Šta je novo?

Colin McRae: DIRT

^ bas mi je drago da nemas problema. posto si pukao 5 srpskih prosecnih plata na komponente! super je optimizovana!

^ bas mi je drago da nemas problema. posto si pukao 5 srpskih prosecnih plata na komponente! super je optimizovana!
Napisao sam da je "nesto optimizovanija" (dobijam od oko 3fps vise) a ne da je "optimizovana"!!!!.
A i nevidim razlog sta tebe briga koliko sam i kako/od cega... dao za komp. :mad:
Ova tema nije stvorena za ovakvu vrstu rasprave niti treba da postoji!

Poslednja izmena:
nisam ni pitao odakle ti (znam da nisi zaradio-jer ja radim godinama za solidnu platu i ne mogu da priustim 8800). a pukao sam jer ti(ni ostali sa RECOMENDED konfiguracijama) ne treba da dajes nikakav komentar kako radi neka igra-osim ako te neko pita. pisem realno, bez uvrede.

sad cu da vam dodjem tamo...:smash: pokupim masine i da se na miru..:type:
a ako ne, bice...:crash:

he,he mozda bi mogao da napravim Core 4 Duo.

Poslednja izmena:
Pa ne mozes ocekivati ne znam sta kada imas 1 hard i giga rama. Ja imam 5 hardova, sistem je na SCSI disku, swap na jednom a igra na skroz drugom SATA2 disku. Imam 4 puta vise memorije od tebe i jacu grafiku. Sasvim je logicno da mogu da pokrenem ovu kao i mnoge druge u punom sjaju.

Fali ti memorije svakako. Uostalom, ako sad ne mozes da je igras, sacekaj dok ne ojacas masinu pa je onda instaliraj. Mada, IMHO, nije vredna cimanja. Po mom misljenju, prethodni Collin je bio mnogo bolji.

memare se vec par dana nalaze na oglasu. uzimam 2x1gb cim utopim ove. ne znam koliko realno trebaju 4od 1GB? ipak graficka je najbitnija. kakvi hardovi i procesori. uporedjivao sam ranije sa ortacima-ko ima bolju VGA taj ima i najbolje performanse.

Eno Goran gore kaže da je za ovu bitan procesor, jer tek kad je ubo dvojezgarnog atlona, mogao je da igra normalno.

memare se vec par dana nalaze na oglasu. uzimam 2x1gb cim utopim ove. ne znam koliko realno trebaju 4od 1GB? ipak graficka je najbitnija. kakvi hardovi i procesori. uporedjivao sam ranije sa ortacima-ko ima bolju VGA taj ima i najbolje performanse.

Da si malo porazmislio pre nego sto si to postovao, mozda bi i shvatio koliko stvari brze rade kada se nalaze na fizicki odvojenim diskovima :)

Sto se memorije tice, ona ionako ne sluzi za igranje vec za ozbiljne stvari :)

VII) Poor frame rate

DiRT™ has been designed with multi-core processors in mind, and as such will run significantly better when one is available.
If you are running in Vista, the game may also require a larger amount of RAM than if you were running in XP.
----------------
If the game runs at an unsatisfactory frame rate, try turning off some graphics systems from the graphics options menu. Mirrors and Wind Effects can both be disabled for a significant performance increase with little loss in visual fidelity.
----------------
More advanced users may want to tweak the settings in the hardware_settings_config .xml file, located in your save game directory. Turning down the shadow mask quality to 0 has been found to provide good frame rate improvements for those with older graphics cards.
ne moze da skodi.

Eno Goran gore kaže da je za ovu bitan procesor, jer tek kad je ubo dvojezgarnog atlona, mogao je da igra normalno.

Stojim iza toga.Grafička je ostala ista.Umesto Venica 3000+ uboden je običan dvojezgarni Brisbane 3600+ uz naravno promenu ploče,verujte mi da je razlika drastična.Podešenja su mi bila 1024 i low teksture i trke sa više kola su bile praktično neigrive,sada rade stvarno dobro.Hajde,da prevedem-daleko bolje radi.Ne razumem se nešto mnogo u te optimizacije za ove ili one procesore ali bih izveo zaključak da je ova daleko optimizovanija za dual core,pa makar to bio i neki iz low klase.

nisam ni pitao odakle ti (znam da nisi zaradio-jer ja radim godinama za solidnu platu i ne mogu da priustim 8800). a pukao sam jer ti(ni ostali sa RECOMENDED konfiguracijama) ne treba da dajes nikakav komentar kako radi neka igra-osim ako te neko pita. pisem realno, bez uvrede.

