Šta je novo?

Colin McRae Rally 2005...

Probaj, ali se nemoj *****ati kao ja i boris kad smo igrali Underground kec jos onda kad je izasao pa kad smo onda upalili CMR2 koji je tada bio kao najbolja simulacija... plakali smo koliko smo bili losi.

CMR5 je gori i od trojke, stvarno pojma nemam shta su radili...Probao sam ga pre 2 meseca i izvadio DVD :D Sretja da su tu WRC 3 i RBR :)

Ne znam, necu nista da pricam, nisam igrao 5-icu, ali ne bi vam preporucio da ga uzimate, jer osim prvog i drugog kolina ona dva nastavka su extra losa, pogotovo treci deo..
Cetvrti sam igrao jer tad nije bilo Richarda, bio je jedini i OK je mislim, ako je nekom pretezak Richard Burns, nek igra Kolina...
Evo sad sam se konacno vratio na stari osecaj u Richardu, posto me je Underground 2 "upropastio"...
Stvarno ako neko voli simulacije, obavezno Richard, onima kojima je pretezak(mada svako moze da se navikne posle izvesnog vremena), nek igraju Kolina...

Podrzavam Borisa. Svakom preporucujem RBR ali kome je pretezak ili ko ne voli bas preveliku realnost neka prvo nauci kolina (2 ili 4) pa nek onda stane za RBR.

a sta ako neko voli kola i realnost i RBR mu uopste nije realan, pogotovo kad bos ili u papucama vijas pedale po podu i nemas kvacilo, volan se okrece za stotinjak stepeni i sve to na kraju nema veze sa realnoscu pogotovo sto nemosh ni glavu levo desno da okrenes i gledas u pravcu u kom klizis...Kolina bar uzmes da vozis i znas da nije realan ali se dobro zabavis i ne nerviras se mnogo 8)

Bojan Novakovic je napisao(la):
Allo bre, nemoj sada da se vadis, treba da znas da suvozac govori vozacu gde su krivine a ne vozac, pa koja bi onda svrha bila suvozaca :D :D :D .

Pa hoce vozac da se pravi faca kako zna sve krivine. :D

e izvini Borise, :d al stvarno nisam namerno tebe kvotovo, hteo sam Bojana al ne znam kako si mi ostao u glavi, valjda sto ste obojica neki lozaci :) NHF :wave:

gx-x je napisao(la):
a sta ako neko voli kola i realnost i RBR mu uopste nije realan, pogotovo kad bos ili u papucama vijas pedale po podu i nemas kvacilo, volan se okrece za stotinjak stepeni i sve to na kraju nema veze sa realnoscu pogotovo sto nemosh ni glavu levo desno da okrenes i gledas u pravcu u kom klizis...Kolina bar uzmes da vozis i znas da nije realan ali se dobro zabavis i ne nerviras se mnogo 8)
Kvacilo uoste i nemas na autima sa poluautomatskim menjacima!Sto se tice slobode okretanja volana tu si u pravu , kao i za pogled!
Sve je to na kraju igranje i blagi pokusaj docaravanja onog realnog!(Ipak moze se i nesto novo nauciti , mozda novo iskustvo , ko zna!!)
Poz...

Ajde Borise i Bojane postujte neka svoja vremena u rbr u drugom thred-u!
Poz...
p.s.poz svim lozacima na voznje naravno!

U kom threadu..??

Evo probah najzad malo i Colina 2005. Sta reci, RBR je gurnuo kolina u totalno drugi zanr, tako da se ovo vise nikako ne moze nazvati simulacija. Tako da ko hoce realnost, simualiju i sl, tu je RBR, ko hoce malo da se zabavi i opusti, tu je Colin. Sto se tice verzije 2005, mislim da je dosta bolja od '04. Poboljsali su dosta stvari, ubacili puno modova za igru, puno novih vozila, grafika je bolja itd. Ne znam da li posle RBR-a ima smisla pricati o fizici, ali sto se toga tice, dosta me podseca na Colina 2. Uglavnom, prilicno pozitivni utisci na kraju, po meni svakako napredak u odnosu na predhodne dve verzije. Ko voli Colina treba da nabavi ovo svakako.

