Šta je novo?

ComExpo Sajam - bruka i sramota za nas!!!

stereo

Čuven
Učlanjen(a)
11.12.2003
Poena
630
Je li se neko zeznuo kao ja i moji drugari pa otisao da vidi ima li sta na ovogodisnjem ComExpo 2004 medjunarodnom sajmu kompjutera, informacionih tehnologija, telekomunikacija i novih medija kako se i zvanicno zove.

Naime za ulaznicu od 100 dinara na sajmu nemozete videti apsolutno nista interesantno sto se tice kucnih i velikih poslovnih kompjutera i opreme za njih. Prosto Sajam Kompjutera kako i stoji u nazivu je bruka za nasu zemlju jer tamo mozete kupiti raznu zastitnu obucu i odecu, razne nadzorne sisteme i POS opremu, uplatiti novi broj mobilnog telefona, Kompjuterske Knjige i casopise ali od nekog procesora DVD i CD rezaca, HDD-a, Grafickih Karti nema ni traga. Svaka cast na prisustvu svega 3 firme koje obradjuju pomenutu temu ali ni one neprodaju posebno komponente vec samo laptop racunare, stampace i sitnu periferiju kao sto su tastature misevi slusalice i ostalo. Nigde ni traga od generalnih uvoznika i distributera kompjuterske opreme kao sto su PIN Computers, PC Centar, Sinteh, Pakom, Comtrade, Cores, Direct Link, ERC Commerce, Jugodata i drugi. O prisustvu stranih firmi koje se bave kompjuterima nije vredno ni govoriti jer ih jednostavno nema. Sta je sa HP-om koji ima i svoje predstavnistvo u Beogradu.

Sta drugo reci osim da u svakoj bolje opremljenoj igraonici ima vise kompjutera nego na sajmu ComExpo. Ne smemo ni da pomislimo sta bi se desilo da je neki strani novinar zalutao i dosao na ComExpo 2004, nebi li izvestio nesto o tome dogadjaju u stranom casopisu.

Posle posete sajmu otisli smo u upravnu zgradu kod glavnih organizatora priredbe kako su nas i savetovali na informacionom standu u hali 3 Beogradskog sajma. Tamo su nas uputili do organizatora u kancelarije na prvom spratu i posle male setnje od sobe do sobe napokon smo ih nasli. U kancelariji je bilo njih petoro i mi smo trazili nekakvo objasnjenje i nadoknadu za tu veliku prevaru (bar da nam vrate 100 dinara od karte pa da lepo odemo na pljeskavice koje su i jedina svetla tacka ovog desavanja) a oni su nam na tu nasu usmenu zalbu odgovorili sa citiramo: «Pa to je za nase uslove jednostavno tako, sta se zalite». Po njihovom misljenju sajam je uspesno organizovan jer kod nas su uslovi na tom polju katastrofalni.

Inace sajam je najavljivan u nekoliko kompjuterskih novina i casopisa i to na po pola strane nebi li privukli sto vise paznje. Ali nadamo se da u tome nece uspeti i privuci veliki broj posetilaca jer jednom reci to je cista prevara naroda i mislimo da bi nesto o tome trebalo i da se objavi u nekoj dnevnoj stampi ili nekom mesecnom casopisu okoji se bavi tom tematikom.

Ajde vi ljudi iz nekih kom casopisa koji citate ovo idite do sajma i malo ih opljunite u novinama jer ako ovako izgleda medjunarodni sajam kompjutera, informacionih tehnologija i telekomunikacija onda ne bi trebalo ni da se odrzava jer samo predstavlja ruglo u nasoj zemlji.

zar nije i sajam marketinga uz sve to? zanima me je'l ima nešto i na tom polju? ili si bio toliko isfrustriran da si se smorio totalno pa nisi obratio pažnju? :D

dakle da ne idem, posto sam planirao. A cuo sam da je dz ulaz? Jos 100 djunti da dobiju .. nema sanse ccccccccccc :d

nidza je napisao(la):
zar nije i sajam marketinga uz sve to? zanima me je'l ima nešto i na tom polju? ili si bio toliko isfrustriran da si se smorio totalno pa nisi obratio pažnju? :D

Jeste ima i sajam Marketinga i jos 2 sajma necega.

Ali to su sve zasebni sajmovi i svaki je u posebnoj hali

Marketing sajam mozda i nije los, mi smo samo malo projurili kroz njega jer nas to uopste nije ni intresovalo.

Samo da izvadim slike iz telefona pa cete licno moci da se uverite sta smo Stereo, SilentDEX i ja videli, tj. nismo videli tamo.

Evo i ja da se umesam sa slikama (sa telefona su, pa ne ocekujte nesto specijalno)...

najblaze receno sramota...

Cevapi i podloge za misha :d

Pa zar poslednjih 10 sajmova nisu takvi ? :D

Prošli ComExpo je bio odličan i daleko iznad očekivanja :)... Ove slike su samo dokaz da nekome uveliku puca, jelte, za sajam, kompove i slično...

Poslednja izmena:
stvarno mi je zao sto nisam poneo digitalca da slikam, pa da vam docaram kako je bilo jadno......stvarno ne mogu da nadjem reci kako bih to sve opisao.....

"ce sledeci put se organizujemo mi sa Bencha,pa da izlozimo nase kompove na sajam" :d

Poslednja izmena:
Zadnji pravi sajam je bio kad je Imtel imao piramidu na standu, seca li se ko toga, 90 i neka?

Sto driver rece, zadnjih 10 sajmova su takvi, gubljenje vremena, sem ako nema dopune za mob po manjim cenama kao proslih puta :)

U vreme kad je komp i u uopshte tehnike bilo mnogo manje, sajmovi su bili mnogo kvalitetniji :)

Pa kod nas je sve tako. Sirota zemlja ne može da ima bogata dešavanja.
Sve je na amaterskom nivou!

Kako si uspeo slikati kroz toliku masu? :)

ajde da napravimo protest sa peticijom i da posaljemo svim pljuvackim novinama tipa kurir nacional i sl. da to sve ima tezinu i probamo da razjurimo bagru sa usra**m motkom.

Stefan1 je napisao(la):
"ce sledeci put se organizujemo mi sa Bencha,pa da izlozimo nase kompove na sajam" :d
pa nas pet da smo izlozili kompove bio bi sajam vredan postovanja

Ovo me podseca na sajmove racunara pocetkom 80tih :) Na svakom standu 3 coveka, od kojih 2 tu rade :) Pa i tada su bili bolji nego ovaj danas....strasno.

Da nema ove slike sa natpisom comexpo i "konteksta", ne bi se baš moglo tako lako odrediti koji je sajam u pitanju.

Kada je uopste bio poslednji pravi sajam racunara? Sve je to bese bilo u sklopu sajma tehnike? Ja sam se ove godine ispalio i otisao na sajam tehnike da gledam industrijske masine i "Sloboda" usisivace... Beda

Re:

Ko se još seća "Kompjuterskih čarolija" pre 20-tak godina na sajmu? :d
To je bilo vreme, pište sa štandova programi za spectrum i commodore,
a našao se i po neki QL na opšte divljenje mase :p

Nazad
Vrh Dno