Šta je novo?

Company of Heroes Online

Spisak? Koliko nas do sada ima?

Ja bih voleo da napravimo neki turnir...ili cak ligu, po sistemu 1na1 ili 2na2. Ono kao...da rascistimo ko kako igra. Evo, ja sam duduk :)
Statistike nisu merilo, uostalom 1na1 i 2na2 su skoro pa dve razlicite igre. 3na3 je eXtra, a 4na4 sam retko odigrao da nije bilo lagovanja, zapinjanja, ispadanja, pucanja itd...

Mada...sta god smislite, ja sam za. Ima tu jos nekih drugara koji nisu na benchmarku, a oni si tu negde kao i mi (3MAJ i ja).

@ZeeGerman

Odgovaraj ljudima na friend rekvestove :D

Spisak? Koliko nas do sada ima?

Ja bih voleo da napravimo neki turnir...ili cak ligu, po sistemu 1na1 ili 2na2. Ono kao...da rascistimo ko kako igra. Evo, ja sam duduk :)
Statistike nisu merilo, uostalom 1na1 i 2na2 su skoro pa dve razlicite igre. 3na3 je eXtra, a 4na4 sam retko odigrao da nije bilo lagovanja, zapinjanja, ispadanja, pucanja itd...

Mada...sta god smislite, ja sam za. Ima tu jos nekih drugara koji nisu na benchmarku, a oni si tu negde kao i mi (3MAJ i ja).

Sviđa mi se tvoja ideja. Što se mene tiče, možeš odmah početi sa pravljenjem konstrukcije za turnire/ligu.:rtfm:

Ne znam da li znate za sajt http://challonge.com/ . Tamo se mogu o'ma definisati pravila turnira, i onda on sam generiše kostur turnira, i kako unosiš rezultate tako on konstruiše sve šta treba. Čak se mogu kačiti i fajlovi (replayi na primer) za arhivu.

Ja sam to koristio za SC2 turnire koje sam igrao. Mnogo dobra stvar!

Pazi...sistem "ja cu sa tobom, a ti samnom ili protiv mene" je bzvz. Ima na netu neki sajt koji moze nasumicno da napravi parove. Recimo, prijavi se nas 10-12, mozda i jace i onda jednostavno na netu simulirati zreb. i tako da odigramo. Verovatno tako mozemo lakse i da formiramo eventualne timove za 2na2 peglanje...

Ne znam da li znate za sajt http://challonge.com/ . Tamo se mogu o'ma definisati pravila turnira, i onda on sam generiše kostur turnira, i kako unosiš rezultate tako on konstruiše sve šta treba. Čak se mogu kačiti i fajlovi (replayi na primer) za arhivu.

Ja sam to koristio za SC2 turnire koje sam igrao. Mnogo dobra stvar!

sta ti je ekspeditivan odgovor :) .... hm...zapravo...napisao si pre mene...citas mi misli...

Mislim da je ovo nepotrebno, dovoljno je da odigraš sa nekim dve partije pa da znaš kako otprilike igra.
Možda bi moglo eventualno da se napravi npr. 4 ekipe po 3 igrača, pa da se onda igra turnir (pošto otprilike mislim da nas ima oko 10), 1vs1 i 2vs2 može svako da igra i sam, a mislim da se svi slažemo da su 3vs3 i 4vs4 mnogo zanimljivije partije.
Mada je najednostavnije kada kažemo termin i dan kada se igra i pojave se svi koji mogu da igraju. :)

kako sam odvaljen od zivota...igra bez koncepcije, bez ideje....samo sam smorio saigraca bezveze.....a led i tau nisu nimalo naivni zajedno :)

@vetar...nije losa ideja...samo...pazi, po toj logici, manje vise timove mozemo odmah formirati...ali, ja cu odma da ti kazem ko dobija (kad vidim sastave) :)

Večeras se baš zakuvalo! Odlične parije su pucale na sve strane, a posebno protiv odličnih igrača KAMARAZ i Vlayko. Stvarno momci fino igraju i zadali su nam dosta muke.

Izgleda da će turnir biti baš kvalitetan.

A evo i replayeva za one koji bi da pogledaju kako je to izgledalo.