Boris Lozac je napisao(la):
U kom threadu..??
Games/richard burns rally=realnost=?...
p.s.sada je na drugoj strani , davno je nesto ubacivano!

Poslednja izmena:
gx-x je napisao(la):

Pazi ovako to sto kazes jesi donekle u pravu, ali ne mozes tako da gledas, pa brate to sto trazis pomera granice moguceg (gledanje u stranu). A to za pedale moze da se resi uz malo truda. A sto se volana tice on je i pravim reli vozacima namesten da skoro samo tako moze da se okrece. Ma da ni ja a pretpostavljam ni ti nismo seli u WRC auto pa ne mozemo znati to. Colin jeste strava i po meni kao sama igra je jos 4-ka uradjena bolje od RBR-a. Ali programeri Colina imaju iskustvo a RBR-ovi programei su napravili prvi u seriji i napravili su revoluciju u simulacijama voznje ali su zato napravili neke glupe programerske (pocetnicke) greske. Ipak samo zbog simulacije i dalje sam na RBR-u a ne na Colinu. Inace se ne nerviram zbog igara, postoje bitnije stvari u zivotu za nerviranje.

leksa je napisao(la):
Evo probah najzad malo i Colina 2005. Sta reci, RBR je gurnuo kolina u totalno drugi zanr, tako da se ovo vise nikako ne moze nazvati simulacija. Tako da ko hoce realnost, simualiju i sl, tu je RBR, ko hoce malo da se zabavi i opusti, tu je Colin. Sto se tice verzije 2005, mislim da je dosta bolja od '04. Poboljsali su dosta stvari, ubacili puno modova za igru, puno novih vozila, grafika je bolja itd. Ne znam da li posle RBR-a ima smisla pricati o fizici, ali sto se toga tice, dosta me podseca na Colina 2. Uglavnom, prilicno pozitivni utisci na kraju, po meni svakako napredak u odnosu na predhodne dve verzije. Ko voli Colina treba da nabavi ovo svakako.

Jesu li najzad ispravili one previse tvrde znakove? I one prejake zbunove koji su kidali auto?

gx-x je napisao(la):
e izvini Borise, :d al stvarno nisam namerno tebe kvotovo, hteo sam Bojana al ne znam kako si mi ostao u glavi, valjda sto ste obojica neki lozaci :) NHF :wave:

Ja sam veci lozac od njega :D :D :D.

Ma obojica smo zaludjeni kad je reli u pitanju, znali smo da se okupimo u kraju u igraonici i da pikamo Colina 2 u 6 igraca kao ludi, ne smori nista :).

Sve je to lepo, ali RBR nema govora da se igra na tastaturi, a za one koji su bez volana ( kao ja na primer ) CMR ostaje kao jedino rešenje ( stim da bih u svakom slučaju preskočio treći deo koji je po meni najgori u celom serijalu ) .

poz'

Ma meni se RBR uopšte ne sviđa. Prvo sam pomislio da je extra realan, pa sam onda krenuo da ga analiziram i eto. To sam već postovao ovde, jednostavno se desi da sa 50 km/h na sat uđem u krivinu sa idealnom putanjom a on me odvuče sa staze. Tako se trkački auto ne ponaša. Pokušavao sam gomilu krivina da prođem pod "kontrom" ali nema šanse. Auto se ponaša kao karting, jednom sam čak uspeo da ga nateram da kočim pred krivinom "pod kontrom" i da ga držim tako napetog da bih imao idealnu putanju za kontra krivinu ali nema šanse čim sam pustio kočnicu i dao gas auto se okrenuo za 180 stepeni, nije pomogao ni ap gas, ni puštanje gasa ... Ništa. Znam šta pričam, vozio sam auto trke, znam šta je brzina, ponašanje kola itd. Jednostavno mnogo je sve osetljivo, i gas i kočnica i volan. Uspeo sam malo da smirim auto na setovanjima kontrola, i voleo bih da postujem neko svoje vreme ovde ali nisam uspeo stazu ni jednu da završim ljudski.
P.S. Vozim sa Logitech WINGMAN FF GP volanom. Sa tastaturom nisam ni probao. A što se tiče Colin-a mislim da je dvojka za peticu zakon. Doduše igrao sam samo ta dva dela pa ne znam za 3 i 4.

