Šta je novo?

Company of Heroes, ima da owna!

mLaki

Čuven
Učlanjen(a)
25.02.2004
Poena
680
Juce sam skinuo demo od Company of Heroes (oko 1.5GB) ftp://69.93.112.20/demos/Company_of_Heroes_Demo.exe, neka varijanta squad based WW2 RTS, demo je brutalno zahtevan i neoptimizovan ali jaaaaaako dobar! Relic je pozajmio resurs model iz Dawn Of War-a, da bi gradili pesadiju, odbranu (mitraljeska gnjezda, vrece sa peskom, mine...) i oklop morate da zauzimate sektore borbenog polja tako sto ce te zauzimati strateske tacke, koje su u stvari skladista municije i skladista goriva. Takodje postoji mogucnost upgradeovanja squada sa novim oruzijem kako bi mogli ta tamane tenkove, opet slicno kao i DOW-u. Takodje je prisutna Cover komponenta iz DOW-a, negative cover, medium cover i heavy cover, njih ce biti na sve strane u ratom razrusenoj francuskoj, svaki zid, ograda, udubljenje predstavljace neki vid zaklona. U borbi vozila uveden je critical hit, npr. Tiger tenku mozete unistiti glavni top ali on ce i dalje moci da gazi preko bodljikave zice i vreca sa peskom koje su vasi inzenjeri sagradili, krceci tako put nemackoj pesadiji. AI me je takodje prijatno iznenadio, nacin kako ce vasi padobranci da se krecu izmedju zaklona dok jurisaju na nemce je odlican. U demou ima deo tutorijala i dve misije, poslednja misija u kojoj branite grad na tri mosta od nemackog kontranapada je jednostavno fantasticana!

Svaka preporuka za demo, pogotovo za one cije masine daleko prelaze min. zahtevnosti (P4 3GHz, 1 GB RAM i 6600GT).

Poslednja izmena:
Odlično, drago mi je da su preuzeli borbeni sistem iz najboljeg RTSa i to preneli u okruženje 2. sv. rata. Izgleda da će konačno biti poente igrati neki WW2 rts :)

Jeste gold, ali to ne znači da je ušao u retail :) Pored toga, demo se može objaviti pre ili posle izlaska igre, potpuno je nebitno, on se objavljuje zbog zapadnjaka koji na osnovu njega procenjuju da li kupiti original, što i sam znaš, a ne zbog pirata koji nabave igru za par sati :) Elem, kada je u pitanju navedeno pravilo izuzimam Oblivion, njemu demo nije potreban :D

Elem, mLaki, pošto si igrao demo navedi da li je kontrolisanje jedinica prihvatljivo jednostavno? Ne bih voleo da se na kraju čovek gubi, kao npr. u Blickrizima i sličnim papazjanijama gde se posle nekog vremena ne zna ni ko pije ni ko plaća...

Nisam imao problema sa kontrolom jedinica, posto je pri kraju druge misije demoa nastao pravi haos... Tigeri dolaze preko sva tri mosta, altiljerija zasipa grad... pravo je cudo kako se pesadija ponasa u svim tim uslovim. Cim je altiljerija pocela da zasipa sva pesadija polegala na zemlju, opicilo jedno zrno jako blizu njih, ovi pocinju da puzu do najblizeg zaklona... stize nemacka pesadija preko mosta, ovi odpuze do najblizeg povoljnog kratera koje je napravila granata pre 10 sekundi, i pocinju da dejstvuju po svabama, ustaju zauzimaju zaklon kod vreca sa peskom i pucaju, BAAM grunula granata pored vreca i unistila im zaklon, jedan deo pesadije odma zalego drugi potrazo drugi zaklon. Slicno je bilo kod jurisa na groblju, dam attack move, ovi trce, pucaju, krecu se izmedju zaklona... stvarno fantastcno.

Ja sam demo obrnuo ravno 5 puta za redom koliko je dobar, jedva cekam finalnu igru!

Poslednja izmena:
filipenko je napisao(la):
Jeste gold, ali to ne znači da je ušao u retail :) Pored toga, demo se može objaviti pre ili posle izlaska igre, potpuno je nebitno, on se objavljuje zbog zapadnjaka koji na osnovu njega procenjuju da li kupiti original, što i sam znaš, a ne zbog pirata koji nabave igru za par sati :) Elem, kada je u pitanju navedeno pravilo izuzimam Oblivion, njemu demo nije potreban :D

Elem, mLaki, pošto si igrao demo navedi da li je kontrolisanje jedinica prihvatljivo jednostavno? Ne bih voleo da se na kraju čovek gubi, kao npr. u Blickrizima i sličnim papazjanijama gde se posle nekog vremena ne zna ni ko pije ni ko plaća...

