Šta je novo?

Company of Heroes, ima da owna!

Porediti CoH sa SHoWW2 je isto što i porediti je sa CoD2 - besmisleno! totalno su drugačije igre u pitanju, drugačiji žanr, drugačiji gejmplej. CoH valja porediti sa drugim real time strategijama, jer on to i jeste.

Preporuka svima - uz CoH dolazi i demo za Warhammer 40k: Dark Crusade. Odigrajte ga. Još bolje nego CoH :)

sada sam probao i MP.zaista je sve fenomenalno odradjeno.ne znam da li sam ikada osetio ovakvu atmosferu u nekoj strategiji.
ajde,ako neko sa sbb oce da igra neka se javi.sve lepo radi preko hamachia.a i ping je odlican.

Filipenko, na gamespotu npr. su obe svrstane medju strategije. Za heroes of ww2 znam samo da mozes kontrolisati jedinice pojedinacno(strelicama), a da je COH "klasican" RTS. Relativno malo ljudi je igralo heroes of ww2 pa nisam mogao cuti utiske, zato sam i pitao. Nisam trazio da mi samo kaze koja je bolja, vec da ih obe ukratko opise ako moze(i hoce), tj. da iznese slicnosti i razlike. Mogao si i ti to da uradis umesto da se pravis pametan :) . Poz
Sto se tice piraterije, ne bojte se, znam kakva su pravila, nece biti ugasen topic zbog mene. Nisam je cak ni pomenuo, skidanje je cist zargon.

heroes ( i nezvanicni nastavak - Faces of war, koji je doduse nesto drugaciji) je takticka squad based strategija bez proizvodnje gde je mikromenadzment u igri SVE, to sto dobijes na pocetku kampanje to malte ne vodis do kraja igre pa je izuzetno vazno chuvati svoje vojnike i prelaziti iz misije u misiju sa sto boljom opremom (tenkovima pre svega) i ne postoji mogucnost rushovanja vec se dosta toga mora u napred planirati i delati, dok je CoH strategija kao warcraft, starcraft, wh40k etc samo ww2 ali sa dosta inovacija i vrlo dobrim gejmplejom, samo nema da vodis ruse ili nemce u kampanjama, steta :)

Poslednja izmena:
Thx, a jel' tacno da mozes pojedinacno voditi svoje jedinice(ne kliktanjem misa vec strelicama)?

Milose, moj post se nije odnosio na tvoj već na ono što je napisao markosmi. Naravno da će se sve što ima izometrijski pogled i gde možeš mišem da zaokružiš više od 2 jedinice svrstati u rts, ali to ne znači automatski da se igre mogu porediti :)

Što se tiče tvog pitanja o komandovanju - da, možeš preuzeti direktnu kontrolu nad nekim vojnikom ili vojnicima. Ne samo da možeš, već u suštini moraš ako želiš da budu efikasni.

blah ljudi,oce neko MP.ajde,zaista je odlicno.
javite se na PM,ako hocete.

Porediti CoH sa SHoWW2 je isto što i porediti je sa CoD2 - besmisleno! totalno su drugačije igre u pitanju, drugačiji žanr, drugačiji gejmplej. CoH valja porediti sa drugim real time strategijama, jer on to i jeste.

Elem. nisam ja zapoceo poredjenje te dve igre, vec samo preneo ono sto zuji na sve strane. A i nisu toliko razlicite da bi je "poredio sa COD2". Nevezano za tematiku, imaju dosta dodirnih tacaka "u pokusaju". Odnosno, pokusaj kopiranja iz SHoWWII.
Sa cim bi po tebi imalo smisla porediti je... Nisam odavno odigrao slicnu RTS pa da kazem.
A, na kraju krajeva, nije ni bitno.

blah ljudi,oce neko MP.ajde,zaista je odlicno.
javite se na PM,ako hocete.

Cekaj bre, ljudi tek zavrsavaju kampanju. Ja zavrsio, sada cu malo da opalim skirmish sa kompom, pa cu biti spreman. :)

pa dobro,nisam ni ja pro igrac.
nisam cak ni kampanju zavrsio.najbolje se vezbas u MPu.
nego,kolika je kampanja.
ja sam stigao do misije kada se prvim put sesrecem sa pantherima
na kraju misije gine onaj narednik
.
koliko je jos ostalo do kraja?

nadam se da ce za kraj ostaviti jedno lepo rusenje berlina:D

Aaaaaaa!!! Ne radi pod win2k. Ima li resenja?

IMA ! :) baci partisku knjizicu, instaliraj XP i stavi pod themes na classic view ! ;)

Pozdrav drugar :)

Aaaaaaa!!! Ne radi pod win2k. Ima li resenja?
Čitao sam baš thread na Relic forumu gde su ljudi kukali da ne radi pod win2k. Odgovor je bio da ne radi zato što win2k ne poseduje neke komponente koje su neophodne igri i da nemaju niti su ikada imali u planu da podržavaju win2k.

Poslednja izmena:
Igra je stvarno za svaku vrstu pohvale.:banana: :banana:
A sto se grafike tice jede male kartice.:sceptic:

Juče sam ponovo odgledao na preskok "Saving private Ryan" i COH je totalno preneo atmosferu iz filma. Stvarno im svaka čast za to.

Kad Dandy kaže na preskok, to znači da je ponavljao svaku drugu scenu u filmu, pa je umesto 2:15h trajanje reprodukcije iznosil 3:45h :D

Da li neko zan odakle moze da se skine film CODE ili da li ga neko ima taj film trazim vec dugo i nema ga nigde ako slucajno neko ima bio bi mu veoma zahvalan da mi nareze na disk. Pozdrav

COH posle uvodne scene D-Day iskrcavanja stvarno deluje extremno dobro ali sem grafike i odličnog zvuka ne donosi baš ništa novo. Posle nekih 5 ili 6 kampanja igra lagano kreće da smara. Sve je isto. U svakoj kampanji dobijaš na kašičicu neki nov proizvod iz USA arsenala, sa 1 snajperistom možeš očistiti celu mapu (sem tenkova) ako se potrudiš a populacija je nešto najdebilnije što sam video - 4 tenka i 15 -tak ljudi i to je to. Samim time bitke deluju kao sukobi čopora dezertera ili nekih zalutalih vodova usred Francuske. Zauzimanje check pointa zarad municije je još debilnije. Nemogućnost igranja kampanje sa Nemcima je presudio i usledio je Add remove.

Trenutno sam, cini mi se u petoj misiji i sejvovi mi zauzimaju 400mb?!

Kako bi to radilo u 1024x768 na mojoj masini?! Malo kloknut proc i graficka (10ak %).

sejvovi su mislim toliki jer se ne overwrite-uju ako das isti naziv (tipa 1,2,3...) vec se chuvaju po datumu

***, ja multiplayer nemogu da igram, a kampanju sam presao... sad mi ostaje samo skrimish...:D
inace igra je stvarno dobra, na mojoj mashini sve radi u full-u, najveci broj fps-a na testu je zasao oko 120, najmanji oko 26, srednja vrednost kolio se secam je negde oko 44fps, na naj jacem setovanju za grafu....

dobro,sada ste se malo uvezbali...jel oce neko sada MP:D.

ja sam zavrsio kampanju.zaista je fenomenalna igra.samo mi je zao sto kampanja ne ide do rusenja berlina,ali mozda su to ostavili za neku expanziju.takodje,ima dovoljno prostora i za kampanju sa nemcima.
ajde,ko hoce da igra VS ja ,nek se javi.

Vrh Dno