Toliko.

MONTOYA u MCLAren-u ... Mislite o tome ... :banana: :banana: :banana:

fanatic je napisao(la):
Ma meni se RBR uopšte ne sviđa. Prvo sam pomislio da je extra realan, pa sam onda krenuo da ga analiziram i eto. To sam već postovao ovde, jednostavno se desi da sa 50 km/h na sat uđem u krivinu sa idealnom putanjom a on me odvuče sa staze. Tako se trkački auto ne ponaša. Pokušavao sam gomilu krivina da prođem pod "kontrom" ali nema šanse. Auto se ponaša kao karting, jednom sam čak uspeo da ga nateram da kočim pred krivinom "pod kontrom" i da ga držim tako napetog da bih imao idealnu putanju za kontra krivinu ali nema šanse čim sam pustio kočnicu i dao gas auto se okrenuo za 180 stepeni, nije pomogao ni ap gas, ni puštanje gasa ... Ništa. Znam šta pričam, vozio sam auto trke, znam šta je brzina, ponašanje kola itd. Jednostavno mnogo je sve osetljivo, i gas i kočnica i volan. Uspeo sam malo da smirim auto na setovanjima kontrola, i voleo bih da postujem neko svoje vreme ovde ali nisam uspeo stazu ni jednu da završim ljudski.
P.S. Vozim sa Logitech WINGMAN FF GP volanom. Sa tastaturom nisam ni probao. A što se tiče Colin-a mislim da je dvojka za peticu zakon. Doduše igrao sam samo ta dva dela pa ne znam za 3 i 4.

Toliko.

Neznam ja ali ja nisam imao doticnih problema!Pretpostavljam da ti neide na asfaltu , ja imam momo i volan jeste osetljiv na skretanje jer ima svega oko 400 stepeni okretanja ali covek se navikne!Sto se tice trka , ne znam jesi li vozio auto sa pogonom na sva cetiri i sa takvim gumama!I ja sam vozio trke i karting i auto sa uglavnom prednjom vucom , i nije bas sve tako crno u rbr kako ti kazes ima malo slicnosti sa onim pravim!
p.s.mozda uz neki volan od 800e koji se okrece 900 stepeni i sve je pravo na tom volanu, mozda tek onda bi se osecaj voznje prebacio na nase ruke!(jos samo fali,ff stolica,kabina,miris benzina i to je to!)
Poz...

fanatic je napisao(la):

Ko zna kako si ti to podesio :)

Toliko.

fanatic je napisao(la):

ha ha videcemo. Nesto se malo obruko proslu sezonu :)

driver je napisao(la):
Sretja da su tu WRC 3 i RBR :)

Znači, moje stalno insistiranje da probaš WRC je konačno dalo rezultate:)

Znaci moj subjektivan utisak o RBR-u je nastao kad sam kod drugara vozio na MOMO-u nekom itd. Svidelo mi se dosta elemenata ali sam konstantno imao osecaj da auto ima 200 kila i leti na sve strane. To mu je mana po meni. NIsam nikada vozio reali auto ali sam vozio jake automobile i vozio se u njima. Posedujem dva automobila i sa jednim i sa drugim mogu u velikoj raskrsnici da skrenem sa 70 dok je RBR-u sa mnogo boljim automobilima to prilicno tesko izvodljivo...

Potpuno se slazem sa leksom. Igram Colin 5 vec nekih tri nedelje i mogu vam reci da je bolji od svih predhodnih delova (od trojke pogotovo). Sto se tice zahtevnosti; svako ko je lepo igrao cetvorku, mocice i peticu sa malo losijim detaljima (malo je zahtevniji, ali dosta lepse uradjen).

Sve u svemu lepa i igriva voznja (nemogu da je poredim sa RBR jel jos uvek nisam igrao, mada planiram da uskoro pocnem). Jedino sto ponekad ume da zasmeta su vremenske nepogode (kisa,sneg i sunce) koji u pojedinim tablama mogu gotovo skroz da umrtve i onemoguce voznju.

Nazad
Vrh Dno