pitah misleci da je gold kod nas u srbiji :p vratih se sa mora pa nisam u toku

vid on kao meni objasnjava kada se i zasto demo moze izbacivati, nisam ja bre ovde neki balavac znas! :D

Demo je odlican.
Ako se ne varam konacna verzija izlazi u septembru(bar tako pise), a i povukli su je sa skoro svih DL servera.

mLaki je napisao(la):
Nisam imao problema sa kontrolom jedinica, posto je pri kraju druge misije demoa nastao pravi haos... Tigeri dolaze preko sva tri mosta, altiljerija zasipa grad... pravo je cudo kako se pesadija ponasa u svim tim uslovim. Cim je altiljerija pocela da zasipa sva pesadija polegala na zemlju, opicilo jedno zrno jako blizu njih, ovi pocinju da puzu do najblizeg zaklona... stize nemacka pesadija preko mosta, ovi odpuze do najblizeg povoljnog kratera koje je napravila granata pre 10 sekundi, i pocinju da dejstvuju po svabama, ustaju zauzimaju zaklon kod vreca sa peskom i pucaju, BAAM grunula granata pored vreca i unistila im zaklon, jedan deo pesadije odma zalego drugi potrazo drugi zaklon. Slicno je bilo kod jurisa na groblju, dam attack move, ovi trce, pucaju, krecu se izmedju zaklona... stvarno fantastcno.

Ja sam demo obrnuo ravno 5 puta za redom koliko je dobar, jedva cekam finalnu igru!

Pa kad jedinice sve to rade same, sta ce im igrac uopste? Zavalis se u stolicu i gledas sta se desava! :)

Markosmi je napisao(la):
Pa kad jedinice sve to rade same, sta ce im igrac uopste? Zavalis se u stolicu i gledas sta se desava! :)

zato se i zove strategija, raspodelis jedinice izdas naredjenja i pratis iz generalstaba.,)

A... jedva cekam da izadje, najbolje sam obozavao Soliders: Heroes of WWII
Ne znam da li sam igrao tezu igru...

Markosmi je napisao(la):
A... jedva cekam da izadje, najbolje sam obozavao Soliders: Heroes of WWII
Ne znam da li sam igrao tezu igru...

i ja sam najvise voleo da obozavam heroes od ww2, izmedju ostalog mi je bila extra jer je konachno bila jedna teshka igra, a ovo me podseca na njih... mada ce uskoro i nastavak :banana:

Meni se upravo nije dopala ta težina u SHOWW2. Tj. nemam ništa protiv teške igre, ali ovde je ona delovala nekako...izveštačeno. Morala se raditi gomila operacija odjednom, čovek nije znao šta pre da uradi i sve se svodilo na "mame" taktiku, tj. izvlačenja određenih neprijateljskih grupa iz globalnih snaga koji te pojure pa ih ti nekako ubiješ pa se to ponavlja 100 puta. A misije su bile u fazonu evo ti 5 vojnika i tenk, zarobi utvrđeni grad sa 130 vojnika, 8 tenkova i 5 topova :) Ne kažem da je kao igra loša, ali se sećam da bih pizdeo kada bih na 2/3 igre pogubio pola trupa koje je nemoguće zameniti...

glavna caka u igri je bila da od pochetka negujes svoje trupe jer se prebacuju iz misije u misiju, meni je bila extra ona direktna kontrola vojnicima a pogotovo kad udjes u tenk... ne secam se da sam se toliko bas muchio da sam izvlachio vojnike ali se secam da si morao vrlo vrlo pazljivo odabrati sa koje strane ces udariti na protivnika... misije su bile evo ti pet vojnika pa se snadji, a mogao si onesposobiti proticnichki bolji tenk pa ga preuzeti i popraviti i voziti do kraja igre, mogao si vuci artiljeriju sa sobom, mogao si postavljati mine, jurio si za gorivom (aleluja) i municijom... pa posebna municija za unistavanje oklopa a posebna za ubijanje zive sile, pa onda uvek se namestas da gadjas tenk otpozadi jer tako ga obicno unistis jednim hitcem jer se tu obicno nalazi skladiste za municiju... itd itd... igra je imala sjajnih sitnica koje su neki otkrili a neki ne ;)

misija kada si seo u pantera sa ogranicenom kolicinom municija i sa 10l goriva dok saveznici nadiru... uh pa kad nestane municije pretrchavanje u drugi loshiji Panzer IV.... meh..extra igra...

bice septembar odlican pored ove dve igre...

ehm, d ane otvaram topik posto se vec prica o ww2 strategijama

pored CoH u septembru nas cheka vec spomenuti
Faces of War koji je nezvanicni nastavak SHOWW2 i rade ga BestWay and 1C koji su radili original ali sada ga ne izdaje Codemasters vec Ubisoft, igra radjena u novom engine-u, ali sa nekim featuresima koji ne odgvoaraju originalu

ali takodje izlazi i Silent Heroes koji je manje zvanichni nastavak SHOWW2 a vishe stand alone mission pack za pomenuti i radio ga je Paradox Interactive a izdaje ga Codemasters, ali po shotkama chini se da je koriscen stari sada vec pomalo prevazidjeni engine

dakle 3 igre za mene koje se moraju izdegustirati , pa da podelim svoiju srecu srecu radost sa vama ;)

Ma, kad ce vise taj 11. Ili kad vec uopste to izlazi...