- G1 - xxxTauCeti/led1o vs. Vlayko/KAMARAZ
http://www.gamereplays.org/companyofheroes/replays.php?game=25&show=details&id=237536

- G2 - xxxTauCeti/led1o vs. Vlayko/KAMARAZ
http://www.gamereplays.org/companyofheroes/replays.php?game=25&show=details&id=237539

Mislim da je ovo nepotrebno, dovoljno je da odigraš sa nekim dve partije pa da znaš kako otprilike igra.
Možda bi moglo eventualno da se napravi npr. 4 ekipe po 3 igrača, pa da se onda igra turnir (pošto otprilike mislim da nas ima oko 10), 1vs1 i 2vs2 može svako da igra i sam, a mislim da se svi slažemo da su 3vs3 i 4vs4 mnogo zanimljivije partije.
Mada je najednostavnije kada kažemo termin i dan kada se igra i pojave se svi koji mogu da igraju. :)

Slažem se s tobom. Za sada je turnir zakazan za subotu 21h.

Poslednja izmena:
Hahahahaha meni Vlayko reče da ste ih izgazili :)

A, nije baš tako. Vlayko i KAMARAZ su napravili manje propuste na početku partije, mi smo to iskoristili i stekli prednost u poziciji i resursima. Imali su odličnih proboja i napada ali smo uspeli da izdržimo, posebno u G2 Rails and Metal kada su na kraju baš dobro pritisnuli led1a.

Da su tako zajedno napadali od početka, partija bi bila mnogo čupavija. Inače, mislim da su izgubili, ne zato što smo mi mnogo bolji, nego što su njih dvojica manje uigrani.cheers

Шта се више игра ВП или анихилација? У суштини за пријатљске мечеве забавнија је анихилација зато што се добије прилика да се користе све јединице па и оне најјаче, док се на ВП све брзо заврши и игра има напетији темпо.

Pa sve zavisi kakve su ekipe. Ako su ekipe egal, VP može da traje i po sat vremena... a zamisli onda anhilacija... to bi trajalo satima.

U 99% slučajeva igramo VP. Svega par puta smo odigrali anhilaciju, i nije nam se nešto svidelo. (barem pričam o ljudima sa kojima najredovnije igram, ne u ime cele bench ekipe koja se ovde javlja da ne bude zablude)

Ja lično više volim anhilate, zabavnije je, traje duže i dolazi do upotrebe svih jedinca.

Igram uglavnom VPC (sad sam pod stresom pa mi napetiji tempo odgovara :)), ali pošto su raspoloženja na benchu različita možemo organizovati da se na turniru igra i jedno i drugo.

Poslednja izmena:
Možda, ako nas ne bude mnogo, da se turnir 2v2 igra u BO3 maniru, i da tiebreaker bude anhilate a ne vp500? :)

Jer ako budu recimo četiri ekipe za 2v2, i da napravimo mini-ligu, to je opet tri meča ukupno. Mada, ovako, teoretski može postati devet što nema šanse da stignemo za jedno veče. Nemam pojma.

A jedna anhilate partija, ako su ekipe približne jačine može da potraje i sat i po i dva! A ja, kao igrač SC2, sam navikao da je partija od 20+ minuta duuuuuuuuuugaaaačkaaaa :) Ne volem da igram sto godina.

Ух ја сам лош у ВП, увек ме смарало што је то у суштини борба пешадије и унапред наученог редоследа напредовања.

Poslednja izmena:
Pa sve zavisi, kod VP-a ima dosta više taktiziranja, ima dosta više ukopavanja, proračunavanja, pošto je svaka jedinica bitna, dok se kod Anhilate u jednom trenutku sve svede na to ko će više jedinca da proizvede.
Mislim da je zanimljivije igrati VP zbog mnogo više neophodnosti taktike, Anhilate je odličan kad hoćeš da malo napraviš pauzu od naprezanja i uželiš se velikih tenkova. :)
Idealno bi bilo na svake 3-4 partije VP-a, odigrati jednu patiju Anhilate-a.

@3MAJ86
Ja sam za to da ako nas bude 4 ekipe po 2 igrača, odigramo 3-4 partije 4vs4 ko ljudi, bez mnogo komplikovanja i tabela :).
Može i Anhilate i VP, samo Anhilate, kao što si rekao zna da se oduži.

