Šta je novo?

Commodore 64 - Izrada kutije - Upoznavanje

rglisic

Poštovan
Učlanjen(a)
17.09.2015
Poena
51
Drugari,

Ovo mi je prvi post neracunajuci oglas na Retro berzi.
Hteo bi da se na brzinu predstavim i da vas pitam sta mislite o ovoj ideji.

Zovem se Ratko i iz Subotice sam.
Neko vreme se bavim restauracijom starih konzola i iza sebe imam par Nintenda, Commodore racunara a ono na sta sam najvise ponosan je Arkadni kabinet. Pokusacu ovih dana da okacim nekoliko slika cisto da vidite o cemu se radi.

Bavim se dizajnom i imam svoj mali dizajn studio. U poslednje vreme sam razmisljao da bi za neki buduci projekat mozda bilo interesantno da se uradi reprint Commodore-ovog pakovanja. Ova ideja bi podrazumevala da se napravi priprema za stampu i da se u nekoj stampariji organizuje print kartona. Ovaj deo je u sustini najednostavni jer bi ja nekako da organizujem i izradu stiropora koji ide uz pakovanje. Predpostavljam da bi cena kompletnog projekta zavisila od kolicine narucenih kutija ali zar ne bi bilo super da svaki commodore ponovo ima svoju kutiju? Mozda od ovoga na kraju nece biti nista ali eto za moj prvi post sam hteo ovo da podeli sa vama.

Pozdrav svima :)

Poslednja izmena:
Hm mozda bi to bila zanimljiva ponuda i na ebay-u

Ideja je svakako zanimljiva, pošto pretpostavljam da većina nema očuvane (ili bilo kakve) kutije za C64, a i druge mašine. Ako bi se stvarno moglo iskombinovati sa izradom stiropora, mislim da bi bila prava stvar (naravno, zavisno od cene). I slažem se da bi bilo dobro to plasirati na ebay-u, možda i kickstarter-u ili nekom sličnom sajtu. Pored dva modela C64 (debeli i tanki), možda bi sledeći projekat na tu temu mogla biti i kutija za ZX Spectrum, Amigu, itd, zavisno od potražnje. Možda organizovati kakvu anketu ovde, na amibay-u i sličnim sajtovima, pa videti koliko bi ljudi bilo zainteresovano i za koje tačno računare. Ja sam definitivno zainteresovan :)

I što se samog reprinta tiče, treba proveriti (naročito ako će se plasirati napolju) da li postoji kakav copyright na samu kutiju, logoe i slično koji bi trebalo platiti, da ne bi kasnije bilo problema.

Pozdrav Ratko,

Ja sve svoje komodore i amige drzim po ormarima i kutijama za belu tehniku. Svakako bih voleo da mogu da ih drzim u fensi kutiji sa stiroporom. [emoji4]

Kao sto rece Zarko, copyright na amiga i commodore logoe mogu biti najveca prepreka da ovaj projekat vidi ebay i kickstarter.

Obavezno postavi slike svoje kolekcije.

Inace i ja sam iz Subotice i cuo sam vec za tvoj automat sto imas u firmi. Mozda samo papdi jos ima automat u Subotici i niko vise.

Dobrodosao na forum.

Poslednja izmena:
Mislim da je Zarko pogodio u centar. Predpostavljam da svaka mogucnost izrade kutije da bi se ona prodavala I da bi se sa njom zaradjivalo bi sigurno podleglo nekim pravima. Ako ne na dizajn kutije onda na upotrebu logoa.
Nadam se da medju Retro forumasima ima neki advokat koji bi mogao da proveri ovo :).

Imam negde u kući C64 neispravan moraću da ga nađem da pokušam da popravim. :)

Nazad
Vrh Dno