Šta je novo?

Colin McRae: DIRT

Makso, bas si baksuz :( Do duse, meni je toliko mobilnih pocrkavalo da bi mogao da kazem "I cime me je mobilna telefonija nagradila ?" :D Moras to sve gledati kao "potrosnu robu" ili delove sa vekom trajanja, kao delovi na autu.

ja necu da se hvalim, da ne ureknem :d

Poslednja izmena:
Makso, bas si baksuz :( Do duse, meni je toliko mobilnih pocrkavalo da bi mogao da kazem "I cime me je mobilna telefonija nagradila ?" :D Moras to sve gledati kao "potrosnu robu" ili delove sa vekom trajanja, kao delovi na autu.

Svakoga prati neki bad luck. Ja sam promenio bar 50 telefona od 1997. i nijedan mi nikad nije crko, baš nikad.

Čekaj, ako ja od 1996. nisam "podržavao PC kao igračku mašinu", ne znam ko je. Uvek najskuplji hardver, gomila bačenog novca na nešto što se jednom rečju može nazvati "neoptimizacija". Čime me je PC nagradio? I pored savršenih uslova - od 1996. više puta je crko hard disk (prestao da brojim), modem, dva puta monitor, ISDN modem, AP ruter, tri puta vrhunska memorija (najbolja DDR1 memorija, ako se dobro sećam - Samsung TCCD), grafička nijednom :D, četiri puta ploča (mogu i da nabrojim - Chaintech 6BTM, Abit ZM6, MSI KT7, Abit NF7-S). Da ne govorim o tome da nikad nisam kupio ništa što je lowend. E to se zove support PC industrije. Od mene pojedinica, mislim da je dosta. Po toj računici, Xbox bre, ako i kupujem jednom godišnje, isplati se (jedino me peče što dajem pare Microsoftu, al šta da se radi). Da počnem da pričam o problemima sa softverom? 95-ici, 98-ici, Me-u, XP-u, Visti???. Ma ne, da ne hejtujem dalje....
Vidim da si imao sreće s hardverom k'o Raikonen s bolidima :d

A opet ima ljudi kojima je, kao meni npr, u dosadašnjih ~deceniju posedovanja računara crkla 1-2 stvari, a opet ima ljudi kojima je kutija 13 puta crkavala :p

Takođe ima ljudi koji su sa 9550 srećniji nego neko sa 8800GTS, sve zavisi od slučaja, zato me i nervira stav koji se maltene ovde mogao čuti, mi što se igramo na PCu smo budale, a oni koji koji su uzeli kutiju su carevi i rešili su sve svoje probleme.

Stvar je što u poslednje vreme gde god se pomene

Vidim da si imao sreće s hardverom k'o Raikonen s bolidima :d

A opet ima ljudi kojima je, kao meni npr, u dosadašnjih ~deceniju posedovanja računara crkla 1-2 stvari, a opet ima ljudi kojima je kutija 13 puta crkavala :p

Takođe ima ljudi koji su sa 9550 srećniji nego neko sa 8800GTS, sve zavisi od slučaja, zato me i nervira stav koji se maltene ovde mogao čuti, mi što se igramo na PCu smo budale, a oni koji koji su uzeli kutiju su carevi i rešili su sve svoje probleme.

Stvar je što u poslednje vreme gde god se pomene

Iako neverovatno, ali se slazem sa tobom. Fora je u tome sto je moj buraz od strica kupio "neki" komp od 300e koji ima 9600xt. On igra sve zivo. Sad je uzeo da igra stalkera. To ie u 15tak fps na setovanjima koja mu je igra namestila. On misli da to tako treba, ne razume se uopste, ja nisam hteo da mu kvarim. Njemu dobro, kao sto rekoh, on misli to tako treba...Sto bi mu kvario ? On da dodje na ovaj forum i da postuje u stalker temi napisao bi da mu radi do jaja....Njemu je najveca problematika sto mu genious gamepad ne radi u PES-u....

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
I pored savršenih uslova - od 1996. više puta je crko hard disk (prestao da brojim), modem, dva puta monitor, ISDN modem, AP ruter, tri puta vrhunska memorija (najbolja DDR1 memorija, ako se dobro sećam - Samsung TCCD), grafička nijednom :D, četiri puta ploča (mogu i da nabrojim - Chaintech 6BTM, Abit ZM6, MSI KT7, Abit NF7-S). Da ne govorim o tome da nikad nisam kupio ništa što je lowend. E to se zove support PC industrije. Od mene pojedinica, mislim da je dosta. Po toj računici, Xbox bre, ako i kupujem jednom godišnje, isplati se (jedino me peče što dajem pare Microsoftu, al šta da se radi). Da počnem da pričam o problemima sa softverom? 95-ici, 98-ici, Me-u, XP-u, Visti???. Ma ne, da ne hejtujem dalje....

