisem, jer sam 2 dana potrosio podesavajuci ovo cudo. Morao sam da ukljucujem opcije za long distance paramatre i WMM (to je neka compexova verzija QoS) da bi dobio dobru vezu, tako da bolje ne diram dok radi :d

Poz

I ja sam dobio od SBB-a Compex wpe54g posle 100-te zalbe na vezu (umesto Linksys wap54g). Mada mislim da je problem je u losoj panel 12-ici anteni koju dobijas u paketu od SBB-a

I kod mene su ga (SBB) podesili u wireless ethernet adapter mod, ali posto hocu da delim konekciju sa komsijom i ja sam ceprkao po modovima i nisam uspeo da ga drugacije da ga aktivirim.

Ja, komsija i Compex ulazimo u switch (koji nema ruter) tako da samo jedan moze da ide na Internet (normalno JA) :) pa sam pokusavao da ga prebacim u wireless ruter mod kako bi smo zajedno mogli ali besuspesno, Izgleda da cu morati da umesto starog switcha kupujem neki noviji sa ruterom.

poz, Niksa

Bad MF je napisao(la):
Nemaju pojma naravno.

Mada mi sad ovaj wireless ethernet adapter mod vrsi posao i radi ok, pa me i mrzi da experimentisem, jer sam 2 dana potrosio podesavajuci ovo cudo. Morao sam da ukljucujem opcije za long distance paramatre i WMM (to je neka compexova verzija QoS) da bi dobio dobru vezu, tako da bolje ne diram dok radi :d

Poz

Samo si enable-ovao WMW, ili si ukucavao i neke parametre. Da li ti je popravio kvalitet veze?

Meni je porilicno JADNA I NESTABILNA veza i pored svih finih podesavanja.
Iz SBB-a kazu da je poroblem mesta antene zbog blizine fasade iako gleda direktno u AP cak je i ulica okrenuta ka AP-u, i da bi trebalo premestiti na krov.

PA STO JE ONDA NISU ODMAH STAVILI NA KROV !!! :wall:

Samo sam enablovao i ostavio opcije na default i naravno stiklirao sve checkboxove. Ti parametri zapravo predstavljaju prioritete za razlicite tipove veza (voice, igrice itd). Ono sto je zanimljivo je da mi skype i igrice nikako nisu radile dok nisam ukljucio WMM. Sto se tice long distance parametara njih sam isto ukljucio prema preporucenim vrednostima za odredjenu razdaljinu. Recimo, za AP na dorcolu na koji se kacim cini mi se da nisu potrebni, on je nekih 4km udaljen od mene. Medjutim, za AP u Zemunu koji je dosta udaljen od mene (cenim preko 6-7km) moram da ukljucim long distance da bi mi radila veza. A inace prinudjen sam da se kacim na njega sad na primer, jer je dorcolski AP opet prso, ***** ti sbb nesposobni.

Inace sam cak i kontaktirao Compex podrsku zarad objasnjenja opcija u AP-u, i ni njima nije jasno zasto nece da radi Wireless Routing Client mod, zasto nece cak ni da se konektuje...

Da bi proverio kakva ti je veza mozes da pingujes gateway, medjutim najbolji test po meni je quake 3 server koji se nalazi u sbb mrezi http:/games.sbb.co.yu u kome po lagometru mozes da ocenis kakva je veza, ako su 2 ravne tanke linije znaci da je sve ok :) Ehh, kako je quake 3 korisan alat za testiranje kompa, nekad je bio za cpu/mem/graficku, a danas moze da posluzi za test interneta :D

Tebi ipak preporucujem da uzmes hyperlink grid 24dB antenu, jer je ipak najbolja i uglavnom od antene zavisi kvalitet veze najvise.

Poslednja izmena:
Pa sto da kupujem kad sam dao pare SBB-u za iznamljivanje njihove opreme. Oni kazu da RADI sa tim ali nisu rekli KAKO RADI.

Hvala bogu dodje konacno ADSL u Mirijevo. Ce konacno da leti BEZICNO SBB :) :banana: :) :banana: :) :banana:

Da valja wireless ne bih razmisljao o ADSLu.

Pingovi serera su uzas:
u proseku najcesce 200-600ms
nekad retko padnu na 9-30 ms
a nekad i >600ms - Time out (nema uopste veze)

Prvo sam se nervirao jer sa 256k flat-om za ceo 1 mesec sam skinuo samo 2gb (i to prvi mesec koriscenja neta kad sam stalno bio kuci) na kraju odlucio da postedim sebi zivce i uzeo ogranicene pakete. Sad koristim kao jadni dialup - 850MB koje trosim na 2 meseca (900din) u poseku 15MB dnevno

Njih boli briga, zvao sam ih ali bukvalno 50-ak puta, i jedino sam dobio jaci AP umesto Linsys 15db (sa njim u mesecu 10-ak dana nisam imao net) sad Compex 22db (gura na misice).
Prvi put kad su dolazili da vide tehnicke mogucnosti rekli da ce sve da bude OK a ono... :wall:

Udaljen sam 1,2km i imam ODLICNU opticku vidljivost - mogu bazukom da ih gadjam :eyebrows:

poz, Niksa

Poslednja izmena:
Vrh Dno