Šta je novo?

Colin McRae: DIRT

Moguće da si u pravu. Raduje me to što me moji "klasici" kao što je Gothic ipak još uvek ludački drže. Pa čak i onako neoptimizovani. Ljubav je to:p . Mada i Colin sam mnogo voleo. Doduše prethodni deo sam igrao sa komšijinim volanom koga sada nema:(

Kako te neće držati Gothic kad onoliko čekaš da swapovanje prestane. Pa još kada dođeš do ugla, a ono zaseče par (desetina) sekundi, dok sav ustreptan čekaš i zamišljaš šta li će se sve to pojaviti iza ugla kad kompu toliko treba da se smiri ,)

Kako te neće držati Gothic kad onoliko čekaš da swapovanje prestane. Pa još kada dođeš do ugla, a ono zaseče par (desetina) sekundi, dok sav ustreptan čekaš i zamišljaš šta li će se sve to pojaviti iza ugla kad kompu toliko treba da se smiri ,)

Hahaha:d .Ne ide tako više.Radi sad pristojno.Daleko od dobrog ali može da se igra.Hebi ga,ja tu igru(serijal) mnogo volim.Cela ta atmosfera mi je mnogo dobra,priča,ma sve.Odosmo u offtopic:p

@zigic

Hmmm. Ili lazes (nemoj odmah da se naljutis) ili kod mene nesto definitivno nije kako treba. HDR nisam iskljucivao niti cu to da radim ali na 1024x768 i sve na Medium igra je slabo igriva. Barem za moje pojmove. Moze da se igra ali sece a to ja ne mogu da podnesem. Kada se udari Practice igra mnogo bolje radi jer na stazi nema drugih vozila (prva trka je u pitanju) a kada se igra Race sa svim protivnicima performanse drasticno opadaju. Mislim da je za opusteno igranje potreban C2D 6400 kao minimum, 2Gb rama i neka 8600 ili jaca graficka tako da komentari da ljudima koji imaju duplo slabije masine igra radi odlicno ne piju vodu.

I jedno pitanje, koliko vam treba vremena od kliktanje na ikonicu pa do pocetka igra (intra ili do glavnog menija u zavisnosti da li imate No Intro Fix)!!!! Kod mene je potrebno sigurno negde izmedju 3-5min da se igra pokrene ?!!?!?!

sa hdr-om zabada opasno. bez-leti. bez-izgleda normalno. sa-nenormalno. ekran gde pise "press enter" mi se pojavi za 26 sekundi. imam samo patch. bez ikakvih fixeva.

e, kakve ste paljevine! a i ja sa vama. zabo sam 2x1gb@800 i .... nista. u istim podesavanjima dobio sam 2 frejma.
kakva investicija. ovo bih merio sa kupovinom FK Partizan u ovom momentu. i sa 2x512 sam video da igra i windows uzimaju
oko 650-700mb. hard nikad nije drljao. znaci, nije mu trebalo memorije. znamo sta mu treba...c2d+8800.
bolje da sam doplatio za x2. jedina svetla tacka je da sam jedva prodao memaru ali za dooobru lovu.,) pa sad me i bas briga :type:

Poslednja izmena:
sa hdr-om zabada opasno. bez-leti. bez-izgleda normalno. sa-nenormalno. ekran gde pise "press enter" mi se pojavi za 26 sekundi. imam samo patch. bez ikakvih fixeva.

e, kakve ste paljevine! a i ja sa vama. zabo sam 2x1gb@800 i .... nista. u istim podesavanjima dobio sam 2 frejma.
kakva investicija. ovo bih merio sa kupovinom FK Partizan u ovom momentu. i sa 2x512 sam video da igra i windows uzimaju
oko 650-700mb. hard nikad nije drljao. znaci, nije mu trebalo memorije. znamo sta mu treba...c2d+8800.
bolje da sam doplatio za x2. jedina svetla tacka je da sam jedva prodao memaru ali za dooobru lovu.,) pa sad me i bas briga :type:

Pa nece ti memorija doneti nesto posebno u igrama... ali opet za rad celog sistema dosta znaci 2gb... a i hard nece ti swapovati... ma najvaznija ti je graficka...

pa nije na ovom kompu back up Delta Holdinga. svi kazu "guta memoriju"! sta bre guta?

