Šta je novo?

Company of Heroes, ima da owna!

@nenad22: i meni je bilo skroz frustrirajuce igranje skrimish-a....znaci jezivo.Taman osvojim par zastavica, kad oni sruce na mene par tenkica i kraj.ALI: samo treba izdrzati prvi nalet.Sema je otprilike ovakva: sto pre osvojiti nekoliko teritorija, tek da se sagradi nesto od odbrane oko baze (ja sam obavezno koristio airborne-zbog AT topova koji mogu da se desantuju), pa onda konstantno povlacenje pred navalom, i onda napadanje i osvajanje jedne po jedne teritorije...i onda je dooosta lakse.Samo treba izdrzati prvu navalu...
Inace jedan od najboljih skrimish-a je u ovoj igri...fantasticno.

@nenad22: i meni je bilo skroz frustrirajuce igranje skrimish-a....znaci jezivo.Taman osvojim par zastavica, kad oni sruce na mene par tenkica i kraj.ALI: samo treba izdrzati prvi nalet.Sema je otprilike ovakva: sto pre osvojiti nekoliko teritorija, tek da se sagradi nesto od odbrane oko baze (ja sam obavezno koristio airborne-zbog AT topova koji mogu da se desantuju), pa onda konstantno povlacenje pred navalom, i onda napadanje i osvajanje jedne po jedne teritorije...i onda je dooosta lakse.Samo treba izdrzati prvu navalu...
Inace jedan od najboljih skrimish-a je u ovoj igri...fantasticno.

E hvala na pomoci,evo odigrao sam prvu i pobedio na normal,radio sam slicno kao sto si rekao.Prvo zauzeo teritorija koliko sam stigao,a za to vreme pravio odbranu,postavio blokade za tenkove,zicu za pesadiju i usmerio da mogu da prodju samo na jednom delu.Stavio dva snajpera i par AT topa.Nekako se odbranio(oni zauzeli sve okolo),pa polako probijao sa shermanima i osvajao najblize teritorije...Probacu na hard i ekspert kasnije.

Mozes da probas sa mapama koje imaju mostove tipa Lion(mislim da se tako zove). Na pocetku gradis tri jedinice inzenjeraca i svaku saljes na jedan od mostova. Inzenjerci postavljaju protiv tenkovske prepreke na svakom mostu, a onda malo dalje na tvojoj strani mosta bodljikavu zicu. Za to vreme prva jedinica inzinjeraca koju dobijas na pocetku igre je vec izgradila barake i kreces u produkciju mg-jeva(mitraljezaca) i njih saljes da stite polozaj, tj da spreci pesadiju da prodje bodljikavu zicu. Sa izenjercima polako zauzimas teritorije(izmedju baze i mostova) kako bi ih povezao u celinu, gradis bazu, a onda polako sa padobrancima(airborne) prelazis na protivnicku stranu svojim topovima unistavas protiv tenkovske prepreke, prolaze ti tenkovi... dalje ces moci i sam.

Ovako sam ja poceo, vremenom kako ulazis u stos, sve se manje stekas i vise ulazis u direktan obracun.

mada postoji bvarijanta sa tim mostovima da mozes i da ih dignes u vazduh, postavis mg da ih nadgleda i miran si sa tvoje strane cuprije, dok ne ojacas. Kada to uradis, krenes ponovo da zidas most i onda udri po svabi:)

Potreban save game. Sticajem glupih okolnosti (nepaznje) ostao sam bez podataka na hardu a samim tim i igre. Stigao sam na pocetak misije gde treba da se osvoji objekat za lansiranje raketa U2 ili V2 nisam sad bas siguran. Jel ima neko taj save da mi posalje.

Vidim da niko nije pomenuo 1.4 patch, pa reko samo da vam otvorim oci ;)

Inace izasao je i alat kojim mozete da menjate verziju igre od 1.0 do 1.4 nebi li bili u mogucnosti da geldate sve raplaye :wave:

Potreban save game. Sticajem glupih okolnosti (nepaznje) ostao sam bez podataka na hardu a samim tim i igre. Stigao sam na pocetak misije gde treba da se osvoji objekat za lansiranje raketa U2 ili V2 nisam sad bas siguran. Jel ima neko taj save da mi posalje.

Evo ti unlock svih misija, ali nemoj da varas :)

Prilozi

• cohunlock.zip
    3.1 KB · Pregleda: 34
Imam problema sa igranjem u multiplejeru, pa da vidim da nije imao neko sličnih i rešio problem na neki način. Naime, bilo u igraonici bilo kući, kada pokrenem CoH (inače probao i 1.0 i 1.4 verziju) na dva kompjutera u lanu ping je super i sve odlično radi. Međutim kada probam već sa trećeg kompjutera da igram dolazi do katastrofalnog kočenja i igranje je praktično nemoguće (kašnjenje i do 30sec ide a hd-ovi nesto prekopavaju sve vreme). Što se mreže tiče kuća mi je na lokalnoj mreži od nekih 200 kompjutera i dhcp mi automatski dodeljuje adresu pa sam mislio da je to problem (čak sam i pogasio sve programe tipa yahoo, dc++ nebi li maximalno rasteretio mrežu), međutim u igraonici je manualno dodeljivan ip i tamo su problemi isti.

