Šta je novo?

Colin McRae: DIRT

Kod mene igra radi tragi komicno cak i na 800x600 i sve na low.
Ostavicu je po strani pa cu je igrati kad nabavim neki C2D. Steta.
Nego kada ulazim u igru treba mu jedno 5 minuta da pokaze uvodnu animaciju koja pocne nenormalno da secka. Jel se to desava jos nekom!??!! Imam 1.1 patch

@sh0ne
ajoj tebi se nesto istripovalo ... ja imam graficki podsistem daleko slabiji od tvoga (7600GT) a igra mi sooper ide u 1024 :S:
memara 1GB i Orao na 2.5GHz ...

sh0ne, evo resenja:

Prilozi

• cmrdirt.nointro.proper-abra.rar
    1.6 KB · Pregleda: 70
Colin Mcrae Dirt i stare mashine!

Da li neko moze da mi kaze ili objasni da li moze da se pokrene Novi Dirt na starim masinama? Mucim se vise od nedelju dana I niko nista ne kaze. Oblivion, Test drive, itd rade full bez seckanja itd. Probao sam I Stalkera koji takodje radi bez greske ali na medium….. Masina je MB Gigabyte GA-7N400L-1AMD Barton 2600+ na 2,2Ghz 2x512Gb Trancend I VGA Gigabyte 7600GS 256 .Probao I MSI 7600GS 256 pa I 512 ali nista. Kako pisu da graficka treba da podrzava Pixel Shader 3.0 a obe to podrzavaja, bar tako pise…..
Kad je startujem prodje verifikaciju Protection I izbaci problem u Dirt.exe. Da bar krene pa da se koci nebi mi bilo zao a ovako me samo nervira. Igrao sam kod Druga na Core2Duo6700 I instalirao na jos par istih gde to radi Na netu sam nasao da ima jos takvih kao ja I to sa Core2Duo I 8800gt gde pravi istu gresku cak I sa Dirt Demo. I to nisam mogo da startujem… Imam je na 8giga ,skinuo patch 51mb kao I Crack Dirt.exe sa GameWorlda . Fleshovao Bios na ploci Skinuo novi Nvidia driver za graficku (94.24) za zvucnu takodje,kao I za plocu I opet nista…Da li to uopste moze da se pokrene na ovakvim masinam I kako ?

Pozdrav!!!!!!!!

Dirt zahteva SSE2 instrukcije, koje tvoj procesor ne podrzava....

Blah, ova igra mi je drzhala paznju svega par dana i to je to. Koliko god da sam bio odushevljen igrom ... tako je brzo splaslo. Neshto slichno se desilo i sa FlatOut2, lepo ali kratko. :(

Poslednja izmena:
znao bi i prije da si procitao neki od mojih (mnogobrojnih) postova :d

Jel moze nekako da se ukloni ono "saving game" (traje 6-7 sekundi) pa onda jos jedan "game saved" (isto 6-7 sekundi), smara do jaja.

Nije mi pomogao No Intro Fix. Sada samo nemam uvodnu spicu ali mu i dalje treba jedno pet minuta crnog ekrana da bi ucitao igru. Do cega li je to? Da li se to jos nekom desava?!

Odvezite par staza i za mene, a dok ne kupim novu masinu gledacu shotove. Nadam se da se nece ponoviti istorija i sa novim NeedForSpeed Pro Streetom sto se tice SSE2 koji je najavljen za Kraj Oktobara!

pa posto i Carbon radi dno sa starim procesorima, novi NFS mozemo u startu da otpisemo :D

super je na dvadesetak i nesto fps-ova!!!

i ja imam oko 25-30. ali sa ovom igrom imam osecaj da je to mnogo vise. uopste me ne zamara taj broj fps. provalio sam da je framerate konstantan-skoro kao na konzoli a ne kad se okrenes 12 pa vratis pogled 38. 1024/senke HIGH/foliage HIGH/trees HIGH/masa drugih stvari na off ili low tako da sam dobio finu sliku. HDR sam iskljucio. to sam iskljucio i u Test drive-u. mnogo smara. ovako imam osecaj da igram neki stariji CMR.
O samoj igri-pa neverovatno ali, svidja mi se. nisam ocekivao ali tako je. Malo su pokupili fazona iz RBRally-ja. podesavanje kao i,donekle,ponasanje i upravljanje autom. nema vise presecanja brda,letova kao u TAXI 123, i sl. Po meni, ovde ima malo elemenata arkade.
Nazalost, zbog zahtevnosti i bagova ovu 4+- igru mnogi nece probati.
ko moze neka ne propusta. ipak,nista vas ne kosta:D.
I neka vam moja konfa bude pokazatelj za zahtevnost. za koji dan stavljam jos 2x512 pa javljam kakva su poboljsanja. :type:

si siguran da su ti senke na high ? Senke su jedna od najzahtevnijih opcija u igri...

i ja imam oko 25-30. ali sa ovom igrom imam osecaj da je to mnogo vise. uopste me ne zamara taj broj fps. provalio sam da je framerate konstantan-skoro kao na konzoli a ne kad se okrenes 12 pa vratis pogled 38. 1024/senke HIGH/foliage HIGH/trees HIGH/masa drugih stvari na off ili low tako da sam dobio finu sliku. HDR sam iskljucio. to sam iskljucio i u Test drive-u. mnogo smara. ovako imam osecaj da igram neki stariji CMR.
O samoj igri-pa neverovatno ali, svidja mi se. nisam ocekivao ali tako je. Malo su pokupili fazona iz RBRally-ja. podesavanje kao i,donekle,ponasanje i upravljanje autom. nema vise presecanja brda,letova kao u TAXI 123, i sl. Po meni, ovde ima malo elemenata arkade.
Nazalost, zbog zahtevnosti i bagova ovu 4+- igru mnogi nece probati.
ko moze neka ne propusta. ipak,nista vas ne kosta:D.
I neka vam moja konfa bude pokazatelj za zahtevnost. za koji dan stavljam jos 2x512 pa javljam kakva su poboljsanja. :type:

A iskljucio si po meni najjaci deo igre, tj. ono sto daje "smek" igri, HDR.
Bez HDR-a igra izgleda kao kanta, tj. kao Colin2, pa je zato i "moguce" da mu radi sa High sekama, mada mi je prica opet sumnjiva.

ej ljudi jeste ceprkali po fajlu: hardware_settings_config.xml
nalazi se u []:\_folderSaIgrom\dirt\system\ ... moze svasta da se tweak-uje :)

dosta sam se igrao sa podesavanjima. senke mogu i na ultra i stvarno izgleda extra ali onda nesto drugo mora da se gasi. ovo sto sam stavio na HIGH mora tako jer je jako bitno za vizuelni ugodjaj. ako se senke smanje onda imate osecaj da je rezolucija igre 640x480 cak i kad stavite 1280x1024. senke su jako bitne za ovu igru.cak je i na MEDIUM lose. foliage takodje. to odredjuje floru, visinu i gustinu trave pokraj puta,zbunja. dobar trip kad se vozi sa branika-nista se ne vidi!ludo. ja vozim skroz odozgo pa mi dosta ulepsava celu pricu. trees-drvece.nisam se mnogo uneo u ovo. mislim da nema mnogo uticaj na fps, ali ko ce ga znati. da bi dobio zadovoljavajuc nivo kvalitet/igrivost morao sam na desetine puta da restartujem komp i da isprobavam.
vozace, ogledala i ostale sitnice sam u startu eliminisao posto je ovako gadna situacija.
to savetujem i vama.
evo i slika:

Prilozi

• setup1.JPG
    setup1.JPG
    50.8 KB · Pregleda: 84
  • setup2.JPG
    setup2.JPG
    51.6 KB · Pregleda: 76
  • setup3.JPG
    setup3.JPG
    52.9 KB · Pregleda: 72
Poslednja izmena:
gde naci bonus codes. smara me da vozim ovog Punta. nema nigde da se nadje. ajde saljite.

hm. novi momenti. staze gde je mracnije(japan,britanija.germany)mozete smanjti senke na medium pa odvrnuti particle efekte na ultra. onda imam 32-39 fps. ovu opciju sigurno treba imati uvek upaljenu bar na medium. to verovatno vecina moze upaliti a bitno je jer onda ispod tockova vidite kolotrag od kise dim od skripe guma, dim iz auspuha itd. cudno da na ultra nije mnogo zahtevno i neverovatno kad se smanje senke.

sta bi sa bonus siframa. kako da izaberem Kzaru, subaru i ostale wrc aute.

hm. novi momenti. staze gde je mracnije(japan,britanija.germany)mozete smanjti senke na medium pa odvrnuti particle efekte na ultra. onda imam 32-39 fps. ovu opciju sigurno treba imati uvek upaljenu bar na medium. to verovatno vecina moze upaliti a bitno je jer onda ispod tockova vidite kolotrag od kise dim od skripe guma, dim iz auspuha itd. cudno da na ultra nije mnogo zahtevno i neverovatno kad se smanje senke.

sta bi sa bonus siframa. kako da izaberem Kzaru, subaru i ostale wrc aute.

vozis, vozis... ili malo googlas...

nista od googlanja. nema nidje. ajde neki link na pm.

Ja nadjo samo ovaj trener...

upravo tako, pa sibas samo odredjen broj staza po redu da ispunis dovoljan broj bodova za sledeci red.
vrlo brzo se stize do vrha.

a ono "championship" ne vredi da se igra jer nema veze sa championship-om, recimo kao sto je kod RBR. tako da igra moze da se ostavi sa strane posle vrha.

cheers

Koliko sam ranije bio zaluđen Colinom i uživanjem u jednostavnosti, a tako dobro prikazanoj u ovoj igri, ovaj deo sam brzo prestao da igram. Ne znam kako će vam zvučati ali nema baš nikakav izazov.

Heh, kod mene nije to slucaj samo sa jednom, vec sa svim igrama, i to ne bih povezao sa kvalitetom igara, vec sa godinama ... Kako vreme odmice, sve manje stvari te odusevljava, zanima, i polako ispadas iz tog sveta ... To o cemu ti pricas vise je na psiholoskoj bazi nego sto je to do kvaliteta DiRT-a ...

Heh, kod mene nije to slucaj samo sa jednom, vec sa svim igrama, i to ne bih povezao sa kvalitetom igara, vec sa godinama ... Kako vreme odmice, sve manje stvari te odusevljava, zanima, i polako ispadas iz tog sveta ... To o cemu ti pricas vise je na psiholoskoj bazi nego sto je to do kvaliteta DiRT-a ...

Moguće da si u pravu. Raduje me to što me moji "klasici" kao što je Gothic ipak još uvek ludački drže. Pa čak i onako neoptimizovani. Ljubav je to:p . Mada i Colin sam mnogo voleo. Doduše prethodni deo sam igrao sa komšijinim volanom koga sada nema:(

komsije ili volana :d

Nazad
Vrh Dno