A ti ocekivao neki skok fps-a time sto ces da dodas jos 1GB.:p

fps se dobija novom, jacom, gfrafikom...

znaci 8600GT...

pa pazi, ako je nekoj igri malo 1gb, onda +1gb daje skok u performansama zar ne ? :)

primer bi bio FEAR EP koji na max detaljima nema sanse da ne swapuje sa 1gb...i onda ti dzabe i 8800gtx SLi

Poslednja izmena:
kao sto znas, poenta je bila, otarasiti se 2 komada od 512. cene su pocele opasno da padaju. jos od utorka primena i 8% PDV. ali da sam ocekivao NESTO, jesam. i u readme-u pise da je pozeljno! za sta, pojma nemam. mozda ako radis u autocadu i jos 10 programa pa bi malo da ozezis CMR da ne sece.

Eeeek nisam imao blage veze da je ovo ovoliko zahtevno, pa ja ovo ne mogu nikako da igram:(

kao sto znas, poenta je bila, otarasiti se 2 komada od 512. cene su pocele opasno da padaju. jos od utorka primena i 8% PDV. ali da sam ocekivao NESTO, jesam. i u readme-u pise da je pozeljno! za sta, pojma nemam. mozda ako radis u autocadu i jos 10 programa pa bi malo da ozezis CMR da ne sece.

zapravo cene memorija rastu proteklih nedelju-dve...

Kako si iskljucio HDR u igri????? Koliko vidim u samoj igri nema ta opcija?!!!

Vise mi ne ulazi u igru 5min. Reinstalirao sam sistem i stavio 93.71 drajvere umesto 94.24 i sada brzo ulazi.

evo programa.

Prilozi

• hdr_tweak.zip
    88.7 KB · Pregleda: 62
Hvala na ovom HRD tweaku.
Odmah da kazem da igra bez HDR-a izgleda ocajno i da je uopste ne treba igrati bez HDR-a.
Bolje staviti igru sa strane i sacekati neki upgrade mashine a onda navaliti na igranje.
Bez HDR-a igra radi odlicno ali mi se uopste ne svidja.

Hvala na ovom HRD tweaku.
Odmah da kazem da igra bez HDR-a izgleda ocajno i da je uopste ne treba igrati bez HDR-a.
Bolje staviti igru sa strane i sacekati neki upgrade mashine a onda navaliti na igranje.
Bez HDR-a igra radi odlicno ali mi se uopste ne svidja.

Ti bi trebao na toj 7900gs da igras Dirt sasvim ok, jedino te memorija zakopava u celoj prici...a sto se tice igranja bez HDR-a, tacno kako si rekao ocajna je bez istog...

a sto ga zakopava? pogledaj moje iskustvo gore.

Dobro sta hoces da kazes, da ti radi identicno i sa 1Gb i sa 2GB? Ulazak u igru i izlau iz igre jel ti traju podjednako, u toku igre sve radi isto kao sa 1GB? Ako je tako imao si neke *******e mem module, ne znam sta drugo da ti kazem :)

imam jos uvek i zverski rade sto se vidi iz prilozenog.
Inace, vodim racuna o sistemu. nema virusa,crva,defragmentacija redovno,20% je uvek slobodno,na ekranu pred dizanje sistema one kockice prodju samo jednom. sve radi kao pesma. ali ovde memorija ne vredi. nazalost.

P.S. - ulazi i izlazi fenomenalno u odnosu na komentare. smara samo broj ucitavanja i snimanja ali svaki odradi brzo.

Prilozi

• everest.JPG
    everest.JPG
    209.9 KB · Pregleda: 79
Poslednja izmena:
Pa ok necu da ubedjujem nikoga, licno mislim da znaci dosta dodatna memorija, i to se jasno vidi u nekim igrama, kod mene se to najvise odrazilo na jednoj konfi koja je imala samo 1GB, i to sa COH-om i STALKER-om, znaci bas jako dobro poboljsanje, pogotovo u STALKER-u...

Pa ok necu da ubedjujem nikoga, licno mislim da znaci dosta dodatna memorija, i to se jasno vidi u nekim igrama, kod mene se to najvise odrazilo na jednoj konfi koja je imala samo 1GB, i to sa COH-om i STALKER-om, znaci bas jako dobro poboljsanje, pogotovo u STALKER-u...