Da li si proverio instalacije/struju po stekerima?,):p:D:d:eyebrows:

ah, pa naravno da jesam. Bio je električar u više navrata, a imam i najbolji APC-ov surge arrest...

ah, pa naravno da jesam. Bio je električar u više navrata,

Uff,i ja sam to isto radio nakon što su mi 2 identične Transcend 9200 Radeonke crkle u roku od nekoliko dana:wall:.Poludeo sam tih dana....Taman sam imao,čini mi se baš u to vreme Gothic 2 da igram.

Ај још једном:
Не могу да користим MS Sidewinder FF2 joystick. Правилно подесим осе (игра очигледно види стик), али је у игри потпуо бескористан. Може ли ово да се среди?
...да извучем thread из heavy OT-а ;)

aj jos jednom: moras da redefinises osnovne kontrole, tj. one default za tastaturu i zamenis ih kontrolama na joystick-u :p Ili da provalis kako da igra koristi neki drugi set kontrola u igri, sto je izgleda nemoguce.

eto, sad dosta vise sa ovim on-topicom :p

nazad na off...

Иако је на први поглед све ОК, када изађем на стазу палица је неупотребљива. Да ли је ико возио DiRT палицом?

Ni ja nisam uspeo,baš me interesuje da li može pošto mi je bolje tako.

pa jel ne radi ono sto sam rekao ? Na keyboard controles redefinises tastere da budu tasteri na gamepad-u ukljucucjuci i osovine...Treci put pisem ovo...Ja sam vozio gamepad-om i ZAPAMTIO je u demou.

Нико није питао за gamepad. Немам опцију да мењам "Preset 1 Keyboard" контроле већ само у Customize менију. Мислим да се види на мом шоту.

i u cemu je onda problem ? :) Menjas keyboard konfiguraciju i strelice zamenis sa axis-ima, ne bitno da li imas gamepad ili joystick. Jedino ako ti uopste ne podrzava joystick (koji joystick imas uopste ? Jel dolazi uz njega neki softwer ? Ako dolazi, obavezno stavi bez obzira sto nije driver).

Kako bi dirt radio na 8600gts?

i u cemu je onda problem ? :) Menjas keyboard konfiguraciju i strelice zamenis sa axis-ima, ne bitno da li imas gamepad ili joystick. Jedino ako ti uopste ne podrzava joystick (koji joystick imas uopste ? Jel dolazi uz njega neki softwer ? Ako dolazi, obavezno stavi bez obzira sto nije driver).
КЛИК :rtfm: Све што треба је инсталирано. У свим осталим играма ради беспрекорно, а и у DiRT се види како треба, али, као што рекох већ пар пута, не ради. На Гуглу нисам нашао никакав одговор.

...ne znam sta da ti kazem. U demo verziji je radilo ovakokako sam ti reko. Kad izmenjas to da ide na joystick/gamepad, vise ne mozes da vozis na tasturi dok ne promenis opet komande... Ne znam zasto bi uopste i vozio na joysticku ali to je vec tvoja stvar :D

Colin kao Colin, grafika je OK, igra je to sto je, nema dramturgije, nema price kao u TOKI ali za ono sto nudi moze dase igra, cak stavise moze malo i da se uziva. Mislim da treba odigrati vise voznji pa doneti zakljucak, mislim da su nivoi tezine najbolje odradjeni ... oseti se razlika poprilicno povecanjem tezine

Uzecu TDU pa da uporedim ,)

Ja imam problem da DIRT-om. Udjem u igru napravim svoj Profile on to sacuva odigram par trka u Championshipu, on to lepo sacuva.
Izadjem iz igre, ponovo udjem i onda kaze Autosave failed, file corrupt, tj. nece da mi ucita Profil na pocetku, kao da nisam nista ni igrao. Ovo se desava kada po pravljenju Profile-a stavim u opcijama da Autosave bude i iskljucen i ukljucen, dakle ovo nema veze sa ovom greskom. Tokom instalacije igre, instaler pita gde trebaju da budu save fajlovi, pa je brat promenio lokaciju od one default-ne, da li to ima veze ?
Inace meni radi odlicno: 1024x768 sve na ultra podesavanjim, sa ukljucenim AA (multisampling) na 4x. Jedino jedna trka (CORR u Americi) zna da secka, to mi nikako nije jasno. Mislio sam da se to desava kada je trka sa protivnicima pa zbog njih secka, ali nije, jer druge trke sa protivnicima rade odlicno.
Igra je bagovita koliko vidim, jel ima negde neki patch da se skine...
Ja ga igram na tastaturi, i lepo je upravljanje ne znam zato neki tvrde da je ovako nemoguce upravljati.