a za cega ti radis ? za 10.000 dinara ? Mislim, ako ne mozes sa vremena na vreme da dokupis sebi hardwer onda ti je jako mala plata cak i za srbiju. Drugo je to sto si ti doterao cara do duvara pa te je najosnovniji upgrejd izasao puno. Da si radio malo po malo - lakse bi ti palo, mozda bi imao i 8800, tesko je izdrzavati vise od dva hobija...

problem je u tome sto sam bio na agp-u, pa ne moze malo po malo. kad se menja ide sve u paketu pa sam morao malo da ustinem.
pao je tft, sledeca je memorija ali i da imam ne bih dao 557 eura za grafulju(NX8800GTX-T2D768E). koliko automobila na ulicama vredi ovoliko ili 2 x ovoliko.

a za cega ti radis ? za 10.000 dinara ?

***,al' su male plate u Santanderu:d !

Preteruješ,treba dobra plata da bi se izdvojilo za takve komponente o kojima pričaš.Sve zavisi šta očekujete od igranja,volim dobru grafiku ali zadovoljiću se i sa nižim detaljima i manjom rezolucijom zarad kvalitetnog gejpleja:D .Dobar mi je ovaj Colin ali za kratku zabavu.Malo me smorio.Dosta je laka.Mnogo lakša od prethodnika.Ili mi se tako čini?

Dobar mi je ovaj Colin ali za kratku zabavu.Malo me smorio.Dosta je laka.Mnogo lakša od prethodnika.Ili mi se tako čini?

Jeste dosta je laksa nego npr: cmr 2005, secam se da sam 2005-cu igrao dobre 2 nedelje... dok sam ovaj odrapio za 3 dana... smesno... evo tek sad posle predjenog dirt-a, najvise sto mi se nesvidja je to sto kola, kao da su zalepljena za podlogu... i skretanje... qq... nemoze biti gore... tek kada sam stavio steering na 70% sam mogao lepo da skrecem...

ja resio svoj problem sa AUTOSAVE FAILED.Elem:
obrisao igru/instalirao ponovo/odmah patchoavao na 1.1/odmah ga izlecio/sve to vreme sam bio na netu putem dialup-a. videcemo kad budem offline.

kad sam offline izbaci autosave failed. bar moze nekako. najzad.

Poslednja izmena:

i ja kazem da je procesor bitan: uprkos 7800gs, sa ovim mojim procom igra nece ni da se pokrene :d (jesam li vec dosadio sa ovom konstatacijom? ;) )

jedno pitanje. ima li razlike kad se sa 64bit procesorom igra na 32bit Windows-u?
ako to donosi bolje performanse da prelazim na 64bit Windows posto sam skoro nabacio ovaj CPU(3.0+AM2)?

Nema nikakve, 64-bitni proc. u 32-bitnom režimu radi brzinski isto kao 32-bitni proc.
A ni u 64-bitnom Windowsu nećeš imati ubrzanje koristeći 32-bitne aplikacije.

a igrice se prave samo za 32? nema neke optimizacije za 64 bita?

a igrice se prave samo za 32? nema neke optimizacije za 64 bita?

Za Far Cry je davno izasao patch koji je doneo podrsku za WinXP 64-bit i 64-bitne procesore i prilicno se videlo poboljsanje na vizuelnom planu
Za ove nove, ne verujem da nesto posebno optimizuju. Ali, posto je vecina procesora danas 64-bitna prakticno ti je svejedno :)

Ne može postojati optimizacija, to su dva različita oblika izvršnih fajlova. Dakle program ili je 32-bitan ili je 64-bitan, nema ništa između. Za neke igre postoje i 64-bitne verzije izvršnih fajlova (UT2004, Far Cry itd), ali njih ima jako malo. Provalili su ljudi da se mnogo veće ubrzanje dobija jačim grafičkim kartama i dvojezgarnim procesorima, nego prebacivanjem na 64 bita, pa neće da se cimaju.

Ljudi imam ati x800 xt i ne mogu da pokrenem DIRT.Kaze don't support shader version 3.Da li je to moguce???

to ti je cinjenicno stanje ;) ta karta podrzava sve do shadera 2.0 i to je to. Matoro je to...

to ti je cinjenicno stanje ;) ta karta podrzava sve do shadera 2.0 i to je to. Matoro je to...
Ustvari do 2.0b.
Dobro, da znam da ne mogu ni ja da probam igru. Mada nisam ni imao nameru.

ma zivo s.... proveo sam 1 sat instalirajuci je i deinstalirao posle 10 min stalno data corupted najgore potrosenih 70 min mog zivota vracam se ja nekom boljem reliju ovo je tugaaaaaaaaaaa

Vrh Dno