Neces dobiti veci framerate, samo neces vise imati tzv ukopavanje igre prilikom povlacenja dodatnih podataka sa harda, jer nisi do tad imao dovoljno radne memorije. Jel jasnije sada?

Neces dobiti veci framerate, samo neces vise imati tzv ukopavanje igre prilikom povlacenja dodatnih podataka sa harda, jer nisi do tad imao dovoljno radne memorije. Jel jasnije sada?

Nigde nisam ni rekao da ce framerate biti veci, vec da dodatna memorija znaci i to prilicno bas u tim slucajevima kada igra pocne da "stuca" i to bas zbog nedostatka iste...jel jasnije sada :) ?
...e sada ako nekome ne smeta sto mu igra swapuje sta mu ja mogu...

Nigde nisam ni rekao da ce framerate biti veci, vec da dodatna memorija znaci i to prilicno bas u tim slucajevima kada igra pocne da "stuca" i to bas zbog nedostatka iste...jel jasnije sada :) ?
...e sada ako nekome ne smeta sto mu igra swapuje sta mu ja mogu...

Malo ispratis sta je zigic pitao, i na koju vodenicu si ti otisao ... nadji njegov post, gde on kaze :

Znaci umesto da prosipas filozofiju, lepo ispratis polemiku, i pomognes coveku, a ne drobis o necemu sto u sustini njega ne zanima, ili zna o cemu se radi ... on je trazio veci framerate ...

Poslednja izmena:
Ti bre stvarno volis da pametujes ovde...ja se obratio jednom forumasu (ne Zigicu) sa mojim stavom, misljenjem i "iskustvom" sa ovom i drugim igrama, da mu treba jos memorije da bi lepo igrao igru. Zigicu sam rekao, da ako je igrao igru opusteno sa 1GB u sta ne sumnjam to je zato sto je imao dobru memaru koja se opet extra uklopila sa ostatkom hardvera, i opet naveo svoj primer i ono sto je jos dosta ljudi pisalo u ostalim temama, a to je da stavljanje jos jednog modula moze dobro da poboljsa samu igrivost...i sad si se ti navrzao sa nekim krutim stavom i supljim frazama da budes najpametniji. Kad si mi vec tako lepo predlozio da procitam sta je Zigic napisao, a ti lepo procitaj sta sam ja napisao i kome, i shvati to konacno onako kako treba...

Ti bre stvarno volis da pametujes ovde...ja se obratio jednom forumasu (ne Zigicu) sa mojim stavom, misljenjem i "iskustvom" sa ovom i drugim igrama, da mu treba jos memorije da bi lepo igrao igru. Zigicu sam rekao, da ako je igrao igru opusteno sa 1GB u sta ne sumnjam to je zato sto je imao dobru memaru koja se opet extra uklopila sa ostatkom hardvera, i opet naveo svoj primer i ono sto je jos dosta ljudi pisalo u ostalim temama, a to je da stavljanje jos jednog modula moze dobro da poboljsa samu igrivost...i sad si se ti navrzao sa nekim krutim stavom i supljim frazama da budes najpametniji. Kad si mi vec tako lepo predlozio da procitam sta je Zigic napisao, a ti lepo procitaj sta sam ja napisao i kome, i shvati to konacno onako kako treba...

Ovo boldovano mi je vrh srpske poezije :D

Pa dobro, sta sad, najbolje da ti obrazlozim na pet strana sta sam mislio samo da bi ti bio zadovoljan. Izgleda da nisi skapirao, a to bi vidim licilo na tebe, da ne skontas nista. Ti lepo zaobidji mene i moje postove, jer stvarno nemam volje za raspravu sa takvim kompleksasima...

Pa dobro, sta sad, najbolje da ti obrazlozim na pet strana sta sam mislio samo da bi ti bio zadovoljan. Izgleda da nisi skapirao, a to bi vidim licilo na tebe, da ne skontas nista. Ti lepo zaobidji mene i moje postove, jer stvarno nemam volje za raspravu sa takvim kompleksasima...

Dogovoreno :)

Jel moze da se vozi preko tastature?

Nazad
Vrh Dno