Poslednja izmena:
Kako to? Ne razumem?

A ovaj... šta mislite da glasamo? I to na licu mesta, pa ko se pojavi - ima pravo glasa :)

I da, zaista mislim da, ako bude turnira da bude BO3, jedna strana (random) prva bira da li će da igra sa saveznicima ili nemcima, dok protivnici biraju mapu.
Drugi meč se obrću strane, i mapu bira druga ekipa.
Treći meč i mapu i stranu bira ekipa koja je izgubila drugu partiju.

Što znači da će svi timovi morati da igraju i švabe i saveznike, što mislim da je pošteno, ali i logično, jer šta ako bude više ekipa u jednom taboru nego u drugom?
Ako neko ima bolji predlog, neka viče.

@Vetar: i ja sam za to da odigramo 4v4 i prašimo se do besvesti nego da igramo turnir. Ovo je veća ludnica :D Mada sve zavisi od toga koliko će nas bidne.

Poslednja izmena:
Kako to? Ne razumem?

A ovaj... šta mislite da glasamo? I to na licu mesta, pa ko se pojavi - ima pravo glasa :)

I da, zaista mislim da, ako bude turnira da bude BO3, jedna strana (random) prva bira da li će da igra sa saveznicima ili nemcima, dok protivnici biraju mapu.
Drugi meč se obrću strane, i mapu bira druga ekipa.
Treći meč i mapu i stranu bira ekipa koja je izgubila drugu partiju.

Što znači da će svi timovi morati da igraju i švabe i saveznike, što mislim da je pošteno, ali i logično, jer šta ako bude više ekipa u jednom taboru nego u drugom?
Ako neko ima bolji predlog, neka viče.

@Vetar: i ja sam za to da odigramo 4v4 i prašimo se do besvesti nego da igramo turnir. Ovo je veća ludnica :D Mada sve zavisi od toga koliko će nas bidne.
Pa ima ljudi koji igraju samo sa Nemcima, ima ljudi koji igraju samo sa Amerima, i ima par nas koji igramo sa svima, tako da nije problem da se iskombinujemo i dogovorimo. ;)

Poslednja izmena:
ZeeGerman i VVDaPutnik neka odgovore na frend rekvestove :)

Vlado, kao sto mozes da vidis na prvoj strani, moj nick u igri je Vlayko i medjusobno smo se dodali u listu pre 3-4 meseca. Nemam pojma kome si sad poslao zahtev ;)
Ljudi, dogovaramo se na licu mesta. Ako nas bude nOsam - moze da se igra i 4na4, ali moje iskustvo sa ovom igrom (negde od februara ili marta tekuce godine) mi govori da nisam odigrao NI JEDAN cestit 4vs4 mec. Ili je zapinjalo, ili je pucalo....kraj partije sam docekao samo kada je jedan ortak kupio igru, skupila se nas 4ica..igrali malo 2vs2, videli da nije funkcionalno, jer novajlija se bas bas nije snalazio, cak ni uz pauze u puskaranju itd, pa smo odigrali 4na4 - nas 4ica na 4 bot-a. Jedina partija 4na4 koju sam odigrao do kraja. No, kako vecina odluci, necu gaziti demokratiju :)))

bilo bi lepo da nas bude 12, pa da imamo 4 tima sa po 3 igraca :)

Ok, vreme je da se danas dogovorimo po kom modelu igramo. Zbog različitih konfiguracija računara, želja i navika ja predlažem 3v3. Mislim da je to najoptimalnije za sve i da će zadovoljiti i i one koji igraju 1v1/2v2 i koji vole 4v4, a izbegavamo mogući lag.

Šta mislite o predlogu?:trust:

Jedno pitanje. Da li među coh-ovcima ima neki admin ili modernator?

Poslednja izmena:
Ja se slažem za 3v3. I ljudi opskrbite se svime potrebnim da imate pored stola (sok, pivce, grickalice, pušači cigare, wc šolja :D ) da ne čekamo po pola sata između dve partije

Pa slažem se, samo se plašim da če biti više zainteresovanih od 6, a manje od 12, što je prilično loš scenario.

Nazad
Vrh Dno