Ma, kad ce vise taj 11. Ili kad vec uopste to izlazi...

Izasao.

Svaka cast za Relic.

Company of Heroes for the PC will be released on 9/14 from THQ. It has been reviewed by 2 websites and magazines including PC Gamer and PC Gamer UK. The average review ratio for all 2 editorial reviews has been 95.0%. A title needs at least 10 reviews in the database before it is placed into the overall rankings, so check back soon to see where this title stands compared to all the others.

Za sada ocene:

PC Gamer 96.0%
PC Gamer UK 94.0%

Sada mi je još tužnije zašto Dawn Of War nije još više isforsiran. Nažalost, ovo demonstrira i glupost reviewera ali i publike koja vapi za 2. sv. ratom da bi joj nešto bilo dobro.
Ipak, spremite se za multi partije protiv Herr Filipenka i njegovih zlokobnih fašističkih bataljona...

Sada mi je još tužnije zašto Dawn Of War nije još više isforsiran. Nažalost, ovo demonstrira i glupost reviewera ali i publike koja vapi za 2. sv. ratom da bi joj nešto bilo dobro.
Ipak, spremite se za multi partije protiv Herr Filipenka i njegovih zlokobnih fašističkih bataljona...

Ja bih vise voleo ovako nesto u recimo SW univerzumu, a ne bih se bunio ni proti nekog drugog seta. Ali sta ces. WWII vise nije politicki obojen, svi Nemci su nacisti, losi zli, al ***a. Izgubili su i sad cuti i smrdi. Udrimo svi na naciste! I retko kad fasiste! :) Jer je to popularno....

Ja bih vise voleo ovako nesto u recimo SW univerzumu
:wall:
Tako je, u univerzumu hrabrih vitezova okruglog stola koji probleme u svetu intergalaktičkih krstarica rešavaju mačevima:S: :trust: :smash: Toga tek nema dovoljno, baš bi bilo inovativno, ne sećam se kad je poslednji put tako nešto izašlo. Ako te interesuje, upravo je izašao Lego Star Wars II: The Original Trilogy, pa možeš malo da ga odigraš dok se nadaš da će se pojaviti tražena strategija...:d

Elem, nadam se da će ovi koji kod nas prodaju originale brzo reagovati i uvesti bar neku količinu ne bih li mi omogućili da u multiju predvodim juriše Rajha u veličanstveno-zastrašujućim pohodima. Otkad su retardi uveli odokativnu carinu na sve iznad 20 dolara :S: nema smisla naručivati bilo šta preko interneta, ispašće barem 50% skuplje :(

HmH. Sto me barem ne prozva nesto osnovano, nego ovako, za konac i jednu rec...

Star Wars igre su smor, jer ionako diskutabilnu priču filma ponavljaju permanentno i smeštaju u okruženje koje je isto 5k godina pre i 5k godina posle filmova :)

ti si bre smor :d

Jesam, ali se tešim time što ima još gori smor od mene. Šta bih ja bez SW :D

Evo skinuo sam i ovaj pravi demo :d , nisam mogao da odolim, nisam zalio interneta, morao sam da vidim kakvi su HW uslovi, i drago mi je da su skoro prepolovili hardverske zahteve. Sada je minimalna zahtevnost P4 2GHz, 512 RAM i pixel shader 1.1 kartica sa 64MB VRAM aka. GeForce3. Naspram onih brutalnih brojki (P4 3GHz, 1GB RAM i 6600GT) iz bete ovo je prava pesma.

Poslednja izmena:
meni dvd vecheras u kompu :) njam

Takodje! Veceras cu je probam, mada nema razloga da javljam utiske :d , kad ce zna od pocetka da ce igra biti :banana: :type: :cigar: !

Poslednja izmena:
Probao sam full igru, stvarno je fantasticna! Pored COH na hardu imam instaliran i Faces of War, koji pored ovog izgleda blago receno jadno. Momci iz relica su opet prevazisli sami sebe, svaka im cast! I evo jedna zanimljiva stvar, nema nikakve zastite... da nije mozda THQ krenuo stopama Stardock-a?

Vise utisaka javljam kasnije.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno