Samo sam enablovao i ostavio opcije na default i naravno stiklirao sve checkboxove. Ti parametri zapravo predstavljaju prioritete za razlicite tipove veza (voice, igrice itd). Ono sto je zanimljivo je da mi skype i igrice nikako nisu radile dok nisam ukljucio WMM. Sto se tice long distance parametara njih sam isto ukljucio prema preporucenim vrednostima za odredjenu razdaljinu. Recimo, za AP na dorcolu na koji se kacim cini mi se da nisu potrebni, on je nekih 4km udaljen od mene. Medjutim, za AP u Zemunu koji je dosta udaljen od mene (cenim preko 6-7km) moram da ukljucim long distance da bi mi radila veza. A inace prinudjen sam da se kacim na njega sad na primer, jer je dorcolski AP opet prso, ***** ti sbb nesposobni.
Inace sam cak i kontaktirao Compex podrsku zarad objasnjenja opcija u AP-u, i ni njima nije jasno zasto nece da radi Wireless Routing Client mod, zasto nece cak ni da se konektuje...
Da bi proverio kakva ti je veza mozes da pingujes gateway, medjutim najbolji test po meni je quake 3 server koji se nalazi u sbb mrezi http:/games.sbb.co.yu u kome po lagometru mozes da ocenis kakva je veza, ako su 2 ravne tanke linije znaci da je sve ok

Ehh, kako je quake 3 korisan alat za testiranje kompa, nekad je bio za cpu/mem/graficku, a danas moze da posluzi za test interneta
Tebi ipak preporucujem da uzmes hyperlink grid 24dB antenu, jer je ipak najbolja i uglavnom od antene zavisi kvalitet veze najvise.