E sad jedini što mi još pada napamet je da uzmem i gigabitni swich, da se skinem sa ovog trenutnog skroz, da napravim neki workgroup sa samo ta tri kompjutera i dodelim im ručno adrese. Mada sumnjam da je malo 100mb mreža za coh :wall:

Ili bi možda mogao nekako da napravim i vpn konekciju i probam tako, a???

Jel video iko u nekoj igraonici uopšte da se igra to 2v2 ili više?

Znači ako bilo ko ima/nađe rešenje za ovaj problem bio bih mu neizmerno zahvalan (čašćavanje da nepominjem) ...

Unapred zahvalan :wave:

A da dodaš još memorije u računare ili bar u onaj koji je server?
Čim HDD radi znači da mu fali memorije. Imaj u vidu da je zahtevnije i za računar kada postoji više igrača, a ne samo za mrežu.
Probaj za početak da smanjiš detalje, to bi trebalo da oslobodi deo RAM-a.

Poslednja izmena:
A da dodaš još memorije u računare ili bar u onaj koji je server?
Čim HDD radi znači da mu fali memorije. Imaj u vidu da je zahtevnije i za računar kada postoji više igrača, a ne samo za mrežu.
Probaj za početak da smanjiš detalje, to bi trebalo da oslobodi deo RAM-a.

Detalji smanjeni, u serveru 1gb rama!!!

jel taj treci komp pravi problem u kombinaciji sa bilo kojim od dva koji medjusobno rade kako treba?

Znači nebitno koji je, čim se pojavi bilo koji treći igra kuca. Znači, za sva tri kompjutera kada se kombinuju dva, bilo koji sa bilo kojim sve radi super; čim se pojavi treći haos odma!!

Pazi, za COH je 1GB minimum za normalno igranje, dodaj još.

Verovao ili ne radi on ODLIČNO i na sempronu 2800+ sa 512 rama i leadtekom 7300gt; da nepričam da je na mojoj glavnoj mašini još i daleko bolje (čisto da ti napišem da nisam zaluđenik koji ide na 1600x1200 sa aa i sve na high; meni je i 1024x768 sa medium i aa off odlično).

Nego dajte ljudi rešenje neko, poludih. Jedina igra koju bih pored dote igrao u lanu a nisam u mogućnosti :wall: Našao sam negde da pojedini procesi mogu da prave takve probleme i pogasio sam sve moguće (čak i antiviruse) ali neće pa neće, a da formatiram tri mašine i instaliram ga na goli vindovs i nije baš mali posao!!!

nije memorija ili neki drugi hardver ovde problem. nas trojica igramo preko wifi mreze i server ima 1gb. proday baci mi mail na pm pa ti posaljem nesto da probamo dal pomaze....

Radi druže, RADI. E vala živ bio spasao si me muke, sad konačno mogu da igram sa ljudima ko svet a ne sa glupim kompom :banana:

Čisto da napomenem da je izgleda problem sa imon procesom koji pravi nod32 :wall:

No bilo kako bilo sad radi i srećan sam :guitar:

Ima te častim kad te nađem :bottle:

A baš htedoh da kažem da nabrojiš šta sve od programa i procesa ti radi dok testiraš igru :)
Nevermind, bitno je da si rešio problem.

Pač 1.5 izašao. Prilikom pačevanja mi prijavi problem (kaže da nešto missing; doduše jesam ja nešto čačkao da bi mi radile mape koje skinem sa neta) i kaže da treba da reinstaliram igricu. Ima li još ko problema tog tipa?

juce sam update-ovao i nemam taj problem, a imam dodatne mape :)

Ništa evo i ja sam reinstalirao i radi bez problema sad! Bio sam nešto fino zabrljao :D

Ljudi, jel ima zainteresovanih za multi preko neta? Bilo bi super da ako nas ima vise opicimo 2vs2

Pozz. Zna li neko resenje za moj problem...e ovako...instaliram orig Tales Of Valor i posle toga kad prvi put ulazim u igru trazi patcheve da skinem...skinem ja njih i kada treba da se aplly-uju dodje mi en_2500_2501.exe has stopped working....sta da radim??? HITNO!!!

Jedno pitanjce, primetio sam da na kraju uvek imam manje resursa od AI, goriva imamo isto, ali municije i manpower... da li to ima veze sa osvojenim teritorijama ili....

Nazad
Vrh Dno