Poslednja izmena:
...I ? Sta si uradio ? Ono sto sam rekao ili nesto drugo ? :) Ako je nesto drugo, napisi da i drugi znaju, nisi jedini sa problemom :)
Нисам јутрос имао времена да напишем. Крајње банално решење. А и изгледа да сам испао вунстер :p Не могу да верујем да сам направио такав превид. При изласку из подешавања контрола и након правилног одабира оса нисам пребацио онај "параф" на Customize већ сам га оставио на defaultu. :wall:

Ljudi ova igra je tolika glupost da ja ne mogu da verujem da je njima trebalo 2 godine da naprave ovakvu nebulozu...
Kontrola automobila je totalno nerealna i tako lose odradjena da mislim da je cak i ona voznja sa automata sa volanom (ne mogu se setim imena, mislim da je gateaway) bolja od nje 15x iako je izasla pre 15 godina...
Sa mojom konfiguracijom sa 1024x768 sa ati tool-om merio fps koji se kretao od 5 do 25, znaci totalno neupotrebljivo...
aj onu prvu trku sa dzipom i preziveh nekako, ali kad sam krenuo da odvozam raly, ne daj boze nikome.... Sto se mene tice totalni promasaj, kandidat br. 1 za glupost godine....
Toliko od mene.... Underground 1 rula i dalje!!! :wave:

Jel resio neko "save data corrupt". Patch v1.2 ne pomaze mnogo, jer mora da se vrati stari Dirt.exe da bi radila ;-). Ima li neki drugi nacin osim konektovanja na net za vreme igranja.

@Danijel
Meni je pomoglo (a to sam procitao ovde ili na SK Forumu) da enable-jujes (ukljucis) mreznu kartu. Treba da ti stoji u System Tray-u (tamo gde pise koliko ima sati na desktopu) dva mala kompjutera i pise "cable is unplugged" kada se "digne" windows.
Ja sam ovo odradio i sada mi lepo sacuvava profile.
Ti si prava osoba koju treba da pitam. Ti imas slicnu konfiguraciju kao i ja (pod uslovom da nisi overclockovao procesor i graficku). Ti E6400, ja E4400, imamo istu graficku i istu kolicinu memorije.
Ja sam instalirao najnovije drajvere 162.18. Kada sam prvi put pkrenuo igru radila mi je na 1024x768 na ultra podesavanjima, i radila je odlicno. Sada se izgleda nesto desilo, i igra mi secka samo tako. Kad pocne da secka, odmah izadjem iz nje i pokrenem STALKER i ova radi perfektno na 1280x1024 sve na max (a ovo je takodje zahtevna igra).
Znaci pitanje za tebe je kako ti radi DIRT na 1024x768 na ultra podesavanjim sa ukljucenim 4x AA, i koje drivere za graficku si instalirao 162.18 ili starije ?
Fora je sto ja smanjim na medium i iskljucim AA i opet secka, dakle nesto se poremetilo, jer mi je radila perfektno.
Mozda bi trebalo da instaliram starije drivere 97.74 (ove sam dobio as grafickom), ali me mrzi da se cimam samo zbog jedne igre to da radim.

Poslednja izmena:
@Danijel
Meni je pomoglo (a to sam procitao ovde ili na SK Forumu) da enable-jujes (ukljucis) mreznu kartu. Treba da ti stoji u System Tray-u (tamo gde pise koliko ima sati na desktopu) dva mala kompjutera i pise "cable is unplugged" kada se "digne" windows.
Ja sam ovo odradio i sada mi lepo sacuvava profile.
Ti si prava osoba koju treba da pitam. Ti imas slicnu konfiguraciju kao i ja (pod uslovom da nisi overclockovao procesor i graficku). Ti E6400, ja E4400, imamo istu graficku i istu kolicinu memorije.
Ja sam instalirao najnovije drajvere 162.18. Kada sam prvi put pkrenuo igru radila mi je na 1024x768 na ultra podesavanjima, i radila je odlicno. Sada se izgleda nesto desilo, i igra mi secka samo tako. Kad pocne da secka, odmah izadjem iz nje i pokrenem STALKER i ova radi perfektno na 1280x1024 sve na max (a ovo je takodje zahtevna igra).
Znaci pitanje za tebe je kako ti radi DIRT na 1024x768 na ultra podesavanjim sa ukljucenim 4x AA, i koje drivere za graficku si instalirao 162.18 ili starije ?
Fora je sto ja smanjim na medium i iskljucim AA i opet secka, dakle nesto se poremetilo, jer mi je radila perfektno.
Mozda bi trebalo da instaliram starije drivere 97.74 (ove sam dobio as grafickom), ali me mrzi da se cimam samo zbog jedne igre to da radim.

Ista stvar se dogodila i meni, nakon stavljanja novih drivera dolazi do zatrzavanja.Čini mi se da ne radi niti AA jer mi je stalno isti framerate i sa 2x i 4x i bez njega. Probao sam vratiti stare drivere kod mene opet isto, čak sam i reinst. Dirt i nema šanse da radi normalno.Probao demo ne radi ni on dobro, pojma nemam šta je. Kad sam inst. prvi puta Dirt radilo je na Ultra podešavanjima sa 2xAA 1280x960 od 33-45fps

Nazad
Vrh Dno