Šta je novo?

Color Schemes za vas IDE

ays

Slavan
Učlanjen(a)
18.08.2009
Poena
200
Napomena: Sve teme za Textmate rade i za Aptana Studio 3. ;)
Ja koristim naredne teme za php, javascript, html i css.

http://fredhq.com/projects/clouds

Ovde mozete da preuzmete 2 teme, jedna je sa belom pozadino a druga sa tamnom(skoro crnom).

Odlicna kombinacija za one koje kodiraju i danju i nocu, veoma slicno "bojenje" koda, samo se razlikuju kontrast, kako bi se umanjio zamor ociju.

Moj predlog je da u beloj temi, stavite 240,240,240 RGB boju za pozadinu i u potpunosti eliminisete "odsjaj" bele boje. Takodje, stavio sam Italic za comments i malko tamniju nijansu, vec postavljene boju, kako bi bilo lakse citljivo zbog tamnije pozadine.

Ima jos puno tema koje mogu da se nadju po netu... pa ako neko ima neku, koju bi zeleo da podeli sa drugima, neka postuje. Bilo bi pozeljno da se napomene za koji IDE je doticna tema i za koji programski jezik koristite sa istom.

Huh.. nekada sam se lozio na podesavanje boja u Visual Studiu. Posto stare verzije nisu podrzavale export i import tema, cesto mi se desavalo da zaboravim da iskopam file sa bojama i posle reinstalacije sistema sve moram ponovo da podesavam. Na kraju digao ruke i prihvatio standardne boje, a onda je VS dopbio opciju za import/export tema :)

Za Vas koji koristite Visual Studio -> http://studiostyl.es/
Imate i da izaberete verziju studija. :)

@yooyo, ja sam se cimao nekoliko nedelja, dok nisam napravio savrsenu temu za dnevno kodiranje i jos jednu, baziranu na twilight za nocno.
Davno sam skapirao da su moje oci vredne cimanja i truda. ;)

Nisam nikada podesavao boje... ali vec duze vreme mi ovo stoji u bookmarku da isprobam:

http://ethanschoonover.com/solarized

Solarized is a sixteen color palette (eight monotones, eight accent colors) designed for use with terminal and gui applications. It has several unique properties. I designed this colorscheme with both precise CIELAB lightness relationships and a refined set of hues based on fixed color wheel relationships. It has been tested extensively in real world use on color calibrated displays (as well as uncalibrated/intentionally miscalibrated displays) and in a variety of lighting conditions.

Ukratko - slozene boje tako da je za menjanje noc/dan dovoljno promeniti background color

Zasto bi ti trebala nocna paleta uopste? Meni je isto osvetljenje i danju i nocu... Ista sijalica sija (bela), samo sto danju pomalo pomaze i sunce ako ga ima... Jedini nacin da ti bude potrebna nocna sema je ako nocu volis da radis sa prigusenim ili ugasenim svetlom... Samo sto ces tada naprezati vise oci u svakom slucaju svaki put kad budes morao da pogledas nesto na stolu, zidu itd...

Meni licno u ovih 15ak godina nikad nije zatrebala posebna nocna paleta... Uglavnom podesim boju pozadine ako je previse bela, ali kako se ona obicno uzima iz OS-a onda obicno ni to ne moram da menjam :)

Da svi vole isto, verovatno ne bi ni mogle da se podesavaju boje ;)

Inace, uglavnom radim sa manje svetla (i danju spustim roletne :d) ali u kancelariji nisam sam a izgleda da neki ljudi vole sunce :p

Ma OK je za podesavanje boja... Ali mi nekako izgleda logicno da uvek radis u istim uslovima... Meni je uvek dobro osvetljenje i cesce su mi spustene roletne (na poslu ili kod kuce) posto sunce vise smeta negos to koristi :)

Dve palete su potrebne samo ako menjas osvetljenje u prostoriji ili ne mozes da utices na isto :)

Generalno su ok u Visual Studio, ja samo promenim za zagrade, stavi neku drecavo zelenu :D .

Poslednja izmena:
@WebWolf, genijalno! :D

Na zalost nemam uvek isto osvetljenje radnog prostora, pa su mi 2 kombinacije boja neophodne. No, to ce uskoro promeniti.

Generalno, pokusavam da izbegnem koriscenje bele boje za pozadinu.

Nazad
Vrh Dno